hits

Religion - Mitt syn på saken - 2016.


I går la jeg ut et innlegg fra 2012, om mitt syn på religion. Innlegget kan leser HER. Personlig synes jeg det var interessant å lese, både fordi jeg har utviklet meg skriftlig og fordi jeg kanskje har utviklet meg litt mer når det kommer til argumentasjon. Jeg fjernet innlegget da jeg søkte på en jobb på en kristen skole, ikke for å skjule at jeg ikke var kristen, men fordi jeg ikke ville de skulle tro at jeg kom til å argumentere mot kristendom. Jeg var åpen om at jeg selv ikke var kristen, og forklarte at kristendommen selvfølgelig hadde påvirket min egen tro. Jeg føler jeg har tatt det beste av en rekke religioner og gjort det til min egen tro på et vis. Når ungdommen spurt meg om jeg var kristen var jeg ærlig med dem, men jeg viste aldri hat mot kristendom eller andre religioner. 


Trykk på bildet for å gå til større versjon.

Og jeg hater absolutt ikke religion. Men jeg ser en god del problemer med religion. Dette at folk ikke finner ut selv hva de vil tro på, men blir tvunget inn i religioner av sine foreldre eller ut ifra hvor de kommer fra, skaper mennesker som ikke er åpne til å tenke utenfor sin egen lille boks. Det de har lært er rett, og deres religion er den rette religionen. Og når de er så sikre på at det de har lært er rett, skaper det farlige situasjoner. Ekstremister finnes i alle religioner dessverre, de som tar sin hellige bok og mener alt som står i den er rett eller som bare ser på de delene av boken som passer deres ekstreme tro. Det skaper også hat og undertrykkelse av kvinner, homofile, transseksuelle og mange flere. 

Men alle er heldigvis ikke ekstremister. De fleste som er kristen, jøde, muslim, buddist osv er bare vanlige hyggelige folk som tror på sin religion. Og så lenge de ikke bruker sin religion til noe ondt, så har jeg null problem med dem. Det er når de bruker religionen sin til å begrunne sitt hat at jeg får problemer med dem.

Jeg vet nemlig at det enda er prester i Norge som er konservative som faen, enda vi er i 2016. Prester som nekter kvinner å preke i kirkene sine, fordi det står i bibelen at kvinner ikke skal lære menn. Prester som nekter å gifte par fordi de har en skillsmise bak seg (men samtidig vier folk som har hatt sex utfor ekteskap). Prester som hater homofile og mener de synder bare fordi de blir forelsket i samme kjønn. Og prester som mener sangen nordnorsk julesalme er blasfemisk pga teksten «Vi levde med hua i handa men hadde så sterk ei tru. Og ett har vi visserlig sanna: Vi e hardhausa vi, som du». Grunnen til dette var "Det nedverdiger Gud, for han er mye høyere enn mennesket". 

11 Nov 2006, Paris, France --- Symbols of the Three Monotheistic Religions --- Image by © SÈbastien DÈsarmaux/Godong/Corbis
Bildet funnet på: krishna.org

Problemet med religion er ikke bare at folk blir hjernevasket til å tro det foreldrene og samfunnet rundt dem tror, men også at de plukker ut deler av religionen som passer dem best. Om du lærer at du skal hate homofile, så fokuserer du på de delene av bibelen som gjør det, men ignorerer at det også står at det å spise sjømat er en synd, og at man ikke skal klippe håret sitt. Om man skal leve 100 % etter bibelen hadde man blitt gal, fordi den motsier seg selv såpass mye, samtidig som den er fylt med idiotiske regler som at du ikke skal spise sjømat eller klippe håret ditt. Jeg så en artikkel og video om en kvinne som bestemte seg for å leve etter bibelen i ett år, og det var fryktelig. Blant annet: hver gang hun hadde mensen måtte hun ligge i et telt ute i hagen, for ifølge bibelen skal ikke mannen røre henne fordi hun er "skitten", og alt hun var borti den uken måtte vaskes, så det enkleste var å bo i et telt. Hun måtte også gå rundt med en pute å sitte på om hun var andre plasser. Hun var rimelig glad når året hadde gått tror jeg. Fant også en artikkel om en mann som prøvde ut det samme, ganske interessant lesning, så link HER.


(Foto: Rachel Held Evans/Facebook)

Og på sett og vis har jo jeg også plukket ut ting jeg ønsker å følge, og valgt bort andre ting, bare at jeg har gjort det fra ulike religioner. Jeg har kanskje ikke tatt spesifikke deler av bibelen og lever ut ifra dem, men jeg har jo valgt ut hva jeg tror på ut ifra hva jeg har lært og opplevd. Og på barneskolen lærte vi jo at kristendommen var rett, så pga barnetroen blir man jo mer påvirket enn man kanskje vil. Så kanskje er jeg en del av problemet, fordi jeg tror at det jeg tror på er rett når det kommer til hva det vil si å være et godt menneske osv, selv om jeg ikke er sikker på hva jeg tror skjer etter døden osv. Men samtidig er jeg åpen for å høre hva andre tror på, så lenge det ikke er hatfylt propaganda som visse folk spyr ut, så føler jeg er litt mer reflektert enn de som blindt følger en tro bare fordi de er født inn i den. 

Religion er et vanskelig tema føler jeg, og jeg slet virkelig med å formulere hva jeg mener, men dette er vel mer eller mindre slik jeg tenker i dag. Ikke mye har forandret seg siden 2012 egentlig. Hovedpoenget mitt er enda at sålenge man ikke bruker sin religion til å undertrykke, spre hat eller vold, så har jeg null problemer med det. Jeg har flere venner som definerer seg selv som kristen, men som likevel klarer å se at bibelen er feilfull, ettersom de er såpass reflekterte mennesker. 


#religion #synspunkt #bibel #kristendom #islam #homofili #prestIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com