Jeg boikotter NRK!
Bildet tilhører ikke meg.

De som har fulgt med på bloggen min, vet nok at jeg ikke er noe fan av NRK, og da spesielt ikke NRK-lisensen. Du kan lese om mitt syn på NRK-lisensen HER og du ikke alt har. Kort fortalt har jeg ikke sett på norsk tv på 5 år ca, og har heller null interesse for det. Er jeg på besøk til folk og de ser på NRK så er det greit, men jeg oppsøker det liksom ikke selv. Jeg har hørt litt på radio når jeg har vært på jobb, men hjemme har jeg hørt på radio to ganger de siste 8 årene, og da bare for å sjekke at radioen funket. Og nå som det blir DAB-radio og FM-nettet kuttes ut har jeg ikke en gang de tre skurrete kanalene jeg kan høre på hjemme, så hvorfor i alle dager skal jeg måtte betale NRK noe som helst? 


Bilde: SINDRE SUNDE TVEIT

Jeg kunne godt tenkt meg å kjøpt en tv for å se film og serier på eller å bruke som en ekstra pcskjerm, men jeg orker ikke styret med å plombere den, spesielt ikke med tanke på at NRK driver å fantaserer om måter de kan få alle nordmenn til å betale lisensen, uansett om de har plombert tven eller ikke. De fantaserer nemlig om løsninger som gjør at de aller fleste voksne folk i Norge må betale lisensen, uansett om de bruker NRK sine tilbud eller ikke. En av deres ideer er at alle som leier eller eier en bolig må betale lisensen, uansett hvor god råd en har eller ikke. For mange er en utgift på 3000 kr i året mye, spesielt for noe man ikke bruker. Deres andre ide er at alle som har pc, nettbrett eller smarttelefon må betale lisens, fordi de kan se på NRK sine sider med disse dingsene, og ettersom de aller aller fleste eier en eller flere dingsebomser betyr det at de aller fleste hadde måtte betale med en sånn løsning, uansett om de bruker NRK eller ikke. Om det er et problem at folk bruker NRK via internett, hadde løsningen vært så enkelt som et innloggings- og abonneringssystem for de som bruker tilbudene deres, men det er ikke blitt nevnt som en mulighet en gang, mest sannsynlig fordi de tjener mer penger på at alle må betale isteden for at de som bruker NRK må betale. 

Ønsker du å plombere TVen men ikke har mulighet å ta den med på verksted? Da kan du gå inn på http://lisensfri.no/. De kommer hjem til deg, slik at du slipper styr med frakting osv. Finnes ikke i hele Norge, men på Østlandet, vestlandet, Sørlandet og Midtnorge (faktisk til og med mulig på Helgeland).

De påstår vi må betale lisens fordi Norge trenger et uavhengig medie som har som jobb å fortelle sannheten og ikke være redd for å kritisere noen, og det hadde jo vært greit nok, om NRK faktisk hadde vært helt uavhengig. NRK bor langt oppi rumpa til kongefamilien, og kritiserer dem aldri. Eneste jeg har funnet er en satireserie basert på kongefamilien, og det telles ikke helt med tanke på at det er ment som humor. Jeg har også til gode å se at NRK laget noen undersøkende serier som gransker politikerne og stortinget, og finner bevis på korrupsjon, noe som kan skulle tro var en del av journalisters jobb. Selv om nesten alle i Norge betaler lisens, er ikke NRK så veldig uavhengige, ettersom de er redd for å kritisere folk høyt opp i systemet. 

Og mange kan si til meg at NRK har begynt å lage god underholdning i det siste, slik som Skam, og det kan godt stemme, men det er ikke underholdning jeg ser på, så hvorfor skal jeg betale for det? Dessuten består NRK sine sendinger på TV hovedsaklig av repriser. Nyhetene på TV er latterlig, og skraper bare såvidt på overflaten av ting, til og med på nyhetskanalen, og artiklene deres på nett er like overfladiske som både VGs og Dagbladets artikler ofte er. (Hvor er egentlig norsk journalistikk blitt av?) Radiosendingene deres er også fryktelig repetative, det lille av de jeg har hørt på pga jobb. Det var 5 sanger som gikk på repeat hver dag, og de fleste showene deres var grei bakgrunnstøy, og ikke noe mye annet enn det. 


Bildet tilhører ikke meg.

Dessuten er NRK så utrolig dårlig til å ta til seg kritikk som det går an. For litt siden kom serien Alt for dyrene ut, og der viste de et kaninhold som var fryktelig, og oppførte seg som at dette var helt normalt og fint. Mer info om det kan du finne HER. De fikk selvfølgelig og heldigvis mye kritikk, men isteden for å ta til seg kritikken, så gikk beklagelsene de leverte ut på at de hadde gitt et for lite nyansert syn på kaninholdet til kanineieren og at de derfor beklagde seg ovenfor han, fordi han hadde fått kritikk på grunnlag av det de hadde sett fra serien. Kort fortalt var det alt for små bur (fører til smerter og generelle helseproblem), kaninene bodde hver for seg (de skal bo to eller flere sammen) og de ble løftet etter ørene (noe man aldri skal gjøre). Hvordan NRK mener de kunne vinklet det bedre for å vise hvor godt dyrehold han hadde forstår jeg ikke, men det var iallefall det de gikk ut med, isteden for å innrømme at de hadde bæsjet på leggen. 

Så jeg boikotter NRK fra nå av, og det føles ikke som et tap en gang, ettersom jeg nesten ikke har brukt deres tilbud på mange år. Og ja, jeg har måttet gå inn på deres sider og gjøre litt undersøkelse for å skrive dette innlegget og innlegget om lisensen, men det telles ikke akkurat som at jeg brukte deres tilbud. 


Tv is dead. Bildet tilhører ikke meg.


#nrk #nrklisens #tv #radio #dyrevern #kanin2 kommentarer

Michael aka Fubar

31.10.2016 kl.21:28

Surpomp. 😉 Men det var ikke noen overraskelse. 😉 Men det jeg egentlig skulle si, har hørt noe om at tv leverandører har begynt å levere/produsere ferdig plomberte tv'er pga den store utbredelsen av f.eks. apple tv og lignende. Har ikke sjekket de ut på pris og tilgjengelighet selv enda. Men kanskje verd det for din del? 😉

Hildur

31.10.2016 kl.23:14

Michael aka Fubar: Ja, har hørt om det, og det er jo flott :) Men skal uansett vente med å kjøpe en ekstra skjerm/tv så ;) Og det er lov å være litt surpomp innimellom! :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits