Prioritering! 1

Jeg har alltid hatt problemer med å prioritere ting. Som de fleste vet, har jeg alt for mange hobbyer, og klarer ikke velge bort noen. Derfor er det ekstra vanskelig når ting skjer i livet mitt som gjør at jeg faktisk må prioritere litt. Men jeg føler jeg har vært flink. Pga private ting i livet mitt, har jeg mindre tid og anledning til å gjøre alt jeg vil gjøre. Det er ikke en negativ privat ting, tvert imot, men det gjør at noen ting må prioriteres bort, eller iallefall prioriteres ned. 

Framover blir jeg å reise mer enn jeg vanligvis har gjort, og om alt går som jeg håper så vil jeg kanskje bli borte ukevis av gangen. Derfor blir det vanskelig å ha den perfekte hagen, noe som har vært drømmen min lenge. Jeg kan heller ikke skaffe meg flere dyr framover, noe som har vært i planene mine hele mitt liv. Jeg skulle slå meg til ro, fikse en skikkelig hage, bli nesten selvforsynt, og skaffe meg katter og høns. Men det går ikke lengre. Jeg kan selvfølgelig gjøre noe med hagen, men når jeg er borte flere uker i strekk, blir det dumt å ha masse blomster og slikt som må vannes. Som oftest kan faren min hjelpe til om jeg skal bort, men jeg kan ikke være avhengig av andre folk hele livet heller. 

Huset må jeg prioritere litt derimot. Det er en del ting som må fikses, og som jeg vet hadde vært deilig å faktisk fått fikset også. Å slippe å tenke på mønekammer som burde byttes, tak som ikke er isolert og slike ting, hadde vært brilliant! I sommer skal familien min hjelpe til å bytte tak på huset, noe som blir flott for vinteren, da vi før har slitt med å holde det varmt nok fordi taket ikke er isolert i hele tatt. Eller. Taket over den nyeste delen av huset er isolert, men det er bare snakk om et soverom så det hjelper lite. Veggene er heller ikke godt isolert, men vi får ta en ting om gangen, og taket er viktigst å få fikset. Vi driver også å pusser opp et gammelt uthus, og dette tar lang tid, spesielt ettersom jeg ikke er noen snekker, og faren min må gjøre det meste, men det går sakte framover. Jeg prøver å hjelpe til der det går an. 

Når det kommer til mine kreative hobbyer har jeg også måtte prioritere litt. De to viktigste hobbyene mine er for tiden youtube og skriving. Jeg har begynt å legge ut dikt på bloggen min Hildehogsnes.blogg.no, samt på facebooksiden min og Instagram. Jeg er ganske fornøyd med den spede forfatterstarten min, og er spent på hva framtiden vil bringe der. Jeg vil også prøve å holde bloggene mine aktiv, da de går under skrive-paraplyen min. Youtube er også viktig for meg, fordi det gjør at jeg får utløp for en del kreativitet, tanker og nerding. Jeg blir ikke å kutte ut noen hobbyer, for det ligger ikke helt i min natur, men de andre hobbyene blir jeg å bruke tid på når jeg har lyst og mulighet. Jeg må bare ikke la meg selv bli stresset over dette at jeg har tusen jern i ilden, og heller bare kose meg med livet. 


Selv om dette plager meg litt, dette å måtte prioritere bort ting, så tror jeg det er verdt å prioritere det lit ned framover, og man vet aldri hva framtiden bringer. Jeg har også en liten spennende nyhet om skrivehobbyen min, som dere kan lese her!

Oppdatering på første Kommentarsøndag! 2

Så, hvordan gikk første Kommentarsøndag?

Jeg føler det gikk greit. Jeg kommenterte på 10 youtubekanaler og 15 blogger (tror jeg). Jeg fikk ikke så mange linker til youtubekanaler, så jeg kommenterte på en del norske kanaler jeg føler men som jeg ikke er innom så ofte. Ikke de aller største da de får nok oppmerksomhet, men litt mindre kanaler, på min størrelse eller mindre. Blogger valgte jeg ut fra forsiden til blogg.no, og innlegg jeg fant via et par blogg-grupper på Facebook. 

Om jeg fikk med meg noen er vanskelig å vite, men det kommer vel etterhvert! Kanskje man skulle hatt med #kommentarsøndag når man kommenterer på ting? Men da kanskje folk føler at kommentaren de får er mindre verdt, fordi de tror folk bare kommenterer fordi de MÅ, ikke fordi de VIL? Det er vel kanskje ikke noe måte å sjekke hva slags hasjtags folk bruker i kommentarer uansett?

Men men! Jeg synes dette er kjempegøy, og oppdaget mange nye blogger som var verdt å følge med på!

I dag skulle jeg egentlig busse til butikken, men jeg har vrikket ankelen og været var ikke helt fint, så fant ut at jeg kunne vente en dag med å dra. I dag har jeg derfor ryddet bua vår, som skal brukes som "gjestehus" når vi har besøk. Vi skal nemlig bytte tak på huset, for å få det isolert, og derfor skal brødrene mine komme på besøk, kanskje med familiene sine også. Så da må det ryddes plass og vaskes slik at det blir koselig å komme på besøk her. Jeg har også lett fram leker som ungene kan få låne mens de er her, så det blir nok gøy! Nå skal jeg ta meg en varm dusj, ettersom jeg jeg har gått ute i regnet og blitt gjennomvåt!

Ha en fin dag videre!

#kommentarsøndag

 

KOMMENTARSØNDAG 4

Jeg har holdt på med blogging siden 2008, og youtube siden 2012. Jeg har hatt fire private blogger, er leder for to gruppeblogger, og har to private kanaler, samt ansvaret for RageQuits youtubekanal. Dette er derfor noe jeg har brukt mye tid på. Og det å bli oppdaget på internett er ikke akkurat enkelt, med alt innholdet som finnes der ute. Jeg har ikke akkurat hatt noen stor suksess på noen av delene, men jeg liker å holde på med det, og verdsetter hver eneste leser og seer. Poenget er ikke å bli kjent eller bli oppdaget av hele verden, men å ha det gøy. Og noe jeg virkelig elsker, er å få kommentarer. Ikke for å stryke mitt eget ego, men for å få tilbakemelding og å se at noe jeg har produsert faktisk fikk en reaksjon.


 

Etter å ha holdt på med blogging og youtube i flere år, ser jeg derimot at veldig mange bloggere og youtubere ikke kommenterer på andres publikasjoner, mens de likevel ønsker å få kommentarer på sitt eget. Jeg er med i flere grupper på facebook, både for blogg og youtube, hvor folk deler sine publikasjoner. De aller fleste får ikke noen tilbakemelding ved å legge ut innlegg på slike sider, og ut ifra egen erfaring kan jeg trygt si at man ikke får så mye ekstra oppmerksomhet fra det, da alle bare bruker de til å legge ut sitt, og ikke for å oppdage andre. Det er selvfølgelig unntak, men det er dessverre få av dem.

Slike grupper er jo egentlig skapt for å lage et tettere fellesskap og for å kunne oppdage andres produksjoner. Men når alle bare tenker på seg selv, så vinner ingen på det. Om ingen orker å kommentere, så vil det heller ikke bli noen kommentarer.

Derfor vil jeg begynne noe som kalles «kommentarsøndag». Det betyr at hver søndag så skal vi som er med på dette kommentere på andre innlegg. Det er ikke snakk om spam-kommentarer, men kommentarer som fører noe med seg. Om noen har lagt ut et fint bilde, så kommenter hvorfor du liker bildet. Om noen har skrevet et provoserende innlegg, så kommenter på en hyggelig måte hva du mener om saken. Om noen har lagt ut en video, kommenter og si hva du synes, og har du kritikk; gi den på en hyggelig og konstruktiv måte.

Om flest mulig blir med på dette, så skal det ikke så mye til for å gjøre en forskjell. Det er så mye bra som blir produsert rundt og kring, og det er så mange som fortjener kommentarer og oppmerksomhet, men som må slite dag ut og dag inn uten å få noe tilbake for det.

Your Comment Counts words on a red suggestion box to illustrate the value and importance of feedback, opinions, suggestions and brainstorming ideas
 

Dette er noe jeg tror vil føre mye godt med seg. Du kan spre litt glede, og samtidig oppdage noe nytt å følge med på. Det er også mange som blir umotivert til å holde på med det de liker, fordi de ikke får noe tilbakemelding og derfor føler at ingen bryr seg, og det er utrolig trist. Derfor hvis vi alle sammen blir flinkere å gi kommentarer, så kanskje flere blir motivert til å fortsette. 

Vil legge til at jeg ikke starter dette for å selv få flere kommentarer. Om jeg får kommentarer er det flott, men jeg startet ikke dette for meg selv. Jeg startet det for alle som produserer ting, som rett og slett ikke får noe ut av det, selv om de er flinke. Jeg startet det også fordi jeg føler samfunnet rundt blogging og youtube har blitt mer kynisk og egosentrert de siste årene, og derfor ville gjøre noe som absolutt ikke er egosentrert, nemlig å gi andre noe uten å forvente noe tilbake.


Har du lyst å være med?

Det er enkelt, fordi du legger det opp selv hvor mye du vil gjøre ut av dette, bare man husker å ikke spamme og å være vennlig i tonen. Personlig blir jeg å legge ut poster på facebook, hvor folk kan legge linker til deres blogger/kanaler, samtidig som jeg blir å oppsøke kanaler og blogger som får lite kommentarer. Finner jeg noe jeg absolutt digger, blir jeg å gi en shoutout på mine sosiale medier. Men som sagt gjør man så mye eller lite som man vil. Har du bare tid og lyst til å gi en kommentar hver søndag, så er det en god start. Kanskje gjør du dagen litt lysere for et menneske, og det er det verdt. Man kan også kommentere andre dager enn søndag selvfølgelig, men å ha en fast dag i uken hvor man kommenterer, gjør det kanskje enklere å huske på for oss.


#kommentarsøndag

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits