hits

Et ekorn etter rent sengtøy! 0

Fant denne søte videoen, som jeg tenkte å dele med dere!

NB! Sterke bilder/ikke egnet for barn! 3

Dette er noe nyhetssider på nett ofte skriver under linken til en eller annen artikkel de har skrevet innimellom. Noe som selvfølgelig er bra, men er det egentlig nødvendig? Og er det for å advare folk, eller er det for å få flere lesere? 

Er det egentlig nødvendig å legge ut voldelige og blodige bilder av folk som opplever sine livs mareritt, og som bare prøver å overleve? Å ta bilder av noen som sliter, mest sannsynlig uten tillatelse fra dem, er fryktelig ufint. Og mange vil sikkert si "Jo, men bildene viser jo folk hva som skjer i verden", men om noen faktisk må se bilder av døde/skadede/livredde folk for å forstå at det er en forferdelig krig eller krise en plass, så burde de kanskje bli tvunget til å gå på kveldsskole eller noe. Dessverre er det ikke få av disse folkene, som trenger å se noe helt sinnssykt for å klare å fokusere eller bry seg, og derfor føler media at de må legge ut slike bilder for å få oppmerksomheten til disse folkene. Og kanskje er det bra at idioter også får med seg hva som skjer i verden, men jeg føler det skulle ikke vært nødvendig. Vi har vel sett så mye i vårt liv at vi har blitt num rett og slett. Det er en ond sirkel hvor media viser oss så mye at vi blir num, som igjen gjør at de må sjokkere oss mer for å få oppmerksomheten vår, og sånn går det i all evighet. 

Men er det virkelig slik at barn leser på nyhetssider på nett? Det må jo være slik ettersom de sier at bildene i artikkelen ikke er egnet for barn. Men da må jeg sette spørsmålstegn med bildene de velger å ha på hovedsiden, som linker til artikkelen som har sterke bilder. Er ikke dette bildet under litt på kanten, om man tenker at barn ser det?

Bildet viser en dame, som tydelig har blitt skadet, da man ser bandasje og blod, samtidig som man ser at hun gråter. Om jeg som barn hadde sett dette, hadde jeg hatt veldig mange spørsmål, og ville tenkt lenge på dette. Kanskje ville jeg til og med tenkt mer på dette, enn om det hadde vært bilde av en død person. Kanskje fordi jeg er en veldig empatisk person, men jeg liker ikke å se folk lide. Og dette er ikke det verste bildet jeg har sett på hovedsiden til Vg, Dagbladet m.m.

Om barn ønsker det, vil de selvfølgelig alltid klare å finne voldelige og blodige bilder, uansett hvor mye foreldrene ønsker å skåne dem (med unntak av de som ikke har tv, pc, mobil, internett og venner). Men når nettsider legger ut varsler om at en ekstern lenke ikke er egnet for barn, når deres hovedside ikke alltid er egnet for barn, så må jeg faktisk le litt. 

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com