hits

Photoshot? 4

Det første jeg tenke på i, forutennom hvor spennende drømmen jeg hadde om en masse zombier var, var en ide til en photoshot. Har ikke peiling hvor den kom fra, men tydligvis er det en ukjent del av meg som har lyst til å ta kuntneriske bilder av folk helt plutselig. Før har jeg hatet å ta bilder av folk.. Dyr og natur er så mye enklere.. Og til dels.. Finere..

Det var ikke snakk om sånne photoshoter vi ser daglig på blogg.no.. Hvor folk bare har tatt en haug like bilder av seg selv mens de står rett opp og ned. Men litt mer kunstneriske bilder, med masse ulike ting og som har en slags.. eventyr og post-apalyptisk stemning. Litt ala musikkvideoen til Kyla La Grange som heter Been Better.

Verste var at jeg viste akkurat hva slags folk jeg ville ha med og hvordan de skulle se ut.. Mine søte naboer <3 Problemet er bare at for å kunne ta dette bildet trenger jeg en god del forskjellige ting for at det skal se ut som min ''visjon''.. Og jeg trenger også et bedre kamera, for det jeg har nå er helt ok, men jeg og den blir ikke helt enige av og til. Når jeg begynner å jobbe etter sommeren får jeg se hva jeg får råd til. Skal jo fikse tennerne mine som blir å koste en del (takk dumme depresjon), vil også begynne å kjøre opp, for nå er jeg jo faktisk 21 år og har bare et år igjen før jeg skal begynne å jobbe, dessuten ligger nok en ny datamaskin høyere opp på listen over ting jeg vil ha om jeg får råd..

Jeg skal uansett skrive ned ideen min i detalj, for det hadde vært litt gøy å prøvd!


Bilde funnet: ohmyrock.net. Albumet til Been Better.

 

Uansett.. Det var litt merkelig å våkne med det i hodet. Kanskje hadde jeg hatt en photoshot i zombiedrømmen min?

Dagens bilde: Vårblomster 5Håper det kommer blomster opp snart! Annet enn hestehov liksom.. :P

Barn av regnbuen.. Synging gjør ikke samholdet sterkere. 5

Altså.. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om det der stuntet hvor mange folk sang en sang bare fordi terroristen ikke likte den. Man skulle tro at etter dette så ble barriæren mellom kulturer og mennesker i Norge brutt ned. At folk skulle klart å bli kjent med folk som er anderledes enn seg selv. Men det virker som om alt er det samme som før. Folk snakker om samhold og at alle er like mye verdt og bla bla bla.. Men det er bare snakk. Det er ingen som faktisk har gjort noe med barriærene i dette samfunnet. De står heller i gata og synger ''barn av regnbuen'', noe som ikke gjør noe som helst for å styrke båndene mellom ulike folk. Det er bare symbolsk. For å vise at vi ikke er enige med han. For å gjøre narr av han kanskje til og med.. Hva med å prøve å rekke en hånd til noen som er anderledes enn deg selv? Hver dag så sitter du ved siden av folk på bussen, busstasjonen, i parken osv.. Men dere snakker aldri sammen. Folk ser nærmest ikke på hverandre en gang. Hva med å gjøre noe med det? Isteden for å synge en gammel barnesang? Hva med å faktisk gjøre med ting isteden for å bare snakke om det? Prøv å snakk med noen ukjente. Det trenger ikke å være innvandrere, turister eller handikappede for at det skal ha noen betydning. For å styrke samholdet må vi gjøre mer enn å synge om det.Bildet funnet på: russen.noVi snakker så fint om ting, men gjør vi faktisk noe med det? Nei..

Viste dere at? 4

Før i tiden brukte de å jakte snøspurv. De brukte fettetfuglene har i brystet til å smøre vaffeljernet med, og det tok 7 snøspurv for å mette en mann. Nam!


Bildet er funnet på nrk.no

#spurv #visteduat #snøspurv #fugl #mat #fortid #dyr #hildur90 #mshildur90

Dagens sang - Wonderful 0

Av Everclear. Minner meg om så mye. Fin tekst. De første 15 sekundene er det noe rart noe.. Folk som snakker. Men etter det blir det musikk ;)

Viste dere at? 5

Man kan finne ''skelettet'' til kamstjerner?og at dette er en slangestjerne?

#visteduat #dyr #skjell #natur #hildur90 #mshildur90

barkeblåseoljesuger 9

Silje Rabben og Kaliber Industridesign har utviklet verdens første barkeblåsende og håndholdte oljestøvsuger. Først blåses bark på oljesølet, så jobbes barken inn i oljesølet, som deretter suges opp av oppfinnelsen som kalles for Mose. Den gjør opprydding av olje mye enklere, uansett om det snakk om et oljeutslipp eller på verksteder, og det er jo supert.

Kilde - Bilde og info.

Dagens bilde: Flørting 0Ene påfuglen og de to fasanene.. Hannen har dratt fram kammen for å flørte med dama si.

Sol og eksamen 3

Jeg synes det kan bli dårlig vær nå! Det er alt for irriterende å sitte inne med nesa i ei pensumbok og prøve å være smart når det er sol og kjempefint ute.. Nærmest som tortur..

Uansett.. I dag har jeg litt mer motivasjon. Jeg vet sånn halvveis hva den siste problemstillingen skal bli (som jeg har slitt lenge med), selv om jeg ikke er helt sikker enda.. Må lese litt mer først. Så planen for i dag er å skrive ferdig  spørsmålene jeg skal stille i forbindelse med den eksamen jeg er godt igang med. Og skrive en eksamenskisse av den andre eksamenen (altså problemstilling og hva jeg skal ha med i eksamen). Tror det er en grei plan. Blir jeg ferdig før jeg er trøtt kan jeg jo også begynne å skrive litt mer skikkelig på den jeg har kommet lengst med.

Men åhh jeg har lyst ut i sola! Får bruke laang tid når jeg skal gå til postkassen og tilbake igjen, for å få litt D-vitamin..Sorry for lite meningsfylt blogging, men sånn blir det i eksamenstiden. Har ikke tid til å sette meg inn i andre ting enn eksamensting liksom..

Gal! 9

Skulle bare se hvordan håret mitt ble når jeg bustet det litt til.. Plutselig så jeg ut som en galning som har bodd i skogen hele livet!

På det første bildet hadde det lagt seg litt så det så ikke så verst ut.. Kanskje jeg skal gå sånn til skolen en dag?

Ny header - hvem skal jeg velge? 10

Jeg har lekt meg litt på photoshop, og dette ble resultatet:

Nr 1: Stikkord.. Skal bytte ut ''random crap'' med '' psykisk helse'' etterhvert.. Glemte jo helt at jeg skriver en god del om det på bloggen..
Nr 2: Litt forkortet. Og her ser man jo de fancye stripene mine..Nr 3: Bare navnet.
Q: Hvordan burde jeg velge?

Pustepause etter innlevering 0

Der var jeg endelig ferdig med innleveringen. Jeg har skrevet et slags utkast for ene eksamenen, som skal framføres på onsdag. Før har jeg jo levert inn en eksamenside, som jeg fikk godkjent. Og nå var egentlig oppgaven å skrive så mye vi kunne på eksamenen, men jeg henger jo litt etter (dødsfall i familien og greier) så føler at min innlevering ble mer som en fancy eksamenside. Men ble jo faktisk 6 sider nå da. Der hadde jeg med en liten innledning jeg har skrevet, også det jeg har skrevet på eksamensideen, med noe nytt, spørsmål jeg skal stille innvandrere på biblioteket og noen utdrag fra stortingsmeldingen som jeg syntes var viktig for eksamenen min. Og ja.. Jeg har presisert problemstillingen min så nå er den fin og kronglete. For de som ikke husker skal jeg skrive om hvordan biblioteket fører til integrasjon av 1. generasjons innvandrere.. Men jeg har valgt bort alle innvandrere fra vestlige land, da de har det enklere enn de fra ikke-vestlige land å integrere seg, med tanke på kultur og til dels språk. Er ikke så spennende å se på hvordan svensker integreres gjennom bibliotek, da de fleste svensker forstår norsk og har mer eller mindre samme kultur som oss!

Så nå fortjener jeg en liten pustepause før jeg begynner å lese en artikkel som jeg kanskje skal bruke i eksamenen. Kanskje skal jeg hekle litt og prøve å bli ferdig med pulsvarmerne mine.


Uklart bilde fra 03.. Men litt stilig synes jeg! Mystiske fugler kråkene..

Han som ikke skal nevnes med navn 4

Jeg skal fra nå av unngå å lese nettaviser. Jeg er så drittlei av å se trynet til han som drepte så mange folk, så mange barn. Og det er ingen måte å unngå det på. Media har skrevet alt for masse om denne saken. Jeg er drittlei den, og finner det ikke interessant at han gråt under sin egen propagandafilm, mest sannsynlig fordi han var rørt av seg selv, og at han smilte da det ble snakk om WOW.. Det er uinteressant. Eneste som er interessant er dommen han får, ikke prossessen dit. Jeg var ærlig talt lei denne saken etter to dager, fordi media spydde ut hjerneløst info hele dagen. Og å høre historier til de som overlevde eller de som mistet noen der blir utrolig kjedelig i lengden, da det er mer eller mindre det samme som blir gjentatt gang på gang (ikke for å være slem mot de som overlevde, for de har rett til å fortelle sin historie). Det er bare ikke interessant lengre. Det er jo en stor sak, så jeg forstår jo hvorfor media prøver å melke det for så mye som de kan mens det pågår. Men jeg kan jo se for meg hvordan det er for de som overlevde eller mistet noen der har det når de blir bombandert med tryne hans dag ut og dag inn. Man kan jo ikke gå på butikken uten å se det liksom uten å se det, og idiotiske nyheter sånn som ''... får lov til å se filmer i fengsel''. Big wopp liksom. Dessuten tror jeg at han som ikke skal nevnes med navn er ganske fornøyd med all oppmerksomheten han får.. Men min oppmerksomhet får han iallefall ikke. Om jeg så må holde meg uinformert om andre nyheter en stund framover.

Får leve under en stein en stund..


#utøya

Vårtegn 0

De to siste dagene har jeg opplevd flere fantastiske vårtegn, som jeg ville dele med dere.. I går gikk jeg inn på badet, og på klesstativet mitt satt det selvfølgelig en stor edderkopp. Ikke av de trege edderkoppene heller, men en sånn som springer rundt som en galing. Så å fange den og hive den ut blir nok vanskelig. Jeg får bare håpe at ørkenrottene fanger den og spiser den opp.. Det andre vårtegnet skjedde i mårrest, akkurat da jeg våknet.. Jeg lå lenge og vurderte å sove lengre, da jeg så på puta mi, og der satt det selvfølgelig en liten svart bille.. Jeg la meg ikke for å sove mer for å si det sånn... Er ikke redd for insekter, men det er litt ekkelt å våkne opp på den måten.. Kanskje jeg skal slippe ørkenrottene inn dit så de får spise litt biller også? :PEt fantastisk minne 1

Det var en sommerkveld hvor det var kjempevarmt ute.. Selv om det var kveld så var det sånn 20 grader ute. Jeg fant ut at jeg skulle sykle meg en tur. Noe som viste seg å være en super ide. Det begynte nemlig å regne, og jeg syklet i bare vanlige klær. Men ettersom det var så varmt gjorde det ingenting. Jeg ble helt gjennombløt til slutt. Alle som bruker å sykle vet at det er lettere å sykle i regnet enn ellers. Det blir liksom lettere å puste. Det som var fantastisk med denne kvelden, forutennom at det var en magisk blanding av varme og regn, var at det var utrolig masse frosker ute på veien.. Sikkert for å trekke til seg noe av varmen asfalten produserte. Jeg telte iallefall 50 frosker på noen kilometer, og det var helt sikkert mange jeg overså. Det var også veldig mange fugler ute, og jeg er helt sikker på at en myrsnipe fulgte etter meg hele turen min. Jeg husker at den kvelden føltes veldig spesiell. Som om det var verdens ende. At ''gud'' hadde bestemt seg for å drukne oss alle for å rengjøre jorden. Som om at jeg var i et eventyr.

Ukas gladnyhet 2

Tromsø skal bli en sykkelby. De skal bruke 18 millioner kroner for å gjøre det enklere å ferdes på sykkel i Tromsø. Dette synes jeg er fantastisk, da vi har ganske stort problem med at trafikken går sakte i rush-tiden. I åtte-ni-tiden om morgenen og i fire-fem-tiden på dagen er det helt forferdelig å ferdes rundt om kring her i Tromsø. Det er nesten umulig å komme seg over veien uten at det er merket for gangfelt, noe det ikke er der jeg skal gå for å komme meg til bussen. Flere ganger jeg nesten har blitt redd for å miste bussen bare fordi jeg ikke kom meg over veien i tide.. At de lager sykkelstier og kart over hvor sykler kan ferde vil kanskje få flere til å sykle til jobb og skolen. Jeg som bor så langt unna skolen og sentrum kommer nok ikke til å benytte meg så masse av det, men det er jo fantastisk for de som bor på Tromsøya. Jeg tror også at fastlandet skulle bli påvirket av det, men jeg leste dessverre ingenting om Kvaløya der jeg bor. Men kanskje blir det noe her også. Uansett.. Bra for miljøet og bra for folkene!

Leste dette i Byavisa Tromsø.


Min fantastiske Tromsøsykkel som ble stjelt! Hehe.. Se på dekket så forstår dere kanskje hvorfor jeg ikke tar det så tungt..

Giringen var elendig, bremsene var elendig, dekkene var elendig og setet var sprukket.. Og ja.. Masse rust!

 

Idiot forskere! 3

Jeg har hatt to ting på hjertet om forskere i et par timer nå..

Nr 1: I flere år har forskere prøvd å finne bra nok DNA sånn at de kunne klone mammuten. Jeg håper virkelig at de ikke kommer til å klare det. Joda det hadde vært kult å se en levende mammut, men tenk hvor forferdelige liv disse mammutene kommer til å få.. De kommer til å bli gjort masse tester på, bo i små innhegninger og aldri få fred fra nysgjerrige folk. Men nei da... Vi mennesker skal absolutt leke Gud og gjøre hva faen vi vil med ting, uten å tenke over konsekvensene det har for de individene som blir påvirket. Og hva får vi egentlig ut av å se en levende mammut eller to? Er det virkelig verdt alle de pengene de bruker på å prøve å klone dem?

Nr 2: I dag leste jeg også en artikkel om at en eller flere forskere hadde klart å lage et ''dommedags-virus''. Altså et virus som kan drepe opp til 75 % av alle mennsker i verdenen.. De som hadde laget det ville til og med publisere hvordan det ble laget osv. Og nå var plutselig amerikanske myndigheter redde for at dette viruset kunne komme i feile hender så de stoppet heldigvis publikasjonen.. Man altså hallo? Det burde jo rett og slett vært ulovlig! Hvorfor lage sånne virus. Er det bare sånn at de kan bruke noen år på å prøve å lage vaksiner mot det og tjene masse penger på det? Eller kanskje er det for å finne en bedre vaksine på den faarlige svineinfluensaen? De har også gjort det samme i Kanada. Uansett hva slags grunn de hadde for det så er det rett og slett idioti.. Hva om det skjer et uhell i laberatoriet mens de håndterer dette? Hva om noen som hater mennesker får tak i det, eller får til å lage det selv?Dette er en av de smartingene som har laget dette fantastiske viruset som kan drepe 75 % av menneskeheten.. Og med tanke på at det har blitt testet på ildere kan jo også dyr bli påvirket av det. Smarting ja...

Kilde 1.

Kilde 2. Bildet funnet..

 

Dagens tips.. 2

Ikke legg en sjokoladebit på armlenet til sofaen, like ved viften til dataen... Skinnsofaen min er klissete!

Ronja den skvetne! 4

Ronja fikk det for seg at jeg var skummel da jeg sto opp i dag. Hun stirret på meg og trampet med beina som en gal. Utrolig hvor høy trampelyd hun fikk til på sponunderlag egentlig. Hun har drevet å gjort dette før av og til, men da hadde jeg sittet å sett på tv eller noe sånt også har hun våknet og sikkert trodd det var noe skummelt.. Selv om de burde begynne å bli vant av den lave lyden fra tven min. Jeg trøster meg med at det går et minutt også glemmer hun hvor skummel jeg er og er like ''tam'' som før!Desse dyra desse dyra! De er nå noen merkelige små skapninger gerbiler!

 

Rosa og blått i håret.. På begge sidene! 11Sånn ble den andre siden seende ut.. Litt mindre der enn den andre siden.. Men det er kanskje nok?Dette er den siden jeg fikset i går for de som ikke har fått med seg det..

Nagler i skjorta.. 1

I det siste har jeg sett sånn tusenvis av innlegg om folk som fester nagler på klærne sine. Det er jo greit nok, det er jo kult.. Men er man egentlig kreativ når man gjør noe som alle andre gjør? Man følger bare en slags trend og gjør som alle andre. Og det ser jo ikke akkurat hjemmelaget ut heller. Man kan jo få kjøpt klær med nagler på liksom. Og når alle de som følger trendene gjør det så er det jo ikke som at man skiller seg ut så veldig heller. Det som er mye kulere er at man faktisk gjør litt mer med klærne, helst noe som ikke alle gjør, så de skiller seg ut. Leste et innlegg på en blogg, som jeg dessverre ikke husker navnet på (hvis du leser dette så si hvem du er så skal jeg skrive det her), hvor jenta hadde klippet ei bukse så det ble en shorts, fikset den så den så slitt ut i nederkanten, spraymalte kanten på den og lagde noen hull i den, for så å grise maling ut over den. Ble ganske kult.. Det er litt mer kreativt må jeg si!Denne sammensetningen av bilder har bloggeren haugaard.blogg.no satt sammen, som hun har vært så snill å låne meg :) Nagler er jo stilig da, så forstår hvorfor folk vil sette i nagler i klærne sine! Men ikke så veldig kreativt! 

Rosa og blått i håret! 15

Jeg har endelig prøvd å sette i extensionenen i håret mitt. Jeg brukte blått og rosa og satte i fire striper av hver på den ene siden... Skulle egentlig bare ha en rosa og en blå.. Men så satte jeg de første under for masse hår og for langt framme, så da ble det flere!


Med håret ned.


Med litt hår oppsatt. Ser jeg må klippe håret mitt enda kortere da jeg har bommet litt på de bakerste blå.

Hadde bare tenkt å ta på den ene siden.. Men nå ser liksom den andre siden så tom ut.. Hva sier dere? Skal jeg prøve å ha i resten av håret også eller ser det bra ut med farger på bare den ene siden? Og vis jeg skal ha farge på den andre siden.. Like masse som den siden jeg har nå, mindre, og hva med baksiden av håret mitt?

Jeg ble egentlig ganske fornøyd, selv om de ikke vises så godt når jeg har alt håret hengende ned.. Dessuten klippet jeg noen for kort så jeg måtte klippe håret mitt litt. Og når jeg har  litt av håret oppe vises festene litt. Men altså.. Jeg er en noob når det kommer til alt sånt her, og det var min første gang, så jeg vil gjerne høre hva dere har å si om saken?

Dyrevern-humor 1For de som ikke er flink på svensk så er buregg, altså egg fra høns som ikke er frittgående, men har bare en A4-side hver å stå på..

Hadde vært fantastisk om alle butikker hadde gjort dette da! Frittgående høns har det litt bedre enn burhøns iallefall!

#dyrevern #humor #morsom #høns #høne #hildur90 #mshildur90

Date i kveld.. 1

Med Bourdieu og hans flotte begrep ''kulturell kapital''.. Snoork sier jeg bare! Skal skriv to til tre sider om dette til torsdag, og jeg har skrevet ca fem linjer.. Men går nok greit for det er ikke så innviklet som jeg først trodde.. Og når jeg endelig er ferdig med denne innleveringen er det bare å begynne med eksamenene igjen.. Skal levere inn alt jeg har skrevet i ene eksamensoppgaven på lørdag og har ikke skrevet noe enda.. Bare planlagt og tenkt. No rest for the wicked altså! Gleder meg til etter den 10. mai, da har jeg fri til å gjøre hva jeg vil fram til ca 1. juni da jeg begynner å jobbe.


Bildet er hentet fra Wikipedia.org.

Hvordan er det å ha ørkenrotter? 8

Jeg fikk et spørsmål for en stund tilbake hvor personen lurte på hvordan det egentlig var å ha ørkenrotter, så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg om dette.

Først og fremst må jeg si at det er utrolig gøy å ha ørkenrotter. De finner på så mye forskjellig tull og det fasinerer meg hvordan de lager huler og tunneler i sponet.

Men det er jo også en del avsvar og utgifter som følger med.

- Først og fremst så må man jo kjøpe alt av utstyr, akvarium og sånt. Og det koster jo en del, men det varer jo også lenge. Jeg har jo akvarium og utstyr både her i Tromsø og hjemme til foreldrene mine. Men de er begge to kjøpt via finn.no så sparte en del på det. Dessuten er pappa flink og bygger ting til ørkenrottene med planker og treplugger, så det er helt ørkenrottevennlig. Det det blir mest utgifter av er spon og badesand og reising. Nå trenger man ikke å gi dem tilgang til badesand hver dag som jeg gjør, og mange ørkenrotter liker heller ikke å bade i sand, men da må man gi den omega 3 så pelsen deres holder seg fin. Spon går det mye av fordi jeg gir dem så mye at de faktisk kan grave og lage tunneler, noe jeg har sett at mange andre ikke gjør. Men jeg prøver liksom å gi dem mulighet til å utfylle alle sine behov selv om de er i fangenskap. Men man trenger bare å bytte spon ca hver 3. uke så det er jo ikke så dyrt i lengden. Jeg reiser hjem to ganger i året, og da må ørkenrottene være med. Det koster jo selvfølgelig penger å ha dyr med på fly så jeg må ut med 1000 kr ekstra i året i reiseutgifter. Men dette går jo bort vis man har bil eller vis man bor hos foreldrene sine. Mat og sånt er ikke en stor utgift ettersom de spiser lite. De hjelper meg også å spise opp grønnsaker og frukt før de blir dårlige så det er jo kjekt. Jeg gir de frukt og grønt sånn som epler, salat, gulrot, druer og rosiner, men dette skal de bare ha annenhver dag. Også kan man spare mye ved å ta seg en tur i skogen og plukke kviser, gi de doruller og røtter. Steiner kan også være kjekkt å ha i akvariumet og for å ha ute på gulvet når de er ute å leker. Jeg bruker også å gi dem eggkartonger, iskartonger med hull i og tomme shampooflasker som de kan ha det gøy med når de er ute å springer (ps: de spiser ikke på flaskene).


Her var det litt lite spon ettersom jeg gikk tom..

- Ørkenrotter kan fort bli fete når de er i fangenskap, uansett om de har nok plass i buret sitt, derfor er det viktig å aktivisere dem. I buret skal de ha mye å holde på med, og plass sånn at de får til å springe litt. Man bør også slippe dem løs på gulvet, helst i et rom der de ikke får tak i ledninger eller ting dere er redde for.. Jeg bruker badet, hvor de er ute hver dag i ca en time.


Her har de klatret opp på kommoden via meg.

- Det er viktig å ta hendyn til dyrene. Ørkenrottene sover jo 2-3 timer også er de våkne i 2-3 timer og sånn går døgnet, og det er veldig viktig å ikke forstyrre søvnrytmen deres. Derfor kan man ikke bruke så veldig mye mens de sover. Å ha på tven med litt volum på går greit, men sånn som å trene og støvsuge går ikke ann. Derfor må man dele opp dagen sin litt sånn at man gjør de bråkete tingene man må gjøre mens de er våkne, iallefall når man bor i en liten leilighet sånn som jeg gjør. Har man et helt hus kan man jo gjøre bråkete ting andre plasser enn der de er når de sover.


Hvorfor kaste noe andre kan ha bruk for?

- Rengjøring blir også viktigere. Før kunne jeg støvsuge kanskje annenhver uke, men nå må jeg støvsuge annenhver dag ca. Det faller ned en del ting fra buret deres, og badet er jo et totalt kaos etter et par dager. Pappbiter overalt.. Heldigvis bæsjer og tisser de ikke så mye så jeg må ikke vaske gulvet like ofte som jeg støvsuger (bæsjen deres er tørr for de som ikke vet det, så støvsugern tar det). Jeg har også måtte blitt flinkere med å ha på vifta når jeg lager mat, for jeg ser ikke helt for meg at lukta av løk er så godt for dem.


Her har de bygd tunnel hele veien rundt som dere kanskje ser, og litt mer spon enn på det forje bilde! Og litt gris på bordet..

 

Så jeg bruker opp til 2 timer på ørkenrottene hver dag, så lenge jeg har mulighet til det + at jeg må gjøre en del andre ting ettersom jeg har dem som tar litt tid. Men det er absolutt verdt det!

Og tror de har det bra hos meg!

 

Noen som ble klokere av å lese dette?

Idioti = dyreplageri? 3

Jeg er litt frustrert.. Jeg har en venn på facebook.. En person jeg har lagt til for å få nok folk på et eller annet spill en gang i tiden.. Altså en person jeg ikke kjenner annet enn at vi har sendt hverandre gaver på et spill. Hun la ut et bilde av chincillaen sin, og skrev at etter å ha bodd hos henne en måned så var den blitt dobbelt så stor som den skulle være! Jeg antydet på en pen måte at hun kanskje burde justere inntaket av mat eller at den fikk for lite trim, jeg kjenner jo ikke personen så jeg kunne jo ikke direkte være ufyselig, selv om jeg hadde veldig lyst. Jeg fikk til svar tilbake at hun ikke overforet den, men at den bare var lat. Altså.. Vis et dyr er ''lat'' så er det mest sannsynlig eieren sin skyld, og uansett er det eieren sitt ansvar å få dyre sitt i aktivitet. Jeg vet også at hun har en katt som er utrolig fet, så jeg kommenterte tilbake at det aldri er dyrets skyld at det er fet, så lenge det ikke var genetisk.. Og det skjer ikke så veldig ofte. Etter litt fram og tilbake, hun kalte meg en ''zookeeper'' ettersom jeg liksom viste så mye, og jeg måtte gjøre det klart for henne at jeg ikke mente å være frekk eller noe sånt (tror ikke hun ble fornærmet), så skrev hun at alle dyrene hun hadde hatt hadde vært fete og sunne..

Et dyr er aldri fet og sunn.. Iallefall ikke når den er dobbelt så stor som den burde være! Tenk deg hvor fælt et menneske føler seg vis det er dobbelt så stort som det egentlig burde være! Og ettersom alle dyrene hennes har vært fete kan hun ikke skylde på at de alle sammen har vært late, når sannsynligheten er at det er hennes feil.. Hva er sannsynligheten for at hun har hatt 5-10 dyr som alle sammen har hatt noe feil på seg så de legger på seg fort liksom?

Å la dyrene sine bli fete ER dyreplageri, på akkurat samme måte som at foreldre som lar barna sine bli skikkelig fete er barnemishandlere.. Har du er dyr er det du som er ansvarlig for at det får oppfylt sine behov så det er sunt, passe tynt og lykkelig!


Noe som er enda sykere er at jeg fant en side som er basert på at folk laster opp ''søte'' bilder av sine fete dyr.. Hvor kvalmt er ikke det?

#dyrevern #dyr #fedme #ignoranse #hildur90 #mshildur90

Takk for alt gammeltante Karen! 8

I dag fikk jeg telefon om at gammeltanten min har dødd.

Dama som var så koselig å besøke og hadde en fantastisk humor er borte.

Man får trøste seg med at hun hadde et godt langt liv, bodde hjemme nesten helt til hun døde, og at vi kanskje møtes igjen en gang!

Du er dypt savnet Karen!Påskestemning 4

Jeg har ikke mye påskepynt, men er da gøy å ha fram noe!


En supersøt duk fra Fretex.


Duk og ei høne som drar på en vogn. Også fra Fretex.


To kyllinger, som jeg faktisk ikke vet hvor kommer fra. Fant de sammen med mine gamle saker da jeg var hjemme i sommer.. Så tipper jeg har fått de i gave en gang. Duken er foresten også påskepynt, da den er lysgul.


Stearinlys, duk og fluffy høns.


De fluffy hønene! Denne har jeg hatt kjempelenge så de ser litt ut som om de har fått juling!

Human-kind 0Funnet på facebook en plass, husker dessverre ikke hvor, men er iallefall ikke mitt bilde.

Synes det er på tide at vi mennesker begynner å tar vare på dyrene isteden for å plage dem!

#dyrevern #dyr #verdi #hildur90 #mshildur90

Påsketegning 3

En gammel en jeg har lagt ut før, men synes den er litt søt!

Dagens trening.. 1

Helvettes snø! I dag har det kommet over 30 cm snø her oppe.. Så først måtte jeg måkke til meg selv, også måtte jeg måkke hos de jeg passer marsvinet for. Og dessuten laver det fremdeles ned som bare det så må nok måkke mer. Og takraset har enda ikke kommet ned så jeg har det å glede meg til også.. Puh! Dagens treningsøkt er iallefall unnagjort.. Selv om jeg egentlig hadde planlagt å ikke trene i dag. Synes det kan bli vår snart! Er lei av å bli våt og kald hver gang jeg går ut. Er lei av å måkke snø og er lei av å ikke se nok gjennom vinduet forutennom snø (bor i en kjeller)..

Nå skal jeg ta meg en varm dusj også lage meg kakao for å få varmen i meg igjen! Synes jeg fortjener det :)Passer et marsvin! 6

Da var det påskeferie, og ettersom jeg skulle være på hybelen å kjede meg så har jeg fått æren av å passe marsvinet Safira (eller noe sånt) mens noen er borte en liten tur! Hun er brunt og langhåret, og veldig sjenert! De har ikke hatt henne så lenge så hun er ikke så tam enda. Også lager hun de søteste lydene når jeg kommer med salat til henne! Hun hyler nærmest av glede! Har vært der tre ganger i dag og skal dit enda en gang før jeg legger meg, så det ikke blir helt asosialt mens familien hennes er vekke. Er koselig å sitte å se på henne så gjør meg ingenting :D

Jeg ville ikke ta bilde av henne da blitzen sikkert hadde skremt livskiten av henne.. Og ikke får jeg legge til bilde jeg har funnet på nett på bloggen pga de jævla hackerne så dette blir et bildeløst innlegg.

 #dyr #dyrepass #marsvin

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com