hits

Øyet som ser 0

Det er interessant å se hvor ulikt syn man kan ha på et menneske. På en side kan en person virke som den ressurssterke personen som presser fram forandringer. På den andre siden kan en person virke som en person som ikke bryr seg, og som ikke gjør noe som helst. Og det kan jo selvfølgelig ha flere grunner. Kanskje legger personen mer energi på bare en av sidene. Kanskje er det folk rundt som ikke ser personen for den den er, fordi han klarer å skjule det for de fleste. Eller så kan det hende folk ser på han som giddesløs og lat, mens han egentlig ikke er det. 

Som oftest ser man jo bare det en person ønsker at man skal se, men så av og til får man små glimt som kommer gjennom denne fasaden de har skapt. Dette gjelder alle mennesker, for jeg tror ikke et menneske klarer å vise alle sine sider til en annen, iallefall ikke de fleste. Men spesielt gjelder det kjendiser, eller personer som er kjent på ett eller annet vis.

Som oftest ser man bare fasaden til kjendisene. Det de ønsker du skal se. Du ser bare den personen de ønsker å være. Helt til fasaden begynner å falle sammen, enten ved at ting kommer ut fra andre som ødelegger deres fasade, eller fordi de klarer å ødelegge den selv. Og det trenger ikke å være negativt. De kjendiser som tørr å komme ut å si "jeg er ikke som jeg virker, jeg har ting som plager meg, som alle andre" og som rett og slett viser at de ikke er perfekte og faktisk er menneskelig. Det at andre kommer ut å sier noe er som oftest litt mer skadelig for personen det gjelder, fordi da vises det at dette er noe de har bevist holdt bort fra offentligheten. Og da spørs det veldig hvordan de takler dette i ettertid, om det blir ødeleggende eller ikke for deres status osv.

Samtidig har vi ikke en rett til å vite alt om en menneske, uansett om de er kjendis eller ikke. Jeg trenger ikke å vite hvordan kjendisene ser ut uten sminke, om de ikke ønsker å vise det selv, og jeg trenger ikke å vite ting om deres privatliv. Jeg har mange artister jeg elsker, men jeg kan ærlig talt ikke ikke mye om deres personlighet og personlige liv. Er Dave Matthews fra Dave Matthews Band gift for eksempel? Jeg har ikke peiling.. Har han barn? Jeg har ikke peiling.. Men jeg elsker musikken det bandet skaper likevel!

Og hvem bryr seg hvordan andre ser ut uten sminke, de er vakre mennesker uansett, for vi er alle sammen vakker på hver vår måte. Bare se på Gwyneth Paltrow under dette. Hvem er så merkelige at de blir "sjokkert" over hvordan hun ser ut uten sminke? Vel, flere artikler ble skrevet om hvor sjokkert folk var, så det finnes tydeligvis de som blir det. De fleste ble vist sjokkert på en positiv måte akkurat denne gangen, noe som er langt fra normen når det kommer til sminkeløse kjendiser. 

Men det er lett å glemme at kjendiser er mennesker de også, men følelser. Ofte blir media helt oppslukt i detaljer vi ærlig talt ikke har noe med, og som mange ganger kan ha negative konsekvenser for den kjendisen det gjelder. Alle de artiklene om kjendiser som er avhengig av dop, eller artikler som påpeker hvor tynne og stygge visse kjendiser er, er skrevet under grunnlaget at "folk fortjener å vite det" og at artiklene er skapt for å hjelpe kjendisen til å få seg hjelp. Og i visse situasjoner kan det kanskje hjelpe, men som oftest tror jeg det bare graver et dypere hull for noen som allerede sliter. Alt det negative som ble skrevet om Amy Winehouse for eksempel på slutten, tror jeg ikke hjalp henne noe særlig, og kan ærlig talt ha medvirket i hennes død. 

Så prøv å se ting fra flere sider, og prøv å se andre mennesker som akkurat det, andre mennesker. Andre personlige liv har ikke du noe med, så lenge det ikke påvirker deg eller dine kjære. Vi må slutte å bry oss så himla mye om kjendisers problemer, og heller prøve å fikse våre egne problemer. 


#samfunn #sosial #kjendis #seoghør #sladder #blad #avis #media #tv #amywinehouse #davematthewsband #Gwynethpaltrow #fasade #privatliv 

Snekre stativ for sal? 0

Jeg har en gammel westernsal jeg driver å pusser opp. Den er ganske pen, selv om den trenger litt kjærlighet. Planen er å ha den som pynt i ene uthuset her, når den er ferdigfikset. Men jeg må jo ha noe å sette den på. Først tenkte jeg på å lage noe som hang på veggen som den kunne henge på, men så fikk jeg en bedre ide. Jeg vil heller ha et stativ som står på gulvet, slik at salen blir mer synlig. I dag så jeg litt på pintrest for å se om jeg fant noen gode ideer, og her er de jeg likte best. Jeg vet ikke helt hvordan av dem jeg vil lage. En del av meg liker ideen om å ha et skap inni stativet, men samtidig synes jeg kanskje stativet ser finest ut om det ikke er helt tett. Så kanskje en hylle inni stativet kunne funket, eller et par skuffer (som bilde nr 2). Hvilken synes du jeg burde gå for?


#hobby #oppussing #sal #salstativ #hest #interiør #design #pynt

50% er ikke bra nok! 0

For tiden jobber jeg 50 % som miljøarbeider på en videregående skole. Jeg tjener ikke mye, men jeg tjener nok til at jeg overlever, og får lagt av litt penger hver måned. Likevel blir folk nesten sjokkert over at jeg har tatt denne jobben, på en positiv måte. Ofte får jeg høre at folk synes det er flott at jeg orker å ta en slik jobb, isteden for å gå på nav, og at det er lurt av meg å velge arbeidserfaring over å være hjemme og vente på den perfekte jobben.

Og jeg er enig. Det er mye bedre å jobbe og få arbeidserfaring isteden for å sitte hjemme. Det jeg er mindre enig i, er hvor sjokkert folk blir over at jeg gjør det. Jeg tjener mer enn nok for mitt forbruk, og er fornøyd. Jeg har bare meg selv, og to ørkenrotter å ta meg av, så jeg trenger ikke så mye. Men folk har vist blitt så vant med at vi skal tjene mest mulig, og ha høye ambisjoner, at når jeg tar denne jobben blir de litt sjokkert over at jeg ikke har mer ambisjoner. 

Det er også "forstått" at dette bare er en midlertidig jobb, og jeg har fått spørsmålet "men hva vil du EGENTLIG jobbe med da?" flere ganger enn jeg kan huske. Jeg trives i jobben min, tjener mer enn nok, og har ikke noe planer om å bytte jobb med det første. Akkurat nå har jeg ikke noen store planer om hva jeg vil jobbe med osv, jeg vil bare jobbe. Jeg lever i nået rett og slett.

Det er så mange som har jobb som får spørsmål om hva de vil jobbe med senere i livet osv, som kanskje er fornøyd akkurat der de er. Blant annet butikkansatte og folk på slike arbeidsplasser får ofte slike spørsmål. Og mange føler de blir sett ned på fordi de jobber en plass der andre mener jobben deres ikke er bra nok til å være annet enn midlertidig. Og det er litt dette jeg føler på. Jobben min burde være god nok, det burde ikke være sjokkerende at jeg vil jobbe 50 % isteden for å sitte hjemme og tvinne tommeltotter. Som oftest er det eldre folk som mener at ungdommen nå til dags heller vil sitte hjemme enn å jobbe. Men jeg vil bare si. De som sitter hjemme isteden for å jobbe, har som oftest en annen grunn enn latskap til å gjøre på den måten. De fleste som sitter hjemme ønsker å jobbe, og kunne ønske seg en 50 % stilling, slik at de slapp å være avhengig av andre for å klare seg. Et par sløvpeiser finnes sikkert, men de aller fleste har gode grunner til å være hjemme. Kanskje finnes det også et par mennesker som har for masse krav til jobbene de søker på, men de fleste som sitter uten jobb søker på alt det de føler de kan passe som. 

Jeg snakket også med en person som mente jeg burde søke om støtte fra nav, ettersom jeg bare hadde en 50 % stilling. Nå vet jeg ikke om det er mulig en gang, men hvorfor skulle jeg søkt om hjelp, når jeg klarer med selv? 

Det hadde selvfølgelig vært greit med mer penger i hverdagen, for å kunne spart opp enda mer, eller å hatt mer enn 50 % stilling, men jeg er fornøyd og det er alt som teller.

De fleste menneskene mener dette på en positiv og hjelpsom måte, så dette er slettes ingen kritikk av enkeltpersoner. Det er mer bare en observasjon over hvordan folk ser på min jobb og økonomi.

Påskekort med kanin! 0

Jeg lagde dette påskekortet til Bestefar, før jeg dro til The Gathering. Ettersom jeg ikke hadde tid å dra og besøke familien, så fikk jeg litt dårlig samvittighet, og derfor lagde jeg kort til dem. Jeg lagde ett til Bestefar, og ett til foreldrene mine med hilsen til resten av familien. Heldigvis fikk jeg faktisk en dag med foreldrene mine, søsknene mine og nesten alle tantebarna mine, så det ordnet seg likevel, men jeg fikk ikke møtt Bestefar da!

Kaninen ble kjempesøt synes jeg selv, fant et bilde på internett jeg tegnet etter. Egget ble ikke helt fint, da jeg skrev teksten før jeg fant ut at det skulle være ett egg der. Men alt i alt ble jeg ganske fornøyd. 

Kortet til de andre ble ganske likt, men med en annen kanin (glemte å ta bilde av kortet da det var ferdig). 

Q: Har du hatt ei fin påske?

Q: Hva synes du om kortet?

#påske #kort #scrapbooking #kanin #tegning #hobby #kreativ

Er du singel enda? Da må du være lesbe! 1

Mhm. Det stemmer. Er man singel når man er en voksen dame, da er man selvfølgelig lesbisk. Lesbiske er skapt for å være singel, sånn er det bare! Kvinner er jo ikke flinke til å date eller å finne seg en partner, og en ekte kvinne ville aldri valgt å være singel, det må jo være noe feil med henne. Og er du lesbisk, er det noe feil med deg!

Så slutt å være lesbisk, og finn deg en mann! For gud forby at du skal være singel! Det er en skam! 


Som om to damer noen sinne blir å gifte seg! Nei nei nei!

#homofili #homofil #religion #samfunn #synspunkt #tanker #verdi #bryllup #singel

 


Håper du har hatt en god 1. april! Og om du ikke forsto det, så er dette et ironisk innlegg. Jeg har fått spørsmål flere ganger om jeg er lesbisk, ettersom jeg er singel, og ikke viser noe stor interesse etter å løpe etter menn dagen lang, så derfor ønsket jeg å sette litt fokus på dette. Du trenger ikke være lesbisk om du er singel, og det er ikke noe feil med deg om du er singel, uansett om du er hetro eller homofil! Så lenge du ikke er en gal øksemorder, for da er det noe galt med deg, sorry!

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com