hits

Tre barn med tre ulike fedre! 0

I det siste har det vært mye oppmerksomhet på en blogger ved navn Mammatilmichelle, som fikk barn så ung at hele hennes identitet er at hun er mammaen til denne ene ungen (iallefall om man bare ser på bloggnavnet hennes). Hun fikk første unge da hun var 14, og er nå gravid med sitt tredje barn, i en alder av 19. Og for all del, press ut så mange unger du vil for min del, så lenge du ikke bare gjør det for oppmerksomheten og pengene, som jeg har skrevet et blogginnlegg om før. Det som er litt interessant er at når hun får denne ungen, så har hun tre barn, med tre forskjellige fedre. I en alder av 19. 


Og før jeg fortsetter, så vil jeg bare si at mange har vært veldig krass mot henne i det siste, så jeg skal prøve å være litt mindre krass. Jeg hater personangrep og trakasering, men hun er en offentlig person og dermed må hun dessverre oppleve til tider å være eksemplet folk bruker når de vil skrive om noe. 

Det jeg har problem med, er ikke at hun fikk barn ung, eller at hun allerede er på vei med sitt tredje barn. Det jeg har problem med er at hun skaffer seg barn med menn som hun ikke er sikker på kommer til å bli der videre for henne og barna. Det første barnet, da var hun selv et barn, så der får hun et pass av meg. Men å er hun 19, og burde vite såpass at hun kanskje burde vente med å få barn med kjæresten, til hun er sikker på at det faktisk kommer til å bli de to. Skillsmissebarn har det ikke akkurat lett, og det å skal sjonglere tre forskjellige fedre kan ikke være lett. Faktisk tror jeg det er vanskelig nok om man har barn med en person man ikke lengre er med. Hva om en av de ønsker å flytte, men likevel vil ha kontakt med ungen for eksempel? Eller hva om hun selv ønsker å flytte? 

Det å få et barn er et ansvar uten like. Du har ansvar for et liv. Og man burde ideelt sett bare skaffe seg barn om man er 100 % sikker på at det er rett, at man har tid, penger og kan gi barnet det beste mulige livet. Selv om man har lyst å skaffe seg barn, er det ikke alltid at man burde.

Jeg vet ingenting om denne bloggeren, annet enn at hun er en mammablogger som har tre barn med tre ulike menn, allerede som 19-åring. Hun er sikkert en veldig hyggelig person, og sikkert en god mor. Men samtidig må man jo nesten sette spørsmålstegn ved hvorfor hun klemmer ut barn med menn hun tydeligvis ikke kjenner godt nok enda. Og igjen, det første barnet får hun et pass for, for da viste hun ikke bedre. Nå burde hun iallefall vite bedre. Men samtidig tjener hun jo penger på å skrive om barna sine, og da kanskje hun føler hun må produsere noe nytt innimellom for å holde seg relevant? Eller så tror hun vel at hver eneste mann som er interessert i henne kommer til å bli der for alltid, noe hun skulle ha forstått ikke stemmer nå da. Man kan jo bare lure. 

Noen ønsker jo bare å bli foreldre, det er deres eneste mål i livet, og det er helt greit, men det må likevel være rett. Man burde vente med å få barn til man vet ganske sikkert at man klarer å gi ungen et stabilt og godt liv, isteden for å lage et nytt barn så fort man får seg en ny kjæreste. 

Kanskje ble jeg mer krass enn jeg ønsket å være, men dette er bare en sak jeg ikke forstår i hele tatt. Denne bloggeren (jeg vet ikke navnet hennes en gang, bare det at hun klemmer ut unger konstant. Det er jo litt trist da) er sikkert en hyggelig person og en god mor som sagt, hun er bare et eksempel på hvor dumme valg mange gjør når det kommer til å skaffe seg barn. Og barna hennes har det sikkert ok, og kanskje er det ikke problematisk å ha tre ulike fedre å forholde seg til. Men hva med å vente med å få seg barn til alle partene er klare for det?

Jeg er ikke noe fan av mammablogger, da jeg føler de utnytter barna sine til å tjene penger, og legger ut masse om en person som ikke har gitt sitt samtykke til det, og jeg er iallefall ikke noe fan av mammablogger som bare lager unger uten noe konsept av konsekvenser. Noen gang er man uheldig og må gjøre det beste ut av en situasjon, men å få til tre barn med tre ulike fedre iløpet av fem år, da har man ikke bare vært uheldig. Da har man tatt et eller flere valg der en plass. Og det valget har vært å produsere unger med personer du ikke kjenner godt nok, bare for å produsere unger. 

 

Earth Hour 2016! 0

I dag er det Earth Hour, mellom klokken 20:30 og 21:30! Dette er et flott arrangement, som setter mye oppmerksomhet på klimautfordringer og hvordan vi påvirker planeten vi bor på. Det man gjør for å være med, er å slukke lyset i en time, mellom 20:30 og 21:30! Det er for det første kjempekoselig å sitte i mørket, med noen stearinlys, men det er også en fin måte å vise at du bryr det om miljøet vårt. 

Noen vil kanskje si "hva har det å si, folk gjør det bare i en time, også glemmer de det til neste år". Og kanskje stemmer det for noen, men jeg tror at dette gir oppmerksomhet til problemet, og gjør at folk kanskje tenker på hvor mye elektrisitet de bruker som kanskje ikke er nødvendig. Det hjelper iallefall meg å huske på å kutte ned strømforbruket mitt! Og det at en tiltak som er for miljøet blir "mainstream" vil jeg si er bra, for da kanskje det blir mer normen å bry seg mer. Og å bruke mindre strøm er bra for miljøet, bra for dyrene, og bra for oss mennesker! Dessuten sparer man penger!Vil du lese mer om Earth Hour, kan du trykke her: http://earthhour.wwf.org.uk/earth-hour/

Sykdom og fugleliv! 0

Hei, og takk for sist! Jeg har ikke vært her på en liten stund. Har vært syk, og er enda syk. Og det er en sånn teit sykdom som bare irriterer meg. Det er noe som går rundt der jeg bor, som gjør folk bare "halvveissyk". Du føler deg for dårlig til å dra på jobb, men samtidig såpass bra at du ikke føler du kan være hjemme. Så du er i et merkelig limbo, der du føler deg dårlig, men likevel må jobbe, fordi du er ikke dårlig nok til å ikke jobbe. Noen dager er de ok, og neste dag føler du deg ræva. Det hadde nesten vært bedre å bare blitt skikkelig syk tenker jeg. Så dagene har gått til å dra på jobb, og få i meg nok mat til å overleve. Og det måtte være mat som ikke ville gjøre magen sint, noe som var en utfordring. 

Men nå er det heldigvis påskeferie, og forhåpentligvis blir jeg frisk til jeg skal reise ned til Hamar og The Gathering. 

Dette ble et ganske klagende innlegg, så skal avslutte det ved å fortelle dere noe litt søtt. I dag når jeg sto opp, så satt jeg meg på kontoret med en plan om å skrive litt og spille inn litt videoer. Da jeg så ut vinduet så jeg to skjærer (her kaller vi dem sjur). De oppførte seg litt rart. Den ene satt bare i treet og så seg om, mens den andre hoppet rundt på bakken, og rotet med et par pinner som lå der. Det gikk opp for meg at de drev å lagde et rede, og jeg syntes jo det var kult at de dro hit for å finne pinner. Men det viste seg at de begynte å lage rede rett utfor tomten, rett utfor vinduet mitt. Så nå sitter jeg å ser på dem bygge rede!

En del personer ville sikkert sagt at jeg burde jage dem vekk, for de bråker og kan ta småfugl. Men vi har alltid har skjærer i nærheten her, og det har gått greit med småfuglene. Og de bråker ikke verre enn at man kan ignorere de. Jeg har i tillegg hatt påfugler for mange år siden, og de BRÅKTE de! Skjærer lager bare godlyder!Etter å ha letet gjennom alle mine bilder, og ikke funnet et eneste bilde av en skjære, så lånte jeg dette bildet!

Fotograf: Ole Birger Skjelbred (han er virkelig flink, så sjekk han ut!)

Bilde funnet: http://www.photosight.org/photo.php?photoid=94415

"Jeg er viktig!" 0

Sosiale medier er litt skremmende faktisk! Mange av oss har blitt selvopptatte skapninger som nærmest går rundt og rope "se på meg! Gi meg oppmerksomhet! Jeg er viktiiiiig!". Og jeg gjør det også selv, så dette er ikke sett fra høyt oppå en hest, men mer nede i søla sammen med resten av dere. 

Jeg har før tatt stolthet i at jeg ikke bryr meg om likerklikk og seertall, men jeg må nok dessverre innrømme at dette har blitt viktig for meg. Ikke viktigere enn selve kreativiteten, men det er utrolig gøy å se når noen bryr seg nok til å kommentere på noe jeg har skrevet, eller kommenterer på et bilde, en video eller hva som helst jeg har lagt ut. Det gir meg et tegn på at noen bryr seg. Og det er jo kanskje greit nok. Men når alle går rundt slik, og ønsker å bli en kjendis, å få likerklikk og oppmerksomhet, da har noe gått galt i samfunnet. 

Det er som at folk tror at alle kan bli populær og kjendis, via sosiale medier. Og det har funket til noen, men det er fåtallet. En liten brøkdel. Og folk tror også at man kan bli populær på sosiale medier uten å gjøre en innsats, at det er bare å lage en facebookside, stjele masse bilder funnet på google, og poff så er man populær. Og dessvere funker det nok for noen. Men når man blir populær ved å stjele andres verk, hvor mye er det verdt? Det er som at jeg skulle begynt å stjele dikt eller youtubevideoer som andre har lagd, og tatt æren for det. Hva hadde det sagt om meg liksom? 

Vi har blitt selvsentrerte, og tror at vi fortjener alt bare fordi vi eksisterer. Og misforstå meg rett, å være litt selvsentrert er sunt. Jeg hadde det fælt med meg selv, før jeg begynte å bry meg om meg selv, og ble derfor mer selvsentrert for å ha det bra. Det er heller ikke slik at vi ikke fortjener noe som helst. Alle mennesker og dyr fortjener å ha et godt liv, og å ha mulighet til å skaffe seg det de trenger. Men å bli populær, eller kjendis, eller å bli rik, er noe jeg i mitt syn må fortjenes. Man må jobbe for det. Jeg ønsker ikke å bli kjendis, men jeg ønsker jo selvfølgelig at det kreative jeg lager, blir sett på, og at folk bryr seg om det. Og om noen trykker like eller kommenterer, så vet man at de bryr seg, iallefall til en viss grad. Men likes er ikke alt her i verden. 

Livet er kanskje fullt av hurtigløsninger og snarveier, men det betyr ikke at vi alltid burde bruke dem. Man kan kjøpe seg følgere og abonnenter, slik som visse store norske youtubere har gjort for å få kanalen sin til å rulle i rett retning, men det betyr ikke at det er bra, eller at det man da oppnår er fortjent. Ingen fortjener å få rikdom, berømmelse og oppmerksomhet, bare fordi en er et menneske. Man må jobbe for å fortjene ting!


#sosialemedier #media #samfunn #synspunkt #tanker #ego #kjendis #berømmelse #penger

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com