KOMMENTARSØNDAG


Jeg har holdt på med blogging siden 2008, og youtube siden 2012. Jeg har hatt fire private blogger, er leder for to gruppeblogger, og har to private kanaler, samt ansvaret for RageQuits youtubekanal. Dette er derfor noe jeg har brukt mye tid på. Og det å bli oppdaget på internett er ikke akkurat enkelt, med alt innholdet som finnes der ute. Jeg har ikke akkurat hatt noen stor suksess på noen av delene, men jeg liker å holde på med det, og verdsetter hver eneste leser og seer. Poenget er ikke å bli kjent eller bli oppdaget av hele verden, men å ha det gøy. Og noe jeg virkelig elsker, er å få kommentarer. Ikke for å stryke mitt eget ego, men for å få tilbakemelding og å se at noe jeg har produsert faktisk fikk en reaksjon.


 

Etter å ha holdt på med blogging og youtube i flere år, ser jeg derimot at veldig mange bloggere og youtubere ikke kommenterer på andres publikasjoner, mens de likevel ønsker å få kommentarer på sitt eget. Jeg er med i flere grupper på facebook, både for blogg og youtube, hvor folk deler sine publikasjoner. De aller fleste får ikke noen tilbakemelding ved å legge ut innlegg på slike sider, og ut ifra egen erfaring kan jeg trygt si at man ikke får så mye ekstra oppmerksomhet fra det, da alle bare bruker de til å legge ut sitt, og ikke for å oppdage andre. Det er selvfølgelig unntak, men det er dessverre få av dem.

Slike grupper er jo egentlig skapt for å lage et tettere fellesskap og for å kunne oppdage andres produksjoner. Men når alle bare tenker på seg selv, så vinner ingen på det. Om ingen orker å kommentere, så vil det heller ikke bli noen kommentarer.

Derfor vil jeg begynne noe som kalles «kommentarsøndag». Det betyr at hver søndag så skal vi som er med på dette kommentere på andre innlegg. Det er ikke snakk om spam-kommentarer, men kommentarer som fører noe med seg. Om noen har lagt ut et fint bilde, så kommenter hvorfor du liker bildet. Om noen har skrevet et provoserende innlegg, så kommenter på en hyggelig måte hva du mener om saken. Om noen har lagt ut en video, kommenter og si hva du synes, og har du kritikk; gi den på en hyggelig og konstruktiv måte.

Om flest mulig blir med på dette, så skal det ikke så mye til for å gjøre en forskjell. Det er så mye bra som blir produsert rundt og kring, og det er så mange som fortjener kommentarer og oppmerksomhet, men som må slite dag ut og dag inn uten å få noe tilbake for det.

Your Comment Counts words on a red suggestion box to illustrate the value and importance of feedback, opinions, suggestions and brainstorming ideas
 

Dette er noe jeg tror vil føre mye godt med seg. Du kan spre litt glede, og samtidig oppdage noe nytt å følge med på. Det er også mange som blir umotivert til å holde på med det de liker, fordi de ikke får noe tilbakemelding og derfor føler at ingen bryr seg, og det er utrolig trist. Derfor hvis vi alle sammen blir flinkere å gi kommentarer, så kanskje flere blir motivert til å fortsette. 

Vil legge til at jeg ikke starter dette for å selv få flere kommentarer. Om jeg får kommentarer er det flott, men jeg startet ikke dette for meg selv. Jeg startet det for alle som produserer ting, som rett og slett ikke får noe ut av det, selv om de er flinke. Jeg startet det også fordi jeg føler samfunnet rundt blogging og youtube har blitt mer kynisk og egosentrert de siste årene, og derfor ville gjøre noe som absolutt ikke er egosentrert, nemlig å gi andre noe uten å forvente noe tilbake.


Har du lyst å være med?

Det er enkelt, fordi du legger det opp selv hvor mye du vil gjøre ut av dette, bare man husker å ikke spamme og å være vennlig i tonen. Personlig blir jeg å legge ut poster på facebook, hvor folk kan legge linker til deres blogger/kanaler, samtidig som jeg blir å oppsøke kanaler og blogger som får lite kommentarer. Finner jeg noe jeg absolutt digger, blir jeg å gi en shoutout på mine sosiale medier. Men som sagt gjør man så mye eller lite som man vil. Har du bare tid og lyst til å gi en kommentar hver søndag, så er det en god start. Kanskje gjør du dagen litt lysere for et menneske, og det er det verdt. Man kan også kommentere andre dager enn søndag selvfølgelig, men å ha en fast dag i uken hvor man kommenterer, gjør det kanskje enklere å huske på for oss.


#kommentarsøndag4 kommentarer

militaten

25.06.2016 kl.16:24

det er nok et flint løft får de små å se noe fra den store Hilde ;)

Hildur

25.06.2016 kl.17:34

militaten: Jeg er ikke så stor akkurat da men :P

Kristian

26.06.2016 kl.12:28

Vet du hva, du har helt rett. Jeg er bare alt for fjern til å kommentere noe jeg egentlig vil kommentere. Fuck it, vi begynner nå.

Hildur

26.06.2016 kl.13:05

Kristian: Ja! I dag er dagen for kommentering! :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits