hits

Dyret mitt er sykt/skadd, hva gjør jeg?


Som dyreeier vil man alltid oppleve at dyret enten blir sykt eller skadd, eller trenger hjelp på noe vis, og kanskje lurer man på hvordan man skal takle dette. Jeg har et enkelt og greit svar på dette - kontakt dyrlegen. Det er gratis å ringe dyrlegen, og ofte kan de gi deg råd og vurdere situasjon ut ifra samtalen dere har. Det er også viktig at om det er nødvendig, drar du så fort som mulig til dyrlegen, så dyret slipper å lide/bli verre bare fordi du er treg. Det som også er viktig å huske på er at alle dyrleger ikke trenger å være flinke på alle dyr, så om du føler du ikke fikk et godt svar fra dyrlegen du først ringte, prøv å ring en annen dyrlege. Når du finner noen som er flink på den typen dyr du eier, så er det greit å bruke den dyrlegen videre ettersom du kan stole mer på den enn andre dyrleger. 

Jeg ser nesten hver dag at folk heller spør på Facebook isteden for å ringe til dyrlegen, og det er en uting jeg blir irritert over. Man kan godt spørre på nett om råd, men man skal ALLTID kontakte dyrlegen først. Om et dyr er syk eller skadd kan det gå rimelig fort nedover for det, så det er så viktig å gi dem rask hjelp. Og om eneste løsning er avliving så er det viktig at det skjer så fort som mulig slik at dyret ikke lider mer. Dyr kan også være flinke å skjule smerter, så du kan kanskje tenke at det går fint, mens dyret ligger der i store smerter. Dette gjelder også om det skjer i helga.

Om dyret ditt blir sykt eller skadd i helga, så har du likevel ansvar som dyreeier at dyret ditt får den hjelpen den trenger så fort som mulig. Jeg har ofte måtte kontaktet dyrlegen og dratt til klinikken i helgene, og måtte lagt ut mye penger for at dyrene mine skulle få den hjelpen de fortjente, og det angrer jeg meg ikke på! Og dette er noe man må regne med når man skaffer seg dyr, så om du tenker at du ikke har råd til å dra til dyrlegen i helga, burde du ikke skaffe deg dyr. Jeg vet at situasjoner kan forandre seg, og at man plutselig sitter og har dårlig råd når dyret plutselig blir syk, men da får man likevel gjøre sitt for at dyret skal få det bra. Lån penger fra noen, eller avtal med dyrlegen at du betaler med delbetaling eller med faktura. De fleste dyrlegen har forståelse for at folk kanskje ikke har råd å legge ut pengene med en gang. #dyr #kjæledyr #husdyr #dyrlege #tips #dyreeier2 kommentarer

milan

22.11.2016 kl.19:00

jeg enig 100% med deg. hvis vi har et dyr, dette dyret er delen av vår familien. så hvis noen tenker ikke til å passe på et dyr, bedre solution er ikke har et dyr.

Hildur

25.11.2016 kl.02:26

milan: :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com