hits

10 bilder av seg selv per dag. 11

Jeg fikk i en bloggvurdering beskjed om at jeg la ut for lite bilder av meg selv, så fra nå av skal jeg avslutte hvert eneste innlegg med sånn ti bilder av meg selv..Nå må det legges til at den som hadde vurdert meg ikke hadde fått med seg at jeg skrev om andre ting enn min hverdag, så jeg vet ikke helt hvor mye jeg kommer til å bry meg om den kritikken jeg fikk :P

Jeg synes iallefall det blir litt for drygt å legge ut masse bilder av seg bare for at det er en norm i dagens bloggsamfunn.

Tips før du får deg dyr 4

- Tenk over ting som kostnader og ferier. Regn ut om du har råd til å ha dyret, og tenk på om du har noen som kan passe dyret eller om dyret kan være med når du skal reise. Å dumpe kjæledyr pga sommerferien er patetisk og utrolig slemt (og kan føre til store bøter og fengselsstraff).

- Lær deg det aller meste (helst alt) om det dyret før du kjøper det, da er det mer sannsynlig at du ikke angrer deg i ettertid. Dette gjør også at du er klar over hva som skal til for at dyret skal ha det bra hos deg. Et dyr burde ha mulighet til å leve mer eller mindre som de gjør i naturen. En ørkenrotte for eksempel burde få lov til å grave, gnage og klatre og være sammen med en eller flere andre ørkenrotter.

- Kjøp utstyret og maten før dyret, så du er klar for det før det kommer til deg.

- Vær sikker på at dyrene kommer fra gode oppdrettere. Mange dyrebutikker får dyrene sine fra oppdrettere som ikke er seriøse, noe som gjør at dyret du kjøper kan være syk eller innavlet. Så spør dem hvor de får dyrene ifra.

- Vis du vil ha et hamster, og dyrebutikken ikke har dem, ikke kjøp ørkenrotter eller mus isteden, det er jo ikke akkurat helt det samme.

- Om du av en eller annen grunn ikke kan ha dyret lengre, pass på så det kommer til et bra hjem. Det verste som finnes er å gi bort dyr og i ettertid finne ut at de ikke hadde det bra der.

- Er du ikke sikker på om du vil ha et dyr eller ikke, eller er ikke sikker på hvordan type dyr, så vent heller til du er sikker.

 

- Og husk, det å ha dyr er et ansvar. Det er opp til deg at dyret får et godt liv, så tenk deg om før du skaffer det et dyr. Klarer du ikke å ta vare på et dyr, så ikke skaff deg et, så enkelt er det faktisk.

Dagens bilde: Morgendis over vann 0Bildet er fra 2005, da vi kjørte til Sverige for å være med på navngivningsfest til tantebarn nr 2. Litt redigert, men bare for å få bort veistikkene fra bildet.

Blitt en morgenfugl! 0

Den siste uken har jeg stått opp seks-syv hver morgen, noe som absolutt ikke er noe jeg har gjort frivilig før. Jeg er et typisk B-menneske, som liker å sove til iallefall ti på morgenene. Så det føles litt rart å stå opp så tidlig. Men er også ganske godt. Føler at jeg får gjort mer enn da jeg var våken hele natten, selv om det egentlig ikke er sant ettersom jeg gjorde de samme tingene jeg gjør nå før også, bare på kvelden og natten. Får iallefall med meg alt av dagslys, noe som er litt herlig.


Bildet er funnet på iform.no.

Gobi den vriene.. 6

Jeg tror helvette har fryst over eller noe. Når ørkenrottene skal ut på lufteturene sine så har jeg brukt å åpne transportbure og legge det på siden så ørkenrottene kan gå oppi det selv. Eller Gobi gjør iallefall det, mens Ronja lurer jeg som oftest oppi ei skål med godbiter som jeg tar ut av buret. Men i dag så kom Ronja springende i transportburet med en gang, mens Gobi måtte lures ut. Litt spesielt. Ronja fikk masse skryt, som hun ikke forsto da men.

I skrivende stund ligger jeg på magen på baderomgulve med to ørkenrotter overalt på meg. Er bestandig like interesant å være med dem når de er løse. Gobi sprang inni singleten min. Og siden jeg er veldig killen på siden var jo det.. Interesant.. De er også veldig interesert i dataen min. De vil spise på knappene og hoppe oppå skjermen. Så er det en eller annen skrivefeil her er det ørkenrottene som har rotet det til, ikke jeg :P

To sekunder senere: AU! Gobi bet meg i øret! Sånn skikkelig biting liksom. Ble to hull som det tøt blod ut av. Ikke behagelig. Vet ikke helt hvorfor hun gjorde det. Mulig hun holdt på å falle av eller noe. Hun satt bare oppå hode mitt også pluselig fikk jeg noe inni granskauens vondt i øret..

Nom nom nom! Jeg føler meg litt som den elefanten akkurat nå. Helt tilfeldig bilde.. Tok det i går.

Som den flinke bloggeren jeg er så måtte jeg selvfølgelig ta bilder som bevis..

Renset bittet med en gang med pyrisept. Blødde ikke så veldig mye akkurat. 

Burde man få stivkrampesprøyte hver gang man har blitt bitt av et dyr eller er det bare vis det er snakk om et villt dyr? Har blitt bit kjempemange ganger før i barndommen, og har aldri dratt å tatt stivkrampesprøyta etter det.

Vært på bruktbutikk 7

Dette kjøpte jeg:

Lysholder

2 Duker

6 glass

Smykkeholder

Bolero eller hva det enn heter

Skjørt4 Bøker

Ørkenrottene på tur 4De første bildene jeg har tatt av dem sammen, som faktisk er fine! Øynene til Ronja ble litt merkelig på grunn av at jeg brukte rød-øye-fjerning på Photoshop, men jeg synes ikke at det ble helt bra.

Farao På Ferie av Andre Bjerke 8

I landet Miramarmora
var Farao på ferie
hos farmora og mormora.

En morgen klatret mormora
til Farao i furua,
og så begynte moroa.

- Hva ler´u a? sa farmora.
- Av mormora, den furia!
- Hvor ser´u a? sa farmora.
- I furua! sa Farao.
- Kom ned igjen! sa farmora
til mormora i furua.
- I morra, ja! sa mormora
til farmora til Farao.

Du ser av vår historie
at det å dra på ferie
i landet Miramarmora
til farmora og mormora,
den furia i furua,
har Farao hatt moro av!


Dette diktet leste vi mye på barnskolen, da det var skikkelig enkelt å få tungekrøll om man leste det høyt. Om man kom seg gjennom hele diktet uten tungekrøll hadde man liksom klart noe stort.

Vil du lese noen av mine dikt så kan du ta turen innom Instagram: https://www.instagram.com/hilde.hogsnes/

#dikt #norskedikt #faraopåferie #andrebjerke

Ugledikt - av Arild Nyquist 0

Hallo, langt der inne i skogen?
Er du der, langt inne i skogen?
Gjemmer du deg, langt, langt der inne i skogen
og ikke vil komme ut?
Kom ut da vel, du som gjemmer deg langt,
langt inne i skogen og ikke vil komme ut.

Jeg vil så gjerne hilse på deg, og bli
kjent med deg, og snakke med deg - og så kan du
hilse på meg, og snakke med meg, og bli
kjent med meg du også.

Jeg synes det er dumt at du gjemmer deg langt der
inne i skogen, og ikke kan se meg, og at jeg står
her ute på veien og ikke kan se deg - for hvis vi
ikke kan se hverandre og snakke med
hverandre, tenker vi kanskje stygge tanker
om hverandre - du tror at jeg er en tyv, og jeg
tror du er en tyv, og du tror at jeg er
stor og stygg og sterk og vil slå deg, og jeg tror
at du er stor og stygg og sterk og vil
slå meg, og du tenker at jeg spytter på
deg, og jeg tenker at du spytter på meg - og slik
står vi langt fra hverandre og tenker , dumme , stygge
ting om hverandre. Derfor roper jeg på
deg nå, jeg roper så høyt jeg
bare kan: Kom ut av skogen da!
Kom ut og hils på meg da!

Vil du ikke sier du?
Tør du ikke sier du?
Vil du at jeg skal komme inn til deg i stedet?
Ja, da kommer jeg da.
Nå kommer jeg


Dette er et av mine favorittdikt. Faktisk da jeg jobbet på en kristen videregående skole måtte jeg ha andakt, og dette var diktet jeg valgte å lese. Temaet for andakten var flyktninger, og jeg følte det passet godt sammen. 

Vil du lese noen av mine dikt så kan du ta turen innom Instagram: https://www.instagram.com/hilde.hogsnes/

#dikt #norskdikt #ugledikt #arildnyquist

Flytte tilbake til dårlige minner? 9

Som de aller fleste har fått med seg har jeg hatt en litt tøff oppvekst. Jeg bodde i en liten bygd hvor jeg ble mobbet i noen år, samt at jeg følte meg utstøtt resten av tiden. Folket der virket liksom ikke så veldig glad i innflyttere (jeg skylder på innavel).. Verken jeg eller foreldrene mine ble innbydd i samfunnet på et vis. Men samtidig tenker jeg i ettertid at det kanskje er litt vår feil også, for vi prøvde jo ikke akkurat å bli en del av det lille samfunnet. Jeg var jo veldig sjenert i fra før av, og mobbingen gjorde det ikke bedre akkurat. Men jeg hadde likevel gode venner der, som jeg har kontakt med den dag i dag.

I alle fall.. Foreldrene mine har et hus der enda, ettersom pappa enda jobber, men planen deres er at når han slutter å jobbe skal de selge huset. Noe jeg forstår godt, for de har to andre hus + ei hytte, og da prioriterer de heller de husene de liker best. Ene huset leier de ut mens det andre er huset hvor pappa vokste opp, og det er barndomshuset til pappa de har lyst til å bo i.

Men jeg sitter med en slags følelse av at jeg ikke vil at de skal selge huset, for det er på et vis det jeg vokste opp. Det har vært hjemmet mitt siden jeg var åtte, og selv om huset er knøttlite og taket lavt, så elsker jeg det. Og hagen er fantastisk. Den er virkelig gigantisk og det er fullt av store gamle trær der. Plassen har så mye potensial.

Men så tenker jeg jo litt på hvordan det hadde vært å bodd der hvor jeg følte meg så utilpass i barndommen min. Kommer jeg til å klare å være sosial og finne meg venner eller kommer jeg til å bli sittende der alene, med kattene mine, og synes synd på meg selv. Samtidig så er det jo sånn at uansett hvor jeg flytter så vil jeg jo måtte bli kjent med nye folk, og uansett hvor jeg flytter så er jo jeg meg selv liksom. De dårlige minnene kommer til å være med meg overalt. Og vis man går inn for å få et bra liv så er det ikke umulig. Jeg har mange venner derfra, som jeg tror kommer til å flytte i nærheten etterhvert. Spørsmålet er jo om de dårlige minnene blir vanskligere å godta og fortrenge på en plass som minner meg så masse om hva som skjedde. Om jeg er sterk nok til å kunne bo på samme plass hvor jeg gråt meg selv til søvne, og å kanskje kunne møte på de som behandlet meg dårlig.

Da jeg var liten tenkte jeg at helvette kom til å fryse over før jeg flyttet tilbake dit, men jeg har nok blitt sentimental på mine eldre dager. Jeg savner den lille bygda, naturen rundt og alle elgene (her oppe har vi jo bare rein). Jeg savner å reise over fjorden og spise kebab på da vinci og drikke på thorvalds. Jeg savner å kunne bruke en hel dag på å bare holde på i hagen. Jeg savner også å ha mange forskjellige dyr, noe som er fullt mulig der. Jeg kunne hatt høns, kaniner og en katt, og kanskje til og med ørkenrotter.

Jeg har vært i den bygden 3 sommere etter hverandre nå og jobbet på fergen, og det har faktisk gått opp for meg at jeg trives der. Jeg elsker naturen, og selv om det er noen folk der jeg ikke liker, så er det også en god del folk jeg liker der. Man kan ikke forvente å like alle på en plass liksom, uansett hvor man er. Eneste som har vært er at jeg har følt meg litt stuck der, men det er fordi jeg ikke har førerkort og kunne derfor ikke dra plasser som var så langt bort at jeg ikke orket å sykle dit. Med en gang man får seg førerkort kan man jo dra på besøk til venner, dra på byen og bli kjent med folk rundt om kring.

Eneste problemet jeg egentlig ser er når det kommer til jobb. Jeg vil jobbe som bibliotekar, er jo det jeg utdanner meg til, men sjansen for å få en bibliotekarjobb i nærheten der kan kanskje være litt vanskelig. Men samtidig ser jeg ikke helt problemet med å jobbe med noe annet til en bibliotekjobb åpner opp. Vis jeg ikke regner med den kommunen huset ligger i, så kan jeg jobbe i to små byer + en annen kommune på andre siden av fjorden, så det er jo ikke helt umulig. Jeg får bare jobbe hardt på skolen å få gode karakterer så jeg har best mulig sjanse for å få jobb.

Etterhvert kan jo huset bli brukt som feriehus også vis jeg blir nødt til å flytte en annen plass tenker jeg, så lenge jeg får tid til å passe på huset og hagen så det ikke forfaller selvfølgelig. Men jeg tror at jeg kunne trivdes med å bo der. Jeg er en veldig rolig person, så livet på bygda passer meg perfekt. Byen blir litt for trang og livlig for min smak, selv om jeg trives her også.

 

Men alt dette ligger langt inn i framtiden. Pappa kan jo faktisk jobbe i 8 år til hvis helsen holder. Mye kan også forandre seg til foreldrene mine skal selge huset. Kanskje finner jeg meg en kar som er for høy til å bo i det huset (seriøst til og med jeg slår hodet i taket der, og jeg er sånn 160 eller noe sånt). Eller at jeg blir gravid med trillinger og må ha et større hus. Og kan jo hende at foreldrene mine vil beholde det også etterhvert, hvem vet. Alt er mulig liksom. Men ettersom det har vært snakk om at de skal selge huset en stund nå så har jeg følt at jeg må finne ut litt hva jeg vil.

Det er flott der iallefall!


Tenk deg hvor herlig det er å våkne opp til et sånt flott vesen utfor vinduet! Pinnene er et planlagt drivhus.


Den litt ''ville'' store hagen. Potensial til mye kult der.


Rabarbera. Før jeg kuttet ned villbringebæren som holdt på å ta over da.


En gammel brønn. Fylt med stein så den er mer eller mindre trygg.


Fine trær!Fine trær om vinteren!

Mennesker bedre enn dyr? 4

Menneskene er ikke plassert på denne planeten for å eie den og gjøre akkurat hva de vil med den, de er plassert her for å ta vare på planeten. Det er mitt syn, og det er det jeg føler er rett. Men en eller annen plass gikk noe feil. Mennesker ødelegger planeten, river ned trær, utrydder og plager dyr, dreper og torturerer hverandre. De er født rene og gode, men på ett eller annet punkt blir de korrupte og slutter å bry seg om det rundt seg. Dyr betyr ingenting, naturen betyr ingenting og ikke en gang andre mennesker betyr noe. Rundt om kring dør folk av sult mens andre sitter på milliarder av kroner som de bruker på bortkastede ting til seg selv. Mens mange millioner folk dør pga krig sitter lederne som begynte krigen og koser seg i sikkerhet. Hvorfor er det sånn?  Er det pga at Eva og Adam spise et eple? Er det djevelens verk? Er det for at folk bare ser etter den enkleste løsningen? Eller er de rett og slett bare dømt til å bli onde?

Alt som betyr noe i denne verdenen er penger og skjønnhet, alt annet er verdiløst. Hvorfor behandle folk og dyr bra når man kan tjene mer penger på å behandle dem som dritt. Hvorfor slutte å teste ut sminke på dyr når det er billigere enn å teste det på mennesker? Og hvorfor skal vi vel slutte med pelsoppdrett og feller, når det er så viktig at pelskragen på jakkene til folk er ekte?

Mange bruker den unskyldningen at ''hva kan vel jeg gjøre. Jeg er jo bare en person''. Men vis ingen hadde tenkt på det viset, hadde man jo plutselig vært ganske mange som kunne gjort noe med de problemer vi har. Mange tror jeg ikke gidder å bry seg. Hvis de bare ingorerer problemet så blir det iallefall ikke deres problem, men problemet forsvinner jo ikke på den måten, det blir bare verre.

Alle sier at mennesker er over dyrene, at de er smartere og viktigere enn dyrene, men med en gang det blir snakk om dyreplageri sånn som pelsoppdrett, så begynner de å snakke om at dyrene er så forferdelige mot hverandre, at det er greit at vi er det mot de også. Så da er de plutselig ikke bedre enn dyrene lengre. Flere enn meg som ser dobbeltmoralen her?

Hvorfor ikke bevise at man er bedre enn dyrene ved å ta vare på dyrene og naturen, isteden for å oppføre seg som parasitter som ødelegger alt på denne planeten?


Bildet er funnet på Exposing The Truth, en facebokkgruppe.

#dyrevern #evolusjon #naturvern #dyr #mennesker #samfunn #hildur90 #mshildur90

Dagens bilder: Nedlagt skole/barnehage 8

Bildene er tatt utfor den nedlagte barneskolen/barnehagen, på den plassen jeg bodde da jeg var liten. Huset og lekene hadde stått å forfalt i mange mange år da disse bildene ble tatt. Litt trist egentlig.

Men har det blitt noe spa/hotell opplegg ut av det, noe som er litt kult, spesielt ettersom det er i ei så lita bygd.

Dagens sang - Goodbye England (Covered in snow) 0

musicnodes
Laura Marling: Goodbye England (Covered In Snow)


 

Dyster ironi 3

Jeg leste et innlegg på en blogg hvor ei jente fortalte at hun drev med selvskading osv, også ser jeg plutselig at reklamen på siden av sier ''gratis barberhøvel''...

Flinke gravere 6

I dag har ørkenrottene laget mange flotte tunneler ettersom jeg hadde ommøbelert hos dem.Serier jeg elsker 6

Jeg har jo sett på en god del serier, så her er ei liste over de jeg elsker og hvorfor:

- The walking dead. En serie som handler om livet etter at zombier har blitt en realitet. Grunnen til at jeg liker denne serien er fordi den ikke følger zombiefilm-prinsippet om at det skal være mest mulig action og zombiesplatting konstant, men fokuserer på hvordan menneskene opplever dette, og hvordan de forandrer seg med tiden. Jeg har også lest nesten alle tegneseriene til denne serien.

- Greys anatomy. Handler om livet som kirurg. Morsom, spennende og litt jentete.

- Dexter. Jeg liker veldig godt den ideen om at en seriemorder bare dreper de som fortjener å dø, og det er en spennende og litt gøyal serie.

- Bones. Om et samarbeid mellom FBI og squints (nerder) for å løse mord. Spennende og gøy, selv om jeg synes at noen av karakterene er litt irriterende.

- The venture bros. Tegneserie. En veldig merkelig tegneserie. Handler om to gutter som har en superforsker til far. Faren er avhengig av piller og har en erkefiende som kler seg ut som en sommerfugl. De har også en kul bodyguard, En merkelig tegneserie, men gøy.

- Merlin. Handler om unggutten Merlin, som kommer til kamelot for å jobbe hos en lege. Han har magiske evner og finner fort ut at hans skjebne er å beskytte prinsen, så han kan bli den fantastiske kongen han en gang skal bli, selv om prinsen virker som en drittsekk. Elsker magi og myter, og det er en morsom og spennende serie.

- House. En serie om en pilleavhengig lege som er et geni når det kommer til å finne diagnoser på pasienter. Ganske bra serie (selv om jeg glemte den når jeg først skrev denne lista).

Noen som har Canada goose jakke? 12

Vet dere hvordan de faktisk får tak i den pelsen på jakken dere er så glade i?

Den kommer fra coyoter som har blitt fanget i feller. Og da er det ikke snakk om sånn bur som lukker seg når de går inn i dem, nei det er feller som minner veldig om de gammeldagse og brutale bjørnesaksene. Det finnes to typer: en som er som en bjørnesaks uten tagger, og en som på et vis holder fast hodet til coyoten.De som holder på med dette sier at disse fellene er humane, men tenk deg at du har fått foten klemt fast i en jernting og den sitter så godt fast at du ikke kommer deg løs, tror du virkelig at dette ikke gjør vondt? Coyotene brekker tenner og bein mens de prøver å komme seg løs. Og det verste er at fellene blir ikke sjekket så veldig ofte, så dyrene kan stå der i flere dager eller til og med uker, i smerte og redsel og sulte sakte ihjel. Se nå bare på coyoten ovenfor, hvor vondt den har.

Alle med litt empati burde jo klare å se for seg hvor en forferdelig måte dette er å ende livet sitt på.

Det verste er at for at disse fellene skal bli så ''human'' som mulig driver de å teste de ut, og der ser de på hvor mange dyr som brekker bein, hvor mange som får øynene stukket ut osv av fellen. Man kan kalle dette mange ting, jeg kaller dette tortur. Isteden for å jakte med gevær, som er for det meste humant, så bruker de masse tid på å torturere dyr, sånn at fellene kan bli litt mindre forferdelige. Hva er det som går gjennom hodene på disse folkene??

En annen ting som jeg lurer på, er hvor dunen i jakkene kommer fra. I Europa er det ulovlig å plukke dun fra levende fugler, men jakkene kommer jo ikke fra Europa, Ergo kan det være dun fra levende fugler. Og du kan jo se for deg hvor godt det kan være å få røsket alt hår ut av kroppen, uten bedøvelse, og vis du får sår så får du heller ikke bedøvelse når de syr deg sammen igjen. Fugler som får dunen plukket mens de er levende kan få sår på opp til ti centimeter. En annen ting er jo hvordan disse fuglene bor henn. De bor i store haller, fullpakket med fugler. Og når det blir pakket så mange i et rom, blir det selvfølgelig en del konflikter ettersom de er så stresset og så nært hverandre. Jeg har selv hatt hagehøns så jeg vet hvor brutale de kan være mot hverandre, så kan se for meg hvordan det er for fugler som lever tett i tett hele tiden, og blir plukket fri for dun sånn 3-4 ganger før de endelig får dø. Og vis de blir avlivet på samme måte som høns i Norge er jo ikke akkurat dette en verdig og smertefri død heller.

Bildet kommer fra Ungaren, hvor plukking av levende fugler er utbredt. Blant annet også Kina gjør det.

Nå er det jo ikke bevist at canada goose bruker dun fra levende fugler, og de har selv nektet på det, men så langt jeg har klart å lett har jeg ikke funnet noe bevis på at de ikke bruker dun fra levende fugler, noe jeg gjerne vil ha. med tanke på at så mange i Norge bruker dem. Og en siste useriøs ting: Er det virkelig kult å ha samme jakke som alle andre?

Kilde:

http://furbearerdefenders.com/blog/blog/21-january-2012/88-deconstructing-canada-gooses-qfur-policyq

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2900557.ece

Ingen av bildene tilhører meg.

#dyr #dyrevern #mote #feller #skinn #pels #dun #jakke #animal #hildur90 #mshildur90

Ferdig kommode 1

Hurra!

Ble mye banning og sånt, men den ble da ferdig. Noen av skruene ville absolutt ikke stå rett opp og ned, noe som gjorde ting litt vanskelig å sette sammen noen ganger! Dette er uansett et bevis på at man IKKE trenger menn for å sette sammen møbler.. Og at trøndere kan gjøre andre ting enn å danse på bordet etter DDE-musikk som en viss venn av meg påstår!

Her er kommoden! Passer ikke med noe jeg har fra før av men men!Og den lille skaden som oppsto.Skuffe 1: scrapbooksaker, alt forutennom arkene, og stemplene (som står på pulten).Skuffe 2: scrapbookark og papir. Den svarte permen inneholder papp og sånt jeg har plukket fra diverse bokser osv. Hvorfor kaste det som man kan bruke?Skuffe 3: Tilbehør til hekling. Her skal også tegnesakerne mine ned i etterhvert.Skuffe 4: masse garn!Dette er virkelig fantastisk, for da kan jeg bli kvitt disse tre stygge sakene som har stått på stuegulvet mitt.


Plast-trilletraller er kjekke å ha, men ikke når senga er for lav til å ha dem under den.

Ut på tur på bade med spøkelse 2Som dere ser er det fullstendig kaos på badet når ørkenrottene er der. Øyet til Ronja var veldig skummelt men photoshops rødøyefjerning funket ikke så får være sånn. Ser så stygt ut å bare tegne på øyne liksom.

Levende dyr som nøkkelring 13

Kina har kommet med en ny trend, nemlig å ha levende dyr i små poser og bruke de som nøkkelringer. Nøkkelringene skal vare i ca 3 måneder før dyret dør. Det vil si at de stakkars dyrene bor i de bittesmåe posene i 3 måneder før de sulter ihjel eller dør pga at vannet blir for skittent.

Og dette kjøper folk! De er jo ikke akkurat så veldig snille med dyr der nede (ikke for å generalisere, mange der er jo snille). De er jo allerede kjent for å massakrere hvaler, flå pelsdyr levende og avlive kjæledyrene sine når de blir ''umoderne''. Fysj! At ikke noen andre land prøver å få disse landene til å kutte ut dette forstår jeg ikke helt. Hvis alle har nektet å handle med disse landene før de kuttet ut dette hadde kanskje ting blitt bedre for dyrene der nede, men nei da.

Se hvor forferdelig det er:

Hvordan kan noen gjøre dette uten å få dårlig samvittighet?

Infoen er hentet fra: http://ssilje89.blogg.no/1329349618_mote_nkkelring_med_le.html?c=1329353664189

#dyr #animal #nøkkelring #dyrevern #kina #hildur90 #mshildur90

Svineinfluensavaksinen 5

Jeg hadde helt rett i å ignorere alle som maste på meg for at jeg skulle ta svineinfluensavaksinen. Jeg var ikke i noen risikogruppe og så ikke noe grunn til å ta den. Dessuten var jeg skeptisk på diverse ettervirkninger den kunne ha ettersom den nesten ikke var testet ut. Ergo slipper jeg å miste smakssansene, få narkolepsi osv. Hurra for smarte meg....


Bilde funnet: vg.no

I Danmark var det bare 10 % av befolkningen som tok vaksinen, mens i Norge tok ca halvparten av befolkningen den. Likevel døde det ca like mange i begge landene. I Norge drev dem en skremselpropeganda uten like for å få folk til å være redd for den influensaen, akkurat som de gjorde da fugleinfluensaen var.  I Danmark så de derimot på influensaen som en mild influensa, og ga mest sannsynlig bare vaksinen til de som var i risikogruppen.

Det er selvfølgelig synd på de som har blitt syke pga den, spesielt barna ettersom de ikke har valgt å ta den selv. Men foreldrene viste da at den var nærmest utestet liksom. De viste at den kunne ha negative bivirkninger.

Ja det var veldig mye i media om den skumle influensaen og vi ble jo faktisk oppfordret til å ta sprøyten, men det var ingen som tvang folk til å ta den, og vi har en hjerne å tenke med. Så hvorfor folk er så sjokket over dette utfallet forstår ikke jeg. All medisin som ikke er testet ut skikkelig kan ha negative effekter, det er noe de fleste oppegående folk burde forstå.

Jeg sier ikke at de ikke skal ha penger fra staten som erstatning, for det er jo synd på dem, og det var veldig lite fokus på mulige konsekvenser av vaksinen, og det var lite gjennomtenkt av staten, men når de lot seg skremme til å ta en vaksine ingen viste noe om er det faktisk litt deres egen skyld også.

Og for all del, jeg sier ikke at de som tok vaksinen er dumme, jeg sier bare at de lot seg skremme av media og staten, noe de kanskje ikke burde.

Kilde.

Skriveleifer. 7

Man skulle tro at jeg hadde dysleksi av og til. Jeg gikk inn på arkivet mitt for å sortere litt innlegg som ligger feil osv, og da så jeg et innlegg som jeg hadde kalt '' en lille takknemlig blogger''. Ehm.. En ganske stor feil, som ingen har fortalt meg om.. Huff. Blir nesten flau. Greit å ha en liten skriveleif i selve innlegget, men i overskriften. Nei det er ikke greit. Jeg hadde sikkert vært trøtt og ikke lest over det jeg har skrevet. Kanskje jeg burde gå over alle innleggene mine og se etter skriveleifer. Kanskje dukker det opp noen veldig grove skriveleifer. Vet at jeg en gang skrev kuk isteden for kul (K og L ligger ved siden av hverandre) en gang. Det oppdaget jeg heldigvis ganske fort, så tror ikke noen leste det.

Jeg prøver jo faktisk å skrive gramatisk rett her på bloggen, for å virke litt seriøs, selv når jeg ikke er det. Jeg selv klarer ikke å ta en blogg seriøst om det er skrevet på dialekt eller har ti tusen skriveleifer, med unntak av de bloggene hvor forfatteren faktisk har dysleksi, og de som skriver nynorsk. Alle klager over at vi må lære nynorsk på skolen, men det er jo faktisk et av Norges språk, og hvis du jobber i kommunen og får et brev på nynorsk må du faktisk svare på nynorsk, ergo er det kanskje kjekt å lære seg. Dessuten er det jo ikke akkurat vanskelig.

Uansett. Hvis dere ser skriveleifer i innleggene mine (krysser fingrene på at dere ikke finner noe i dette, for det hadde vært litt flaut) si ifra! Jeg blir ikke sint eller såret over det, men takknemlig!Planlagt pute 3

Jeg har ei skjorte som har helt mistet fasongen, og jeg har derfor funnet ut at den passer som ei pute. Jeg liker mønsteret på den, og vil ikke kaste den ettersom den er hel og fin. Tror det kan bli en kul pute. Dessverre har jeg ikke symaskin, så må vente til i sommer for å få fikset det da. Tror også jeg kanskje må sy noe stoff på innsiden av den ettersom skjorten er ganske tynn. Har aldri sydd puter som ikke var tiltenkt andre en bamsene mine så har ikke helt peiling.

Bamsene mine var heldige når jeg var lita. Jeg lagde puter og tepper og skjerf til dem. Jeg hadde også en hel trolldeiglandsby som jeg også lagde ting til. Hadde vært litt kult å lagt ut bilder av det. Har faktisk masse av det enda, har ikke helt hjerte til å kaste bort ''kunsten'' min :P

Noen som tror at dette kan bli ei kul pute?Nye ørkenrottesaker 0

På mandag dro jeg en snartur til ene dyrebutikken i sentrum. Skulle egentlig på begge to ettersom de ligger rett ved siden av hverandre, men en av dem var ikke åpen av en eller annen grunn. Da kjøpte jeg gnagestein, frøpinner, badesand, godbiter og en slags bro laget sånn at man kunne bøye den sånn som man ville ha den. Den funker jo også som et slags hus. Virker som ørkenrottene liker broen, og godbitene forsvinner fort. Badesanden ble de helt ekstatisk over, tror det er fordi den var mye finere enn den gamle badesanden, de badet iallefall kjempemye på mandag. Gnagesteinen og frøpinnen har de egentlig ikke brydd seg så masse om enda. De har vært å smakt på begge to, men de har ikke holdt på med dem over lengre tid liksom. Men kanskje kommer det seg etterhvert. Sist jeg kjøpte en gnagestein var de ikke borti den en gang, så er jo en forbedring i det minste.

 
På siden av akvariet ser dere en masse sand som er etter at de har sandbadet, og merker etter at jeg hadde samlet det opp igjen. Å kaste helt ren sand bare fordi det har ligget på bordet er ikke helt min stil :PHar selvfølgelig kastet pakningen til denne så vet ikke hvordan merke det er.

Venner og depresjon 4

Som alle sikkert forstår, kommer ikke det å ta kontakt ved vennene sine for å finne på noe automatisk for de som er langt nede. Ofte føler man ikke for å være sosial i det hele tatt. Dette kan jo gjøre at vennene begynner å tro at du faktisk ikke vil ha noe med dem å gjøre, noe som er så feil som det går ann å bli. For selv om vi ikke tar intiativ til å være sosiale og kanskje føler at det er slitsomt å være sosial og skal late som om alt er greit, så er vi samtidig veldig ensomme. Og det å være ensom hjelper ikke akkurat på depresjonen. Faktisk gjør det ganske godt å bli dratt ut på noe av en venn, enten det er litt shopping eller en filmkveld. Det skal ikke mye til.

Men likevel er det sånn at selv om vennene dine vet at du sliter, så tar ikke de intiativet til å gjøre noe. De er for opptatt med andre ting som de prioriterer over den vennen som de vet sliter. Eller så gidder de rett og slett ikke å være en ''støttekontakt'' for vennen sin. Ikke vet jeg. Jeg har hatt venner som sier de ikke har tid til å være med meg pga jobb eller skole, også har jeg i ettertid begynt å tenkt på de tingene de har fortalt meg at de hadde gjort i den perioden, og tenkt '' du har ikke tid til meg, men å sitte på dataen i mange timer det har du tid til''.

Men selvfølgelig skal de jo ha fritid som de bruker på seg selv, og de har selvfølgelig andre venner de må få lov til å være med. Og kan hende jeg bare har blitt sint og bitter på mine eldre dager. Men når en venn sliter, så synes jeg man kanskje burde prioritere den personen litt. Trenger liksom ikke å være noe overstadig, sånn at man møtes hver dag liksom.. Men en gang i uken burde da ikke være for vanskelig å få til, eller iallefall sende en melding en gang i blant..

Jeg vet at det å være venn med en som er deprimert er vanskelig, når det kommer til hva man skal si og om man bør spørre hvordan det går osv, men det hjelper personen så masse bare at vennene viser at de vil være med en og at man ikke bare en bortkastet plass.Nå er det ikke som om jeg forventer at vennene mine skal begynne å gjøre noe med meg hver uke etter dette, ettersom ingen av dem faktisk leser bloggen min. Er vel en av dem som leser den en gang i blant kanskje.

Dette var litt for å få luftet ut litt frustrasjon og kanskje for at andre som er venner med deprimerte kanskje får fingern ut og finner på noe med dem.

Dagens bilde: blå blomster 9Litt redigert. Noen som vet hvordan blomster det er? De er bittesmå og søte.

Dagens sang - Crash into me 1

musicnodes
DAVE MATTHEWS BAND: Crash Into Me


 

Dagens bilde - Støvete kaktus 6Sony tjener godt på Houstons død 4

30 minutter etter at hun døde, skrudde de nemlig opp prisene på albumene hennes. Ene albumet kostet opprinnelig 3,95 doller, men ble skrudd opp til 7,99 dollar. Altså doblet de prisene. Jeg synes dette er utrolig kvalmt og respektløst, de kunne iallefall ventet litt så det ikke ser ut som om de hoppet over det med en gang de fant ut at hun var død. Tro om de har folk på vakt som bare sitter å venter på at artister dør så de kan skru opp prisene. Men selvfølgelig så de en sjanse på å tjene litt ekstra, så selvfølgelig tok de den, sjelløse som de er.

Kilde.Og med tanke på hvor mange som har kjøpt albumene hennes siden hun døde, tjener de nok veldig godt på dette.

Den enes død, er den andre brød.


#musikk #sony #houston #kjendisdød

Kler du deg som ei hore, blir du vel også behandlet som det? 1

Vis dere oppfører dere og ser ut som horer, hvorfor blir dere sjokkert over at dere blir behandlet som horer? Mannfolk klarer jo ikke å ta dere seriøst vis dere er løse, og de fleste skikkelige mannfolk vil dessuten holde seg borte fra dere.

Jeg blir så irritert når jeg ser jenter ute på byen. De kler seg i miniskjørt og topper som gjør at man nærmest er redd for at puppene skal hoppe ut, selv om det er 10 minusgrader ute. De flørter med alt og alle, og ligger med hva som helst. Likevel klager jentene på at de ikke klarer å finne seg en skikkelig mann, og at de blir behandlet dårlig. Men jeg tenker litt sånn at vis du kler deg og oppfører deg som ei hore, vil du også bli behandlet som det. Og ei hore er jo ikke akkurat verdt mye i øynene på menn, er bare å gi henne penger og bruke henne, og så dra hjem.


 

Jeg mener ikke at jenter skal kle seg som nonner og oppføre seg sånn som nonner, absolutt ikke. Å kle seg utfordrende er greit, så lenge man ikke virkelig går over kanten. Det er jo gøy å pynte seg. Å flørte er selvfølgelig også greit, men å flørte med alt og alle er litt...løst. Å ligge med alt og alle er også veldig løst. Samlepakken med alle disse trekkene får ei jente til å virke som ei hore, bare at du blir betalt med alkohol isteden for penger. Selvfølgelig er det enklere å få seg noe vis man gjør det på den måten. Men er ikke kvalitet bedre en kvantitet? Burde du ikke klare å oppføre seg litt mer uhorete og heller prøve å finne seg en skikkelig mann, som faktisk behandler deg bra?

Selvfølgelig er det jenter som bare er ute etter et såkallt One-Night-Stand eller meningsløs sex, og det er jo egentlig også greit, men da burde du ikke klage vis du begynner å like den personen, som ''plutselig'' viser seg å ikke bry seg om deg, og bare var ute etter sex.

Jeg føler også det må legges til at voldtekt aldri er ok, uansett hvordan en person er kledd, så dette er langt fra et innlegg som klandrer voldtektsofre.

Mitt poeng er at det blir litt dumt at sånne jenter forventer å finne noe skikkelig ved å oppføre seg på denne måten. Vær heller dere selv, og oppfør dere som om dere er verdt noe, for det er dere!

Dagens bilde: Blury birds 2Ble litt kult!

Dagens sang - Proudest Monkey 0

musicnodes
DAVE MATTHEWS BAND: Proudest Monkey


 

Farlige hunderaser? 2Dette bildet sier vel alt egentlig.

 Har dessverre ikke noe kilde på det, da jeg fant det på facebook for en stund tilbake, men tilhører ikke meg.

#dyr #hund #dogfight #hundekamp #dyrevern #hildur90 #mshildur90

Bruk svar-funksjonen! 6

Altså.. Jeg kommenterer på flere blogger hver dag, men jeg kommer ikke til å gå tilbake til innlegget for å sjekke om dere har svart meg, om dere ikke bruker svar-funksjonen som blogg.no har. Jeg klarer nemlig ikke å huske alle jeg kommenterer hos hver dag, med noen få unntak. Dessuten tar det ganske lang tid å finne fram til alle bloggene og alle innleggene.

Så om dere vil at jeg skal se at dere har svart meg, så bruk svar-funksjonen..


En knagg som ser ut som en elefant..

Dagens sang - Been better 0

Av Kyla La Grange.

Gøy med sminke og photoshop: Romvesen 12

På dette bilde har jeg faktisk fremhevet noe jeg ikke liker med meg selv.. Jeg har en flekk uten hår på siden av hode. Men der da litt kult ut?

Dagens bilde: frost 2

Et bilde fra jula.Dagens bilde: Skygger 4

Fra 07.

Dagens sang - Heavy Stone 1

Av Kyla La Grange.

 

Dagens sang - Vampire smile 3

Av Kyla La Grange. Har ikke kommet med noe album enda, men hun er kjempeflink. Og er helt min musikksmak ;)

 

Hellas forbyr dyr i sirkus! 2

Hellas er det første landet i Europa som forbyr bruken av dyr i sirkus og lignende forestillinger. Dette skjedde pga en kampanje av ADI og GAWF, støttet av over 50 forskjellige lokale dyrebeskyttelsesgrupper. Den nye loven skal også inneholde flere lover omkring løshunder osv, men akkurat det har jeg ikke funnet noe info om.


Bilde og artikkel finner du her.


Mange land har forbydd ville dyr i sirkus, sånn som Danmark, Peru, og det er jo en start iallefall, ettersom ville dyr faktisk er ville dyr, og som absolutt mistrives i sirkus.

Det første landet som forbydde alle dyr på sirkus var Bolivia, for ca et år siden, så er gøy å se at flere har begynt å gå i Bolivias fotspor.

Håper flere land følger Hellas og Bolivia sitt eksempel, og forbyr alle dyr i sirkus. Selvfølgelig finnes det nok sirkus, med bare tamme dyr som har det ganske bra, men flesteparten tror jeg faktisk lider. Og da er det bedre å forby all bruk av dyr på sirkus, for da vet man at det er ikke noe dyreplageri der iallefall..

Dessuten er sirkus uten dyr så mye kulere å se på enn de med dyr. Jeg vil heller se på mennesker som gjør fantastiske ting, enn dyr som gjør kjedelige ting under tvang.

#dyr #sirkus #dyrevern #forbud #animal #hildur90 #mshildur90

Tromsø har flest hybridbusser i verden 0

32 av de 120 nye bussene er nemlig hybrider. De andre har jeg også lest blir kalt miljøvennlige, så de er nok ikke så verst de heller. Bussene har blitt tilpasset vårt klima og kjøreforhold.


Bilder og artikkel her.

Det er jo faktisk et ganske stort skritt mot å være mer miljøvennlig da, selv om jeg synes de kunne satt inn flere hybridbusser enn det de har gjort. Men det er en start iallefall, og kanskje flere byer følger etter etterhvert.

#tromsø #buss #hybrid #naturvern "hildur90 #mshildur90
 

Spis på alt som spises kan.. 13Som dere kanskje har forstått har ørkenrottene vært på farta igjen for noen uker tilbake.. Denne gangen har de funnet en sokk bak vaskemaskinen, og selvfølgelig lagt fullt av små hull i den, samt et stort hull.. Den må ha falt ned når jeg har vasket klær.. Litt småkjipt da de er mine eneste ullsokker med et annet mønster enn striper.. Skal se om jeg får til å redde dem selv, ellers så får bestemor se på dem i sommer..

Ukas gladnyhet: Redder forlatte kjæledyr 2

Alle har vel fått med seg den kjernefysiske krisen som skjedde i Japan i fjor, og at innbyggerne rundt der måtte flykte fra hjemmene sine for å komme unna radioaktiviteten. Nå har frivillige gått inn i området for å redde de etterlatte kjæledyrene, som har bodd der helt alene siden mars i fjor. Fram til nå har de reddet 100 katter og 250 hunder. Dyrene har vært så lenge bort fra mennesker at dette absolutt ikke er noen enkel jobb, men de frivillige gir ikke opp så lett. De prøver også å oppspore eierne til dyrene.

Dette er en gladnyhet fordi det varmer hjerte å lese at noen faktisk bryr seg nok om dyrene til å trosse stråling!

Artikkelen og bilder finner du her.

Musikk handler ikke om musikk.. 6

Dette innlegget har blitt framprovosert av Tone Damli, men er noe jeg har tenkt på veldig lenge nå. Musikk handler ikke lengre om musikk. Det virker ikke som at det å ha en spesiell stemme og å skrive god musikk er viktig lengre. Moderne musikk går ut på å skrive noe dritt, for så å spille på sex i musikkvideoene.. Alle de mest kjente ''musikerne'' gjør det. Både mannlige og kvinnlige. Og disse fortjener null respekt.

Det er greit å vise litt hud, og å ha fine damer som danser i musikkvideoene, det er ikke det jeg prøver å poengtere. Men de må ikke glemme at det faktisk er musikken som er viktigst. Isteden for å bruke god tid på å lage skikkelig musikk, så skriver de noe i huj og hast, for så å skjule hvor mye dem suger, ved å kle av seg klærne.

Fram til nå har Tone vært ganske uskyldig av seg i musikkvideoene, noe jeg respekterte henne for, selv om musikken hennes ikke er helt min smak. Men nå.. Nopp.. Blir liksom så dumt. Hun har gått fra å være en god rollemodell for barn og unge til å være en dårlig rollemodell. Nå må det legges til at det jeg har sett av musikkvideoen hennes er mye mindre sex og nakenhet sånn som andre ''musikkere'' som for eksempel Rihanna og Lady Gaga, men likevel. Eneste grunnen til at folk i hele tatt vet at hun har gitt ut en plate er fordi hun har kledd av seg klærne, og media har gjort en big deal ut av det.

Jeg er også veldig glad i musikk som musikeren har skrevet selv, isteden for at de bruker disse masseproduserte sjelløse sangene.. Men det virker ikke som noen av de mest populære faktisk skriver sin egen musikk.. Noen av dem kan ikke en gang synge skikkelig. Bare sett deg ned å hør på live-opptak fra diverse artister og band og du vil bli flau over hvor dårlig de synger.. Og da må de maskere over det på et eller annet vis. Vis musikkvideoen er full av nakenhet og sex så kanskje folk ikke går inn på youtube og ser på live-opptredene deres. Og på konsertene bruker de, som vet de ikke kan synge, playback sånn at de kan danse som bare det samtidig som de ''synger''.

Musikk skal handle om musikk, ikke sex og nakenhet.. Uansett hvor masse det selger..

Hvor er de gode rollemodellene blitt av?

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com