hits

Reise med ørkenrotter?


Reise med ørkenrotter er stressfullt, og derfor anbefales det ikke å reise større avstander med dem. Buss og tog anbefales ikke da temperaturen kan variere, og det fort blir mye støy og stress for dem, men buss og tog kan på mindre avstander brukes, så lenge man vet at temperaturen blir å holde seg stabil (sommervær). Ørkenrotter burde ikke være i temperaturer under 15 grader, da de kan gå i dvale, noe som kan være skadelig for dem, så vil si det er ideelt med temperaturer fra 18 og oppover. Fly kan brukes på korte avstander, men helst da med store fly. Små fly bråker veldig, og blir mer påvirket av turbulens osv. Rommet der dyr er på flyet har samme temperatur og trykk som der du sitter, men det bråker jo enda en god del. Bilkjøring går greit, men helst ikke lengre enn 5 timer. Og da må man passe på temperatur og støynivå. Det beste er om du har noen i nærområdet som kan passe dem for deg, om du skal reise noen plass. Når man skaffer seg dyr burde man vite at man har noen som kan være dyrepassere om du skal ut og reise, ettersom dette er ofte den beste løsningen for dyrene dine om du skal bort. Men av og til må man ta med ørkenrottene på reise, om man skal flytte eller om man skal være bortreist så lenge at ingen dyrepassere kan steppe inn.

Her er Gobi og Ronja når jeg nettopp hadde hentet de på dyrebutikken. Vi tok bussen hjem, ettersom det var strålende sommervær ute!

Om du skal ta med ørkenrottene noen plass, må du ha et bur der i greit størrelse som de kan være i mens de er på ferien. Jeg hadde et akvarium stående til foreldrene mine som var nesten like stort som ørkenrottenes vanlige akvarium, slik at de skulle ha god plass om vi skulle ut og reise. De må også ha alt de trenger i buret selvfølgelig, slik at de ikke kjeder seg.

Til reisen trenger de et reisebur, som de ikke kan komme seg ut av under reisen. Der trenger de en plass å gjemme seg i og sove i, litt mat, og ting de kan holde på med slik som høy og dopapir. Du må også selvfølgelig ha noe bunnstrø i reiseburet. Du trenger ikke ha i vann til dem, men det kan være lurt å gi dem et par biter av agurk i buret, da det er fullt av vann. Ørkenrotter drikker ikke så mye, så det å ha vannflaske som kan begynne å lekke er unødvendig. Om man skal reise et stykke med bil med dem kan man eventuelt ha med en skål og en vanlig flaske med vann, og ta en pause i kjøringen hvor man setter ned vannskåla til dem slik at de har mulighet til å drikke i pausen. Når jeg reiste første gang med mine to første ørkenrotter med fly hadde jeg knytt fast en vannflaske i reiseburet, og når flyet landet hadde halve flasken blitt tømt ut i buret, og det var fuktig i buret. Så dette er ikke til å anbefale. Heldigvis var det ikke vått i hele buret, så jeg tok ut drikkeflasken og det våte bunnstrøet.

Når det kommer til fly burde man bare gjøre dette på korte turer, da det er meget stressfullt for ørkenrottene. Det er viktig å ha et rent og trygt bur, som reiseburet på bildet under. Det er heller ikke alle flyselskap som godtar gnagere på flyet sitt, så det er greit å sjekke opp på forhånd. SAS har alltid vært greie på dette, mens Norwegian hater tanken om gnagere på fly. Når du bestiller billett må du ringe SAS med en gang etterpå, for å fortelle at du vil ha med ørkenrotter, hvor mange du vil ha med og hvor stort reiseburet er. Det koster selvfølgelig litt ekstra når du skal ha med dyr. 

Men om du har muligheten, så er det oftest best at ørkenrottene har dyrepassere, enten hjemme til deg, eller hjemme til dyrepasserne, slik at de slipper stresset med å reise lange strekninger. 


Denne typen reisebur er å anbefale, da det er laget av hardplast som er vanskelig å spise seg ut av, med masse små luftehull som ørkisene ikke kommer seg ut av. Etterhvert som buret blir litt gnagd på kan det være lurt å bytte de ut om du skal reise med fly, da du ikke får mulighet til å følge med hva ørkenrottene gjør under reisen. 
 


#ørkenrotte #ökenrotta #ørkenrotter #gerbil #gnager #dyr #husdyr #kjæledyr #reise #reisemeddyr #reisebur #tips #dyretips 2 kommentarer

Jente Trondheim, 18

19.03.2017 kl.22:41

Dette var veldig informativt og hjelpsomt. Tusen takk!

Hildur

06.04.2017 kl.14:23

Jente Trondheim, 18: Bare hyggelig =)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com