hits

Dagens bilde: Selvportrett 0

Dagens bilde: Kirke 2

Det er lenge siden jeg har lagt ut noe her på denne bloggen egentlig, men her er iallefall et bilde, fra september, da jeg gikk tur i Bodø.

#kirke #retusjert #redigert #photoshop #bodø #norge #sommer #hildur90

Bekjempe nettroll med å være et selv? 0

I det siste har det stormet rundt en viss fotballfrue, igjen. Mannen hennes hadde skrevet kommentarer under falske navn på bloggen hennes, for det meste oppmuntrende kommentarer, noe som egentlig ikke er et så stort problem, men dessverre stoppet han ikke der.

Han utga seg for å være lege i en av kommentarene, noe som iallefall jeg synes er ganske upassende. En lege er en person som har integritet, og en legen synspunkt er for mange en sannhet selvfølgelig. Å late som man er en lege er derfor ganske stygt. Men det aller verste med hele dette teite opplegget, er hvordan han hadde håndtert nettroll og folk som kom med kritikk. 

Under falske navn hadde han gått til angrep mot folk, kalt dem tilbakestående, og truet med vold og drap. Han sank ned på deres nivå, visstnok for å "ta vare på familien sin". Men hva oppnådde han egentlig med det? Han fikk kanskje litt glede av å være drittsekk mot drittsekkene, men det han egentlig gjorde var jo å mate trollene. Han ga dem det de ville ha, oppmerksomhet og sinne. Isteden for å gi faen i de stygge kommentarene og slette de, eller behandle dem med et vennlig smil (noe som jeg gjør), så gjorde han mest sannsynlig slik at de kom tilbake for å trolle mer. For det er reaksjoner de vil ha, og det er akkurat det ektemannen til fotballfruen gir dem.

Og når det ble oppdaget så skaper det jo også en veldig mistillit til bloggen, spesielt ettersom det er mange ting som har kommet fram det siste året, og mange sponsorer vil kanskje trekke seg fra bloggen, ettersom de ikke vil bli assosiert med noe man ikke kan stole på. Og nå har fruen selv gått ut på bloggen sin og sagt hvor lei seg hun er, og at hun ikke spiser osv osv, noe som selvfølgelig gir henne mye sympati blant leserne, men om det er så fortjent vet jeg ikke?

Hun måtte jo vist om det, med tanke på at de bor sammen, og er gift. Og med tanke på hvor "lei seg" hun er, så må hun jo ha vist om det. For hadde hun ikke vist om det, så hadde hun mest sannsynlig sagt det. "sorry folkens, men mannen min er litt dum". 

Uansett hvor stygge kommentarer man får, så skal man ikke synke ned på deres nivå. Man kan fjerne kommentarer, blokkere folk, og man kan svare på en slik måte at folk ser at du ikke bryr deg om stygge kommentarer. For det er bare stygge kommentarer sant, av folk som synes det er ok å skrive slikt til andre, og burde derfor bare ignoreres. Dessuten er man ikke akkurat bedre enn dem når man truer de om vold og drap?


#fotballfruen #fotballfruensmann #synspunkt #blogg #samfunn #kommentarer #blogging

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com