hits

Mirakler kan skje! 0

Vi har nemlig endelig kommet igang med å rive det stygge bygget som har stått i hagen her i all evighet! Gøy å slå istykker råttent treverk med en hammer. Fått ut litt frustrasjon og sinne i dag kan man si! Akkurat nå ser det ut som et kaos i hagen ved siden av bygget, men det forsvinner nok etterhvert som vi vet hva vi skal gjøre med alt. Noe skal kastes, noe skal selges og noe skal beholdes, og det er mye å gå gjennom, selv om det var mye mer før i sommer! Blir godt å bli kvitt det, for det skjuler jo en del av hvor fint vi faktisk har det her. Dessuten har jo vi malt ferdig den siden av hobbybua som dette bygget skjuler, så det blir jo ekstra fint å se på fra veien!Nå skal jeg ut å gå tur med hunden, også skal jeg skrive CV så jeg får kommet igang med å ta kontakt med kommunene her om kring for å se om jeg kanskje får jobb i nærheten om et år ca.. Blir spennende å se hvor jeg havnet når jeg er ferdigstudert! Håper det blir i nærheten av Leirfjord, for her trives jeg veldig!

Vil noen ha kattunge? 4

Vi kommer snart til å få kattunger, og som vanlig er det det slitet med å prøve å finne eiere til kattungene, så man slipper å avlive dem! Det kom jo helt plutselig en katt til oss, og ettersom vi ikke har funnet eieren hennes så har vi tatt oss av henne. Men nå venter hun altså kattunger.. Så om det er noen som leter etter kattunger i omegn av Leirfjord og Snåsa så send meg en mail eller melding over blogg.no! Kattemammaen er frisk og pen, myk pels, ikke fet eller beinskrangel, så tror det er gode gener. Hun er korthåret.Litt uklart bilde da det er tatt med mobilen.

Edit: Alle kattungene til EmmyLou (som hun ble hetende) fikk seg hjem!

#dyr #katt #hildur90 #mshildur90

Dagens Bilde: Søt blomst 2

Denne blomsten har jeg fått for mange år siden av ei vennine. Jeg drev å lagde meg blomsterbed, og de hadde noen søte små blad voksende utfor huset sitt. Jeg fikk en av de, og flere år senere kom det plutselig blomster på den! Og nå har det blitt kjempemange av den i bedet mitt, som egentlig har blitt et markjordbær-bed :P Selve blomsterne er knøttsmå så var en utfordring å få til bra bilder av den.

Mens Gud hadde fri.. 2

Jobbet jeg som bare det!

Først malte jeg litt:


Malte også noen planker på et annet uthus.

Så gikk jeg igang med å høste inn urter og rabarbera: Herlig å føle at man lever av naturen!

 

Spansk kjørvel nedfor:Rabarbera. For å lage syltetøy, hvor man også skal ha oppi kjørvel:

Alt hakket og klar for frysing: Plukket også en liten pose med løpestikke, som er godt i supper og gryter.Så gjødslet jeg alt av bærbusker osv, før jeg plukket litt ugress rundt bringebærene våre:


Må nok flytte litt på pålene så det ser litt mer ordentlig ut.

I gårkveld kom også Mamma hit så i dag har vi malet kjempemasse ute! Mamma var ekstremt tøff oppi stigen! Nå er vi nesten ferdig å male selve huset! Godt å få litt hjelp!

Inkompetent ordfører? 1

Jeg skriver egentlig ikke så mye om politikk på bloggen min, rett og slett for at det meste er kjedelig som fy, men denne saken fikk meg til å tenke litt.


 

Ordføreren i Skien hadde nemlig fått opppusset kontoret sitt, og ville ha en ny lampe så det ble bedre lys. Etter litt undersøkelser falt hun for en lampe av dansk design, som hun så at en skole hadde kjøpt. Dermed tenkte hun rett og slett at den ikke kunne være så dyr, og kjøpte den uten å i hele tatt sjekke prisen. Det viste seg at denne lampen kostet nesten 60 000 kr! Og nå har det kommet flere nedskjæringer i den kommunen (noe for å kompansere for lampen muligens?).

Det virker jo som at hun ikke helt burde vært ordfører dessverre. Hvordan kan noen som skal ha ansvar for å dele ut penger i kommunen til de forskjellige tingene være så dårlig til å håndtere penger? Og det var jo ikke hennes penger det var snakk om, men de pengene som selve kommunen har. Tenk hvor mye 60 000 kr kunne gjort for sykehjem, skoler, diverse tilbud til folk osv! Isteden har det blitt brukt til en lampe som skal henge i kontoret hennes?  Og hun prøver å snakke det bort med at kontoret hennes er et visningssted for kommunen, og greit nok det. Det må da se litt pent ut. Men hvordan kan noen som helst kjøpe noe for andre sine penger uten å sjekke prisen? Jeg kunne ikke gjort det med mine egne penger en gang! Og vis hun hadde gjort litt mer undersøking hadde hun funnet ut at det finnes etterligninger av lampen som bare koster 4000 kr.

Jeg stiller meg veldig kritisk til at en ordfører kan gjøre en sånn feil, for det setter jo tvil til hvor kompetent hun i det hele tatt er.

Gratulere Hedda Foss Five... Virkelig bra gjort! Du burde vite at nå sitter hele Norge og følger med på hva du gjør, så begynn å sjekk prisene på ting!


Info og bilde funnet her, på ta.no.

#HeddaFossFive #skien #ordfører

Dagens bilde: Blåmeis med mat til sine små! 0


Ble veldig fornøyd emd dette bildet! H*n har mat i munn og en topp på hodet liksom :D


Minner om kreativkonkurransen jeg har gående hvor alle har mulighet til å vinne noe! Temaet er ''eventyrlig'' og dere kan lage hva dere vil! Mer info finner HER!

Fri, sankthans og dagens outfit! 4


Dagens flotte antrekk sier kanskje hva jeg har gjort i dag.. Nemlig malet! Jeg har fri i dag og da blir det selvfølgelig finvær så jeg må male! Men klager ikke! Blir penger av det også!Så mye ble malet i dag.Prince fikk være i bånd mens jeg malte så han ikke skulle springe framfor en bil å bli påkjørt!Tror han ble litt fornærmet!


Så lagde jeg og Prince et lite bål for å feire at det faktisk er Sankthans!Så dro jeg og Prince ned til havet og drakk iste og spiste sjokolade, og ble oppspist av en haug mygg og knott! Men gøy likevel! Er så fint der nede!

Nå skal jeg se ferdig filmen også gå opp å se gjennom en eske med klær som jeg la igjen for 3 år siden, for å se om det er noe mer jeg vil gi bort!

 


Minner om kreativkonkurransen jeg har gående hvor alle har mulighet til å vinne noe! Temaet er ''eventyrlig'' og dere kan lage hva dere vil! Mer info finner HER!

Brennesle-leting 5

Selv om jeg nærmest har gått i blitt stukket av brennesle hele oppveksten så har jeg faktisk ikke klart å funnet noe enda i sommer (annet enn på Snåsa, som er sånn 4 timer unna her med bil).. Har lyst til å prøve å lage te og suppe av det nemlig! Men de plassene jeg og Prince har vært har det iallefall ikke vært noe brennesle.. Triste greier!

Men finner det nok etterhvert!Bilde fra turen vår.. Litt redigert.. Prince var i bånd hele tiden for eksempel ;)


Minner også om kreativ-konkurransen!  Bli med bli med!

#tur #natur #brennesle #urter #hildur90 #mshildur90

Dagens bilde: Humlefest! 1


Denne flinke lille karen hadde det så gøy på løvetanna at jeg fikk tatt masse bilder av den!

Hva er dette? 7

Den som først klarer å gjette hva dette er får en bloggvurdering av meg!

Dagens Bilde: Gamle minner 1Q: Tanker?

2. Konkurransedeltaker: heddahellekalland.blogg.no 1

Nr 2 som har sendt noe til konkurransen min er Hedda (heddahellekalland.blogg.no).''Siden det som er mest eventyrlig for meg er mytologiske vesen og slikt, ble tegningen som den ble. Den kan til og med snus opp ned og fortsatt gi mening! ^^''.

Kjempfin tegning! Litt sånn mangastyle synes jeg pga øynene og munnen! Genialt at man kan snu tegningen oppned uten at det har noe betydning ;)

 

Konkurransen finner du her. Alle som blir med har mulighet til å vinne noe. Temaordet er eventyrlig, og du kan lage hva som helst å sende til meg på mail!

1. konkurransedeltaker: lifeofporn.blogg.no 3

Første deltaker er Hannepaii (lifeofporn.blogg.no).

''Jeg valgte å tolke temaet 'eventyrlig' som noe drømmende og vakkert. Og det mest drømmende og vakre jeg vet om tror jeg er pakistanske bryllup - med tanke på fargene og stilene de har på seg! Som jeg personlig syns er utrolig flotte!''.

Hun skrev også at hun ble litt misfornøyd med ene hånden hennes, men jeg synes tegningen var kjempebra! Mennesker er jo noe av det vanskligste man kan tegne, og da er hender og føtter det verste! Så er kjempegodt bidrag til konkurransen! Håper det er flere som er like tøffe som Hannepaii og blir med!

Konkurransen finner du her. Alle som er med har sjansen til å vinne noe!

For mange hobbyer, så liten tid! 7

Jeg har for mange hobbyer.. Virkelig for mange hobbyer! Og nå har jeg lyst til å begynne med flere.. Huff! Mine hobbyer nå er hekling, tegning, scrapbooking, fluebinding, fotografering av natur ++, hagearbeid, ørkenrotter, blogging, lesing og skriving. Det er allerede så mange at jeg aldri kommer til å bli råflink i noe som helst. Dessuten har jeg det som oftest så travelt at jeg nesten aldri holder på med hobbyer. Skole og sånt tar for mye tid. De to nye tingene jeg har lyst til å begynne med er å lage smykker og klær.. Det hadde vært råkult å kunne gått i klær og smykker man selv har laget og dermed er unike! Jeg har også litt lyst til å lage pynteting sånn som rammer og sånt selv av røtter! Jeg har alt for liten tid! Smykker kunne jeg som smått begynt å lage litt av. Det koster ikke så mye når man vet hva man vil ha og det er bare til eget bruk, men for å lage klær må man jo nesten ha symaskin og lære seg litt om hvordan man faktisk gjør ting + at tøy er nok litt dyrt. Men fram til jeg har egen symasking kan jeg jo heller prøve å hekle litt. Har funnet noen søte sjal og sånt jeg har lyst til å prøve å lage! 

Men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli flinkere til å legge ifra meg dataen på fritiden, for ærlig talt bruker jeg alt for mye tid på den! Spilling og serieseeing er ikke så fornuftig bruk av fritiden som å holde på med noen av hobbyene sine. Jeg hadde jo som mål at jeg skulle skrive en del i sommer, men det eneste jeg har skrevet er bloggting og noe til et fag jeg skal ta opp igjen neste halvår.. Så fra nå av skal jeg ikke så så mange serier. Bare gjør meg ferdig med den jeg ser på nå (ikke mye igjen) også ikke se mer. Og jeg skal kutte ut Farmtown, som jeg nesten aldri er på lengre uansett. Og facebook er jeg mye på , selv om det egentlig er drittkjedelig. Så det kan jeg jo nesten kutte ut helt!

Dette høres veldig fornuftig ut, men får se om jeg klarer å gjennomføre det eller ikke! I dag har jeg iallefall vært flink! Forutennom blogging har jeg ikke vært noe på dataen. Har tatt inn klær å lagt ihop, vasket klær og satt på oppvaskmaskinen og organisert sengetøyet til foreldrene mine så det blir enklere å finne igjen det man leter etter! Og holdt på med hunden og ørkenrottene selvfølgelig!

Ekle vesen! 7

Mennesker! Grisete ekle fæle skapninger!

Jeg vasker jo på ferga nesten hver dag i sommer, og der ser jeg mye merkelig! I dag hadde noen klart å dryppe kaffe over en hel trapp for eksempel. For noen dager siden lå det så masse popkorn ved to bord (som sto langt unna hverandre) som jeg er ganske sikker på at noen har spredd med vilje. Også er det jo det at selv om vi har 13 søppelbøtter folk kan bruke er det likevel folk som ikke kaster kvitteringer og rask der det hører hjemme. For det gjør jo ingenting.. Noen blir jo betalt til å rydde opp etter dem. Og all den der forferdelige smusen og tyggisene som de absolutt skal klisse på absolutt alt! Fysj! Også er det en god del smartinger som ikke har forstått at det er pant på flasker.. Så isteden for å legge de oppi flaskekassene kaster de dem i søppelen. Og det er lov til å ta med seg tallerkene og sette de på brettholderen så ikke vi trenger å plukke opp ting fra hvert eneste bort.. Det er greit at folk kan gjøre feil og grise eller glemme ting, men å gjøre sånt med vilje er bare irriterende! Ikke bare for meg som skal vaske det opp, men også for de som jobber der og de andre reisende. Mitt motto er at jeg skal etterlate plasser sånn som jeg selv vil finne dem. Griser man så kan man gå å hente en serviett å tørke det opp, og man kan se seg om for å se om det er en oppsamlingsplass for flasker og tallerkener (og søppel, men med tanke på at det er søppelbøtter overalt er ikke de så vanskelig å finne). Og når du går kan du jo se deg tilbake for å sjekke at det ikke ligger igjen noe etter deg. Noe som kan være en grei regel vis man er så flink til å legge igjen saker som jeg er. Vet ærlig talt ikke hvor mange hansker jeg har glemt de siste årene! Iallefall 2 par skinnhansker.. Poenget er at selv om folk blir betalt for å rydde etter dere, betyr ikke det at dere kan gi faen i å rydde opp etter dere!


 

Skjerp dere!


#vasker #rengjører

Dyr på ferga! 2

Det har kommet en ny regler på ferger som serverer mat. Dyr får ikke lengre lov til å være med opp i salongen. Noe som er ganske forståelig med tanke på hygiene og allergier. Men de har ikke helt kommet igang med tiltakene for å få dette til å gå bra. De har et rom på fergen jeg jobber på hvor dyrene skal få være, men de har ikke fått tak i bur enda. De som har bil med seg blir oppfordret til å ha dyrene i bilen under overfarten av fergefolket, men jeg må anbefale alle dere som ikke har bil å ha dyret deres med, og de ikke har fått inn burene enda, om å ta med dyret inn i salongen, så fremt fergefolket sier noe annet. I går gikk jeg ned på dekk og så en grå lurvete hund som sto med halen mellom beina og skalv av skrekk. Den gikk fram og tilbake og prøvde å legge seg, for så å reise seg opp igjen osv. Den viste ikke hvor den skulle gjøre av seg rett og slett. Jeg prøvde å gå bort til den å roe den ned men det hjalp ikke. Jeg sjekket med matrosen og det var ingen av dem som hadde tvunget eieren om å sette hunden på dekk ettersom de ikke har bur enda. Skikkelig ekkelt for jeg syntes så synd på hunden. Det er jo masse bråk det nede og det er nok uvant for mange dyr. Det er rett og slett ikke meningen at dyrene skal stå blant bilene! De burde stå på plasser de kan føle seg trygg på, sånn som inni bilen i senga si eller dyrerommet. Det rommet de skal stå i blir nok mye stillere enn selve dekk. Bare prøv å stå nederst i trappen på ferga med døra lukket  og du vil høre hvor stor forskjell det er når du åpner døra.

Så om du har med deg hund eller andre dyr og ikke har bil eller får beskjed om bur, ta med hunden i salongen så slipper den å stå å være livredd på dekk! Fergene som ikke har bur enda har mest sannsynlig en del i salongen hvor dyr kan være så det blir minst mulig slit for de med allergi.


(Bilde funnet: Hunden.no)

#ferge #dyr #hund #dyrevern #ferie #reise

Gøy med hund! 3

Mamma dro hjem til Trønderlag i går, og etterlot hunden sin her med meg. En liten søt skapning på 7 år som er mer eller mindre gal. Hun fikk han for ca 2 år siden og da var han mye verre må det legges til. Bare det falt et løv i hagen så sprang han rundt og bjeffet og hver gang det kom biler skulle han absolutt springe bort til dem. Nå er han ganske ok å ha med å gjøre, selv om han har noen irriterende uvaner igjen. Uansett er det koselig å ha dyr i huset.

For noen dager siden oppdaget han endelig ørkenrottene som sto på kjøkkenbordet. Han hoppet opp og sto på bakbena mens han lente seg mot bordet for å se de bedre, og hver gang de kom bort til den enden han sto på så sprang han rundt og bjeffet litt. Ganske søtt egentlig, og ørkenrottene så ikke ut til å bry seg noe særlig. Nå ser det ut som at han ikke bryr seg om dem lengre. Han har sikkert funnet ut at de ikke er så farlige som han først trodde. Dessuten har han nå kalvene på andre siden av veien å være redd for. Men han får selvfølgelig ikke være alene på kjøkkenet med dem, i tilfelle han finner på å skal gjøre noe galskap.

Jeg og han gikk tur i går og da gikk vi forbi hestene til naboene, noe han virket ganske skeptisk til, spesielt ettersom hestene fulgte etter oss et lite stykke. Men det var ikke noe bjeffing eller knurring så jeg tror han husket dem fra i fjor. Eller så har han blitt litt tøffere generelt. Men kalvene som kom ut i går knurret han faktisk litt mot, helt til jeg tok på han bånd og gikk bort til gjerdet deres. De var utrolig søte og mye tammere enn de i fjor. Jeg bruker bestandig å kose med kalvene som kommer på andre siden av veien jeg. Synes det er så koselig. Prince gikk nesten helt bort til gjerdet, selv om han var veldig skeptisk. Jeg tror det er litt bra å gjøre at han ikke er livredd kalvene, så at han ikke plutselig en dag gjør noe dumt som å springe å jage dem eller noe sånt. Men han må ikke bli alt for god venn med dem heller. For en stor kalv kan sparke ganske hardt og Prince er jo en liten hund som sikkert kan komme seg gjennom gjerdet vis han vil.

Når vi skulle legge oss i går tok jeg med senga hans og la den ved siden av min. Men da skulle han selvfølgelig spise på beinet sitt. Et sånn liksom-bein. Så jeg lå og prøvde å sove til høy knasing og slafsing. Herlig! Men sovnet da etterhvert. Men gjett hva jeg våknet til i morges.. Jo han lå å spiste på beinet sitt, i senga mi... Han har alltid elsket å ligge i sofaen og senga med folk, men vi har mer eller mindre vendt han fra det i sommer. Men når folk sover så benytter han sjansen til å legge seg i fotenden uten at de merker det. Flere ganger i sommer jeg har våknet opp med en hund i senga mi for å si det sånn. Kjekt å ikke ha skikkelig dør til soverommet mitt her!


Bilde fra i fjor.

Uansett er det kjempegøy å ha en hund å passe på!

#hund #dyrepass #dyr #hildur90 #mshildur90

Fått gamle gardiner! 0Fikk tre kapper i går for å ha i Tromsø. Takk Mamma :D Håper de passer i vinduet mitt!

Redigert bilde: Grønt monster! 2Dagens bilde: Skummelt 2Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com