hits

Gafler full av historie!


Jeg bor i et gammelt hus, som familien min overtok da jeg var 8 år. Det er lite, lavt under taket og dårlig isolert. Men jeg elsker denne plassen. Det er et hus med sjel og historie. Det var også et par gamle uthus på tomten da vi flyttet hit, og de var ikke tomme. Det lå masse gamle ting der, og selv om det var mye skrap, så var det også mye interessant. Jeg elsker gamle ting, fordi de forteller noe om en annen tid. De får deg til lure på hvordan livet var før, og hvordan menneskene som bodde her før var. Jeg vet litt om et par av folkene som bodde her, men jeg skulle likt å vite mer egentlig. Jeg vet at ene familien som bodde her hadde mange unger, jeg tror det var 6 unger, noe som er sinnsykt med tanke på hvor lite huset var på den tiden. Det var så lite at mange av dem flyttet ut i ene uthuset om sommeren. Det er dette uthuset vi nå driver å pusse opp. Ettersom jeg har ryddet uthuset, som fram til nå har vært litt rotete, så har jeg funnet en god del gamle ting jeg driver å pusser opp litt slik at de skal vare lengre og kan bli brukt til pynt når uthuset er ferdig oppusset. 

Jeg fant blant annet disse to gaflene, som har innrisset to initialer. 

Det er litt vanskelig å se, med på den første står det HM, og på den andre står det AM.

Jeg lurer litt på hvem disse menneskene var, og hva deres historie var. Jeg har litt lyst å gå ut ifra at de bare hadde en gaffel hver, ettersom det ikke ser ut som noe turgafler men vanlige gafler. Tenk å bare eid en gaffel hver, vi hadde iallefall spart plass i skuffene! Og hadde vi fått besøk hadde de måtte ta med sin egen gaffel. Det virker også som at det er to ulike personer som har risset inn initialene i de to ulike gaflene, så kanskje har de risset inn initialene sine på sin egen gaffel. Hvem vet.

Uansett er det litt morsomt å tenke på hvordan fortiden har vært!


#historie #antikvitet #oppussing Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com