hits

Hvordan bur velger jeg til ørkenrotter?


Ørkenrotter er som jeg har sagt tidligere aktive dyr, og derfor trenger de god plass. Mitt motto når det kommer til burstørrelse er: Jo større jo bedre! Selv om du lufter ørkenrottene på gulvet hver dag, så vil de bruke mesteparten av tiden sin i buret, og da er det også viktig at de trives der. Om du ikke har mulighet til å lufte dem hver dag, er det enda viktigere med store bur. 

Når du velger bur, burde du velge noe med høy bunn. De burde ha godt med strø inni det, slik at de kan grave og styre på, og om du ikke har høy kant på buret vil du da måtte koste gulv flere ganger daglig. Jeg anbefaler å enten kjøpe et terrarie eller et akvarium for å ha dem i, med et gitter oppå toppen. Jeg har brukt revenetting oppå akvariene mine, og det har funket fint. Eventuelt kan man sette et gitterbur oppå akvariet, for å gi dem enda mer plass. Det som er viktig da er at de ikke skal gå på gitter, da dette kan gi dem problemer med føttene. Så enten ha hyller de kan gå på av tre eller plast, eller ha papp over gitteret. 


Her står Gobi og Ronja på andre etasje i deres gamle bur. Pappen beskytter føttene deres så de ikke får skader, slik som Bubblefeet. Pappen må selvfølgelig byttes innimellom. 

Når det kommer til størrelse, er det ingen fasitsvar. Men du burde ikke gå for minimumskravet, men heller gi dem best mulig plass. Jeg brukte et stort akvarium på over 1 meter i lengden, og 40 cm i bredden, slik at mine to siste ørkenrotter hadde god plass. Og om man får til enda større plass en dette vil det jo bare bli enda bedre! De første ørkenrottene jeg hadde vil jeg si hadde litt for liten plass, men de hadde iallefall et gitterbur over det lille akvariet, som kanskje var 50 x 30 eller noe i den duren, slik at de fikk litt ekstra plass. Etterhvert oppgraderte jeg til større bur, noe jeg er veldig glad for. Ikke at de direkte mistrivdes i det første buret, men jeg følte selv det ble for lite. De må ha plass å løpe, gnage, klatre og utforske for å være lykkelige ørkenrotter rett og slett!


Det gamle buret til mine to første ørkenrotter. Et litt for lite akvarium synes jeg, men gitterburet på toppen veide litt opp for det faktumet. Anbefales å ha et mye større akvarium enn dette. De hadde iallefall masse spon å grave rundt i, og masse ting å holde på med!

Jeg skulle legge ut bilde av akvariet jeg har brukt de siste årene, men jeg har faktisk ikke tatt bilde av hele buret de siste årene, sikkert fordi jeg har blogget mindre om ørkenrotter de siste årene. Men som sagt anbefaler jeg et akvarium som er over en meter i bredden om du har to ørkenrotter. Har du flere burde du ha enda mer plass. Man kan for eksempel sette sammen to akvarium og ha et rør imellom, eller kjøpe et høyt glasskap og legge det ned på ryggen.

Om prisen på store akvarier/terrarier virker skremmende så kan du alltids finne de brukt på nett. Jeg kjøpte det store akvariet mitt for 500 kr, og det er ganske billig for noe sånt. 


#ørkenrotte #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #bur #dyreutstyr #akvarie #terrarium #akvarium #terrarie #tips #fakta #dyrefakta Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com