hits

Framtida for denne bloggen?
 • Postet: 06.11.2017

De siste månedene har jeg tenkt veldig mye på hva jeg ønsker å gjøre videre, ikke bare med denne bloggen, men hele livet mitt. Som de fleste her vet har jeg to store hobbyer, nemlig youtube og skriving. Jeg har valgt at det er disse to tingene som jeg ønsker å bruke mest mulig tid på, så derfor jobber jeg med å få opp en nettside for skriveriene mine og jobber med å få opp kvaliteten og aktiviteten på youtube. Jeg må i tillegg gjøre ferdig studiet mitt, få meg en jobb og jobbe med å få helsen min litt mer på plass. Derfor har jeg liksom ikke helt funnet noe plass til blogging, annet enn den bloggingen jeg blir å gjøre på nettsiden. Min nerdete blogg blir etterhvert slettet, men hva skjer med denne bloggen?

Blir denne bloggen slettet?

Jeg har blogget her siden 2011, og derfor er jeg ganske glad i den. Når jeg ser på gamle innlegg så blir jeg sendt tilbake til hvordan jeg var på den tiden, hva jeg tenkte på, og hvordan jeg kommuniserte mine tanker. Kanskje er det mest bare jeg som får glede av denne bloggen, men glede er for meg noe veldig viktig. Derfor har jeg bestemt at denne bloggen blir å være her, mer eller mindre som den er. Jeg hadde en ide om å forandre gamle innlegg slik at de kanskje er litt mer relevante for nåtiden (slik man egentlig burde gjøre om man ønsker å ha en blogg med mange lesere), men ærlig talt synes jeg ikke det er verdt det. Kanskje bytter jeg ut noen bilder hist og pist, men ikke noe mer enn det. 

Blir bloggen aktiv framover?

Jeg blir å legge ut innlegg når jeg føler for det. Alt som omhandler litteratur og media blir lagt ut på nettsiden, så det finner dere ikke lengre her inne. Det jeg tenker å bruke bloggen til er å legge ut innlegg om dyrevern og samfunn, slike innlegg som ikke passer inn på nettsiden rett og slett. Det blir kanskje ikke den mest aktive bloggen her inne på blogg.no, men innimellom dukker det plutselig opp noe, og da ofte noe jeg virkelig brenner for eller har tenkt på. Jeg er lei av å skrive ting bare fordi jeg føler jeg må være aktiv.

Hvordan går det med nettsiden?

Kjempetregt, kort fortalt. Det å ordne design og slikt er noe jeg ikke er så flink til, og jeg er også litt perfeksjonist så ofte blir jeg ikke fornøyd med det jeg lager. Men jeg har skrevet en god del innlegg til nettsiden, og gleder meg til jeg virkelig kan lansere den! Når den er oppe, blir jeg å skrive om det her inne, slik at de som er interessert i litteratur kan komme dit å se. 

Til slutt:

Jeg har ikke så mange lesere, men jeg er takknemlig for alle som har lagt igjen en kommentar her innimellom og tatt seg tid til å lest det jeg har skrevet. Håper folk enda blir å stikke innom her innimellom og sjekke ut innleggene jeg legger ut her, og at folk etterhvert også blir å sjekke ut nettsiden når den kommer opp!

Takk <3

Sang på hjernen!
 • Postet: 19.05.2017

Har du noen gang opplevd å bare fastne i en sang? Det har du helt sikkert for det er nok rimelig vanlig! Jeg fastner ofte i sanger, og noen ganger kan jeg våkne opp med en sang på hjernen (noe som kan være irriterende). Nå har jeg fastnet for en ny sang, helt tilfeldig. Jeg følger noen på Youtube som heter The Key Of Awesome, som lager parodier av sanger. De hadde laget en parodi av en sang som heter Hard Times av Paramore, og jeg ble litt nysgjerrig på hvordan sangen var originalt. Når jeg sjekket den ut lo jeg faktisk av den, men så var den litt catchy så jeg ville liksom høre på den igjen.. Også hørte jeg på den igjen, uten å le! Og nå har jeg den skikkelig på hjernen, og har faktisk måtte kjøpt den slik at jeg kan høre på den hvor som helst! Den gjør meg glad og optimistisk, og det er godt! Også er sangeren supersøt i tillegg!


 

Gratulere med Valentinsdagen!
 • Postet: 14.02.2017

Den mest klisjefyllte dagen av året er her, hvor alle føler de må være romantiske slik at de slipper å gjøre en innsats resten av året. For isteden for å spre romantikken ut over hele året, i små søte øyeblikk på sitt eget initiativ, bruker folk masse penger på å gjøre denne dagen spesiell. Men hva er vel spesielt med en dag hvor alle gjør det samme fordi kalenderen sier de må? 

Og om noen forlover seg eller gifter seg på Valentinsdagen, er ikke det bare bittelitt klisjefyllt å ha en såpass viktig dag på Valentinsdagen? Dagen hvor vi føler vi blir tvunget til å være romantisk? Og er det ikke litt kjedelig at så mange andre du kjenner har samme forlovelsesdag/bryllupsdag som deg? Dagen du føler er spesiell for deg og kjæresten din, og du føler for å gjøre litt stas over det, men så er det 10 stykker på vennelisten din på facebook som feirer på samme dag som deg?

Men dette er faktisk første Valentinsdagen hvor jeg har kjæreste, så kanskje jeg om noen år er like klisjefull som alle andre? Jeg burde iallefall gi Valentinsdag en sjanse.. Og kanskje burde jeg poste en gratulasjon til kjæresten, som dessverre ikke er sammen med meg her i dag? Ok da.. Men du er herved advart, er det noe jeg ikke kan, så er det tvunget romantikk..

Gratulere med denne klisjefulle dagen kjæresten mimimimimimin, hvor alle SKAL være romantisk, og hvor single skal føle seg litt mindreverdige. Jeg og du har hverandre, så vi slipper å føle oss mindreverdige, selv om det er en biltur på over 7 timer mellom oss i dag. Vanligvis skulle vi vel hatt en storflott og romantisk middag, med levende lys og en død biff. Og vi skulle hatt romantisk rolig musikk i bakgrunnen, som vi begge to sikkert ville hatet ganske fort. Også skulle vi vel danset til denne musikken, selv om du hater å danse, så det hadde jo vært gøy. Og ikke kunne vi sittet på pcen i dag, for å være usosial på Valentinsdagen er fyfy. Og om vi skulle sett film måtte det vært en romantisk "komedie". Også er det jo dette med gaver. Jeg er ganske blakk da, så jeg hadde nok måtte stjålet sjokolade og kort fra nærbutikken (selv om vi begge to har godtenekt denne måneden). Du kunne kjøpt en bukett blomster til meg, som hadde visnet etter tre dager, fordi avklipte blomster har en tendens til å dø (Kanskje et symbol på hvordan kjærlighet ofte dør). Uansett slipper vi unna alt det tullet i år, fordi vi ikke er på samme plass, og fordi vi kanskje ikke bryr oss så mye om den føkkings Valentinsdagen.. Elsker deg kjæresten mimimimimimimimin! xD


Bildet er lånt fra denne siden: https://www.dailysabah.com/feature/2015/07/24/the-black-rose-of-halfeti

#valentins #valentinsdagen #valentine #romantikk #romantisk #kjærlighet #kjærleik #love #kynisk

Godt Nyttår!
 • Postet: 01.01.2017

Nå er det et helt nytt år! Dette året har vært meget merkelig for meg, noe jeg kan komme tilbake til senere om dere vil, for dette skal være et positivt innlegg. 

Som på julaften tenker jeg mye på takknemlighet i dag, men også på gleden ved å ikke vite hva framtiden kan bringe. Det er skremmende å tenke på framtiden, men samtidig har jeg alltid være den personen som drømmer om det som kommer til å komme. Alle muligheten, alle løsningene og alt det gode som kan komme. Selv hvor fælt man har hatt det, kan framtiden bringe noe godt. 

Hele min barndom gikk jeg å drømte om framtiden, og det var det som reddet meg. Drømmen om at ting blir bedre. Så om du sliter, så prøv å se hva slags positivt framtiden kan bringe, og hva du kan gjøre for å gjøre ting bedre for deg selv, og vit at hjelpen er alltid der om man søker den! 

Jeg vil ikke lage meg noe nyttårsforsett, for som oftest blir de bare brutt uansett, men jeg har noen ønsker og mål for 2017. Jeg har lyst å få bedre helse, og mindre vondt i kroppen. Jeg har lyst å skrive mer, og holde mer på med youtube, siden dette er noe som gir meg så mye glede og mening. Det at noen faktisk liker jeg jeg lager er utrolig morsomt og givende. Og kanskje får jeg noe jeg skriver publisert i 2017? Jeg har også lyst å i være en bedre venn enn det jeg har vært i 2016. Jeg må bare si til vennene mine, at grunnen til at jeg har vært usosial er fordi 1: jeg er en usosial person og 2: Jeg har rett og slett ikke hatt ork til det. Dessuten har jeg reist mye fram og tilbake det siste halvåret, pga en kjekk herremann, så da har det vært enda vanskeligere å få til å være sosial med venner. Ellers har jeg ikke noen store planer for 2017, annet enn å leve. Om man drømmer smått, så har det også større sannsynlighet til å skje!Ha en fin dag, og et godt nytt år!

Klem fra meg!


#nyttår #2016 #2017

God jul!
 • Postet: 25.12.2016

Nå har julaften vært her, og jeg vil bare ønske alle sammen en god jul! Håper alle har hatt en koselig julaften, og at dere alle sammen har noe dere er takknemlig for. Enten det er pga god mat, en god familie, en omtenksom gave eller gleden av å gjøre andre glad. Håper også alle har brukt adventen til å ha gjort gode ting for andre, om det så bare er så lite som å gi noen en kompliment, for selv om jula er en flott tid for mange, er det også mange som sliter i juletidene. Jeg er en av de som sliter litt, men jula er likevel en fin tid for meg. Jeg er takknemlig for den flotte familien min, kjæresten min, og hvor heldig man er som lever i Norge. Jeg er også takknemlig for at selv om jeg kanskje ikke har så masse, så har jeg likevel mulighet til å gjøre en positiv forskjell for noen!

God jul til deg og dine!


Slenger med et gammelt bilde av meg og julenissen!


#jul #takknemlighet

Hva er meningen med jula?
 • Postet: 11.12.2016

Noen mener meningen med jula er Jesus og kristendommen, men jeg som ikke er kristen, har et litt annet syn på jula, som sikkert mange i Norge deler med meg. Spesielt ettersom over 50% av befolkningen vår er ateister og agnostikere.

Så hva mener jeg er meningen med jula? Kosen. Jula er en så koselig tid, hvor man samles med familien sin eller folk man er glad i og feirer. Vi feirer kanskje ikke pga Jesus, men jula er likevel en del av vår tradisjon. Så man samles, spiser god mat, gir hverandre gaver og er takknemlig for det man har. Jula er også en magisk tid hvor man på et vis kan glemme alt det vonde som skjer i verden, iallefall et par dager, før man går tilbake til det vanlige livet igjen, og det er en pause som vi alle sårt trenger. Ikke at man burde glemme alt som skjer i verden, for da får vi ikke til gode forandringer, men av og til må det være lov å ta seg en pause fra alt. 


Min gamle katt, Felicia, under juletreet.

Julestjerne.


Hva synes du er meningen med jula?

#jul #advent #mening #jesus #kos
 

Hva er det beste med adventen?
 • Postet: 04.12.2016

Jeg har tenkt en del på jula i det siste, og hvordan adventstida er, og hva som er det beste ved adventen! Og det er faktisk litt vanskelig å sette fingeren på. Adventen for meg har de siste årene vært full av stress. Ofte har jeg hatt eksamener som skulle inn, og de siste 3 årene har jeg også måtte jobbe mye med youtubekanalen min, pga adventskalender og ferie. Men likevel er det en tid jeg hvert år gleder meg til. 

Jeg tror det beste med adventen er forventningene. Selv om man har blitt voksen, så tenker man på jula som en magisk tid, med kjærlighet, god mat og kos. Det er vel fordi vi ble opplært til det som barn, og at det enda sitter litt fast i hjernen vår som voksne. 

Man går liksom å gleder seg litt, og det gjør det (iallefall for meg) enklere å håndtere stress i adventen, fordi man ser lyset i enden av tunnelen. Man vet at så lenge man jobber på, så får man belønning i form av julekos. 

Adventstida er også tida der jeg tar mest vare på meg selv og unner meg selv litt ekstra kos i hverdagen av en eller annen grunn, kanskje fordi jeg stresser sånn at jeg må ro ned litt, så det er jo også ganske godt!Hva liker du best med adventen?

#advent #jul #kos #koselig

6 koselige ting å gjøre om vinteren:
 • Postet: 27.11.2016

Nå er vinteren her, og da er det mange som ikke vet helt hva de skal finne på om dagene. Mange blir litt deprimerte fordi det er kaldt og mørkt, og føler de ikke kan gjøre alt de vanligvis gjør. 

1: Ta det mer ro og skjem bort deg selv. Lag deg en kopp kakao eller noe godt og varmt, spis litt sjokolade, ta det en ansiktsmaske og se en koselig film!

2: Er det snø, gå ut og ha det gøy! Er det mørkt ute, så ta med ei lommelykt eller to. Du kan lage snømenn, snølykter eller kanskje til og med en snøhule!

3: Vær aktiv. Selv om det er mørkt og kaldt kan man være aktiv. Ta deg en skitur, gå på skøyter, eller samle vennegjengen og dra på aketur. Ekstra koselig er det om man lager bål og har med kakao eller noe slikt!

4:Lag julekaker, og bygg et pepperkakehus! Lager man julekaker sammen blir det veldig sosialt, og det er utrolig gøy å lage pepperkakehus (selv om det kan være litt utfordrende).

og enda gøyere er det å knuse huset på nyttårsaften! 

5: Pynt huset til jul, og kos deg med det! Har du ikke mye pynt, så trenger man heller ikke så mye for å få litt julestemning. Et julestjerne i vinduet og en rød duk på bordet går langt! Det kan også være gøy å gå på bruktbutikk å se om du finner noe julepynt som faller i smak. Det er koselig og samtidig ikke så alt for dyrt! Jeg har som tradisjon at jeg drar til bruktbutikk og kjøper en ny julepynt hvert år faktisk! Jeg har derfor en del gamle nisser og slikt som er veldig stilig!

6: Mat fuglene! Når du har et rolig øyeblikk, er det få ting som er mer koselig enn å sitte å se på småfuglene spise fra fuglebrettet i hagen. Det hjelper også småfuglene å overleve vinteren!


 


Hvordan koselige ting gjør du om vinteren? 

#jul #vinter #kos #koselig #liste 

 

Ønskeliste 2016
 • Postet: 07.11.2016

De siste årene har jeg lagd en ønskeliste rundtom i denne tida på året, fordi jeg har bursdag 8.november, og fordi jula nærmer seg med stormfart. Jeg føler alltid at ønskelister er litt egosentrisk, men samtidig er det veldig greit å skrive en liste over hva jeg ønsker meg, slik at jeg kanskje slipper å få pyntegjenstander og håndduker hvert år (Seriøst, jeg har nok pynt og håndduker nå!). Det er vrient å kjøpe gave til andre, så jeg forstår godt hvorfor folk velger å gi bort litt "standardting", jeg gjør det jo innimellom selv, men greit å gi folk noe man vet de ønsker seg.

 • Penger til oppkjøring
 • Penger til tegnebrett
 • Den 7. Harry Potter-boka! Jeg har alle andre, men ikke denne! Og siden det er min favoritt bok-serie ønsker jeg meg denne.
 • Fantasybøker du tror jeg blir å like
 • Faktabøker om folketro, myter og interessant historie.
 • On Writing av Stephen King (fin bok for forfatterspirer)
 • En stille datamus (sånn utrolig stille)
 • Supernatural på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Veronica Mars på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Futurama på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Fimo-leire - svart, hvit, brun, rød, pastellfarger.
 • metalltråd til smykkelaging og figurlaging.
 • Papir for scrapbooking.
 • En gammeldags inkpen/blekkpenn og blekk.
 • En turkis gryte. Ikke matt i fargen, men happy!
 • Er også slik at dere kan donere til et veldedig formål isteden for å gi meg gave, bare ikke dere gir til noe som bruker forsøksdyr.
 • At alle gjør noe godt med livet sitt. Hver minste gode ting man gjør forandrer verdenen litt.Og vet du hva, om du finner noe på en bruktbutikk eller noe, som du tror vil passe meg midt i blinken, go for it! Jeg bryr meg ikke om noe er brukt eller ikke, og er en stor fan av gjenbruk!

PS: Bruker ikke produkter som er tester på dyr, som har parabener i seg eller mye parfyme.

Det er også greit om noen gir meg noe jeg ikke vil ha, for det er tanken som teller! Så ikke stress!
 


#bursdag #jul #gave #ønskeliste


Trykk HER om du ønsker å lese om dyrevern og naturvern!

Trykk HER om du ønsker å lese om samfunn, nyheter og synspunkt!

Trykk HER om du vil lese om håndarbeid!

Dagens sang: King in love
 • Postet: 16.10.2016

Av Mils, et fransk rockeband! Egentlig ikke helt min musikksmak, men falt for denne sangen av en eller annen grunn. Sjekk den ut da vel!

 


Bildet er lånt fra nettsiden deres: http://www.milsxperience.com

Dagens sang: Red brick paradise!
 • Postet: 11.10.2016

Av Orla Gartland! Lenge siden jeg har lagt ut noe musikk på denne bloggen nå, men selvfølgelig kommer Orla ut med en fantastisk sang som jeg bare må dele. hun er så talentfull og herlig! Ps: lyden er litt lav før hun begynner å synge, så ikke skru opp volumet så alt for mye.Hun lager også veldig mange morsomme grimaser når hun synger xD

Jeg hater søndager!
 • Postet: 01.05.2016

Mange snakker om hvordan de hater mandager, fordi da må de tilbake til jobb og skole, men ærlig talt finnes det en mye verre dag! Nemlig søndag!

Mandag da må man liksom jobbe eller gå på skolen, man har ikke så mye valg, og det er kanskje kjipt, men samtidig er det jo bare sånn det er.

Søndagen derimot. Du har fri, men samtidig vet du at dagen etterpå må du på jobb, og det ødelegger dagen på et vis. Du har fri, men du vet det snart er over! 

Q: Hva hater du mest? Søndag eller mandag?

Er du singel enda? Da må du være lesbe!
 • Postet: 01.04.2016

Mhm. Det stemmer. Er man singel når man er en voksen dame, da er man selvfølgelig lesbisk. Lesbiske er skapt for å være singel, sånn er det bare! Kvinner er jo ikke flinke til å date eller å finne seg en partner, og en ekte kvinne ville aldri valgt å være singel, det må jo være noe feil med henne. Og er du lesbisk, er det noe feil med deg!

Så slutt å være lesbisk, og finn deg en mann! For gud forby at du skal være singel! Det er en skam! 


Som om to damer noen sinne blir å gifte seg! Nei nei nei!

#homofili #homofil #religion #samfunn #synspunkt #tanker #verdi #bryllup #singel

 


Håper du har hatt en god 1. april! Og om du ikke forsto det, så er dette et ironisk innlegg. Jeg har fått spørsmål flere ganger om jeg er lesbisk, ettersom jeg er singel, og ikke viser noe stor interesse etter å løpe etter menn dagen lang, så derfor ønsket jeg å sette litt fokus på dette. Du trenger ikke være lesbisk om du er singel, og det er ikke noe feil med deg om du er singel, uansett om du er hetro eller homofil! Så lenge du ikke er en gal øksemorder, for da er det noe galt med deg, sorry!

12 mer julespørsmål og julesvar!
 • Postet: 27.12.2015

13. Liker du snø, eller synes du bare snø er kaldt og plagsomt?

Jeg elsker snø, sålenge det ikke blir så mye at jeg får trøbbel med å måkke der jeg trenger å måkke.

 

14. Liker du å handle inn julegaver, eller er det slitsomt?

Elsker det, så lenge jeg er ute i god tid i forveien.

 

15. Har du skaffet alle julegavene, eller har du enda noen igjen?

Nå kom dette spørsmålet ut før jul, så passer ikke helt nå, men jeg var faktisk ikke ferdig med alle julegavene til julaften. Jeg hadde rett og slett glemt to gaver. Distre.

 

16. Bruker du/dere å lage pepperkakehus?

Ja! I år lagde jeg pepperkakeversjon av KVN, som er en videregående skole ved hjemplassen min.

 

17. Har du noen gang laget en snøhule?

Ja, mange ganger! En gang lagde jeg en så stor snøhule som barn, at både jeg, hunden og katten fikk plass. Det var stort for meg.

 

18. Bruker du/dere å spille noe i jula? Brettspill? Pcspill? Konsoll?

Vi spiller litt kort og brettspill sammen, men i år ble det lite slikt. Jeg spiller litt på pcen, men ikke så mye, da man har så mye annet å gjøre.

 

19. Bruker du/der ekte grantre, eller plast? Eller kanskje har du ikke tre i heletatt?

Ekte grantre. Plast er fryktelig.

 

20. Tror du julenissen kommer på besøk til deg i år?

Enda et spørsmål som er litt seint ute. Nissen kom på besøk til oss i år, og jeg fikk hjelpe han å dele ut gaver til familien!

 

21. Hva spiser du på lille-julaften, 23 desember?

Vi spiser alltid lutefisk! Nom nom!

 

22. Hva bruker du å gjøre på julaften?

Står opp i ti-tiden. Lager stuffing til kalkunen, ser på tv, er med familien, koser meg, legger på plass siste rest av julegavene, slapper av, spiser middag, åpner gaver, spiser dessert, og sover søtt!

 

23. Liker du fyrverkeri? Hvorfor liker du det/ikke liker det?

Fyrverkeri er fint å se på, men bråker alt for mye. Ofte er det også litt trist å skal ut å se på fyrverkeri, når man heller kunne sittet inne med familien og snakket og kost seg. Også blir dyrene så alt for redde av fyrverkeriene. 

 

24. Hva spiser du/dere på nyttårsaften?

Det er litt forskjellig. Ofte har vi spist rester fra de andre julemiddagene, så det blir som et slags koltbord. Men noen ganger spiser vi pinnekjøtt på nyttårsaften, noe vi skal i år!12 julespørsmål og julesvar!
 • Postet: 16.12.2015

RageQuit har en konkurranse på bloggen sin, hvor det blir trukket en vinner hver søndag i desember. Ettersom jeg er et styremedlem kan jeg ikke være med på konkurransen, men jeg tenkte å svare på spørsmålene fra de første to ukene på denne bloggen, bare for fun.

Om dere vil være med på konkurransen kan dere trykke her. Enda to trekninger igjen.

 

1. Hva liker du best med advent?

Det beste jeg liker med adventen er den koselige stemningen jeg og de rundt meg. Folk er kanskje stresset pga jula, men samtidig gleder de seg, og det virker som at andre vanskelige ting blir litt glemt bort, selv om jeg vet at mange også sliter i adventen. 

 

2. Hva ønsker du deg i julegave?

Jeg har allerede postet en ønskeliste, for å hjelpe familien min å finne gave til meg, da jeg er en vanskelig person å kjøpe gave til. Eller. Jeg blir glad uansett hva jeg får, men folk sier det er vrient å finne noe som er 100 % perfekt for meg.

 

3. Når bruker du å pynte til jul?

Jeg bruker å pynte til jul 1. desember, men noen ting venter jeg med til lillejulaften, slik som juletreet og julekrybba. Julekrybba kan komme fram før lillejulaften, men Jesusbarnet skal ikke fram før julaften.

 

4. Hva gjør du om vinteren?

Jeg er mye inne, koser med ved vedovnen med hobbysaker, spill osv. Men jeg er også ute å måkker snø, går ski og skøyter, om været tillater det.

 

5. Hva liker du best? Nisser eller engler? Og hvorfor?

Jeg liker nisser best. De ser så glad og lykkelig ut!

 

6. Hvordan julekalender liker du best?

Jeg elsket Amalies jul som barn, samt Skomakergata. Blåfjell var også litt koselig. The Julekalender er kjempebra, men jeg har aldri fått sett hele kalenderen faktisk. Fulgte med på den ei jul, men vi feiret julaften i det gamle huset vårt, og der fungerte ikke tven.

 

7. Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

Dette er jeg litt usikker på faktisk. Fått så mye fint, og jeg blir som sagt glad for det meste. Jeg har fått ski et par gang, og det har alltid vært storflott. Et år fikk jeg en cdspiller, og da ble jeg også glad. Men den beste gaven var kanskje mitt første digitalkamera. Jeg betalte mye av det selv, hadde spart penger kjempelenge, også donerte foreldrene mine resten, slik at jeg fikk kjøpt meg kamera til jul.

 

8. Hvordan julebrus smaker best, av de som man får kjøpt i Norge?

Jeg liker E. C. Dahls julebrus best. Den med brun farge, og blå etikk. 

 

9. Hvilken film får deg i julestemning? Har du en film du bare må se hver jul?

Jeg bruker å se Hjemme alene, 3 nøtter til Askepott og Jakten på julestjernen. Ellers er det også koselig å se de disneyklippene de bruker å sende på julaften.

 

10. Hva bruker du/dere å ha i toppen av treet?

Jeg tror vi bruker å ha en engel, men vi har også hatt stjerne i toppen.

 

 

11. Hva er din favoritt blant julesangene? Og hvorfor?

Fairytale of New York er favoritten, fordi den har så fin en melodi, og jeg liker de som synger. Ellers liker jeg også Christmas Lights av Coldplay, Don't Shoot Me Santa og Boots av The Killers og Julekveldsvisa av Alf Prøysen. 

 

12. Hvordan julekaker må du ha i jula? Har du 7 sorter? Og baker du de selv?

Jeg liker å ha kromkake, sjokoladepinner, colakaker, nøttetopper og sjakkruter.

 #jul #advent #adventskalender #julekalender #QnA #spørsmålsrunde #christmas #RQ #ragequit #ragequitno

Hvor skal man begynne?
 • Postet: 06.12.2015

Jeg har en drøm. Eller.. Jeg har mange drømmer. Men den jeg tenker på nå, er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har en drøm om å bli forfatter. Hvorfor jeg ikke har prøvd å realisere denne drømmen før, er enkel: Jeg var redd. Jeg er redd enda, men samtidig er jeg ikke redd for å være redd, om det er logisk.

Jeg angrer litt at jeg ikke turte å ta sjansen da jeg var yngre, da jeg valgte videregående skole, eller etter videregående skole, men man kan jo ikke forandre fortiden. 

Nå sitter jeg litt og prøver å tenke ut hva første steg for meg når det kommer til denne drømmen er. Hvor skal jeg begynne?

Jeg har skrevet en del noveller, som iallefall i skolesammenheng ble sett på som bra, så kanskje hadde det vært lurt å fortsette å skrive noveller? Iallefall for å øve opp skriveferdighetene mine igjen, for jeg har jo ikke skrevet mye skjønnlitteratur de siste årene, bare noen rare dikt innimellom. 

Samtidig har jeg flere ideer til bøker som jeg har lyst å skive på. Det er historier jeg virkelig føler har brent seg fast i sjelen min. Men samtidig burde jeg kanskje ikke begynne med det jeg virkelig elsker, med tanke på at jeg ikke har skrevet noe spesielt på ei stund.

Hvor begynner man? Og hvor begynner man når man vil ha noe publisert? Om man skriver noveller eller korte historier kan man kanskje få de publisert i blad? Kanskje burde man være med på noen konkurranser? Eller skal man prøve å gå direkte til forlag?

Sitter å tenker litt på å kanskje skaffe meg en nettside, hvor jeg kan legge ut det jeg skriver, og se hvordan det går videre derfra, men jeg vet ikke hvor mye man får ut av det, uten å "fiske" andre plasser samtidig. Og hva skulle nettsiden hete? Og skulle den bare omhandle mine skriblerier, eller kanskje noe annet også?

Jeg vet ærlig talt ikke.

Jeg vet bare at jeg har en drøm.#forfatter #skribleri #bok #bøker #novelle #litteratur #drøm

Ønskeliste fra I1.se!
 • Postet: 30.11.2015

Jeg kom over en butikk, veldig tilfeldig. Jeg var på biltur til søsteren min som bor i Sverige, også stoppet vi på en kjøpesenter, for å låne toalettet der. Jeg og Mamma gikk forbi en butikk, og vi stoppet litt opp, for i vinduet hang det kjempemange fine gammeldagse lamper. Vi hadde det jo litt travelt ettersom det var en lang reise, men da vi så inn i butikken, måtte vi bare inn. Det var nemlig så mye fint der inne, i forskjellige stiler og temaer.

Jeg fant kjempemye jeg ønsket meg, men ettersom jeg var helt blakk så kunne jeg ikke kjøpe noe. Heldigvis var foreldrene mine snill, og betalte for to ting jeg fant som en sommergave. Jeg kjøpte med en stor alv, og en svart boks som var dekorert med drager. 

Men det er så mye mer der jeg ønsker meg, at det er veldig dumt at det ikke går an å bestille fra nettsiden deres fra Norge.

Dette er iallefall noe av det jeg ønsker meg:
To alver med drager! Passer godt til den alven jeg allerede har.


Lampe med en alv og en sopp.


Alver med enhjørninger. Skikkelig søte!


En drage som holder vinflasker. Passer veldig godt til den boksen jeg allerede har. 


Denne øksa elsker jeg bare! Jeg har jo et ønske om å ha en hel vegg med økser (lang historie), og denne er virkelig flott!


Denne øksa er også ganske kul! 

 

Noe her du kunne tenkt deg å eid?

Ønskeliste 2015!
 • Postet: 02.11.2015

Hvert år lager jeg en ønskeliste før bursdagen min og jul, og hvert år får jeg nesten ikke noe av det jeg ønsker meg, så tviler på at ingen som er glad i meg leser bloggen min...

Nei da, jeg skal ikke klage! Hvert år får jeg mye fint, og det er alltid tanken som teller!

Selv den gangen da jeg fikk en kondom i julegave, i en alder av 9 år... 

 

Dette året ønsker jeg meg:

 • Den siste Harry Potter-boka. Seriøst, jeg har den enda ikke!
 • Hobbymaling, slik man kan bruke på tre, trolleire osv.
 • Neglelakk er i fancy farger!
 • Te!
 • Sjokolade, gjerne noe litt fancy ettersom jeg liker å prøve nye ting.
 • Diverse serier jeg liker på DVD.
 • Cder av Of Monsters And Men, Kyla la Grange, The Lumineers, Orla Gartland, Katzenjammer og Counting Crows! Har ingen av disse!
 • Gavekort til Panduro.
 • Ellers er det også slik at jeg har runddag i år, jeg blir nemlig 25 år! Så jeg ønsker meg også penger, slik at jeg kan spare til videokamera og førerkort. Trenger også en ny kontorstol, så dette må også spares til! 

Om du tenker å gi meg gave, og ikke vet hva, så burde dette hjelpe litt iallefall. Men jeg blir glad uansett hva jeg får!

Ps: Jeg trenger ikke kondomer.. 


Ønsker meg også en slik en, om noen vil lage til meg! 

 

Topp fem-liste: Hva savner jeg med Tromsø!
 • Postet: 19.09.2015

 • Vennen mine! Jeg har flere flotte venner der oppe, som jeg ikke får se igjen på lenge. Det er veldig bra man har sosiale medier og telefoner, men savnet er der enda! Får ta meg en ferie til Tromsø etterhvert!

 

 • Hybelvertene! De var nok de snilleste og mest hjelpsomme hybelvertene som finnes der ute. De passet dyr da jeg var borte (jeg passet dyr for dem også), lånte bort verktøy, madrasser m.m, og var generelt veldig trivelige!

 

 • Butikkene! De var nære og med god variasjon! Her er det kjempelangt til butikker, de er vriene å komme seg til, og utvalget er ikke helt det samme. Sweetheart, Heklekroken, og dyrebutikken på Jekta, er blant annet de jeg savner.

 

 • Bussene! Det var lett å overleve uten førerkort når bussene gikk såpass ofte som de gjorde! Nå er jeg avhengig av de få bussene som går her, andre folk, samt fergen. Får ta lappen så fort som mulig, og kjøpe meg en gammel skramlekasse!

 

 • Reinsdyrene! Rundt der jeg før bodde var det alltid rein i nærheten noe som var veldig morsomt! Her jeg bor nå er det masse dyr, men ikke rein. Får begynne å late som at alle elgene her er reinsdyr!

 

Andre ting jeg savner med Tromsø, som er verdt å nevne, er utelivet, naturen, de flotte byggene der, kinoen, biblioteket, mulighetene og universitetet!

 #tromsø #troms #katedral #by #sentrum #byvandring #hildur90 #mshildur90 #ishavskatedralen #polaria #flytting

Dagens sang: Foxtrot Uniform Charlie Kilo
 • Postet: 24.08.2015

Av Bloodhoung Gang! En ganske morsom og fengende sang! Har hatt denne på hjernen den siste uka..

Litt seksuelt innhold bare så dere vet.

Dagens sang: God Knows
 • Postet: 23.08.2015

Av Like Swimming! Enda en sang av de.. jeg vet! Men elsker dem i dag også!

 

Dagens sang: Go Buffalo!
 • Postet: 21.08.2015

Av Like Swimming! Et svensk ganske nytt band, som jeg virkelig elsker!

Spørsmålsrunde!
 • Postet: 08.08.2015

Tenkte jeg kunne ha en ny spørsmålsrunde, hvor du kan spørre meg om hva som helst! Gjerne prøv å tenk utfor boksen, slik at det ikke blir slike standardspørsmål jeg har svart på før på spørsmålsrundene!

(Har postet denne på nerde-bloggen min også, men ettersom ulike folk leser de to bloggene, legger jeg den her også!).Legger ved bilde av flaggermusa som kom inn på rommet mitt her en dag. Den heter Buffy, og skremte meg noe voldsomt! Men søt var den! Jeg laget en vlog hvor jeg snakket opp den, som du finner her!

Dagens sang: Wild Flower
 • Postet: 23.07.2015

Av Ryan Adams, en av mine favoritter! Har hatt denne sangen på hjernen i hele dag!

Dagens sang: Tonight Tonight
 • Postet: 04.07.2015

Av The Smashing Pumpkins! En av favorittsangene mine, som har fulgt meg lenge!

Dagens sang: Master Pretender
 • Postet: 20.06.2015

Av First Aid Kit, fra deres nyeste album Stay Gold, som kan anbefales noe voldsomt av meg!

 

 

Dagens sang: The Bell
 • Postet: 14.06.2015

Av First Aid Kit, fra deres nyeste album Stay Gold! Anbefales!

Ta en sjanse!
 • Postet: 31.05.2014

Har du noen gang hatt så mange ønsker og ideer at hjernen din har nesten følt som om den kunne sprenges? Sånn er det ofte til meg, noe som både er positivt og negativt. Det positive med det er at du har ting du kan gjøre, ting du kan jobbe mot og du føler deg ganske kreativ. Det negative derimot er at av og til blir det så mange ideer og ønsker, at du ikke får gjort en døyt. Den negative delen er dessverre den som veier tyngst for meg akkurat nå.

Jeg har jo ti tusen hobbyer egentlig, som jeg aldri bruker noe særlig tid på, for utenom YouTube og tegning da. På YouTube prøver jeg å legge ut noe minst annenhver dag, så derfor bruker jeg jo litt tid på det hver dag egentlig. Tegning er egentlig ganske sjeldent jeg holder på med, men jeg har da tegnet litt i det siste (til YouTube). Men alt annet blir bare glemt. Eller ikke glemt direkte, men husket på, for så å bli ignorert. Og når det kommer til alle ideene jeg har, så er det på et vis så tungt å starte. Jeg har lyst å gjennomføre dem, men det første steget er bestandig litt vrient. Jeg har lyst å skrive bøker, lyst å være flink med mandolinen, lyst å tegne flotte tegninger og jeg har lyst å lære meg å animere. Alt dette vil jeg definere som store ønsker. Det er jo ikke bare bare å skrive ei bok, og det er det som har stoppet meg fra å prøve, for tenk om det er for vanskelig, tenk om det blir ei dårlig bok og tenk om jeg feiler. Det er jo fælt å feile på noe du har veldig lyst å få til.

Men noe rart har skjedd den siste måneden. Jeg har på et vis bestemt meg for at ingenting er umulig om man bare bestemmer seg for det. Om man bare sitter å tenker "jeg har lyst å gjøre det og det, men jeg tørr ikke fordi jeg ikke vil feile" så får man jo ikke gjort noen ting. Og jeg vil ikke gå hele livet mitt å tenke på denne måten, og jeg vil heller ikke ende livet mitt med tanken "jeg har ikke gjort noen ting".

For 2 år siden fantaserte jeg om å begynne å lage videoer og legge disse ut på YouTube, men det virket så skummelt. For tenk om jeg bare fikk stygge kommentarer, og tenk om folk så på meg som at jeg "prøvde for hardt" eller at de tenkte "hvem tror hun at hun er?". Tingen er at folk vil alltid tenke stygge ting om folk som prøver å gjøre litt spesielle ting, og man må bare gi litt faen i dem for å si det sånn. Så jeg prøvde å legge ut videoer, som var helt forferdelige å se på, hvor lyden hang etter videoen, og videokvaliteten var elendig, og jeg fikk faktisk en del hyggelige kommentarer på dem (selv om kvaliteten var crap), og det endte med at jeg ble oppdaget av noen i XioCo og jeg kom inn i et godt samfunn, og har fått mange gode venner etter det, takket være at jeg la ut de drittvideoene. 

Så hvor hadde jeg vært om jeg ikke hadde tatt den sjansen og fulgt denne ideen om å legge ut videoer? Vel, nå blir jo dette bare teoretisk, da det er vanskelig å vite, men jeg tror livet mitt hadde vært verre. Jeg hadde ikke hatt alle de gode vennene jeg fikk gjennom spillingen, da jeg ville fortsett å spille alene mest sannsynlig. Jeg ville hatt venner selvfølgelig, men de fleste av dem bor langt unna og vi har derfor ikke så mye kontakt. Kanskje ville jeg heller brukt mer tid på noen andre hobbyer isteden for spilling, men kjenner jeg meg selv rett, så tror jeg at jeg fremdeles ville spilt mye, og dette ville nok vært hovedhobbyen min. Jeg ville heller ikke hatt den gode følelsen jeg får av at noen faktisk liker videoene mine. For det er faktisk en flott følelse å få høre at det jeg lager blir likt, og at jeg gjør dagen bedre for enkelte. Eneste positive som ville kommet ut av det, var at jeg ville brukt mindre penger på spill og datautstyr liksom. Jeg er ganske sikker på at livet mitt ble bedre av at jeg tok den sjansen. 

Poenget mitt er vel rett og slett at man må ta sjanser her i livet, og har man en drøm, så bør man prøve å gjennomføre den, selv om det føles skummelt og uoppnåelig, eller at du har så mange av dem at du blir distrahert. Jeg har nesten alt for mange hobbyer, når alt kommer til alt. For jeg kan jo ikke være kjempeflink i alt. Døgnet har ikke nok timer. Men det burde jo ikke stoppe meg fra å prøve å bli god i noe liksom. Det er ikke som at jeg må bli flink i alt eller ingenting. 

Jeg vet ikke hva framtiden vil bringe, men jeg tror jeg skal prøve å ta litt mer sjanser fra nå av. 

 

#hildur90 #mshildur90 #hobby #drøm #livet

Mine nye maskoter!
 • Postet: 04.02.2013

Jeg har tegnet to figurer som er mine nye maskoter. Satt på en forelesning og skriblet litt og da kom disse fram, og selv om de er enkle og banale så synes jeg de er søte! Dere finner dem på dette innlegget: http://mshildur90.blogg.no/1358623952_jenter_som_gamer.html som er på den andre bloggen min.

Hva synes dere de burde hete?

For de som ikke har fått det med seg så har jeg begynt å legge ut noen videoer på youtube, sånne såkalte Let's play videoer hvor jeg spiller dataspill. Har ikke lagt ut så mye enda, men det er fordi jeg er litt rastløs for tiden. Så gjerne gå inn på kanalen min, som heter mshildur90 og abonner, lik og kommenter hvis dere vil det :) Setter stor pris på det.

Dagens sang - Anna Sun
 • Postet: 06.10.2012

Av Walk the moon! Elsker sangen og musikkvideoen! Blir glad av den liksom!

Vinnerne av konkurransen!
 • Postet: 01.10.2012

Da har jeg endelig plukket ut vinnerne.

 

 

Den jeg likte aller best ble til slutt denne:


Den er vakker, bra tegnet og det er genialt at man kan snu bildet opp ned og likevel få et bra bilde. Gratulere heddahellekalland!

 

 

Så var det den som bli plukket ut på random, og det sto mellom to stykker.. Jeg skrev navnene deres på en lapp hver og hadde de oppi en skål, og trakk en uten å se (digital analfabet) og vinneren ble:Dette bildet er tatt av lauraconstanze. Gratulere så masse til henne! Kjempefin stemning over bildet!

 

Men så syntes jeg det var litt trist at 2 av 3 skal få noe, men ikke den 3. Så jeg vil også sende en liten gave til lifeofporn som takk for hennes bidrag:En herlig tegning dette her med masse farger og en vakker dame!

 

Så gratulere til dere alle sammen! Send meg en mail eller melding med navn og addresse så kommer det en liten pakke i posten til hver av dere!

Takk for bidragene deres!

3. konkurransedeltaker: http://lauraconstanze.blogg.no/
 • Postet: 26.08.2012

 Dette bildet har hun sendt meg til konkurransen, og hun skrev dette om temaordet: ''Jeg tolket eventyrlig som noe vakkert, og jeg synes det lille naustet mot det majestetiske hondalsvatnet har noe eventyrlig vakkert over seg''.

Bildet er litt redigert. Jeg synes det var kjempfint og er kjempeglad for at flere endelig blir med på konkurransen.

Bloggen hennes finner du her. Hvor hun skriver om sine to små ørkenrotter og legger ut bilder hun har tatt. 

Info om konkurransen finner du her.

Ønsker fra the black angel
 • Postet: 24.07.2012

Smykker:Skjørt:Kjole:


Men denne kjolen er litt for kort for meg. Men fin da så måtte ta den med!

Vesker:
Den katteveska var bare så søt! :D
Selvportrett
 • Postet: 22.07.2012

Glemte å børste håret etter at jeg hadde dusjet en dag.. Men ble ganske fornøyd med frisyren så måtte ta bilde!


Foresten skal jeg til frisøren på torsdag.. Noen som har noen tips om hvordan jeg burde klippe håret? Jeg hopper mellom å ville ha langt hår, oppklipt.. eller kort og oppklipt hår.. Og panneluggen vet jeg slettes ikke hva jeg skal gjøre med.. Vis jeg klipper panneluggen så bli jeg å bli gal av den etter 2 uker.. Men kanskje jeg kan lære meg å klippe panneluggen min selv? Kan da ikke være så vrient? Håret mitt er egentlig så slitt at jeg burde ha skallet meg.. Men da blir jeg å se ut som en gutt..

Dagens sang - The lion`s roar
 • Postet: 18.07.2012

Av First Aid Kit. Hadde besøk i går av en god venn og hun viste meg dette bandet.. Og jeg ble frelst!

 

Nytt design og header
 • Postet: 17.07.2012Likte bildet så godt at jeg måtte lage header ut av den..

Bloggen fikk litt mer svart/hvitt-tema..

 

Hva synes dere?

Ønsker fra dragenshule.no - Klær og ting.
 • Postet: 09.07.2012
Røkelsesbrenner.

Pynteting for å ha ministatuer på..
Mitt beste bruktbutikk-kjøp!
 • Postet: 05.07.2012


Mamma og Pappa som kjøpte det til meg når vi var på Lillehammer et år.

Speilet skal stå oppå sminkebordet da.. Men er ikke så høyt under taket på soverommet her!

Det er litt slitt noen plasser men det kan jeg alltid fikse.

 

Hva er ditt beste bruktbutikk-kjøp?

Fancy hår!
 • Postet: 04.07.2012

Hadde jeg bare giddet å drive å farge håret mitt hadde jeg ville hatt det sånn her:Hva er dette?
 • Postet: 17.06.2012

Den som først klarer å gjette hva dette er får en bloggvurdering av meg!

2. Konkurransedeltaker: heddahellekalland.blogg.no
 • Postet: 16.06.2012

Nr 2 som har sendt noe til konkurransen min er Hedda (heddahellekalland.blogg.no).''Siden det som er mest eventyrlig for meg er mytologiske vesen og slikt, ble tegningen som den ble. Den kan til og med snus opp ned og fortsatt gi mening! ^^''.

Kjempfin tegning! Litt sånn mangastyle synes jeg pga øynene og munnen! Genialt at man kan snu tegningen oppned uten at det har noe betydning ;)

 

Konkurransen finner du her. Alle som blir med har mulighet til å vinne noe. Temaordet er eventyrlig, og du kan lage hva som helst å sende til meg på mail!

1. konkurransedeltaker: lifeofporn.blogg.no
 • Postet: 16.06.2012

Første deltaker er Hannepaii (lifeofporn.blogg.no).

''Jeg valgte å tolke temaet 'eventyrlig' som noe drømmende og vakkert. Og det mest drømmende og vakre jeg vet om tror jeg er pakistanske bryllup - med tanke på fargene og stilene de har på seg! Som jeg personlig syns er utrolig flotte!''.

Hun skrev også at hun ble litt misfornøyd med ene hånden hennes, men jeg synes tegningen var kjempebra! Mennesker er jo noe av det vanskligste man kan tegne, og da er hender og føtter det verste! Så er kjempegodt bidrag til konkurransen! Håper det er flere som er like tøffe som Hannepaii og blir med!

Konkurransen finner du her. Alle som er med har sjansen til å vinne noe!

Redigert bilde: Grønt monster!
 • Postet: 04.06.2012Sminketull
 • Postet: 26.05.2012


Statue..


Rosa og blått..


??


Dagens sang: Born To die
 • Postet: 03.05.2012

Av Lana Del Rey.

 

Dagens sang: Video Games
 • Postet: 01.05.2012

Av Lana Del Rey. Min nye favoritt.. Mitt første møte med henne var en livevideo hvor hun syngte skikkeli surt.. Jeg syntes litt synd på henne og så på andre videoer, hvor hun var kjempeflink! Liker stemmen hennes.

Dagens sang - Wonderful
 • Postet: 24.04.2012

Av Everclear. Minner meg om så mye. Fin tekst. De første 15 sekundene er det noe rart noe.. Folk som snakker. Men etter det blir det musikk ;)

Vårtegn
 • Postet: 16.04.2012

De to siste dagene har jeg opplevd flere fantastiske vårtegn, som jeg ville dele med dere.. I går gikk jeg inn på badet, og på klesstativet mitt satt det selvfølgelig en stor edderkopp. Ikke av de trege edderkoppene heller, men en sånn som springer rundt som en galing. Så å fange den og hive den ut blir nok vanskelig. Jeg får bare håpe at ørkenrottene fanger den og spiser den opp.. Det andre vårtegnet skjedde i mårrest, akkurat da jeg våknet.. Jeg lå lenge og vurderte å sove lengre, da jeg så på puta mi, og der satt det selvfølgelig en liten svart bille.. Jeg la meg ikke for å sove mer for å si det sånn... Er ikke redd for insekter, men det er litt ekkelt å våkne opp på den måten.. Kanskje jeg skal slippe ørkenrottene inn dit så de får spise litt biller også? :PDagens tips..
 • Postet: 13.04.2012

Ikke legg en sjokoladebit på armlenet til sofaen, like ved viften til dataen... Skinnsofaen min er klissete!

Rosa og blått i håret.. På begge sidene!
 • Postet: 11.04.2012Sånn ble den andre siden seende ut.. Litt mindre der enn den andre siden.. Men det er kanskje nok?Dette er den siden jeg fikset i går for de som ikke har fått med seg det..

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com