hits

French er hjemme og ingen er kritiske


På 17.mai så ble French endelig sendt hjem til Norge, og alle ble glade! Eller ble de egentlig det? Om du ser på mediene så har det nesten ikke vært noen som har stilt spørsmålstegn ved hva French og nå avdøde Moland faktisk var skyldig i, hva de gjorde i Kongo, hva som skjedde med sjåføren deres, og hvorfor Moholt sto å smilte mens han vasket opp blod. Og dette synes jeg er rart. Jeg er ikke ute etter en heksejakt, men å stille kritiske spørsmål er sunt.

Norge har jobbet i mange år for å prøve å få French hjem, og dette har jeg fint lite imot. Fengselet de satt i var forferdelig, de fikk ikke den helsehjelpen de kunne trengt, og det var rett og slett umenneskelige forhold. Uansett hva en person har gjort, så burde de få sone i menneskelige forhold. Fengsel skal være en straff, men samtidig en plass man kan forbedre seg som menneske, ikke bli nedbrutt til en skygge av seg selv.

French og moren. Hun har jobbet hardt for at han skulle få komme til Norge igjen.

Om de faktisk var skyldig i alt Kongo påsto er det også mange spørsmålstegn rundt. Det er lite bevis som har blitt lagt fram og sjåføren ble heller aldri obdusert. De ble dømt til mordforsøk, mord, væpnet ran, spionasje og dannelse av et kriminelt forbund. Ærlig talt tviler jeg på at alt dette stemmer, men så husker jeg på bildet av Moland som vasket opp blodet etter den skutte sjåføren mens han smilte som en galning, og begynner å tenke at noe av det kanskje stemmer. De mente jo også at French hadde drept Moland i fengselet, mens de norske som undersøkte liket til Moland sa at det var selvmord, så jeg føler at man ikke helt kan stole på Kongo i denne saken. Problemet er jo at det er lite bevis å forholde seg til. Det beste hadde vært om man kunne fått undersøkt liket av sjåføren slik at man kan sjekke hvordan våpen som ble brukt for å drepe han, det hadde iallefall vært en start. 


Er ikke dette et ekkelt bilde så vet ikke jeg. Hvorfor smiler han? Hvorfor tok de bilde av at han vasket blodet? Hadde det vært for å ha bevis i saken hadde det kanskje vært bedre om han ikke sto der og smilte?

Kongo krever nå at French skal fortsette dommen sin i Norge, mens ingen i Norge har gjort den avtalen (visnok), så det ser ut som French er en fri mann. Men om han nå går fri, så har han kanskje sonet nok? Han har vært 8 år i et forferdelig hull av et fengsel, og kom nå hjem syk og avmagret. Kanskje har han lidd nok.

Men at ingen stiller spørsmålstegn eller kritiske spørsmål ser jeg på som ganske rart, for dette er en spesiell sak som er ganske interessant å prøve å finne ut av. Det hadde også vært fint å faktisk vite sannheten bak alt dette. Men den gravende journalistikken har tydeligvis dødd. 

Hva tenker du om dette?


#french #moland #kongo #mord #kriminalitet #samfunn #media2 kommentarer

Øyvind

19.05.2017 kl.19:10

Enig. Egentlig veldig lei av å høre om hele mannen, skjønner ikke hvorfor han har fått så mye medieoppmerksomhet og folk er så glade for å ha ham hjemme igjen.

Hildur

23.05.2017 kl.17:57

Øyvind: Tror det er fordi det er noe som interesserer folk.. Det er jo en spennende sak med et stort mysterie oppi det hele, og det er noe som skaper engasjement og klikk. Er kanskje derfor media vinkler det på den måten de har gjort, fordi de vet det provoserer folk ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com