hits

Just do it!


Er det noe jeg kan godt, er det å Prokrastinere, å utsette ting til siste liten. Dette har jeg gjort hele mitt liv. Jeg husker jeg stresset med leksene i siste liten allerede på barneskolen. Og på videregående satt jeg om natten å skrev side på side på innleveringer som skulle inn dagen etter. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjør sånn. 

Den Store Norske Ordboken har dette å si om saken:

"Prokrastinering, kronisk utsettelsesatferd. Alle utsetter ting som skal gjøres, men prokrastinering kjennetegnes ved at utsettelsene er til ulempe for personen. Personen er ofte klar over dette selv, og anger og stress oppstår. I det lange løp har prokrastinering negative konsekvenser for prestasjon, velvære og helse. Prokrastinering er en ufornuftig eller «irrasjonell» form for utsettelse."

Jeg er altså en kronisk utsetter. Det vanskeligste for meg er ærlig talt å begynne på ting, spesielt når jeg vet det er et større prosjekt. Jeg klarer alltid å overbevise meg selv om at ting kan vente til i morgen eller neste uke. Dette gjelder spesielt ting som bare gagner meg. Når det kommer til jobb har jeg aldri hatt problem med prokrastinering, men på privatlivet derimot.. Jeg utsetter alt for mye til siste frist, og det fører jo ærlig talt bare til mer stress. Det sparer meg kanskje for stress akkurat der og da, men det sparer jeg bare alt stresset til siste liten. For tida driver jeg på med youtube og skriving, men jeg har en fæl tendens å utsette ting som har med dette å gjøre. Kanskje burde jeg prøve å omstille hjernen min til å tenke at youtube og skriving er en jobb? Det er jo det jeg ønsker det skal bli om en stund, så det er ikke den dummeste ideen. Dessuten kommer det jo ikke til å bli noe jobb av det hvis jeg bare utsetter alt hele tiden. 

Jeg får bare få ut fingeren og gjøre det jeg skal! Det å gjøre ting og ha god tid på seg er jo ganske godt!

Er du en kronisk utsetter?

#psykologi #utsettelse #prokrastinering #hjerne5 kommentarer

milan

21.11.2016 kl.23:42

jeg sender bare en litt "hei" til deg og nå jeg lurer på hvor mye tid vil du utsette til å gi meg en litt "hei" tilbake :)

Hildur

22.11.2016 kl.12:15

milan: Hei tilbake! :)

Mariell Arntsen

25.11.2016 kl.01:45

høres ganske likt ut som meg det der ja, alt skal gjøres i siste liten uansett hva det enn måtte være fornoe :P

Hildur

25.11.2016 kl.02:26

Mariell Arntsen: Bra det er flere av oss xD

militaten

30.11.2016 kl.12:08

ja bare gjør det :D dra på tg :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com