hits

Oppdatering: ørkenrottene! 0

Lenge siden sist! Tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan det går med meg og ørkenrottene!

Da jeg fikk dem var de veldig rolige og ikke så veldig redde folk, men etter et lite uhell, ble Orla (den brune) veldig redd meg. Det skjedde da huset dems sto veldig veldig skjevt, og ettersom vannskåla står oppå huset, så måtte jeg flytte på det. Jeg trodde begge to var våkna, da Laura var ute å sprang, men viste seg at Orla lå og sov da jeg løftet opp huset, men hun ble så redd at hun turte ikke røre på seg. Etter det har hun vært livredd meg, og jeg føler meg så slem. Men hun har begynt å roe seg nå da heldigvis!

De er veldig giret på å komme opp på henderne mine, og klatrer fint opp på skuldrene uten å bli paniske, noe som er kjempesøtt! De bor enda i det lille buret, men jeg tenker at de skal få bytte bur senere i dag eller i morgen. Litt bekyrmet på hvordan Ronja blir å takle å flytte i et mindre bur, og hvordan det blir når de flytter i de andres bur. Hvordan de blir å reagere på de andre luktene i buret osv. Tenker jeg skal ta litt av redene til hver enkelt og flytte med litt av det inn i de nye burene, bare så de kan føle seg litt mer hjemme. 

Har også begynt å tenke mer på hvordan det skal bli når de møtes. De må møtes på et nøytralt område, hvor jeg lett har kontroll på dem og ting går skeis. 

Har tenkt litt på å kjøpe dette lufteburet:

Det er fra Petworld.no og koster under 200 kr. Tenker det er grei størrelse for møtet dems. Kan også gjøre det litt mindre om jeg ønsker det, eller dele det i to, så de kan se hverandre og lukte gjennom sprinklene først. Det er ikke så høyt så jeg får lett tak i dem. Tingen er om det faktisk kan være så lavt at de klarer å hoppe ut ifra det. Det er 23 cm høyt, noe som jeg tror ørkenrotter kan hoppe over om de virkelig går inn for det. Men jeg vet ikke om jeg blir å bruke det så mye ellers, da jeg liker å lufte dem på badet. Men om jeg for eksempel sitter med jobb på pcen, og ikke har tid å lufte dem på badet hadde det jo vært greit. 

Prøver også å finne en tunnel som går ann å bruke mellom de to burene, når dagen en gang kommer at de liker hverandre, men det er litt vrient. Det må jo være sånn at de ikke kan spise seg gjennom den, helst ikke plast, da de spiser på plast, noe som ikke er bra for dem. Det må også være langt nok så det ikke blir for vanskelig å komme seg inn og ut av det. Ronja er jo gammel nå, så føler jeg må ta litt hensyn til at hun ikke er like sprek som før. Hun er aktiv som bare det enda, så virker frisk, men ser hun har blitt litt tregere i det siste! 

Blir iallefall spennende dette! 

 

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90 #bur #luftegård


Ellers håper jeg dere har det bare bra! Selv har jeg det ganske bra. Har fått over 4000 abonnenter på youtube, noe som er bra for en norsk kanal, ørkenrottene trives, og jeg elsker været som er nå her oppe i nord! Himmelen er klar, sola titter ofte fram, og det er ikke sånn superkaldt, men kaldt nok til at luften føles klar og god!

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com