hits

Norske helsevesen - Lagd i sirup!


Man kan si mye bra om det norske helsevesen. Det at vi som norsk innbygger har et lite sikkernett rundt oss i tilfelle vi blir syke, med frikort, sykepenger og mye mer er flott. Ikke perfekt, men ganske flott. Men det kan ikke kan si om det norske helsevesen, er at det er så veldig raskt. Jeg har selv måtte erfare dette, og jeg må si at det er fryktelig slitsomt. I det siste har jeg hatt MYE trøbbel med magen, og samtidig virker det som alt av muskler og ledd bare har gitt opp. Jeg går rett og slett å har vondt hele tiden, og jeg føler meg slapp og sliten noe som fører til at jeg ikke får gjort alt jeg vil gjøre. Magen har blitt litt bedre etter at jeg kuttet ut matvarer som var kjent for å kunne skape magetrøbbel, men den er enda ikke god. 

Når jeg endelig fikk motet meg opp til å ringe til fastlegen, fikk jeg beskjed av en halvgretten dame om at jeg måtte vente en måned på time for å få time til fastlegen. Så jeg avtalte time, og smurte meg med tålmodighet, jeg var egentlig bare glad for at jeg endelig hadde tatt til vettet og fått meg time. Så kom timen min, jeg snakket med fastlegen min, og vi tok litt prøver og slikt. Både fastlegen og hun som tok blodprøver var veldig hyggelige bare så det er sagt. Så måtte jeg vente 3 uker før jeg kunne dra dit og få svar på prøvene, igjen ganske greit, jeg var bare glad jeg var kommet igang med å finne ut av dette mysteriet. Jeg vil jo så gjerne vite hva som feiler meg, slik at jeg kanskje kan bli bedre og ikke føle meg som en 80-åring. Så 3 uker senere dro jeg dit, og det jeg fikk vite var at prøvene så helt fine ut. Fastlegen spøkte til og med at ifølge prøvene var jeg frisk som en fisk, noe vi begge to vet jeg ikke er, så det var litt gøy. Så nå sitter jeg å venter på å få time til spesialister, en for mage og en for muskler og ledd. Jeg har på følelsen at det kan ta en stund, for fastlegen nevnte 1.januar som en mulig frist for at jeg skulle få timene. Og av egen erfaring oppe i Tromsø vet jeg at slikt kan ta måneder. 

Jeg hadde et ønske om at dette skulle gå litt fortere. Det høres kanskje ikke så ille ut, men når man kanskje tenker seg litt om, så er det ganske slitsomt å ha konstant smerte, være så svak at man kanskje kan jobbe to timer før man er utslitt, og å aldri vite når man plutselig blir dårlig. Oppi alt dette har jeg prøvd å finne meg en ny jobb, men hvordan skal man finne seg en jobb som ikke er fysisk krevende, som man kan gå på toalettet når man må, og som man enkelt kan ta seg fri en dag om man plutselig blir helt elendig? Og nå som det er kaldt har leddene mine blitt enda verre. Fryser jeg får jeg rett og slett vondt.

Jeg har veldig lyst til å jobbe, jeg elsker å kunne klare meg selv, å spare opp penger til ting jeg ønsker meg og trenger, men akkurat nå går jeg bare rundt i overlevelsesmodus. Det å få i seg nok næring er et slit, samtidig som man må prøve å balansere maten slik at man ikke blir syk. Det å bare kan være i lett fysisk arbeid i to timer før man blir halvveis ødelagt er et slit. Jeg er vant til å kunne gjøre ting selv, men nå må jeg liksom se mine egne begrensninger. Jeg føler jeg bare er en byrde, og får ikke til å gjøre noen ting. Og det er så lite motiverende å vite at svaret på helsen min kommer, men at jeg må vente en liten evighet på det. 

Så, mye fint kan man si om norsk helsevesen, men det er ikke spesielt raskt.


#helse #sykdom #helsevesen #norge #norsk #fastlege #lege6 kommentarer

Janne U.

12.11.2016 kl.13:12

Ja, det hørtes fryktelig slitsomt ut å konstant ha vondt og slikt! Jeg har det litt på samme måte, men heldigvis ikke så ille at jeg ikke kan jobbe! Du får ha god bedring, og ta godt vare på deg selv!

kjerringtanker.

12.11.2016 kl.14:36

Beklager at vi i norsk helsevesen ikke klarer å løpe ennå fortere, jobbeklager enda litt raskere slik at du kan få hjelp for dine plager.

Det er vondt å ha konstante smerter. Jeg har det selv. Vondt i en utslitt rygg ogår et ødelagt kne. Men fordi jeg har vært dumt nok til å finne meg en jobb hvor jeg ikke bare kan ta fri om jeg ikke føler meg 100% en dag, så får jeg bare holde ut Beklager nok en gang at jeg ikke jobber raskere eller prioriterer deg foran de som skal undersøkes og hvor IKKE alle prøvene er normale

Hildur

12.11.2016 kl.14:45

kjerringtanker.: Tror du tok dette litt personlig jeg! For meg handler det ikke om at jeg føler meg 100%, men at jeg faktisk sliter noe voldsomt noen dager. Jeg har før vært på jobb og ikke følt meg 100%, så ikke prøv å vinkle det til at jeg bare klager over litt smerter. Sier heller ikke at leger osv skal jobbe seg ihjel for at folk skal få hjelp litt fortere, men at systemet kanskje kunne vært bedre. Og selv om prøvene mine er normale, så er det mye som kan feile uten at de standard prøvene en fastlege kan ta viser noe. Igjen, dumt du tok dette personlig, men dette var ikke et angrep på helsepersonell på noen måte ;)

milan

12.11.2016 kl.22:09

jeg håper til slutt alt skal være fint :)

Hildur

15.11.2016 kl.12:55

milan: Jeg også :)

militaten

30.11.2016 kl.12:21

ja, de er litt trege, jeg ventet 1 måneder på en operasjon men jeg måtte vente på sykehuset før jeg kunne bli operert.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com