Melodi Grand Prix og syting!


Slutt å syt! Dere oppfører dere som babyer. Det har vært så mye "drama" rundt Melodi Grand Prix i år. Selv om man skulle tro folk ikke brydde seg så mye om en konkurranse hvor middelmådighet er sett på som ok, så gjør de tydeligvis det. Først så røk Norges bidrag ut i en av delfinalen, og da klagde det norske folk som bare det, og mente det var både urettferdig og fælt. Jeg har ikke hørt sangene Norge konkurrerte mot da vi røk ut, men ærlig talt var det ikke noe spesielt med sangen som var Norges bidrag. Stemmen til Agnete er fin, men helt ordinær. Sangen er fin, men helt ordinær. Jeg prøvde å høre sangen et par ganger, og satt bare igjen med en følelse av at den var helt standard, og husket ikke melodien eller noe ti minutt etterpå. Så det at vi røk ut var ikke noe sjokk. Jeg leste at det var mange som mente at det var urettferdig ettersom naboland ofte stemmer på hverandre, og at derfor røk Norge ut fordi de andre i delfinalen stemte på hverandre. Men mener de da at vi skulle delt om delfinalene i soner isteden for å trekke det tilfeldig? Det trenger ikke å bli mer rettferdig for å si det sånn. Dessuten har nordiske land vunnet 5 av de siste 10 årene, så kanskje er folk bare litt lei av vår musikk? Eller kanskje, bare KANSKJE, sangene våre ikke var gode nok til å ende opp i finalen?

Og også etter hovedsendingen ble det klaging. Russland syntes det var urettferdig at Ukraina fikk være med når de hadde en såpass politisk sang, som omhandlet da Russland deporterte krimtatarene fra Krim-halvøyene i 1944, og da Russland gjorde krav på Krim-halvøyene i 2014. Jamala (sangeren) er selv etterkommer av de som ble deportert, og derfor var det er både en personlig og politisk sang. Russland liker vel ikke at det blir lagt merke til når de gjør noe galt, og derfor må de jo klage litt. Og folk burde nå ærlig talt få lov å synge om hva de enn måtte ville.

Noen som også klagde, var noen svensker, som mente at Norge hadde etterlatt dem, fordi vi ikke ga de nok stemmer. Men hva er vel vitsen med en slik konkurranse om man ikke stemmer på de man synes er best, men isteden stemmer på naboen fordi man føler man må? Det er sikkert mange som stemmer på konkurransedeltakere som er mest kjent for dem, men det er jo ikke spesielt bra for konkurransen sin del. Jeg husker da jeg var barn, og vi satt å så på Idol. Naboene mine mente vi skulle stemme på Sandra Lyng Haugen, fordi hun kom fra Mosjøen, mens jeg mente vi skulle stemme på de vi syntes var best, og det står jeg for enda. Skal man stemme på noen, så gjør man det fordi man liker de best, ikke fordi man føler man må.

Og til og med enda klager nordmenn på at Norge ikke vant delfinalen. Og ja, kanskje var den bedre enn noen av sangene i hovedfinalen, men vi møtte vel ikke de sangene i delfinalen, så enkelt er det. Og igjen, sangen var bare helt ordinær, ikke noe mer.

Personlig likte jeg ikke sangen som fant hele saken. Jeg husket den ikke en gang, og jeg satt der som et spørsmålstegn når hun sang, fordi jeg ikke forsto hva hun sang. Kanskje hadde det vært sterkere om man forsto hva hun sang, men det får så være. Dessuten var den ikke fin i mine øyne. Men jeg er fullstendig klar over at musikk er en smakssak, så selv om jeg ikke likte sangen må det være mange som likte den, i og med at den vant! Jeg vet ikke hvordan sang jeg likte best, men det er heller ikke så nøye.

Det som er poenget er det at folk elsker å klage og spy ut negativitet, og hvor irriterende det er (og ja, jeg vet jeg sitter å klager akkurat nå, men jeg gjør det i håp om å få mindre negativitet i verden). Kanskje kunne reglene i Melodi Grand Prix vært bedre, og stemmesystemet vært bedre, men da burde man heller snakke om det, isteden for å sitte og syte fordi ditt land ikke vant..

 


Bilde 1: Festdag.no

Bilde 2: nrk.no


#MGP #Melodigrandprix #Ukraina #russland #Sverige #Norge #agneteIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits