hits

To ørkenrotter ble til en. 3

 

Jeg har en trist nyhet å komme med. For et par uker siden døde Gobi, den ene ørkenrotta mi. Ettersom dette er bloggen jeg skriver om litt mer hverdagslige ting tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan det skjedde. Jeg sto opp og skulle akkurat til å dra til jobb, jeg skulle bare kaste inn noe mat og sånt til ørkenrottene og kaninen (ja jeg har en kanin, mer om det senere), da jeg så noe forferdelig. Gobi lå helt urørlig i sponen, og jeg trodde hun var død. Jeg tok fram pose og hansker, for jeg ville ikke at hun skulle ligge der i buret hele dagen. Men da jeg plukket henne opp var hun selvfølgelig ikke død. Hun var derimot i et slags koma. Hun var kald og rørte ikke på seg, men pustet og rørte på nesa av og til, så det var tydelig at hun hadde vondt. Jeg fikk helt panikk, for jeg hater at dyr lider, jeg skulle på jobb, og jeg ville jo selvfølgelig ikke at Gobi skulle dø. En annen ting var jo at jeg ikke hadde så mye penger på kontoen, så jeg hadde verken råd til taxi eller dyrlege. Jeg ringte hjem og heldigvis kunne mamma låne meg litt penger, så jeg kom meg til dyrlegen. Det var en ganske kort affære, ettersom det søte småtrollet mitt mer eller mindre var død. Og jeg slapp å betale for avlivningen.

 

Dette var helt forferdelig. Jeg viste jo de kom til å dø, og jeg har vært med på at dyr har dødd før, men jeg har seriøst ikke grått så mye en dag, som den dagen. Alt var bare helt kaos og forferdelig. Gobi ble ca to år, noe som er ganske vanlig for ørkenrotter, og det var umulig å unngå. Enten hadde hun kreft eller leversvikt, eller hun kunne ha dødd av alderdom rett og slett, og det er vanskelig å se i forveien om sånt skjer. Hun slapp i alle fall å lide den siste timen dyrlegen sa hun hadde igjen å leve, og det er jo en trøst. Men fremdeles ikke noe gøy.

 

Dessuten er nå Ronja helt alene, noe som gjør at hun har større sannsynlighet for å få depresjon. Jeg gjør mitt beste for å aktivere henne, og lufter henne hver dag, så får vi se om det går bra å ha henne alene. Hvis det ikke går bra får jeg skaffe en eller to ørkenrotter til, og prøve å integrere dem, men det er en risky og arbeidsom affære som jeg håper å unngå. Ørkenrotter er nemlig veldig voldelige, og å integrere en ørkenrotte med noen ny kan ende med at den ene dreper den andre om man ikke er forsiktig.

 


 

Jeg savner deg Gobi, og jeg håper du sitter i himmelen og har det gøy ved å bite Gud i øret eller fingeren eller noe sånt sånn som du brukte å gjøre på meg. Du var en liten røver, og ble av og til kalt stygge ting av meg, men du var den søteste lille skapningen på jorda i mine øyne likevel.

 

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com