hits

Dyrevennlig ferie


Jeg vil bare komme med en liten oppfordring. Når du er på ferie, vær så snill å ikke støtt dyreplageri.

Tyrefekting for eksempel, er helt forferdelig når du tenker over det. Fra Wikipedia: "Kampen mot tyren bærer preg av rituelle handlinger og mønstre. Den ender som regel med at tyren dør, men det er også mange eksempler på at tyrefektere har blitt enten lemlestet for livet eller drept. Sverdet stikkes ideelt sett direkte i hjertet på dyret, som så dør. Om så ikke skjer, blir tyren tirret til å bevege seg mot venstre og høyre slik at sverdet ved hjelp av oksens bevegelser skjærer opp lunger, hjerte og andre indre organer, til dyret dør av skadene. Alternativt må matadoren rette et nytt støt mot hjertet med et nytt sverd." Ofte bruker de også hester under tyrefektingen, som resulterer i en god del skadde og drepte hester. En "kamp" varer ca 15-20 minutter, der tyren blir stukket med sverd opptil flere ganger. Det virker ikke så målet er å drepe tyren så fort som mulig, men rett og slett pine den for menneskers underholdning. Eneste grunn til at dette ikke er bannlyst, er fordi det er beskyttet som en "kulturarv". Likevel har det blitt bannlyst flere plasser, og populariteten har stupt de siste årene, noe som er bra. Men når jeg leste meg opp på dette kom jeg over et blogginnlegg som definere tyrefekting som en "verdig" død for tyren.. Så støtten er der tydeligvis. 


Når jeg prøvde å finne et bilde så var det nesten umulig å finne et som ikke var full av blod og grafisk, så sier jo litt når dette var det mest "vennlige" bildet jeg fant..

Rodeo er et annet eksempel på dyreplageri, kanskje ikke like groteskt som tyrefekting. Kveget eller hestene som blir brukt, bukker ikke og løper ikke rundt fordi de synes det er gøy. De er livredde og prøver å få rytteren av. Livet deres består av stress og redsel, og uansett hvor godt de har det mellom rodeoene, så hjelper ikke det når de må oppleve å bli skremt opp på den måten framfor et jublende publikum. 


En hest ville ikke gjort dette om den ikke var livredd!

Okseløp er heller ikke noe som er så veldig dyrevennlig, da det er stressfullt og skremmende for oksene. Du føler kanskje et rush av å være med på det, men da kan du heller prøve noe annet ekstremt som ikke utnytter dyr. 

Ellers er det mange plasser man kan betale for å få ta bilde sammen med eksotiske dyr, men dette er ikke en god ide. Man vet aldri hvordan dyrene har det, hvordan de blir behandlet, om de får rett mat og pleie, og dermed burde man ikke gi penger til folkene som har dyrene bare for å tjene penger på dem. Mange plasser lever slike dyr i elendighet. 


Ser dette ut som et lykkelig dyr?

Og det er sikkert mye mer jeg kunne nevnt, men det var disse eksemplene jeg kom med i farta. Om du ser noe som tydelig er dyreplageri, så burde du ikke støtte det ved å gi penger til de som holder på med det, og har du mulighet så meld ifra til noen om det. 


#dyr #kjæledyr #dyrevern #tyrefekting #rodeo #okseløp #ferie #hest #ku #tyr #eksotiskedyr #dyreplageri2 kommentarer

Znippen.no

12.07.2016 kl.13:21

Så bra du tar frem dette! Viktig å tenke på, blir så irritert, spesielt på tyrefekting. Det er så dumt! Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Hildur

12.07.2016 kl.16:47

Snippen: Tror jeg har vært der flere ganger i dag faktisk :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com