hits

Vinterdepresjon 2

Jeg trodde ærlig talt at jeg ikke ble påvirket av den mørke vinteren, men jeg tror jeg har hatt feil. Da jeg bodde i Tromsø, var vinteren lang og mørk, med kanskje to timer med "lys" om dagen. Det ble liksom aldri helt lyst. Men jeg følte ikke noe stor forskjell på humøret, annet at døgnrytmen min ble helt elendig, fordi det alltid var mørkt om vinteren (og alltid lyst på sommeren). Men jeg har ikke følt at humøret mitt har blitt påvirket av det.

Men i år har jeg faktisk lagt merke til det. Vinteren var lang og slitsom, og jeg hadde null energi. Men jeg tenkte ikke mye på det, helt til sola kom fram. Plutselig fikk jeg mye mer energi, ble lettere til sinns, og jeg ble mer entusiastisk. Det var nesten litt merkelig å bli så påvirket av at sola kom fram. Kanskje er det D-vitaminene som gjør det, eller så er det bare fordi det er lysere og nesten "varmt" ute. Hvem vet.

Jeg har aldri tenkt at jeg ble påvirket av vinterdepresjon, men tydeligvis blir jeg vist det. Og kanskje har jeg blitt det før også, men at jeg ikke har lagt merke til det før? Uansett, det er deilig å endelig se sola igjen!

Jeg begynte å tenke på en sang av Ben Harper, som heter She's only happy in the sun, og følte den passet litt inn her, selv om jeg også er glad selv om sola ikke er framme. Så her er en live-versjon av den. 

 

Gått i frø! 5

Nå kan bare våren og sommeren komme! Jeg har nemlig vært å kjøpt frø i dag, som skal plantes etterhvert som det blir varmere ute.

Fra i fjor har jeg lilla basilikum og sitronmelise, samt voksbønner (de i skålen) som skal såes. I dag kjøpte jeg salatløk, reddik, sukkererter, kirsebærtomat, gulrot og isbergsalat. Ellers skal jeg også plante paprika og chili, jeg har bare ikke funnet frø enda. Det blir spennende å se hva som blir av dette, da jeg absolutt ikke har grønne fingre. Jeg elsker å plante ulike planter, og stelle med dem og hagen generelt, men jeg er ikke flink til det. Sist sommer, fikk vi noen chili og noen paprika, men det var ikke noe stor avling, med tanke på hvor mange planter vi hadde. Vi hadde også en tomatplante, men den døde etterhvert. 

Før har vi hatt en stor åker her, men ettersom det er bare jeg som blir å holde på med dette, så tror jeg at åkeren blir litt mindre i år enn den har vært tidligere, også kan man heller forstørre den om man finner ut man trenger mer etterhvert. Jeg ønsker jo en potetåker etterhvert, men vil begynne litt i det små. Har mye annet å gjøre i sommer, så vil ikke ta på meg for mye.

Det skal også lages en jordbæråker, men jeg har tenkt litt på å bare lage noen trekasser for å ha jordbær og markjordbær i. Da blir det mindre ugress å holde styr på, og å ha en stor jordbærland blir mye jobb, når man bare er en person, med mye annet å holde på med. Men dette er bare i tankefasen enda, for en del av meg har lyst på et skikkelig jordbærland. Vi får se!


Har du tenkt å plante noe i sommer?

#hage #plant #urt #åker

Hvorfor er hunden din mer lykkelig enn deg? 0Jeg synes dette bildet er så flott, for det viser hvor ødelagt samfunnet på et vis har blitt. Vi er alt for opptatt med å bekymre oss, og tenke på alt som skal gjøres, burde gjøres, hva man burde skrive på sosiale medier, isteden for å leve i nuet. 

Vi burde kanskje ikke gå så langt som å oppføre oss som hunder, men tanken bak det er at vi må kunne nyte livet mens det skjer, og leve i nåtiden. Du burde ikke bekymre deg så mye at du ikke klarer å se gleden med livet. Og du burde heller ikke bekymre seg slik at du ikke legger merke til hvor mye vakkert det er i verden, og hvor godt det kan være å leve.

#samfunn #sosial #hund #bekymring #nuet

Albert Åberg - Ikke egnet for barn! 0

En førskole i Sverige hadde filmvisning, og viste filmen Albert og Monsteret. Det ente med at et par foreldre anmeldte førskolen, fordi barnet deres fikk mareritt av filmen. Ungen hadde vist vært redd for "monsteret" i en hel uke etter at filmen ble vist, og dette var nok grunnlag for å anmelde. 

I foreldrenes klage skrev de blant annet "førskolen har vist en film som var direkte upassende for små barn, voldsom og altfor skremmende". Og selv om filmskaperen selv aldri har hørt om at et barn har blitt redd av filmen før, stopper førskolen å vise filmer. Ikke bare denne ene filmen, men alle filmer, i redsel for å bli anmeldt på nytt igjen.

Hva slags tull er dette? Det er barnefilm, og av og til blir barn redde, uten at det er noe veldig skremmende de ser eller opplever. Jeg fortalte en gang en nattahistorie til et tantebarn, som omhandlet et snilt spøkelse, og en hund, som gikk gjennom en skog fordi de skulle hjem, og møtte på turen mange hyggelige skapningen. Den natten kom ungen ned fra rommet sitt, fordi hun hadde hatt et mareritt. Og da var historien om ET SNILT SPØKELSE! Dessuten hadde vi en samtale etter historien om at spøkelser ikke finnes, og alt virket greit. Men likevel hadde hun mareritt. 

Barn kan som sagt bli redde av filmer, og det er greit, fordi de tar ikke skade av det i det lange løpet. De er redde et par uker, drømmer skumle ting, og kryper oppi sengen til foreldrene, men de tar ikke skade av det.. Jeg så mye jeg ikke skulle sett i min barndom, og jeg tok ikke akkurat skade av det! Jeg leste Conan-tegneserie da jeg var 5. Og for de som ikke vet, så er det 18-års aldersgrense på Conanblad av en god grunn. Det er mye sex, vold og blod der. Og jeg overlevde uten store traumer. 

Jeg hadde også mareritt om Hattifnattene fra Mummitrollet, men foreldrene mine anmeldte ikke NRK fordi de sendte "en barnefilm som ikke var egnet for barn". Jeg ble redd, jeg hadde mareritt, men det gikk bra med meg.

Å anmelde en førskole fordi de viste en barnefilm, som skremte et barn, og det er viktig å få med seg, det var bare et barn som fikk mareritt, er så amerikansk som du kan få det til å bli. Om man synes det er et problem, så kunne man dratt til førskolen, og sagt "Hei. Dere viste en film her om dagen, og nå har ungen min mareritt pga filmen, så kanskje burde dere velge filmer som ikke har skremmende scener, eller dele opp barna i aldersgrupper før dere setter på filmer?" Og de på førskolen ville mest sannsynlig sagt "Ja, selvfølgelig. Håper ungen fort slutter å ha mareritt". 

Men nei, det at ungen hadde mareritt i ei uke, det var nok til at foreldrene anmeldte. De tapte vel et par timers søvn pga det, stakkars dem!KILDE.

#samfunn #sverige #førskole #barn #familie #foreldre #amerikansk #albertogmonsteret #film #barnefilm #mareritt

Lagt ut dikt! Grøss! 0

Jeg har nå begynt å legge ut skriblerier på den nye bloggen min. Jeg har til nå lagt ut to gamle dikt, men det kommer mer etterhvert. Det meste framover er noen år gamle, men det kommer nytt innhold etterhvert også. Jeg er veldig interessert i å høre hva folk synes, så gjerne gå dit og les noe!

Linken dit er: http://hildehogsnes.blogg.no/

Ha en flott dag videre!


 

Samedag = havregryn 4Klara Numel og Johanna ville bare ønske alle sammen en god samedag! Hipp hurra! De har i dag feiret dagen med litt ekstra havregryn!


 

Sjekk gjerne ut min nye blogg: http://hildehogsnes.blogg.no/

Yrkesfag = dumhet 5

Velger du yrkesfag, da er du dum. Alle sammen burde gå på universitet, og helst ta en mastergrad, for å kunne bidra i dagens samfunn. Vi trenger nemlig ikke rørleggere, bilmekanikere, bussjåfører og helsepersonell (med unntak av leger og slike høytutdannende folk). Det som er bra er om alle studerer på universitet, slik at alle kan være smarte og ha god lønn!

Man skulle iallefall tro at noen tenker dette. Da jeg valgte hva jeg skulle gå etter ungdomskolen valgte jeg å gå studiespesialiserende (før kalt allmennfag). Dette valgte jeg fordi jeg ikke viste hva jeg ville, og fordi det åpnet døra for alle høyere utdannelser. Jeg har før skrevet om hvordan jeg ikke turte å følge drømmene mine, og velge videregående som hadde gjort at jeg kunne gjort det, så det skal jeg ikke skrive om her. Men det jeg opplevde da jeg skulle bestemme hva jeg ville bli, var at noen yrkeslinjer ble neddysset og sett ned på. Yrkesfaglige studier som man kunne ta for å bli mekaniker, rørlegger osv, ble sett på som det de "dumme" tok. 

De som hadde gode karakterer ble oppmuntret til å ta høyere utdanning, og ble lovet høyere lønn og rett og slett et bedre liv. For de som var "smarte" kunne jo ikke velge yrkesfag! Det hadde vært en skam. Jeg tror jeg aldri fikk høre at mange yrkesfaglige yrker ga bedre lønn enn om du tok mastergrad i noe på universitet. I tillegg fikk yrkesfaglige studenter mindre studielån, fordi de gikk kortere på skole og fikk ut i betalt praksis. 

Så er det de som velger yrker som ikke krever utdannelse. DET var en skam det. Jeg jobbet en tid i en butikk, når jeg ble skikkelig skolelei, og jeg fikk ofte spørsmål om hva jeg skulle gjøre videre osv. Og selv om jeg hadde et ønske om å gjøre noe annet, så betyr det ikke at alle som jobber i en butikk har lyst å finne seg en "bedre" jobb. Noen elsker å jobbe i en butikk, og jeg vet om mange som har jobbet i butikk i mange mange år, og trives godt med det. Det betyr da ikke at jobben deres er mindre verdt? Eller at de er mindre verdt?

Det viktigste når man skal velge gjøre med livet sitt, er at man velger noe man tror man vil trives med. Og om man velger noe, som man finner ut ikke passer, så har vi i Norge, mange muligheter, og kan alltids studere senere i livet, eller finne seg en ny jobb. Om du jobber i en butikk, og er fornøyd med det, så gjør du det. Ønsker du å gjøre noe annet, så gjør du det. Og om du er en butikkansatt, lærer, bilmekaniker, rørlegger eller lege, det har ingenting å si, sålenge du er fornøyd med det du gjør!

Og vi trenger alle yrkesgruppene vi har for at samfunnet skal gå rundt. Hva om vi ikke hadde hatt søppelmenn?


 

(Bildet er lånt fra hlfbriskeby.no, og tilhører ikke meg)

#studie #skole #utdanning #universitet #yrke #yrkesfag #butikkansatt

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com