OL-Utøvere.. Legg bort mobilen!


På Dagbladet lå det en artikkel, om hvordan svenskene hadde reagert da de så hvordan nordmennene var kledd under OL-seremonien. De hadde på seg noen fargesprakende jakker, som hadde passet veldig bra til det norske curlingteamet for noen år siden. Dette bryr jeg meg fint lite om. De prøver å skille seg ut, og det gjorde de kanskje. Men det jeg tenkte på da jeg så bildet som ble brukt i artikkelen, var hvor egosentrisk vi har blitt. 

En god del av de norske utøverne hadde fram mobilen under seremonien. De fleste tar bilder, eller ser ned på mobilen, sikkert for å legge ut på sosiale medier. Og jeg forstår at de på en viss grad lever av å være aktiv på sosiale medier (det og sporten selvfølgelig), men når de er med i noe så stort som OL, og millioner ser på dem, så synes jeg det er litt rart å gå med nesa i mobilen, isteden for å være tilstede og oppleve øyeblikket. 


Foto: EPA/ESTEBAN BIBA


FOTO: MATT SLOCUM / AP

Og ja, jeg vet man kan multitaske, og alle som har fram mobilen for å legge ut et bilde opplever likevel øyeblikket, men under en stor seremoni så kan man legge bort telefonen. Det vil være enormt mange bilder fra seremonien uansett, så det er ikke for å ha minner for en senere tid. Det handler om å få likes, og å virke relevant. Og om de ikke hadde hatt fram mobilen under seremonien, så hadde kanskje bildene fra media osv vært enda bedre? Kanskje isteden for å være opptatt med mobilene sine, at de kunne snakket og hatt det gøy med hverandre? 

Personlig synes jeg det er trist når en persons egenskaper og evner blir mindre verdt enn deres sosiale medier. De er i OL for en grunn. De er flinke i det de holder på med, men likevel føler de at de må ta bilder til enhver tid for å få likes. 

Og jeg sitter ikke på min høye hest og ser ned på dem, for jeg er like ille. Når jeg ser en elgkalv utfor vinduet mitt, er første instinkt å finne kamera for å ta bilde, og isteden for å se på kalven og oppleve øyeblikket, kaster jeg det bort på å lete etter kameraet. Også blir jeg uansett frustrert over de dårlige bildene jeg sitter igjen med. Så i det siste har jeg prøvd å ignorere kameraet og heller oppleve øyeblikket. Hadde jeg gått i OL-seremonien, så hadde jeg ikke dratt fram mobilen iallefall. Seremonien er på mange vis et show, hvor utøverne er underholdningen, og hvor underholdende er det å se på andre ta selfies?


#OL #RIO #Norskeutøvere #mobil #sosialemedier #opplevelse #OLseremonien


PS: I morgen er det kommentarsøndag, og om du vil jeg skal lese din blogg, kan du legge en link til bloggen din på innlegget her!2 kommentarer

Bentaraco

08.08.2016 kl.03:48

De spiller jo helt klart Pokemon GO. Gotta catch them all!

Hildur

08.08.2016 kl.23:17

Bentaraco: Haha, kanskje!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits