hits

Melodi Grand Prix og syting! 0

Slutt å syt! Dere oppfører dere som babyer. Det har vært så mye "drama" rundt Melodi Grand Prix i år. Selv om man skulle tro folk ikke brydde seg så mye om en konkurranse hvor middelmådighet er sett på som ok, så gjør de tydeligvis det. Først så røk Norges bidrag ut i en av delfinalen, og da klagde det norske folk som bare det, og mente det var både urettferdig og fælt. Jeg har ikke hørt sangene Norge konkurrerte mot da vi røk ut, men ærlig talt var det ikke noe spesielt med sangen som var Norges bidrag. Stemmen til Agnete er fin, men helt ordinær. Sangen er fin, men helt ordinær. Jeg prøvde å høre sangen et par ganger, og satt bare igjen med en følelse av at den var helt standard, og husket ikke melodien eller noe ti minutt etterpå. Så det at vi røk ut var ikke noe sjokk. Jeg leste at det var mange som mente at det var urettferdig ettersom naboland ofte stemmer på hverandre, og at derfor røk Norge ut fordi de andre i delfinalen stemte på hverandre. Men mener de da at vi skulle delt om delfinalene i soner isteden for å trekke det tilfeldig? Det trenger ikke å bli mer rettferdig for å si det sånn. Dessuten har nordiske land vunnet 5 av de siste 10 årene, så kanskje er folk bare litt lei av vår musikk? Eller kanskje, bare KANSKJE, sangene våre ikke var gode nok til å ende opp i finalen?

Og også etter hovedsendingen ble det klaging. Russland syntes det var urettferdig at Ukraina fikk være med når de hadde en såpass politisk sang, som omhandlet da Russland deporterte krimtatarene fra Krim-halvøyene i 1944, og da Russland gjorde krav på Krim-halvøyene i 2014. Jamala (sangeren) er selv etterkommer av de som ble deportert, og derfor var det er både en personlig og politisk sang. Russland liker vel ikke at det blir lagt merke til når de gjør noe galt, og derfor må de jo klage litt. Og folk burde nå ærlig talt få lov å synge om hva de enn måtte ville.

Noen som også klagde, var noen svensker, som mente at Norge hadde etterlatt dem, fordi vi ikke ga de nok stemmer. Men hva er vel vitsen med en slik konkurranse om man ikke stemmer på de man synes er best, men isteden stemmer på naboen fordi man føler man må? Det er sikkert mange som stemmer på konkurransedeltakere som er mest kjent for dem, men det er jo ikke spesielt bra for konkurransen sin del. Jeg husker da jeg var barn, og vi satt å så på Idol. Naboene mine mente vi skulle stemme på Sandra Lyng Haugen, fordi hun kom fra Mosjøen, mens jeg mente vi skulle stemme på de vi syntes var best, og det står jeg for enda. Skal man stemme på noen, så gjør man det fordi man liker de best, ikke fordi man føler man må.

Og til og med enda klager nordmenn på at Norge ikke vant delfinalen. Og ja, kanskje var den bedre enn noen av sangene i hovedfinalen, men vi møtte vel ikke de sangene i delfinalen, så enkelt er det. Og igjen, sangen var bare helt ordinær, ikke noe mer.

Personlig likte jeg ikke sangen som fant hele saken. Jeg husket den ikke en gang, og jeg satt der som et spørsmålstegn når hun sang, fordi jeg ikke forsto hva hun sang. Kanskje hadde det vært sterkere om man forsto hva hun sang, men det får så være. Dessuten var den ikke fin i mine øyne. Men jeg er fullstendig klar over at musikk er en smakssak, så selv om jeg ikke likte sangen må det være mange som likte den, i og med at den vant! Jeg vet ikke hvordan sang jeg likte best, men det er heller ikke så nøye.

Det som er poenget er det at folk elsker å klage og spy ut negativitet, og hvor irriterende det er (og ja, jeg vet jeg sitter å klager akkurat nå, men jeg gjør det i håp om å få mindre negativitet i verden). Kanskje kunne reglene i Melodi Grand Prix vært bedre, og stemmesystemet vært bedre, men da burde man heller snakke om det, isteden for å sitte og syte fordi ditt land ikke vant..

 


Bilde 1: Festdag.no

Bilde 2: nrk.no


#MGP #Melodigrandprix #Ukraina #russland #Sverige #Norge #agnete

Kjære Odins Soldater (og andre rasistiske folk) 2

Kjære Odins Soldater. Jeg er mer redd dere, enn alle flyktningene vi får inn. Mens flyktningene består av mennesker med all slags personlighet, kultur osv, så er det en ting som alle i Odins Soldater har til felles, nemlig hat. Og hat avler bare mer hat. 


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

De aller fleste flyktninger er gode mennesker, som bare ønsker et trygt liv. Men når de blir møtt med hat, er det større sannsynlighet for at de selv begynner å hate. Prøv å se for deg selv, komme til et annet land fordi det er krig i ditt eget, og du blir møtt med hat isteden for forståelse og sympati? Faktisk er det ikke lenge siden nordmenn var flyktninger selv, og det er heller ikke utenkelig at om det blir krig igjen at vi selv kan bli flyktninger igjen. 

Og hvis du ser på miljøet i Sverige for tiden. Hvor mye galt har flyktningene gjort i forhold til hva "nasjonalistene" har gjort? Mens svenske grupper har systematisk brent ned asylmottak, noe som koster Sverige en hel del penger og som truer livet til både flyktninger og etnisk svenske, så har det ikke vært noe slik blant flyktningene. Det gale som har blitt gjort fra flyktninger er gjort av enkeltpersoner, og da kan man ikke si at det er alle flyktningene sin skyld. Det er heller ikke alle muslimers skyld at noen ekstremister sprenger seg selv i lufta, bare så det er sagt. Det er ikke flyktningene som er problemet.

Det er alle hatfulle mennesker som er problemet, noe som både rasister og IS i mine øyne er. Enkeltindivider som ødelegger for alle. Det virker som at Odins Soldater er sammensatt av hatfulle individer, og det er nettopp dette som er skremmende. For når hatfulle folk samles og blir en gruppe, blir som oftest bare ting verre. Er det noen fornuftige folk blant dere, burde de heller legge bort våpnene og hatet, og bli en natteravn.


Om jeg har møtt på denne gruppa med menneskene midt på natten, ville jeg blitt redd. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Jeg er ærlig talt mer redd for hva Odins Soldater kommer til å gjøre, og hvordan det påvirker alt rundt oss, enn hva flyktningene kommer til å gjøre. Og jeg er langt fra den eneste som føler det slik. 

Det må også legges til at flyktninger aldri har kommet med drapstrusler mot meg, vært nedvergende mot meg fordi jeg er en kvinne, eller sagt at jeg burde sendes til Syria for å få min straff, men jeg kan ikke akkurat si at rasistiske hvite menn har vært like hyggelige mot meg, da de har gjort alle tre tingene som ble nevnt ovenfor, og mer, mot meg. Så i min bok er rasistene problemet her. Når jeg ikke kan komme med mitt synspunkt på en vennlig måte, uten å få dødstrusler, så er det noe galt med folket. Jeg har i tillegg hatt mer med innvandrere og flyktninger å gjøre, enn rasistiske folk, så man kan ikke heller si "men hvis du har hatt mer å gjøre med flyktninger hadde du fått mer hat fra dem også". Det er rett og slett bare tull. Og når hvite menn sitter å gjør akkurat det de påstår innvandrere gjør galt, så må jeg nesten bare le, for på hvordan måte er dere da bedre enn dem?

Dessuten ønsker IS at flyktninger blir møtt med fremmedfrykt, fordi det gjør det enklere for dem å få tak i flere soldater og selvmordsbombere. Det er ikke uten grunn de spesielt går etter media, for de ved at det vil føre til mer hat i avisene, i artiklene, og at de får mer oppmerksomhet, noe som igjen fører til mer hat og fremmedfrykt. Så det vi alle sammen kan gjøre for å jobbe mot IS er faktisk å være inkluderende, og å se på flyktninger som individer, isteden for "fienden" og "et problem". 


Huff, skumle flyktninger. Spesielt de små barna! Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix

Kanskje generaliserer jeg litt når jeg sier alle i Odins Soldater er et problem, for jeg vil tro det finnes noen fornuftige folk innad i denne gruppen også. Men det som har samlet dem er hat og fremmedfrykt, så jeg føler at jeg kan gjøre det med god samvittighet, til forskjell fra de som generaliserer alle flyktningene til en gruppe med "fiender". 


Ærlig talt er jeg også litt redd for å poste dette innlegget. Om "rette" personer finner det vet jeg at jeg kommer til å få flere drapstrusler m.m, og det er langt fra gøy. Men samtidig må man nesten stå opp mot slike mennesker og si hva man mener. For det verste man kan gjøre er å stå i stillhet å se på noen ødelegge verden. 


#odinssoldater #rasisme #rasist #innvandring #flykting #flyktninger #norge #samfunn #synspunkt #nyhet #media #drapstrusler #trusler #IS #flyktningemottak #sverige

Jeg hater søndager! 0

Mange snakker om hvordan de hater mandager, fordi da må de tilbake til jobb og skole, men ærlig talt finnes det en mye verre dag! Nemlig søndag!

Mandag da må man liksom jobbe eller gå på skolen, man har ikke så mye valg, og det er kanskje kjipt, men samtidig er det jo bare sånn det er.

Søndagen derimot. Du har fri, men samtidig vet du at dagen etterpå må du på jobb, og det ødelegger dagen på et vis. Du har fri, men du vet det snart er over! 

Q: Hva hater du mest? Søndag eller mandag?

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com