Andre som har problemer med blogg.no?


Når man er medlem av mange grupper på Facebook, ser man fort hvor late folk er når det kommer til leting etter informasjon. Spesielt tydelig ble det i går, da blogg.no var nede. Jeg er med i 3 blogg-grupper på Facebook og følger blogg.no, og hele tiden var det noen nye som spurte "andre som har problemer med blogg.no, jeg kommer meg ikke inn". Isteden for at folk gikk inn på blogg.no sin facebookside og så deres to siste oppdateringer, så ble gruppene spammet ned av spørsmål om problemer med blogg.no.

Og det er ikke bare i slike situasjoner hvor folk er late. Om noen hører en sang på en video, så googler de ikke bare teksten for å finne sangen selv, men de kommenterer heller under videoen "hvordan sang er dette?" også venter de tålmodig på at noen skal finne det for dem.

Latskap er det rett og slett. Det er tydeligvis enklere å spørre andre enn å finne informasjonen selv. Og i noen situasjoner er jo dette bra, sånn som hvis du tror du er syk så er det lurere å kontakte legen isteden for å søke opp på nett. Men det er så enkelt å finne informasjon om ting selv at jeg ikke helt forstår hvorfor folk ikke bare gjør det selv. 

Dessuten, når du er medlem i en blogg-gruppe, hvorfor ikke scroll ned litt i gruppa for å se om noen har spurt om denne infoen før deg? Mange bruker blogg.no, og mange er late nok til å spørre i facebookgrupper isteden for å finne informasjonen selv, så sjansen er stor for at andre har spurt før deg. 

Og ikke kom med "jeg hadde ikke tid å søke det opp selv", for det tok meg mindre enn et halvt minutt.Bildet tilhører ikke meg, og er funnet på: http://howtofocus.com.au/


#blogging #info #informasjon #informasjonssøking #latskap #facebook2 kommentarer

morellen

29.10.2016 kl.14:32

Har personlig gjort dette før, spurt andre om ting som jeg sikkert kunne lete meg frem til, altså, men i slike tilfeller tenker jeg at de jeg spøre vet mer om dette. Da jeg drev med rotter var dette en bedre måte å få svar på, en å dra til veterinær, da de ofte visste mindre enn meg om rotter. Mer enn en gang har jeg fått mulige diagnoser over nett og forum, snakket med vet om det, og de har trukket på skuldrene og sagt; ''da prøver vi det''.

Jeg tror grunnen til at enkelte spør slik, er fordi de kanskje ikke vet hva de skal søke på for å finne riktig svar? Personlig sliter jeg ofte med. Lurer på noe, søker, og får opp masse svar som ikke virker til å stemme, fordi jeg formulerte spørsmålet feil.

Uansett gode poenger, som dessverre sier noe om dagens samfunn.

Hildur

29.10.2016 kl.15:35

morellen: Ja, jeg har også brukt internett for å sjekke opp ting om ørkenrottene osv, selv om første jeg gjør alltid har vært å snakke med dyrlege uansett om de kunne mye om ørkenrotter eller ikke. Jeg tror problemet er ikke at folk ikke vet hvordan de søker på enkle ting sånn som informasjon om blogg.no, men at de ikke tenker så langt til at de faktisk kan finne det ut selv. Vi har kanskje blitt for vant til at ting er gjort enkelt for oss :) I noen tilfeller er det jo greit å spørre ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits