hits

Jeg vet ikke alt! 1

Jeg vet ikke alt. Og det er ok. Jeg er ikke den skarpeste kniven i skuffa, og jeg er ikke et logisk menneske. Men det er også ok. Det å feile, og det å ha feil, er ok. Det er helt normalt. Alle gjør det. Den smarteste personen i verdenen, er den som kan si "jeg vet ikke alt", fordi det gjør personen åpen til å lære. 

Så del gjerne dine meninger. Skriv hva du mener på en blogg, i en post på sosiale medier eller i et avisinnlegg. Men vær klar over at du ikke alltid har rett. Ingen har alltid rett. Om noen sier imot deg, eller kommer med motargument, så må du være åpen nok til å argumentere tilbake, eller eventuelt revurdere ditt synspunkt. For du kan ta feil. Og å komme med sinne og personangrep gjør ingen smartere. Du blir ikke smartere, og ingen orker å diskutere med deg når du er sånn. Og det taper du mest på i det lange løpet, ikke dem. Om ingen bryr seg om hva du mener, har jo ikke meningene dine noen betydning. Du roper ut til en vegg. 

Og om du har rett, og den som motargumenterer har feil, så har du en sjanse til å lære noen andre at det de tror er feil. Og da hjelper iallefall ikke sinne. Du fanger flere fluer med honning, enn salt. Og kanskje blir denne personen sint på deg, og kommer med personangrep, men ikke synk ned til det samme nivået. Vær vennlig og saklig. Om personen ikke klarer å gjøre det samme, så er det dens tap. 

Jeg blir så skuffet når jeg ser dyrevernere bli sinte og komme med ufinheter, personangrep og til og med dødstrusler mot de som er uenige i en dyrevernssak. Dyrevernere (og alle fornuftige mennesker) burde vite bedre. Når du diskuterer for en sak, så er du en slags talsperson for denne saken, og når du da oppfører deg som en tosk, gir du de som er uenig mer makt. De kan si "dyrevernere vet ikke bedre enn oss, de sender dødstrusler til folk!". Folk elsker jo å ta alle under en kam, og da gir du dem makt til å si "alle dyrevernere kommer med dødstrusler". Det er idiotisk, men slik er vi mennesker. 

Og dette gjelder ikke bare dyrevernere, men alle som har en sak eller flere som de brenner for. Om du ønsker tryggere veier i Norge, så går du ikke rundt og gir dødstrusler til de som sier veiene er bra nok, for hva vinner du vel på det? Folk avfeier dine ideer som idiotiske, fordi du oppfører deg idiotisk. 

Jeg vet jeg har skrevet om dette før, men jeg følte for å skrive litt mer om det igjen, for dette er et problem som går igjen over alt du ser. Og det er temmelig frustrerende når du prøver å ha en saklig diskusjon om for eksempel pelsoppdrett, og får kommentarer tilbake sånn som "du er et dumt bymenneske, hva vet vel du???" og "kanskje du må begynne å spise kjøtt, så ser du annerledes på saker og ting". Og forresten: Jeg har bodd 6 av mine 25 år i en by, jeg tror ikke jeg kan defineres som et bymenneske, og jeg spiser kjøtt, men i moderasjon. Jeg skrev for mange år siden et innlegg angående myter om dyrevernere, og det faktisk noe som enda er relevant, for man får høre så mye rart når man skal diskutere med folk. 

Uansett. Skal du diskutere med andre folk, så bruk hode ditt litt. Vær åpen for andres tanker, ikke bli sint (eller iallefall ikke svar i sinne), og hold deg saklig. Kanskje har du feil, kanskje har du rett, men du er den største taperen uansett om du har rett eller galt om du tyr til personangrep. #samfunn #diskusjon #nettvett #kommentar #taper #dyrevern #kommentarfelt #dødstrussel #norge 

"bøker" - Merkelig hobby! 4

Dette er en slags hobby, som alle ekte bokelskere sikkert vil stille seg bak, nemlig bruk av bøker som dekor. Det kan være gjenbruk av bøker, eller noe man gjør for å få andre ting til å se ut som bøker. Selv har jeg en boks som ser ut som ei bok, og små brett for å legge under kopper, som ser ut som bøker, så dette er ikke noe jeg ser på som så merkelig. Men så er jeg en stor bokelsker også da.Dette er trapper som har blitt gjort om til å se ut som bøker! Jeg synes det ser skikkelig kult ut, og vurderer sterkt å lage en slik trapp i mitt hus!


En "puff"/knakk som enten er lagd for å se ut som bøker, eller som faktisk er gamle bøker som er blitt gjenbrukt.


Her er ryggen til gamle bøker blitt skjært av, og limt på en oppbevaringsboks. Dette synes jeg var skikkelig kult. Om man har bøker som er ødelagt eller ubrukelig til noe annet, så hvorfor ikke liksom! Og du kan sette boksen i en bokhylle, så ser det ut som om det er bøker som står der.

Hva synes du om dette? Ville du hatt noe slikt i huset ditt?

Ps: Ingen av bildene er mine.

#bok #bøker #håndarbeid #gjenbruk #DIY #design #interiør #merkelighobby #hobby

Kreativitet og navn! 3

Dette er en ting jeg har tenkt lenge på, og jeg har en følelse av at jeg har skrevet om det før, men ettersom jeg ikke finner det noen plass, skriver jeg et nytt innlegg om det. 

Når man skal gi noe et navn, så må man bruke kreativiteten sin. Men det virker som at noen rett og slett glemmer å være kreativ, og da går det også løs på originaliteten. Når jeg tenker på dette så tenker jeg på bloggere og youtubere. Hvor mange "fruer" finnes det ikke i bloggverden nå, etter at Fotballfruen ble populær? Og hvor mange norske youtubere har vel ikke HD eller FraNorge i navnet sitt? 

Når du lager deg navn basert på andres navn, så tar du bort din egen identitet og originalitet. Du er bare en av de som hermer, rett og slett. Og det er ikke så veldig interessant for folk å lese/se på.

Nå har jeg også et stort problem med av folk kaller seg "fruen", ettersom det sender signaler om at du er definert ut ifra hvem du er gift med, eller at du vil få oppmerksomhet fordi du er gift med noen som er halvveis kjent osv. Og det er bare trist. Og det er sikkert derfor Fotballfruen gikk bort fra det navnet etterhvert, etter at hun hadde snyltet nok oppmerksomhet fra mannen sin til å kunne bruke sitt eget navn. 

De som bruker ukreative navn trenger ikke å være ukreative selv, eller være dårlige/kjedelige osv. Kanskje er de kjempeflinke. Men å etterligne andres navn sender signal om at du, 1: er dårlig, 2: prøver å snylte på andres oppmerksomhet, og 3: at du ikke har din egen identitet.

Og nr 3 er i mine øyne verst. Du må ha din egen identitet for å bli populær, både når det kommer til blogging og youtube. Det er personligheten din som gjør om en person vil se/lese det du lager. 


#pr #kommunikasjon #blogg #youtube #yt #navn #navngivning #fruen #franorge #inorge #kreativitet #originalitet #identitet

Alle dyr kan fryse! 2

Denne vinteren har det vært mye fokus på at katter og hunder ikke tåler like mye kulde som mange mennesker tror. Og det er flott! Men selv om folk har begynt å forstå at katter og hunder fryser, finnes det likevel de som fnyser når det kommer til tanken på at andre dyr også kan fryse. Jeg har sett folk som påstår at hunder og katter fryser lett om vinteren, men at kaniner er skapt for dette klimaet. Jeg vil bare si KANINER ER IKKE SKAPT FOT DETTE KLIMAET! Det du har presset inn i et alt for lite bur, ute i kulden, hvor den sitter med store smerter og utvikler ryggproblem og beinskjørhet, er ikke skapt for dette klimaet. Det er ikke en hare du har i buret, men en kanin. Den opprinnelige kaninen, de som er forfedrene til de kjælekaninene vi har i dag, kommer fra Spania, som er et av de varmeste landene i Europa. Tror du Norge er like varmt som Spania? Isåfall må jeg skuffe deg. Norge er et kaldt hull i forhold til Spania. Og ja, kaninene er avlet mye på etter dette, men likevel er de ikke vant til vårt klima. Kaniner kan være ute om vinteren, men da må man legge til rette for dette. De må ha le for vind og vær, et hus som er isolert, og helst med en varmelampe. Det må også være slik at vannet deres ikke fryser, da mange kaniner faktisk tørster gjennom hele vinteren, fordi de bare har is, ikke vann. Og unngå metalskåler, da tungene til kaninene kan sette seg fast i kaldt metall. 

Vil du lese mer om kaniner og kulde, så kan du trykke her.

Og dette vil ikke si at vi bare skal tenke på hunder, katter og kaniner om vinteren. De aller fleste av kjæledyrene våre kommer fra klimaer som ikke er like kalde som Norge. For eksempel vet jeg av folk som mener at marsvin skal kunne stå ute om vinteren, noe som er helt absurd og idiotisk. Marsvin kommer fra Peru og Chile, og skal stå i minimum 15 grader. Så poenget her er, har du et kjæledyr, så sjekk opp hva slags temperatur det trenger, og lær deg generelt alt om den type dyr uansett. Lærdom er veien til et godt dyrehold!#dyr #kjæledyr #husdyr #katt #hnd #kanin #marsvin #kulde #dyrevern #brukhue

Skjerp dere, PETA! 7

Jeg har mistet mesteparten av respekten min for PETA. De er en organisasjon som fokuserer på dyrevern, og som gjerne bruker uortodokse måter å skape oppmerksomhet rundt dyrevern. Ofte bruker du "shockvalue" for å få oppmerksomhet, slik som nakenhet, sex, blod og slikt. 

Jeg har hatt et litt hat-elsk-forhold til dem, ettersom jeg liker noe av det de gjør, men samtidig synes mye av det de gjør er rett og slett patetisk. De har hjertet på rett plass, men når man bruker nakenhet og sex som et virkemiddel for å holde på med dyrevern, gjør de kanskje mer skade enn de hjelper, ettersom folk bare koster de bort, fordi folk ikke respekterer organisasjoner som bruker nakenhet og sex som virkemiddel. 

Men nå har de nådd bunnen. Her er grunnen. En fotograf lot kameraet sitt stå ved en plass en del aper var, og en av apene klarte å ta en rekke selfies. Fotografen publiserte senere bildene apen hadde tatt, i en bok, og tjente penger på dette da historien gikk over hele verden. PETA gikk da til retten, ettersom de mente at apen hadde copyright på bildene, og ikke fotografen. De mente at apen skulle ha eierskap på bildene, og pengene bildene tjente inn skulle brukes til området apene bor i. De tapte selvfølgelig saken. 

Hva kunne de tro skulle komme ut av det søksmålet? Om de var seriøse, eller om de bare ville ha PR, det vet bare dem. Men om de gikk ut ifra at de kom til å vinne så må de jo være dumme rett og slett. Om de viste de kom til å tape er de jo nesten enda dummere. De må jo forstå at folk ikke klarer å ta de seriøst etter dette? 

Jeg klarer iallefall ikke å ta de så seriøst lengre!

De burde tenke på "er det verdt å gjøre dette?" og "hvordan vil dette se ut for folk?" før de gjør noe. De me gjerne kjempe for dyrevern, og bruk gjerne kjendiser og litt "shockvalue", men prøv å vær litt seriøs, og unngå å virke helt hjernedød, som de gjorde i dette tilfellet. 

Lucy Watson

#peta #dyrevern #dyr #kjæledyr #husdyr #ape #selfie

Nyttårsforsett er til for å brytes. 0

Hvert år på denne tiden, er folk veldig opptatt av hva de vil forandre, og lover ting til universet, uten å egentlig ha så veldig store planer om å gjennomføre det de lover. Og det er greit. Som oftest går det bare ut over dem selv. Men hva er vitsen med nyttårforsett, når de som oftest ikke funker?

I år har jeg ikke noe nyttårsforsett, jeg har en plan.

Jeg har mye jeg har lyst å gjennomføre, jeg har lyst å tegne mer, lese mer, skrive mer, fikse hjemmet mitt osv. Målene mine for 2016 kan du lese her. Men isteden for å bare si "mitt nyttårsforsett er bla bla bla" så legger jeg heller en plan om hvordan det kan utføres, hvordan det jeg vil gjøre kan utføres. For jeg er veldig usystematisk og rotete, og derfor krever ting planlegging. Man kan ikke bare si "jeg skal gjøre dette her", og forvente at ting bare skal falle på plass. Nyttårsforsett er til for å brytes rett og slett.

Jeg har lagt en plan over hva jeg skal prioritere, hvor mye jeg skal bruke av tiden min på ulike ting, og hvordan jeg kan holde styr på alt jeg holder på med. For som dere vet har jeg alt for mange interesser og hobbyer. Jeg har også en plan for hva jeg skal gjøre med hjemmet mitt, og hva som skal gjøres først, hva som kan gjøres sist, og når jeg må ha gjort ulike ting. Vi skal mest sannsynlig bytte tak på huset i sommer, og da er det visse ting som må gjøres før det, for eksempel. 

Så lag dere heller en plan, enn et nyttårsforsett!#nyttår #nyttårsforsett #2016 #årsskifte #godtnyttår

 

Jeg vil ha en liten hund (og katt, kaniner og høns) 5

Alle som kjenner meg, vet at jeg elsker dyr. Jeg har hatt dyr hele mitt liv, med unntak av to år, hvor jeg bodde med to kompiser i Tromsø. Etter at jeg flyttet hjemover igjen, til mer landlige strøk (jeg bor mer eller mindre i skogen), så har jeg begynt å tenke på dyr. 

Planen min for livet mitt, er å ta over det huset jeg bor i nå, og å ta livet med ro. Jeg har aldri hatt store planer for livet mitt. Men jeg har alltid fantasert om å ha dyr. I det siste har jeg hatt veldig lyst på hund, ettersom jeg er mye alene, og huset føles tomt. Det hadde vært godt å hatt litt selskap, ettersom de to ørkenrottene mine ikke akkurat er så veldig sosiale av seg. 

Skulle jeg hatt en hund, ville jeg ha adoptert en fra Dyrebeskyttelsen, eller funnet en gammel hund som noen privatpersoner måtte omplassere. Jeg ville ikke valgt en valp, da det er alt for mye jobb. Og dessuten synes jeg så synd på gamle hunder som har trøbbel med å finne seg noe hjem.

Jeg har også lyst på katt og høns, og kanskje kaniner en gang i framtiden, men det har jeg liksom klart å satt litt på vent. Men en hund hadde vært fint å hatt nå.

Men så er det den fornuftige delen av meg da. Jeg burde skaffe meg førerkort og bil, og kanskje overta huset før jeg begynner å tenke på noen flere dyr. Økonomien min er ikke supergod, og om et dyr blir sykt, så er det vrient å komme seg til dyrlegen så fort som mulig, om man ikke kan kjøre selv. Jeg bor som sagt i skogen, så det er et stykke til nærmeste dyrlege. 

Men den ufornuftige delen av meg, som ofte får god hjelp av moren min (som har veldig lyst på at jeg skal skaffe meg både hund og høns, og derfor ofte tipser meg om høns til salgs), har lyst på dyr allerede nå!

Skal jeg høre på den fornuftige, eller den ufornuftige delen av meg? Jeg tror jeg må være fornuftig. Det er så mye jeg burde ordne før jeg skaffer meg dyr, og jeg burde ha bedre økonomi enn nå. Dessuten hadde det vært greit med litt mer frihet, og å ikke være avhengig av dyrepassere for å kunne reise bort osv. Jeg er et veldig kreativt menneske, og når jeg føler mest kreativitet er når jeg reiser, eller er ute i naturen helt alene. Å sitte på toget gir meg så mange ideer, og det samme gjelder om ejg sitter i fjærekanten eller oppe på et fjell. Og da er det greit å ikke ha noen dyr man må bekymre seg over, og som man må finne dyrepassere til. Nå har moren min sagt at hun kunne passet en eventuell hund jeg hadde fått tak i, og faren min er ofte hjemme i huset jeg bor i, men da må ting planlegges. Og ettersom moren min bor et stykke bort fra meg, så må da den eventuelle hunden reise ganske mye om jeg skal finne på å reise litt selv, og det blir dumt for hunden. 

Så, jeg må nok bare smøre meg med tålmodighet, og vente litt på å skaffe meg flere dyr. Jeg har jo ørkenrottene nå, men de kommer ikke til å leve så veldig lenge, de er jo allerede to år ca, og da får jeg mye mer fleksibilitet plutselig. For selv om de er små og enkle, så må de jo ha dyrepassere de også!

Og kanskje jeg om fire år, vil ha mulighet til å skaffe meg noe dyr? Fire høns, en hane, og en hund eller en katt kanskje. Men det er en stund til!


Troja og Jonesy! To av de koseligste dyrene jeg noen sinne har hatt!

Av og til hater jeg å være fornuftig!

#hund #katt #høns #høne #kanin #dyr #kjæledyr #husdyr

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com