Føkk digitale skjemaer for jobbsøking


Å søke jobb er ikke lett. Og selv om man skulle tro den digitale hverdagen vår gjorde det enklere å søke jobb, så må man nesten revurdere denne tanken. Det er nemlig skikkelig tungvindt å søke på jobber over nett. Noen få bruker enda mail for å ta inn jobbsøknader, og jeg må bare si "GUD VELSIGNE DEM!". De digitale søkeskjemaene man må bruke når man søker på jobb er så tungvindte og stjeler så masse tid når du allerede har skrevet CVen din på Word. Selv om du har en fin og fullverdig søknad må du nemlig fylle ut skjemaet, og legge inn alt av informasjon om deg selv. Og det er fint og greit nok, OM ALLE HADDE BRUKT SAMME SØKNADSSKJEMA. Jeg har sendt ut en god del søknader nå, i de få månedene jeg har hatt ufrivillig ferie, og jeg har vært gjennom iallefall 7 ulike sider hvor jeg må legge inn all av info på. Det hjelper ikke at jeg søker i flere ulike kommuner, men til og med det trenger ikke å ha så mye å si, når det virker som vær eneste butikkjede har sin egen side for å legge inn CV og søknader. Det er allerede tidkrevende og slitsomt å finne jobber og lage gode søknader, så man trenger ikke det ekstra stresset med å måtte legge inn alt på diverse skjemaer som ikke alltid funker.

For det er også et problem. De jævla søknadsskjemaene funker ikke alltid. Jeg skulle legge inn styrevervet mitt hos RageQuit i et av skjemaene i dag, og hadde fylt ut alle feltene. Ganske enkelt, og fram til da hadde det vært et ganske greit skjema. Når jeg trykker Legg Til, så kommer det opp med store røde bokstaver "Tittelen kan ikke være blank. Du må ha minst 1-100 karakterer der". Tingen var at det var ikke noe felt for tittel, og det jeg ville definert som tittelen på det som var der, hadde jeg alt fylt ut. Jeg ble temlig frustrert, ropte til pcen som om det var hans skyld, og spamklikket på Legg Til. Da ble det lagt til. Og det var flere slike øyeblikk iløpet av tiden jeg brukte for å legge inn alt. Den påsto jeg ikke hadde skrevet på plasser jeg hadde skrevet, og var lite samarbeidsvillig. Likevel vil jeg si at, ut av de skjemaene på nett jeg har prøvd, er denne ganske høyt opp på lista. De som lager slike skjemaer er tydeligvis ikke så nøye på om de skal funke, ta lite tid eller være..kremt.. brukervennlige. Det er jo bare snakk om jobbsøking, ikke noe viktige greier..

Og kjære arbeidsgivere.. Kan dere ikke bare benytte dere av mail isteden? Dere må kanskje bruke et par minutt lengre på hver søknad om dere bruker mail, men tenk hvor mye tid vi søkere har brukt på søknaden vi sender dere, så virker ikke de få minuttene så viktige lengre.. 

Død over elektroniske søkeskjemaer!Hadde det bare vært så enkelt som å trykke på en knapp assa..

#jobb #jobbsøking #digital #skjemaÉn kommentar

militaten

30.08.2016 kl.22:00

hehe ja jeg skulle ønske det var så enkelt i 5år nå :P men plutselig så har du flaks og får noe ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits