hits

Vil du unngå demens, eldes senere og ha lavere stressnivåer?
 • Postet: 25.04.2017

Om du ønsker å unngå demens, eldes senere og ha lavere stressnivåer? Da burde du skaffe deg en hobby! 

Iallefall om man skal tro Gestaltterapeuten Bianca Schmidt og terapeuten Thomas Winther. Bianca Schmidt forklarer at en hobby gjør at vi føler oss mer inspirert, ikke bare når vi holder på med hobbyen, men også ellers i hverdagen. Vi vet at mennesker som har en hobby oftere unngår demens, de eldes senere og har lavere stressnivåer. Ofte er en hobby med en gruppe andre mennesker, og du blir derfor mindre ensom. Thomas Winther forklarer at mennesker trenger rekreasjon, gjerne i en form som gir oss glede, energi og motivasjon. Det kan være alt fra gåturer med venner, strikking, tegning, til samling av stein. 

Ut ifra egen erfaring kan jeg iallefall si at det er sunt med en hobby eller to. Jeg har mange flere enn det, og jeg kjenner jo gleden og energien det kan gi meg. Å bruke mange timer på en tegning og bli skikkelig fornøyd med den gjør meg skikkelig glad, gir meg mer selvtillit og en mening med livet. Og om tegningen ikke blir helt som jeg vil, så gjør ikke det så mye, for man lærer ufattelig mye av å feile også. Nå er ikke jeg gammel nok til å kunne si om mine kreative hobbyer har gjort at jeg eldes senere eller har unngått demens, men jeg kan iallefall skrive under på at mine kreative hobbyer har gitt meg lavere stressnivå. 

Viktigste når man velger seg en hobby er at man velger noe man virkelig liker å gjøre, og at det ikke blir noe du føler du MÅ gjøre. Det skal være noe du ønsker å bruke tid på! Og om man blir god i det eller ikke har ingenting å si, så lenge man har det gøy!Kilde - http://www.kk.no/helse-kosthold-trening/mennesker-som-har-en-hobby-unng%C3%A5r-oftere-demens-eldes-senere-og-har-lavere-stressniv%C3%A5er-43687#_ga=1.13436663.1320178536.1463063592


#hobby #håndarbeid #kreativhobby #kreativitet #stress #demens #helse #sunnhet #glede

Mumien Taita
 • Postet: 19.12.2016

For over ti år siden begynte jeg på ungdomsskolen. Det var en merkelig tid, full av kviser, angst og drømmer. Favorittfagene mine var norsk og kunst, fordi der fikk jeg utfolde mine interesser. I kunsten skulle vi et år ha et prosjekt hvor vi skulle lage noe kreativt over en lengre tid, og dette ble resultatet, en mumle ved navn Taita. Jeg var i denne perioden helt opphengt i gamle Egypt, og hadde lest en bok ved navn Hapi Elvegudinnen hvor Taita var en av karakterene. Så derfor lagde jeg en mumie. Han er laget av keramikk, og tok meg mange mange dager å lage til. Alt av mønster er ikke bare malt på, men også risset inn. Jeg husker jeg ble kjempefornøyd med den, selv om jeg ikke rakk å lage gravkammeret hans, noe som også var planen. Det tok rett og slett for lang tid å lage selve mumien. 
Hva lagde på du skolen som du kanskje er stolt over?


#hobby #kunst #håndarbeid #handarbeid #mumie #egypt #keramikk #leire #clay #kreativ #håndverk #taita
 

Mislykket kort!
 • Postet: 19.11.2016

Når jeg la ut innlegget i går om kortene jeg hadde laget, så utelot jeg ett kort. Grunnen til dette: Det ble mislykket! Eller. Ikke helt mislykket, men ikke godt nok til å gi bort til noen.Problemet at det ble så stivt at det ikke vil ligge lukket igjen, og det ble heller ikke så fint med alt det glitteret! Jeg hadde en ide om å sette på en slags knapp på framsiden, også en tråd på baksiden, så det går an å lukke. Problemet er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skulle gjort det rett og slett. Det kunne blitt et ok kort om det ikke gapet som en tulling! =P

Men man lærer alltid av sine feil, og man kan ikke alltid lykkes, så jeg liker det likevel!


#scrapbook #scrapbooking #kort #hobby #håndarbeid #julekort

11 selvproduserte julekort!
 • Postet: 18.11.2016

De siste dagene har jeg lagd et par julekort, eller, flere enn et par, 11 faktisk! Føler jeg nesten har vært produktiv, men det er ganske enkle kort så det tok ikke så lang tid. Men ble ganske fornøyd med dem egentlig, og gleder meg til å sende dem ut til folk!Hva synes du om kortene?


#kort #postkort #scrapbook #scrapbooking #julekort #jul #nostalgi

Bamsesykehus!
 • Postet: 19.07.2016

For ei stund siden lekte jeg bamsesykehus. Vel, ikke egentlig. Men jeg får besøk av tantebarn om to uker, så da tenkte jeg at de kunne få låne noe av mine gamle leker. Og etterhvert fant jeg jo et par bamser som trengte seg en liten oppfriskning.

Dette er Blåmann. Han har jeg hatt lenge, og jeg lurer på om jeg arvet han fra noen av søsknene mine. Han manglet sine søte rosa nese, så jeg stupte ned i knappeboksen min, for å finne en fra protesenese til han.

Jeg lette lenge, og resultatet ble til slutt dette:Han fikk et hjerte som nese, som var det nærmeste jeg kom en faktisk kaninnese. Han fikk også en liten skjev munn, og en blomster ved øret. Han var ikke så veldig glad med det samme over blomsten, ettersom det ble vel feminint, men nå har han begynt å like den, så ble suksess.

Så gikk jeg over til Rex, en hund jeg fikk av en venninne en gang jeg var på besøk til henne. Jeg likte hundebamsen hennes kjempemye, og hun ga den derfor til meg, noe som var merkelig snilt!Han hadde et sår på ryggen, som jeg tydeligvis hadde sydd en gang før, med mine manglende sykunnskaper. Så derfor måtte jeg sy igjen nå, og jeg kan iallefall si med sikkerhet at jeg har blitt flinkere å sy. Rex ble selvfølgelig bedøvd før syingen.Rex var også litt skitten, så spørs om vi må prøve å gi han et bad, når såret har leget litt..


#bamse #bamsesykehus #reperasjon #hobby #gjenbruk

Merkelig hobby: Verdens største ball av maling!
 • Postet: 18.07.2016

Mike Carmichael fra Indiana, USA, bestemte seg i 1977 for å begynne å male på en baseball. Tanken var at han skulle legge 1000 malingsstrøk på ballen, også dele den i to, for å kunne se de ulike malingsstrøkene. Hvert lag hadde en ny farge i forhold til laget før, så det skulle bli spennende og fargerikt. Men da han kom til lag nummer 1000 fortsatte han, og nå er han en stolt eier av verdens største ball laget av maling. Han eller sønnen maler et strøk på ballen hver dag, og lar også besøkende male på ballen for å dele gleden med dem. Det er gratis å komme å se ballen om man ønsker det, så er man i området kan det være kult å sjekke ut!


På dette bildet, lånt fra RoadsideAmerica.com, er han på lag 24,624, og han har sikkert kommet mye lengre nå. 


#merkelighobby #hobby #kreativ #maling #verdensrekord

Snekre stativ for sal?
 • Postet: 10.04.2016

Jeg har en gammel westernsal jeg driver å pusser opp. Den er ganske pen, selv om den trenger litt kjærlighet. Planen er å ha den som pynt i ene uthuset her, når den er ferdigfikset. Men jeg må jo ha noe å sette den på. Først tenkte jeg på å lage noe som hang på veggen som den kunne henge på, men så fikk jeg en bedre ide. Jeg vil heller ha et stativ som står på gulvet, slik at salen blir mer synlig. I dag så jeg litt på pintrest for å se om jeg fant noen gode ideer, og her er de jeg likte best. Jeg vet ikke helt hvordan av dem jeg vil lage. En del av meg liker ideen om å ha et skap inni stativet, men samtidig synes jeg kanskje stativet ser finest ut om det ikke er helt tett. Så kanskje en hylle inni stativet kunne funket, eller et par skuffer (som bilde nr 2). Hvilken synes du jeg burde gå for?


#hobby #oppussing #sal #salstativ #hest #interiør #design #pynt

Påskekort med kanin!
 • Postet: 02.04.2016

Jeg lagde dette påskekortet til Bestefar, før jeg dro til The Gathering. Ettersom jeg ikke hadde tid å dra og besøke familien, så fikk jeg litt dårlig samvittighet, og derfor lagde jeg kort til dem. Jeg lagde ett til Bestefar, og ett til foreldrene mine med hilsen til resten av familien. Heldigvis fikk jeg faktisk en dag med foreldrene mine, søsknene mine og nesten alle tantebarna mine, så det ordnet seg likevel, men jeg fikk ikke møtt Bestefar da!

Kaninen ble kjempesøt synes jeg selv, fant et bilde på internett jeg tegnet etter. Egget ble ikke helt fint, da jeg skrev teksten før jeg fant ut at det skulle være ett egg der. Men alt i alt ble jeg ganske fornøyd. 

Kortet til de andre ble ganske likt, men med en annen kanin (glemte å ta bilde av kortet da det var ferdig). 

Q: Har du hatt ei fin påske?

Q: Hva synes du om kortet?

#påske #kort #scrapbooking #kanin #tegning #hobby #kreativ

"bøker" - Merkelig hobby!
 • Postet: 26.01.2016

Dette er en slags hobby, som alle ekte bokelskere sikkert vil stille seg bak, nemlig bruk av bøker som dekor. Det kan være gjenbruk av bøker, eller noe man gjør for å få andre ting til å se ut som bøker. Selv har jeg en boks som ser ut som ei bok, og små brett for å legge under kopper, som ser ut som bøker, så dette er ikke noe jeg ser på som så merkelig. Men så er jeg en stor bokelsker også da.Dette er trapper som har blitt gjort om til å se ut som bøker! Jeg synes det ser skikkelig kult ut, og vurderer sterkt å lage en slik trapp i mitt hus!


En "puff"/knakk som enten er lagd for å se ut som bøker, eller som faktisk er gamle bøker som er blitt gjenbrukt.


Her er ryggen til gamle bøker blitt skjært av, og limt på en oppbevaringsboks. Dette synes jeg var skikkelig kult. Om man har bøker som er ødelagt eller ubrukelig til noe annet, så hvorfor ikke liksom! Og du kan sette boksen i en bokhylle, så ser det ut som om det er bøker som står der.

Hva synes du om dette? Ville du hatt noe slikt i huset ditt?

Ps: Ingen av bildene er mine.

#bok #bøker #håndarbeid #gjenbruk #DIY #design #interiør #merkelighobby #hobby

Realistiske tegninger på gata - Merkelig hobby!
 • Postet: 10.12.2015

 Gatekunst har fått en helt ny mening. Disse kunstnerne maler og tegner på gaten, og får det til å se ut som det er noe i 3D. Det er virkelig fasinerende, og jeg håper noen finner på å gjøre dette i noen av Norges byer!

#hobby #håndarbeid #kunst #merkelighobby #tegning #maling #gatekunst #tagging #åtaggetaggingføltesrart 

Dekk sykkelen med garn - Merkelig hobby!
 • Postet: 07.12.2015

Dette er en litt merkelig hobby, som jeg faktisk har sett her i Norge. Utenfor en butikk i Tromsø, sto det en sykkel, som var dekket av strikket garn. Noen dekker sykkelen med strikking, andre med hekling. 

Det er kanskje ikke så veldig praktisk, men skikkelig kult! Stilig å ha som pynt om man har en gammel sykkel man ikke kan gjøre brukende igjen. 

Jeg personlig har litt lyst å prøve dette, da jeg har to gamle sykler stående i et uthus. Den ene har jeg tenkt å male i en søt farge, og ha en korg på den, hvor jeg kan plante blomster om sommeren. Men den andre sykkelen har jeg ingen planer for. Så kanskje..

#strikk #strikke #strikking #hekle #hekling #sykkel #interiør #pynt #dekor #hobby #håndarbeid #garn

Strikke bryst - merkelig hobby!
 • Postet: 01.12.2015

Her er en ny merkelig, men herlig og nyttig, hobby. Lurer litt på om dette kanskje blir en liten serie på bloggen min, om dere ønsker det.

I Sussex bor det en dame som strikker bryst. Hun gir så de "ullete" brystene til datteren sin, som er en helsesøster, for å hjelpe nye mødre med å amme. Damen på 84 år, har strikket over 100 bryst, på litt over 3 år. #strikking #strikk #hobby #kniting #bryst #håndarbeid

Treeshaping - Merkelig hobby!
 • Postet: 16.11.2015

Dette er en merkelig hobby, uten tvil, men det må være veldig gøyalt å holde på med. Det går ut på å forme et tre, mens det vokser, og skape noe ut av det.

Det tar jo lang tid før et tre vokser, og når du først får fullført noe, må det jo være en fantastisk følelse ettersom det har tatt mye tid, og du har lagt mye tid og sjel inn i formingen av treet. 

Jeg skulle gjerne likt å kunne dette. Jeg husker jeg og Pappa prøvde å lage en løkke av et tre en gang, da jeg var barn, men tror greinen etterhvert knakk.

Dette var nydelig, og hadde passet kjempeflott inn i min drømmehage! Herlig!


Dette må være favoritten min, blant det jeg har funnet til nå av bilder av denne hobbyen. Det speilet ser rett og slett magisk ut!

 

Noe man kanskje skal prøve til våren?


 

#hage #hobby #tre #treeshaping #magi

Ønsker meg: Garnbolle!
 • Postet: 12.11.2015

Ja, du leste rett. Jeg ønsker meg en garnbolle. Kom over det på en butikk på Epla, og ideen var jo genial. Det er en bolle, hvor du legger garnet du bruker i, også smetter du bare tråden i en sprekk, så får du bruke garnet uten at det hopper rundt overalt! Genialt!Du kan kjøpe den her!

#garn #strikk #strikking #hekling #gave #keramikk #epla

 

20 bilder som beviser at strikking er kult!
 • Postet: 08.11.2015

En vennine på Facebook, linket denne listen i dag, og jeg følte bare at jeg måtte dele den!

Det er 20 bilder, av ulike ting som er strikket, som er ganske kule. 

Blant annet var et av bildene dette:


Hansker som ser ut som piggsvin!

Disse har jeg veldig lyst å lage til meg selv, da jeg elsker piggsvin, men jeg vet ikke om oppskriften vil være veldig komplisert. Jeg er ikke så flink å strikke, så det kan hende jeg heller spør min kjære mor om hun kan lage til meg.

En annen ting jeg også likte veldig godt på denne lista var disse:


Sko dekorert med motiv fra Mario, strikket selvfølgelig. De var skikkelig søte!

Vil du se resten av lista, så trykk her: http://eavisa.com/2015/04/08/20-bilder-som-beviser-at-strikking-er-superkult/

Pusse opp gammel westernsal!
 • Postet: 05.09.2015

I sommer fikk jeg en gammel westernsal, og ettersom jeg er utrolig glad i hester er jo dette bare gøy! Den var støvete, hårete og slitt, og læret var hardt. Det var også en god del fuglebæsj på den. Den er ganske kul, med stigbøyler av lær og tre, og masse fint mønster. Jeg tok først å fjernet det meste av hestehår, banket og børstet og plukket som gal. Også vasket jeg salen med grønnsåpe.Den ble med en gang mye penere. Flekkene er bare regn som kom da jeg akkurat var ferdig. Senere tok jeg å smurte salen inn i lærfett, og polerte den med en klut. Læret er enda ganske hardt, så jeg tenker jeg må smøre den inn en gang til, og kanskje legge til noe slik at læret på sidene ligger slik det skal, ettersom det akkurat nå stikker opp.

Neste steg blir å reparere det av søm som går an å reparere. Jeg har ikke sydd så mye i lær før, så må sjekke opp litt hvordan jeg skal gjøre det. Etterhvert skal salen henges som pynt i det gamle uthuset vårt som vi driver å pusser opp, så blir spennende å se hvordan det blir seende ut tilslutt!

#hest #sal #lær #pynt #dekor #innredning #oppussing #western #horse #hildur90 #mshildur90

Nye tegninger
 • Postet: 08.10.2012

Har tegnet en del i det siste, så her er noen uferdige tegninger til dere!


De tre første har jeg tegnet ut ifra motiv jeg har funnet på nett, mens kua (sier seg nok selv) har jeg tegnet ut ifra mitt eget bilde i hode.. Sånn ser nemlig kuer ut i mitt hode!

Oppussing før og etter.
 • Postet: 12.08.2012

Soverom nr 1:

Før: Gult er kult!

Etter: Grått er gått...Soverom nr 2: Gult er fremdeles like kult!Etter: Lilla er like fint som billa... (rim er ikke min sterke side)..

Blir glad hver gang jeg går inn i det lilla rommet fordi det er så fint! :D

 

Q: Hva synes dere?


Påsketegning
 • Postet: 05.04.2012

En gammel en jeg har lagt ut før, men synes den er litt søt!

Planlagt pute
 • Postet: 15.02.2012

Jeg har ei skjorte som har helt mistet fasongen, og jeg har derfor funnet ut at den passer som ei pute. Jeg liker mønsteret på den, og vil ikke kaste den ettersom den er hel og fin. Tror det kan bli en kul pute. Dessverre har jeg ikke symaskin, så må vente til i sommer for å få fikset det da. Tror også jeg kanskje må sy noe stoff på innsiden av den ettersom skjorten er ganske tynn. Har aldri sydd puter som ikke var tiltenkt andre en bamsene mine så har ikke helt peiling.

Bamsene mine var heldige når jeg var lita. Jeg lagde puter og tepper og skjerf til dem. Jeg hadde også en hel trolldeiglandsby som jeg også lagde ting til. Hadde vært litt kult å lagt ut bilder av det. Har faktisk masse av det enda, har ikke helt hjerte til å kaste bort ''kunsten'' min :P

Noen som tror at dette kan bli ei kul pute?Uferdige tegninger: sommerfugl og mytologiske skapninger
 • Postet: 30.09.2011

Noen uferdige tegninger, etter ting jeg har funnet på nettet. Vi lærer ting ved å herme!

Helt ferdige tegninger
 • Postet: 30.09.2011

Og som sagt tegner jeg etter ting jeg finner på nett, så jeg har ikke noen rettigheter på motivene.

Gårdagens håndarbeid.
 • Postet: 23.09.2011

Endelig har ejg fått tak i vatt, så i går stappet jeg heksa med vatt og sydde henne sammen. Alt jeg har igjen nå er å sy på hår, hatten, øynene og et bånd for å ha på hatten. Ble litt søt faktisk.Jeg har også begynt igjen på pulsvarmerne jeg begynte på like etter jul. Det som er dumt med å ha så masse forskjellig å gjøre er at man aldri blir ferdig med ting. Her er den jeg er ferdig med iallefall. Den andre er ca halvferdig. Dessverre er garnet idiotisk så de blir ikke helt like. Den jeg holder på med nå er litt mer gråere på et vis..

Tror de blir ganske gode da iallefall!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Uferdige tegninger - nesten ferdig!
 • Postet: 12.09.2011

Her er noen tegninger jeg har holdt på med.. Alt jeg har gjort siden sist, er å bruke svart tusjpenn på blyantlinjene og fargelagt inni der da..

Her er alle ferdige forutennom den tullingen med ei truse på hodet... :P Vet ikke helt hvordan jeg skal fargelegge den enda.. Blir sikkert å bruke blyanter..

Spiralis og vennen tok utrolig lang tid å tegne, ble mye hvisking og tegning på nytt igjen men veldig fornøyd nå da :D Har bare fargeleging av fuglen (som jeg enda ikke har funnet ut hva heter) også må jeg finne en fin hudfarge som jeg skal ha på de hvite delene av Spiralis.

Har som sagt funnet motivene til disse bildene på nettet så har ikke rettigheter til dem, bare disse bildene.

Pervers romvesen
 • Postet: 06.09.2011Ukens konkurransevinner: Siljemottesen 

Tegning Mr. Nøff
 • Postet: 05.09.2011

Uferdige tegninger
 • Postet: 03.09.2011

Copyrighten gjelder bare selve bildene og ikke motivene da jeg har hermet etter ting jeg har funnet på nett. :)


Dagens hekling
 • Postet: 03.09.2011

I dag har jeg heklet KJEEEMPEMASSE! Eller ikke... Mens andre hekler et sjal på en time hekler jeg et gresskar på 3 timer!

Mitt gresskar ble litt flatere og usymetrisk.. Noe jeg egentlig liker for gresskar er som oftest ikke ''perfekte'' :P

Bodybuilder
 • Postet: 03.09.2011Tegnet før sommerferien. Tok bildet med mobilen ettersom skriferen min ikke fungerer. Og ja.. Han har glitter i håret! :P

Shopping og amigurumi
 • Postet: 01.09.2011

I dag har jeg vært på shopping, og kjøpte veldig masse garn. For 300 kr faktisk.. Kjøpte også en kjole, hårpynt og parfyme men det er ikke så interesant.. Finnes nok blogger der ute som skulle hett ''se min kjole, se min parfyme, se mitt smykke'' and so on.... Uansett. Kjøpte garn i mange forskjellige farger og typer så jeg har litt å eksprimentere med. Har begynt å dag å prøve å hekle litt amigurumi.. Begynte med et gresskar ettersom det bare skulle være oransje og rundt... Men jeg er absolutt ikke smart på hekleoppskrifter så gikk litt sakte... Så når jeg endelig var blitt ferdig med første runde, sto jeg selvfølgelig fast igjen... Hvordan får jeg to fastemasker inn i en maske??? Men så gikk det  opp et lys for meg igjen så blir vel mer hekling litt senere i kveld.. Slet sånn med å forstå den første runden at jeg ble litt lei.

Men ser for meg at dette er noe jeg kommer til å elske når jeg blir litt flinkere! Kjempegøy å kunne lage ting selv å gi bort, og ha noe man er flink til som andre vil lære osv :D Også er de kjempesøte så jeg kommer nok til å ta vare på noen selv. Blant annet er det et penal formet som en gris i den ene boka, og den vil jeg lage til meg selv når jeg har blitt flink nok (den er en av de avanserte oppskriftene). Etter gresskaret skal jeg lage heksa som gresskaret hører til, og det blir gøy :D Håper jeg....

Monster!
 • Postet: 31.08.2011Tegnet på linjet papir dessverre... mn kul likevel ;)

Krabbe
 • Postet: 31.08.2011

Gøy på paint!

Indianer?
 • Postet: 29.08.2011

Tommy og Tigern.
 • Postet: 28.08.2011

Tegning av romvesen
 • Postet: 28.08.2011

Tegnet etter en tegneserie i et juleblad fra Tom Og Jerry. Et romvesen krasjet også leste han i et blad om raketter, så han tok en fyrverkeri-rakett for å reise hjem igjen. Noe som selvfølgelig ikke fungerte.. Heldigvis var nissen snill og lot han få sitte på... :P Han var så søt at jeg måtte prøve å tegne han!

Noen fluer!
 • Postet: 28.08.2011

Jeg driver litt med fluebinding, men er kanskje ikke så veldig flink. Men for å gi bort til familie og venner som driver med fisking fungerer det jo. Her er noen av dem jeg har laget som jeg ikke har gitt bort ennå:

Hva synes dere?


Tegninger av pusur
 • Postet: 27.08.2011

Gi gjerne ris og ros på tegningene mine. Jeg er ganske nybegynner når det gjelder tegning (og det meste). På disse tegningene har jeg hermet etter en gammel skoledagbok jeg fant.Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com