hits

Litt hagearbeid!


I fjorsommer skrev jeg en god del om hagearbeidet jeg gjorde, mens i år har jeg nesten ikke skrevet noe. Grunnen til dette er jo fordi hagen har blitt nedprioritert. Men noe har jeg da gjort.

Jeg har et par paprikaplanter og blomster stående ute på terrassen blant annet. De har ikke fått mye kjærlighet, men de har likevel vokst og blitt rimelig fine. Paprikaen er gule snackspaprika, så gøy å se om det kommer noe på dem etterhvert. De har ikke blitt så store, ettersom jeg satte de ut sent på sommeren. Ellers har jeg plantet litt urter, med varierende hell. Med andre ord, jeg har fått til å plante basilikum, mens ingen andre urter har kommet opp. Noe gjør jeg tydeligvis som basilikummen elsker, men som resten av urtene hater. Eller. Løpestikken har vokst godt, fikk først opp to stykk, plantet flere frø når jeg satte de ut i "drivhuset" og nå har det kommet opp mange av dem. Nå må jeg bare lage et bedd å sette de ut i, ettersom plassen jeg egentlig hadde tenkt å bruke til dem er mosete og mørk.Her har de nye løpestikkene såvidt kommet opp.Mine stakkarslige urter i "drivhuset".. Gressløken har jeg tatt opp fra åkeren som skulle freses, så den ser lettere.. trist ut..Den flotte lilla basilikummen min lever og trives i det minste! Synes den er kjempevakker i tillegg til at den smaker utrolig godt, så vinn vinn.

Ellers har jeg et par tomatplanter, som har vokst og blitt lange og tynne fordi de sto inne for lenge, så når det blir tomater på dem blir de helt sikkert å knekke. Men vi får se hva som skjer. Jeg har også voksbønner, like som jeg hadde i fjor, og de har fått bønner og er mer eller mindre ferdig for sommeren. Har fått plukket bønnene og tørker dem, slik at jeg har mer å så neste sommer.

Egentlig skulle det bli en fin åker her, men det endte med at jeg bare satt to rader med poteter, og ikke noe mer. Tid og slikt har kommet i veien rett og slett. Men det jeg har fått til i hagen, er jeg likevel ganske fornøyd med da. 

Når vi blir ferdig med å bytte tak tenker jeg å flytte noen stikkelsbærbusker og ta avleggere fra solbær og rips. Neste sommer skal jeg lage et område i hagen for bærbusker, slik at elgen ikke får tak i dem lengre. Det blir nemlig nesten ikke solbær i år pga elgen! Ellers skal vi hugge ned litt trær, og male hus og uthus.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com