hits

Ørkenrottenes møte med døden. 12

Jeg skulle gå på kåret å støvsuge, som er en leilighet i huset her fra den tiden mange generasjoner bodde i samme hus. Og tantebarnet mitt ble selvføglelig med. Hun ville nemlig se på ørkenrottene mens jeg støvsugde. Da jeg kom dit så jeg at alle 3 dørene inn til kjøkkene sto på vidt gap. ''Faen'' tenkte jeg. Jeg har jo gitt klar beskjed til alle her at en av dørene må være stengt i tilfelle ørkenrottene klarer å komme seg ut av akvariet. Dessuten har vi katt...

Da jeg kom inn på kjøkkenet ble jeg møtt av et høyt ''MJAAU!'' og jeg så katten sitte på bordet ved siden av akvariet. Jeg tror hjertet mitt stoppet opp der et par sekunder, for så å slå som gal. Jeg sprang bort til akvariet, og prøvde å oppføre meg så rolig som mulig ettersom tantebarnet mitt var med, men jeg så ikke ørkenrottene noen plass! Jeg kjente virkelig at jeg begynte å få panikk. Jeg stengte lokket helt til akvariet i tilfelle ørkenrottene var der så ikke katten skulle få tak i dem, og fikk ut katten. Og etter litt leting så jeg Gobi sitte under den tretingen Pappa hadde bygd til dem. Men Ronja var ikke å se. Men etter enda litt mer leting og flytting av ting så jeg Ronja sitte bak soppen. Og jeg ble så glad at jeg kunne grått! Ørkenrottene var livredde og turte nesten ikke røre på seg. Så jeg ga de havregryn og vi gikk ut derfra så de skulle få ro. Gikk dit litt senere og støvsugde da de ikke var redde lengre.

Jeg ringte til Mamma, som jeg hadde mistanke om hadde glemt døren, med all hensikt å kjefte noe voldsomt. Men hun hørtes så lei seg ut for at hun hadde glemt døra at jeg ikke klarte! Er jo sånt som skjer av og til. Jeg har jo til og med dratt hjemifra i Tromsø og glemt å låse døra liksom! Uansett tror jeg kanskje hun husker å lukke døra fra nå av! :)


Dette bildet er fra jula. I sommer har de mye mer spon og soppen og tretingen har byttet plass.

Bunes Gård - oppdatering 3

Jei! Eierne har endelig gått med på å gi bort 7 av de 17 hestene sine, så disse kommer til å komme til gode eiere (det har blitt sjekket at de er hestekyndige folk). Var flott at eierne endelig tok til fornuft og ga bort noen av hestene sine, isteden for å drepe alle sammen, som de truet med da de fikk beskjed om at Mattilsynet ville tvangshente 7 av hestene. Er fremdeles skeptisk på om de hestene som står igjen har det så godt som de burde, men Mattilsynet og dyrevernet vil jo selvfølgelig holde øye med dem.Kilde. - Bilde og info.

Tidligere innlegg om Bunes Gård.

#hest #dyr #dyrevern #animal #hildur90 #mshildur90

 

Hviledag.. Se min bart! 4

I dag skal jeg ikke gjøre en dritt.. Eller noe blir kanskje gjort. La meg forklare.. I går sådde vi en hel masse planter og satt potet.. Så er litt sliten i dag, selv om jeg ikke gjor så veldig mye av arbeidet. Jeg var smådårlig hele dagen, men bidro nå med det jeg klarte. Passet tantebarnet mitt og plukket ugress, vatnet planter, gravd ned potet og sådde litt erter. I dag er jeg ironisk nok bra igjen, så noe blir nok gjort.

Skal ta opp to fag neste halvår som gikk litt dårlig da jeg tok de sist, så skal lese litt av det i dag. Jo mer jeg leser i sommer, desto mindre trenger jeg å lese i skoleåret. Å ta 50 studiepoeng kan jo bli litt slitsomt liksom! Dessuten har jeg tenkt å finne meg en liten jobb etter sommeren også, så jeg kan begynne å ta ridetimer og kjøre opp! Blir godt å ha litt ekstra penger å bruke/spare. Jeg har så masse jeg har lyst på og trenger, men samtidig vil jeg spare mest mulig penger til senere. Skal jo kjøpe hus og bil i framtiden liksom.

Tror også jeg skal prøve å begynne å skrive på en novelle i dag, og gå meg en tur, så jeg får løst opp noen av musklene mine som er stive siden i går!

Noen som har tips til hva jeg kan skrive om?


Siden jeg er i Trønderlag har jeg latt barten min vokst ut..

 

Dagens bilde: Snåsavatnet 1Sminketull 8


Statue..


Rosa og blått..


??


Hva skal man gjøre..Fra 15. mai 4

Det ble vist ikke publisert så jeg legger det ut nå...

 

 

Det føles merkelig å ha sommerferie egentlig.. Spesielt ettersom det snødde natt til i går.. Men grunnen til at det føles litt rart er at det ikke helt har gått opp for meg enda.

 

Endelig kan jeg gjøre alt det jeg hadde lyst til å gjøre i eksamensperioden.. Men jeg har vært så slapp og lat at jeg ikke har gjort noe de siste dagene. I går var det eneste fornuftige jeg gjorde å vaske 3 maskiner med klær og tok litt oppvask. Også hadde jeg en ''plei-megselv-dag''. Jeg satte føttene i ei bøtte med varmvann klippet negler og tok bort neglelakk, hadde på meg ansiktsmaske og tok meg en laang dusj. Var ganske avslappende.

Men i kveld får jeg besøk av en kompis så jeg må nesten gjøre noe mer fornuftig i dag.. Selv om jeg egentlig bare har lyst til å se på tv.. Må støvsuge hele leiligheten og vaske på badet. Kjøkkene er mer eller mindre ryddig utrolig nok. Også må jeg begynne å planlegge hva jeg skal ha med meg hjem. Jeg har sånn 10 bøker i bokhylla jeg ikke har lest enda så har litt å velge mellom. Tror jeg skal ha med meg to bøker hjem. På torsdag var vi ut å feiret at vi var ferdige med litt shopping og kake.. Og da kjøpte jeg ei bok på Freetex for 10 kr og to bøker på Notabene for 24,50 kr stykke. Var noe slags supersalg av bøker der, så det var skikkelige hardpermer og greier. Morsomt å kjøpe så billige bøker!Den fra Freetex (Den hvite) er skrevet på trøndersk så jeg måtte jo liksom kjøpe den! De to andre hadde de jeg var med lest før og de syntes de var bra, så jeg kjøpte dem. Kan ikke bare lese fantasy og Stephen King hele tiden! Bibliotekarer må jo lese litt variert ;)

Jeg er i en sånn periode at jeg ikke har lyst til å gjøre noen av hobbyene mine. Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg blir litt lei av dem til tider. Har ikke lyst til å fotografere, tegne, lage kort, hekle eller binde fluer liksom. Leselysten er heller ikke her. Har lest så masse i eksamensperioden at det er got å bare sløve litt. Jeg har heller ikke så veldig blogglyst for tiden. Men tror jeg skal tvinge meg til å lage noen kort eller noe sånt, så kanskje lysten for hobbysaker vekkes igjen. For man blir jo ikke flinkere vis man ikke øver!

Oppsummering av sommerferien sålangt: 0

Sommerferien sålangt har vært herlig. Fint vær (forutennom i dag hvor det har høljet ned, noe som også er litt herlig da!). Alle søskenene mine har vært hjemme og feiret 17. mai, noe vi ikke har gjort på lenge sammen. De hadde også med seg alle ungene sine, noe som var utrolig gøy. Full fart for å si det sånn! Vi har også vært på en herlig grilltur ved vatne. Jeg og Mamma har malt et uthus, (ene broren min hjalp til med å pusse veggene fri for smuss og sånt). Ørkenrottene har det supert i det store akvariet sitt og det yngte tantebarnet mitt er snart 3 år og i den alderen da de lærer seg så mye hver dag. Hun tørr å stikke handa ned til ørkenrottene og la de lukte på den, noe hun synes er skitgøy! Foreldrene mine har flere hus, men det huset de er i mest ligger rett ved skogen. Man går ikke mange meterene fra trappa til tykke skogen, og det er jo herlig! Det er også skog på alle kantene så det føles nesten som om man bor langt fra folk, selv om vi kan se gårdsplassen til naboen og høre biler av og til. I går når jeg sto og malte så hørte jeg duer i skogen som satt å lagde lyder.

Det er også veldig herlig å kunne vanne blomster og holde på litt i hagen. Mamma har funnet flere planter jeg skal få lov til å ta med noe av til Nordland og plante i hagen der. Blir spennende å se om de trives. Jeg gleder meg faktisk til å reise til Nordland og begynne å jobbe, for der venter en stor pakke fra oriflame på meg, jeg får jobbe enda mer i hagen ettersom forldrene mine ikke bryr seg så masse om den hagen og jeg får se vennene mine som jeg ikke har sett siden forje jul og sommer igjen! Blir stas å vise dem ungene mine ;)

I dag har det bare regnet så har ikke gjort stort, men senere i dag skal jeg til bestemor og bestefar. Bestefar hadde bursdag i går så det må jo feires litt!

 

Sånn så jeg forresten ut med ''oppsatt'' hår..

Bunes gård 2

Bunes gård ligger i Tromsø, hvor det blir holdt et veldig omstridt hestehold. De hadde på det meste 30 hester, men etter mye om og men er de nå nede i 16 hester. Den første bekymringmeldingen kom inn allerede i 2004, og etter det har mattilsynet gitt hesteeierne pålegg etter pålegg som de har mer eller mindre ignorert, sånn som jeg har forstått det.

Stallen deres er elendig og de hadde vist bare 10 bokser så flere av hestene måtte dele boks eller så ble de plassert ut på den smale gangen med bare tau imellom hverandre. De fikk beskjed om å fjerne spiker som stakk ut som hestene kunne skade seg på, noe de ikke gjorde. De hadde gravemaskiner innenfor gjerdet til hestene, og selv om mattilsynet ba de om å flytte dem eller gjerde dem inn så gjorde de ikke dette. Det har også blitt observert et nyfødt føll som lå ute i snø og vann, men om det lå der lenge vet jeg ikke. Men man burde vel kanskje holde høygravide hester innendørs når det er vinter? En hest hadde også øyebetennelse som eierne prøvde å kurrere med saltvann over en lengre periode uten å ringe vetrinær. De har også løyet om at et lehus var ferdig. Det har også blitt satt spørsmålstegn ved renholdet i stallen.


Nyfødt føll ute i kulde og vann.

De skulle egentlig bare ha 10 hester, men dette unngikk de ved å sette 6 hester på en annen gård, hvor datteren tok seg av de. Nå har de fått frist til onsdagen til å kvitte seg med 6 hester, enten ved å sende de til slakt eller selge de. Det er mange som har tilbudt seg å ta vare på hestene så de ikke blir slaktet, men dette har de avslått. De nekter selvfølgelig fordi de føler seg dårlig behandlet og sier nå at vis Mattilsynet kommer for å tvangshente 6 hester, kommer de til å avlive alle hestene sine framfor media med en slaktepistol. Hvordan kan noen som påstår at de er glade i dyrene sine nekte å fikse på de tingene som er feil i stallen og hvordan kan de tenke seg å avlive alle hestene sine bare fordi de ikke får lov til å ha så mange hester?

Vis jeg hadde hatt hester, og jeg har fått beskjed om at det var noe jeg måtte fikse så hadde jeg da gjort dette uten å mukke. Og jeg ville da ikke ha hatt flere hester enn det jeg hadde hatt plass til. Og det er ikke som at de ikke har råd til å fikse tingene, da de selv har fortalt at de har avlshester som de har betalt flere hundre tusen for.


Stallen. I gangen brukte noen av hestene å bli satt pga plassmangel.

Å sette seg inn i denne saken er litt vrien. For man får høre så mye forskjellig.. Og om alt stemmer vet jeg ikke. Man må huske på at denne saken har foregått siden 2004 og at ting har gått kjempesakte da Mattilsynet ikke har noen baller. Derfor er det jo mulig at noen dyrevernere har løyet om visse ting. Man vet jo aldri. Men jeg har sett bilder av stallen og den er elendig. Og det nyfødte føllet er det også tatt bilde av. Og det er Mattilsynet som har observert at hesten med øynebetennelse ikke fikk den hjelpen den skulle fått.. Og med tanke på at eierne har virkelig dratt føttene etter seg med å fikse det som burde fikses, og at de har løyet og prøvd å unngå loven så burde de ikke få lov til å ha ansvar for så mange hester.


Hester sammen med gravemaskin.

Jeg mener ikke at en stall skal se flunkende perfekt ut, men hester fortjener da å bo i en stall der de har nok av plass, der det ikke er store sjanser for at de blir skadet og at skadde hester får den oppmerksomheten de fortjener.

 

Kilde. - Utendørsbildene og noe info derfra.

Kilde. - Stallbilde og info.

Kilde. - Info.

#hest #dyr #dyrevern #animal #hildur90 #mshildur90

Leppa mi - oppdatering.. 4Heldigvis har hevelsen av leppa gått mer eller mindre ned i dag, så føler at jeg kan gå ut blant folk i dag. Dessverre har det blitt et massivt munnsår på innsiden av leppa og oppover, så jeg får ikke til å smile skikkelig. På bildet smilte jeg så mye som jeg fikk til og det ble veldig skjeft.. Har også hatt en smak av gløgg i munnen siden jeg var hos tannlegen som begynner å bli litt irriterende ;) Gløgg er bare godt i små mengder.. Men er sikkert noe han har klisjet på tanna mi som smaker sånt..

Dette har vært en interesant opplevelse.. Hver gang jeg så meg selv i speilet å går mens leppa var på sitt verste så klarte jeg ikke å la vær å le, for det så veldig dumt ut. Så jo ut som om jeg hadde tatt botox i halve leppa liksom!

I kveld skal jeg feire at vi er ferdig med dette skoleåret med noen fra klassen min. Blir skøy! Har nesten ikke smakt alkohol siden før jula en gang faktisk. Håper bare at det ikke svir så alt for masse på munnsåret når jeg drikker. Men spiste pytt med masse grillkrydder på i dag og det gikk fint..

 

God helg alle sammen!

Tannlegetur.. Føler meg sexy.. 6

Da har jeg vært å tatt rotfylling.. Jepp du leste rett.. Rotfylling... Hullet der jeg har mistet en fylling for litt tilbake var akkurat så dypt at jeg måtte ha rotfylling isteden for vanlig fylling. Men gjorde ikke mye vondt. Tok bedøvelse da men forventet jo å kjenne mer enn jeg gjorde likevel. Tannlegen var iallefall veldig flink..

Men jeg har et bittelite problem.. Leppene mine er veldig følsomme! Sist jeg var der fikk jeg 3 munnsår samtidig på overleppa.. Og i dag.. Vel.. Jeg skal være så snill å legge ut bilder..


Her står jeg å venter på bussen like etter at jeg var ferdig til tannlegen. Halve munnen min føles merkelig ut ga bedøvelsen og halve overleppa har blitt litt oppsvulmet.. Greit nok.. Får smøre de inn med sånn antimunnsårting når jeg kommer hjem..

 

 

Når jeg var kommet hjem..


Bang... Føler meg virkelig sexy altså... :P Verste er at det er ikke bare overleppa som er øm og stor, men det går liksom oppover fra leppene på innsiden også.. Herlig.. Nå sitter jeg her og ber om at jeg ikke får munnsår og at hevelsen demper seg så fort som mulig...


Sånn går det når man må ligge å gape komstant i en og en halv time.. Råder alle til å ta vare på tennerne sine så de slipper både rotfylling og oppsvulmede lepper!

Sommerferie! 3

Hurra hurra hurra!

Feiret ved å dra på shopping og spise kake med noen fra klassen selv om jeg har vært våken i hele natt.. På vei hjem fra byen sovnet jeg nesten på bussen.. Men nå når jeg faktisk skal sove får jeg det ikke til.. Jaja.. Gjør ingenting! For det er sommerferie!! :DØrkenrottenes gårdag. 7

Jeg sendte ut ørkenrottene på et oppdrag i går.. De skulle finne og spise edderkoppen som har bosatt seg på badet mitt. Jeg vet ikke helt om de fikk tak i den, men jeg har iallefall ikke sett den etter det, så satser på at ørkenrottene fikk seg et smakfullt måltid. En levende edderkopp må da smake bedre enn den døde flua Gobi fant i jula og spiste!

Uansett.. Etter oppdraget fikk de litt dopapir av meg, og da gjorde de noe kjempesøtt. Man skulle nesten filmet dem konstant bare for å få med disse små øyeblikkene på film. Gobi og Ronja gikk nemlig etter samme papirbit, og det endte med at de bet i hver sin ende av papiret og bar det inn i soppen sin sammen :D Sammarbeid er tingen!Merkelig! 0

Det er så merkelig.. Bestandig når jeg blir syk så varer det som oftest ikke mer enn et døgn.. Etter at jeg hadde vært på butikken og fått litt frisk luft og lakris følte jeg meg mye bedre i går! All kvalmen, svimmelheten og feberen bare forsvant med et poff. Hodepinen forsvant ikke, men ble mindre.

Jeg tror jeg er en merkelig person rett og slett..

Uansett.. Med i dag er det 4 dager til siste eksamen skal inn, så i dag har jeg selvfølgelig ikke gjort stort.. Nei da.. Jeg har ryddet opp det meste av rotet fra forje eksamen og lest en god del, og straks skal jeg begynne å skrive på eksamen igjen. Blir så himla godt å bli ferdig med dette skoleåret og få ha litt fri.

Dagens sang: Born To die 2

Av Lana Del Rey.

 

Eksamen og sunnhet.. 1

Er ikke lett å være sunn i eksamenstiden skal jeg si.. Jeg hadde som mål å lage skikkelig middag hver dag i eksamenstiden, men de to siste dagene har jeg gitt opp det og heller spist pizza.. I dag skal jeg lage wok med svinekoteletter, så det blir jo litt sunt i det minste.

Blir dessverre mye iro-sitting også, og jeg har gitt opp i trene til fordel for rydding og vasking, som jeg ser på som bedre bruk av min fritid i eksamenstiden.

Min eksamensdiett:

Redbull

Potetgull

Sjokolade

Saft uten sukker

Grønn te med honning, ingefær og melk (ganske sunt da)

Knekkebrød med ost (også ganske sunt)

Litt frukt (sunt, men spiser for lite av det)

 

Virkelig ikke bra! Men er det eksamenstid så må man nesten unne seg noe godt for å ikke gå bananas for å si det sånn. Spiser ikke utidig masse potetgull og sjokolade om dagen så tror det går bra.. Og redbull kjøpte jeg først i dag faktisk! Stresser sikkert så mye at jeg ikke går opp noe uansett!

Bordet jeg sitter på er det fullstendig kaos.. Jeg har flere artikler, 5 bøker, data, knekkebrød, te, ingefær, penal, ipod og ledninger liggende her. Alt må være så nært som mulig og enklest mulig for å spare tid! Har tilogmed kokt opp vann og hatt i ei kanne for å slippe å koke opp vann flere ganger om dagen. Drikker nemlig 3-4 kopper med grønn te hver dag!Eska med ørkenrottenes ting har blitt flyttet i dag så jeg fikk plass til potetgull ;)

Viste dere at? 3

Det hjelper å spise ingefær hvis du har tannpine? Det er nemlig betennelse- og smertedempende!

Ingefær-pulver er godt å ha i te, men pass på å ikke ta for mye, for det kan bli sterkt. Ta litt mellom to fingrer og det er nok.

#urte #heks #natur #plante #gartner #te #hildur90 #mshildur90

AU! 9

I går satt jeg i sofaen å skrev på eksamen, men jeg slet litt med å finne fokusen osv, så jeg fant ut at det kanskje hjalp å sette seg ved kjøkkenbordet isteden. Jeg løftet opp dataen og reiste meg opp.. Og datt med en gang i gulvet med et brak. Ene foten min hadde dovnet bort så den klarte ikke å holde vekta mi der og da. Ettersom skjermen var åpen på dataen så så jeg jo med en gang at det virket som at den ikke var totalødelagt iallefall, så jeg tok jo dette med litt humor. Litt vondt var det, men overraskende lite egentlig. Jeg tenkte at det var jo sikkert pga alt fetter på rumpa mi som hadde fungert som støtdemper. Jeg sjekket dataen min og ventet på at foten min skulle bli normal igjen, før jeg gikk å satt meg ved kjøkkenbordet. I dag da jeg våknet gjorde ene foten min kjempevondt i kneet og leggen, den samme foten som hadde dovnet bort, så var jo ikke rart jeg ikke kjente noe i den i går.

Fra nå av skal jeg sjekke og føtterne mine funker før jeg reiser meg opp.. Iallefall når jeg bærer på noe så verdifullt som min elendige data!Dagens sang: Video Games 3

Av Lana Del Rey. Min nye favoritt.. Mitt første møte med henne var en livevideo hvor hun syngte skikkeli surt.. Jeg syntes litt synd på henne og så på andre videoer, hvor hun var kjempeflink! Liker stemmen hennes.

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com