hits

Kan ørkenrotter ut om sommeren?


Svaret på om ørkenrotter kan ut om sommeren er ikke et klart ja eller nei svar for meg. Jeg har aldri hatt ørkenrottene mine ut om sommeren, men jeg har hørt om andre som har hatt det. Det jeg er helt sikker på er at man ALDRI skal ha ørkenrotter ute om det er kaldere enn 20 grader, og at de ikke skal være ute om det er vind eller trekk. Så det må være godt og varmt om de skal ut. De skal heller ikke være ute uten tilsyn eller over lengre tid. Man må alltid passe på dem om man skal ha de ute. De kan heller ikke være ute løse, da de lett smetter ivei og forsvinner.

Grunnen til at jeg aldri har hatt ørkenrotter ute er fordi jeg aldri følte det var trygt nok. Jeg bor langt nord, men det er jo likevel litt finværsdager her hvor de sikkert kunne vært ute, men jeg ser for meg at det er utrygt å ha de ute likevel. Man må jo ha en slags innhegning til dem, eller kanskje et bur man kan ha de ute i, helst med en nettingbunn så de ikke kan grave seg ut. Om bakken er litt ujevn og det ikke er gitterbunn på buret så er det jo også lett for dem å smette under og forsvinne. Men jeg er ikke noe fan av nettingbunn. Innhegninger må også være høye nok til at de ikke kan hoppe over og at de ikke kan klatre over, og selvfølgelig burde den være såpass stabil at den ikke lett faller over. Det er altså mye å tenke på. Og om de faktisk kommer seg ut, så er det en stor sjanse for at du aldri ser de igjen, og at de kommer til å dø, så det er jo et stort ansvar på dyreeieren her. 

Konklusjon:

Man kan ha ørkenrotter ute om sommeren, om man følger med, sikrer slik at de ikke kan rømme, så lenge været tillater det, men de burde ikke være ute lenge. Anbefaler jeg å la ørkenrotter være ute om sommeren? Nei ikke egentlig. Jeg føler at det er veldig risikabelt. Selv om man har en sikker innhegning/sikkert bur de kan være i, så er det alltid en sjanse for at noe skjer og at de klarer å komme seg ut, og da rekker man kanskje ikke å få tak i dem igjen, selv om man følger med. De skal jo også heller ikke gå mye på gitter ettersom de kan få bubblefeet av det, og gitterbunn er nok nødvendig for at det skal være sikkert for dem å være ute.

Andre vil nok si at jeg har feil og at de kan være ute, og at de godt kan gå litt på gitterbunn, men med mine dyr ønsker jeg ikke å ta noen sjanser som kan gå ut over dem. Og om du mister dem ute så er det eneste som er sikkert at de kommer til å dø, og kanskje ikke raskt og smertefritt.De kan være ute om været tillater det, men jeg tørr ikke ta sjansen rett og slett!

Ønsker man å gi ørkenrottene sommer kan man gi dem mulighet til å ligge i sollyset innendørs, så lenge de har tilgang til skygge, og man kan gi dem litt rent gress som godbit for eksempel. Og man kan godt lufte dem på gulvet isteden.Orla og Laura ut på oppdagelsesferd!


#ørkenrotte #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #tips #sommer #ute #lufting 5 kommentarer

milan

18.02.2017 kl.16:57

så søte de er :)

hvor gamle de er

Hildur

18.02.2017 kl.19:34

milan: Ja de var veldig søte! Dessverre døde de for noen år siden, men på bildet der var de vel 9 måneder ca :)

Kanin stallen

25.02.2017 kl.16:58

Nå lærte jeg noe nytt jeg også. Ikke at jeg har tenkt og skaffe meg det, men greit og vite. :-)

Ludvig

11.09.2017 kl.16:20

Hei, vet du eller noen andre som er inne på siden, om det er noen som er interressert. Vi har 5 leveringsklare gutter.

Hildur

27.10.2017 kl.23:25

Ludvig: Veldig tregt svar dessverre, men jeg vet ikke av noen :) Du får prøve å legge de ut på alt av sider man kan legge de ut på, og spørre litt rundt i nærområdet ditt (noe du sikkert har gjort alt). Bare pass på så de ikke ender til noen som ikke bryr seg om dyrevelferd eller som skal ha de til slangemat :S

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com