hits

Vår lille bygd har mistet litt av sin identitet


Ettersom vi har fått husnummer, ble det også slik at adressen måtte forandres. Av en eller annen grunn. Det er to veier her, men bygda har ikke akkurat mange hus, så man skulle tro at bygdas navn enda kunne brukes i adressen sammen med husnumrene. Men slik ble det ikke. Nå er adressene i denne bygde Nerveien og Øverveien, isteden for navnet på bygda. Nerveien og Øverveien er så diffust og upersonlig som det kunne blitt. Det er navn som kan brukes hvor som helst i Norge, og jeg er ganske sikker på at det ikke har noe historie bak seg. Jeg har iallefall aldri hørt innbyggerne av bygda bruke Nerveien og Øverveien når de har snakket om bygda. 

På kart og slikt vil bygdenavnet enda være, men adressen er forandret, mest sannsynlig for alltid. Og det er ikke bare her politikere har forandret adresser til noe helt annet, uten å tenke på de ulike plassenes identitet.

Jeg synes det er utrolig trist at de ikke tenker på bygdas historie og særegenhet når de bestemmer at vi skal få en ny adresse. Husnummer er sikkert flott, men slik som jeg ser det hadde de ikke trengt å fjerne bygdas navn fra adressen, bare lagt til husnumrene. 

Vår lille bygd har virkelig mistet litt av sin identitet. Takk skal dere ha.
 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com