Skal du jobbe for en venn?


Jeg har flere ganger jobbet for venner, når det kommer til Youtube og videoredigering, og andre ting. Og for det meste funker det veldig godt, men jeg har lært et par ting likevel, som kan være godt å dele med andre.

1. Om du ikke stoler på personen, ikke jobb for han/henne. Som oftest er følelsene du har for en person iallefall noenlunde rett. For eksempel: om du vet noen er dårlig å betale for seg, så burde du kanskje ikke jobbe for han/henne.

2. Husk å skatte på det du tjener, eventuelt føre det opp på frikortet om du har det. 

3. Alltid avtal ting skriftlig. Om dere ikke skriver en kontrakt, så burde dere iallefall avtale betaling og hva som skal gjøres skriftlig. Dette er i tilfelle noen plutselig ikke betaler det de skal, eller om noen ikke gjør det de skal. Ideelt burde man ha kontrakt uansett hva jobben er, og om den du jobber for nekter å skrive en basic kontrakt ut ifra deres avtale burde mange varsellamper blinke rødt hos deg. 

4. Får du ikke det personen skylder deg, så ikke gi deg. Du har rett på pengene du har jobbet for, og da skal ikke arbeidsgiveren din la vær å betale deg. Da er det også greit å ha dokumenter som viser hva han/hun skylder deg. 
Om du noen gang får til svar "tror du jeg driter penger?" når du spør etter lønna di.. Løp!

#jobb #arbeid #lønn #kontrakt #avtale #vennskapIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits