hits

Gambia og Tanzania forbyr barneekteskap!


Begge landene har nå innført lover som gjør at ungdom må være 18 før de kan gifte seg. Gambias president har også sagt at om man gifter seg med en jente som er under 18, så kan man få opptil 20 år i fengsel for det, samt streng straff for de som gifter bort barna sine. De følger i fotsporene til andre afrikanske land som har hatt forbud mot barneekteskap, noe som er veldig flott. 

Tall fra Unicef viser at prosenten kvinner i afrikanske land som ble gift før de er 18 er dalende, men at det går meget sakte. Fortsatt er det slik at en av tre kvinner i Afrika, i alderen 20-24 år, hadde inngått giftermål før de fylte 18. Men dette er et steg i rett retning. Det er oftere barneekteskap blant de fattige, mens de som har litt mer velstand ofte har gått bort fra denne praksisen. 

Om strenge straffer vil være nok til å avskrekke folk fra å gifte bort barn får vi vente å se. Forhåpentligvis vil lederne også fokusere på undervisning og å forandre kulturen rundt barneekteskap, og ikke bare satse på at strenge straffer gjør alt av jobben for dem, for er det noe USA har lært oss så er det at strenge straffer ikke virker avskrekkende. 

Uansett er dette en gladnyhet, og viser at selv om det skjer mye dumt i verden, skjer det også positive steg. Gambias president. Foto: Tony Karumba / AFP / NTB scanpix

Kilde: http://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2016/gambia-og-tanzania--stopper-barneekteskap/​Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com