hits

Hva er meningen med jula?


Noen mener meningen med jula er Jesus og kristendommen, men jeg som ikke er kristen, har et litt annet syn på jula, som sikkert mange i Norge deler med meg. Spesielt ettersom over 50% av befolkningen vår er ateister og agnostikere.

Så hva mener jeg er meningen med jula? Kosen. Jula er en så koselig tid, hvor man samles med familien sin eller folk man er glad i og feirer. Vi feirer kanskje ikke pga Jesus, men jula er likevel en del av vår tradisjon. Så man samles, spiser god mat, gir hverandre gaver og er takknemlig for det man har. Jula er også en magisk tid hvor man på et vis kan glemme alt det vonde som skjer i verden, iallefall et par dager, før man går tilbake til det vanlige livet igjen, og det er en pause som vi alle sårt trenger. Ikke at man burde glemme alt som skjer i verden, for da får vi ikke til gode forandringer, men av og til må det være lov å ta seg en pause fra alt. 


Min gamle katt, Felicia, under juletreet.

Julestjerne.


Hva synes du er meningen med jula?

#jul #advent #mening #jesus #kos
 3 kommentarer

milan

11.12.2016 kl.15:49

helt samme meningen som du sa nå :)

søt katten, hva heter han/hun, hvis jeg kan vet :)

Hildur

19.12.2016 kl.02:06

milan: Felicia :) hadde henne for ti år siden :)

militaten

20.12.2016 kl.21:52

meninga med jula for hunder er å lukte/tisse på juletreet ;)

min mening med julen er å slappe av å spille spillene jeg vil spille :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com