hits

Urtebarna har vokst! 0

Jeg blir så glad når jeg ser ned i krukkene mine, ettersom jeg ser at ting gror! Gressløken har enda ikke tittet ut, men de vil nok komme fram de også.

Sitronmelissen har enda bare to spirer, men de har blitt litt større.

Basilikumen gror som bare det! Nå har det kommet opp 6 spirer.Driver å snur seg etter sola disse søtingene, så må snu på krukkene flere gang om dagen. Er så gøy!

#hage #plante #urte #gartner #hildur90 #mshildur90

Ronja biter Gud nå. 1

for en uke, da jeg våknet, så la jeg med en gang merke til at Ronja virket sløv. Jeg hadde sett litt antydninger til det kvelden før, men ville vente å se om det faktisk var det jeg trodde før jeg ringte dyrlegen. Sent på søndagskvelden er det uansett vrient å få tak i dyrleger. Hun hadde øynene såvidt oppe, virket ikke som hun brydde seg om mye, og lå å sov på plasser hun aldri før hadde sovet. Det virker som om syke ørkenrotter har en tendens å sove utfor huset sitt av en eller annen grunn. Sånn fant jeg jo Gobi også, da hun dro videre. Jeg viste med en gang jeg så henne, at dette var hennes siste dag her. Så jeg ringt dyrlegen, men fikk ikke time før fire på dagen. Ronja spiste og drakk, så jeg skjemte henne bort noe voldsomt. Hun fikk eple, godbit, mat, havregryn og løvetannblad. Hun skulle få godt med valg på hva hun ville spise. Jeg ga henne også høy og dopapir i håp om at hun skulle ha noe å holde på med og kanskje glemte at hun hadde vondt. Hun holdt ikke noe særlig på med dem, men hun gnagde litt på en pinne jeg ga henne. Om hun hadde vondt eller ikke vet jeg ikke. Det er vanskelig å se om gnagere har vondt eller ikke, men jeg kan se for meg at selve dødsprosessen sikkert ikke er behagelig. Uansett prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen.

Vi dro med taxi hjemmefra halv fire, med en veldig hyggelig taxisjåfør. Og litt før fire gikk jeg ut av dyreklinikken, etter å ha tatt farvel med Ronja. Dyrlegen var veldig hyggelig og behandlet henne fint, og forklarte meg hvordan da kom til å gjøre det. Jeg klarte ikke å være der, da jeg viste at om jeg så det, kom jeg ikke til å klare å stoppe å grine før i morgen. Misforstå meg rett. Jeg gren mye, men det ville vært verre om jeg hadde sett det. Jeg er bare på den måten. Sterk, men med overaktive tårekanaler!


Kjære Ronja Røveren og Gobi Ørken! Søte trollene mine!

Etter det dro jeg til min nye/gamle jobb, og hentet nøklene mine, ettersom jeg skal begynne å jobbe der igjen. Sjefen min var der + en felles venninne, noe som var hyggelig. Dagen var ikke bare negativ liksom. Jeg og venninnen dro og kjøpte oss kuleis, før vi dro hjem. Er det ikke det jenter gjør når de er trist? Spiser is? Det er både godt og trøstende. Og det hjelper alltid å være med noen som du er glad i.

Når jeg kom hjemme igjen, føles det veldig tomt.

#gnager #ørkenrotte #dyr #kjæledyr #dyrlege #hildur90 #mshildur90

Urter! 0

Ettersom jeg elsker å jobbe i hagen og sånt, så fant jeg ut at jeg skulle prøve å kjøpe meg noen frø, og se hvordan det gikk. Jeg gikk til Plantasjen, og fant fort ut hvordan frø jeg ville ha. Jeg kjøpte gressløk, sitronmelisse og lilla basilikum. Jeg var spesielt spent på basilikumen, da jeg aldri har sett og smakt den lilla varianten før.

Så jeg satt igang og sådde ut frøene i hver sin krukke. Jeg skulle egentlig plante ut i seks krukker, men jeg gikk tom for jord. Får kjøpe mer jord etterhvert, om det trengs. En krukke med hver type er kanskje nok.

Jeg satte på små søte lapper, så jeg vet hvem som er hvem fram til plantene blir store nok til at jeg klarer å skille dem fra hverandre.

Ca en uke etterpå kunne jeg endelig se antydning til liv i krukkene mine.

Sitronmelissen har fått to små spirer.Og basilikumen har fått en liten søt spire!

Gleder meg sånn til å se hvordan de vokser opp!

 

#hage #plante #urte #gartner #hildur90 #mshildur90

Nesesituasjonen: enda ikke overstått. 0

Lauras nese er enda ikke helt god. På mandag så jeg antydning til at hun hadde blødd igjen, selv om håret rundt nesen har begynt å vokse ut. Jeg har jo testet ut litt hva det kan være for noe, og har byttet ut spon opp til flere ganger. Men nå er jeg snart ute av muligheter. Jeg har nå kjøpt inn Carefresh ultra, som er som et mykt underlag som visnok skal være veldig bra for dyrene og miljøet. Jeg håper det kan hjelpe iallefall, ettersom hun ikke vil skrape opp nesen sin når hun graver og styrer på.

Jeg har også snakket med en del folk som har ørkenrotter, og de mener det kan være sopp i buret deres, og det er dette hun reagerer på. Det er jo alltids en mulighet, selv om jeg finner det rart da jeg holder buret rent og tørt. I dag har jeg vasket akvariet skikkelig, og nå står det til tørk. I morgen skal jeg putte oppi det nye burstrøet, og se hvordan det går.

Her er hvordan laura så ut på tirsdag:


Dere ser antydningen til blod på nesen hennes, men hun har ikke blødd mer siden mandag, og hun er aktiv sånn som før.

Blir ikke dette bedre i morgen får jeg ringe dyrlegen igjen, og se om det er noe annen mulighet. Ut ifra det hun sa sist jeg var der, så er det nok en alergisk reaksjon av noe slag, men det kan jo være noe annet man kan gjøre for at ting skal gå bedre for Laura. Hater å se at hun lider uten at jeg kan gjøre noe spesielt med det.

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com