hits

Valpe- og kattungekampanje i Tromsø: Gratis! 2

Fram til 23. august er det en valpe- og kattungekampanje i Tromsø, på 3 ulike klinikker. De 3 ulike klinikkene er: Dyresykehuset Tromsø, Dyreklinikken Kvaløya og Dyreklinikken Tromsdalen. Bestiller man time får man sjekket at dyret er frisk, ernæringsveiledning og forprøver. Dette er en flott mulighet for de som har skaffet seg en kattunge eller valp i sommer, eller om man har noen man skal gi bort/selge. Å kunne vite at dyret sitt er frisk er iallefall en flott følelse!Glade og sunne kattunger! En pinne med en liten tapebit på er et flott leketøy for små kattepuser!

 

#katt #hund #tromsø #dyrlege #dyreklinikk #gratis #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90

Hvorfor jeg aldri kommer til å avle dyr! 0

Jeg har ofte fantasert om å avle fram dyr, av flere grunner. For det første tror jeg at det kunne vært en jobb jeg hadde trivdes med, og jeg hadde nok vært flink til det også. Dessuten er dyreunger utrolig vakre, og det er så fascinerende å se dem vokse opp. Da jeg fikk meg ørkenrotter, vurderte jeg om jeg skulle låne en hannørkenrotte og gjøre en av jentene gravide. Jeg bestemte meg tilslutt for å ikke gjøre det, dels fordi det hadde vært mye jobb, og fordi jeg måtte delt opp Gobi og Ronja fra hverandre en stund, men den viktigste grunnen til hvorfor jeg ikke ville avle fram ørkenrotter var grunnet alt ansvaret. Ansvaret å passe på dem og slikt var null problem for meg, men ansvaret for å finne dem nye eiere hadde vært ekstremt vrient. Selvfølgelig finnes det gode dyreeiere der ute, det er ikke det som er problemet. Problemet er å finne dem, å skille dem ut fra de som ikke er gode dyreeiere. 

Alle disse historiene om dyr som blir dumpet, avlivet og kastet ut fordi eierne er lei av dem, angrer seg osv, har rett og slett skremt meg såpass. 


Gobi da hun var unge.

Og fordi så mange folk dumper dyrene sine, eller dyrene deres får unger uten at eierne har tenkt på konsekvensene, så er det også mange dyr der ute som allerede trenger hjem, så hvorfor gjøre det verre for dem å få seg det hjemmet de fortjener ved å sette flere dyr inn i verden? Bare se på Dyrebeskyttelsen sine sider, eller finn.no, så ser du hvor mange dyr der ute som trenger hjem, og som alle fortjener et nytt og bedre hjem. 

Jeg sier ikke at folk ikke burde avle fram dyr om dette er noe de brenner for, og vil gjøre på en skikkelig måte, men at jeg aldri kunne klart det. Det er rett og slett for mange faktorer for meg som setter bremser for det. Når jeg en gang skaffer meg dyr, vil jeg nok adoptere fra Dyrebeskyttelsen, så lenge det er mulig. Jeg vil jo ha høns, og de er kanskje litt vrien å adoptere! Og kanskje vil jeg sette et kull kattungen til verden, men da skal jeg vite på forhånd at jeg kan finne gode hjem til dem, eller beholde dem selv. Men en ting er sikkert, jeg kommer aldri til å avle dyr for å selge dem til ukjente.


Noen av hønsene vi hadde før, av sorten silkehøns. Den brune hanen het Olle, mens den svarte het Sinnataggen, mens de hvite jentene hadde ikke navn.

#dyr #høns #avl #gnager #animal #dyrevern #dyredumping #kjæledyr #hildur90 #mshildur90

Lykke-Line, utsultet og forlatt! 0

Advarsel: Noe sterke bilder.

Hver sommer får vi høre alt for mange skrekkelige historier om dyr som blir dumpet, forlatt eller avlivet grunnet uansvarlige eiere. For et par uker siden ble det funnet to katter, forlatt i en leilighet. Den ene katten var dessverre død, mens den andre katten var i forferdelig forfatning. De hadde mest sannsynlig blitt forlatt uten mat i leiligheten, og derfor sultet sakte men sikkert ihjel. 

Katten som overlevde ble sendt til dyrlegen, som aldri før har sett en så tynn katt. Lykke-Line var så sliten og svak at hun ikke klarte å løfte på hodet en gang, men ble tatt godt vare på av dyrlegen, som ga henne næring, væske og kjærlighet. 

Jeg har prøvd å funnet ut hva som er statusen til katten i dag, men jeg har ikke funnet noe, som mest sannsynlig er et godt tegn. Hadde hun dødd hadde det nok kommet en artikkel eller to ut om dette. Er det noen som vet noe, så gjerne kontakt meg. Håper det går bra med katten. 

Kilde: Artikkel

 #katt #dyr #cat #dyrevern #dyredumping #sommerferie #samfunn #hildur90 #mshildur90

Viste du at: 0

Kaniner er faktisk ikke egnet for å være i bur dagen lang. De tar faktisk skade av det, samt at de kjeder seg noe voldsomt. Kaniner som lever et stillesittende liv i bur utvikler benskjørhet og forkalkningsgikt, og degenerert ryggrad, porøse knokler og redusert bevegelse i muskler og ledd gir kaninen sterke smerter. Kaniner er noen av de mest misforståtte kjæledyrene vi har dessverre.

Dere husker vel alle Rasmus, den rampete fosterhjemskaninen jeg passet på en stund.


Vil du vite mer kan du følge denne bloggen, som tar for seg hvordan man får til et godt kaninhold!

#kanin #hare #ikkegnager #dyr #kjæledyr #hildur90 #mshildur90

Vaskebjørn spiller sprinkelharpe! 0

Fant denne søte videoen i dag, av en vaskebjørn som leker seg med et sprinkelanlegg. Tro om han hadde det gøy?

#dyr #kjæledyr #animal #vaskebjørn #morsom #humor #hildur90 #mshildur90

Gladnyhet for dyreelskere! 0

For noen uker siden ble 5 katter funnet dumpet i en pappeske i skogen, 4 av dem var kattunger, mens den 5. var mammakatten. Og som alle har fått med seg er det blitt dumpet ufattelig mange dyr denne sommeren, ettersom dyrene får uplanlagte barn, eller de egosentriske eierne skal på ferie. De som er fosterhjem for Dyrebeskyttelsen har hendene fulle, spesielt de som tar inn katter. Og som oftest slipper folk unna med å dumpe dyrene sine, da det kan være vrient å finne ut hvem som er eieren, og fordi politiet har andre ting de må bruke ressurser på.Bildet er lånt fra kildeartikkelen (sa.no), og tilhører ikke meg.

Men denne gangen virker det som at politiet tok saken på alvor! I går pågrep de nemlig kvinnen som dumpet disse 5 kattene, og hun ble siktet for brudd på dyrevernsloven. Politiet på Greåker burde få masse ros for dette, da de ikke bare tok saken på alvor, men det forhåpentligvis også har konsekvenser for kvinnen, samt at det sender ut signaler om at dette ikke er greit. 

Kvinnen påsto i avhør at hun ikke hadde satt dem ut for å dø, men at hun hadde satt dem ut der med intensjon om å ringe dyrebeskyttelsen, også hadde hun glemt å ringe dem. Hvordan man kan glemme å ta en telefon som redder kattene dine fra å sulte ihjel fatter jeg ikke, så jeg tror nesten dette er en løgn for å prøve å slippe unna. Men som utenforstående kan man ikke si noe med sikkerhet. Kanskje er hun rett og slett VELDIG vimsete eller noe i den duren.

Uansett trenger man ikke sette dyrene sine ut i skogen for å få hjelp av Dyrebeskyttelsen. Det er jo bare å ringe dem og be om hjelp, forklare situasjonen. Og er man tålmodig klarer man alltids å finne noen privatpersoner som kan hjelpe også. 

Dette er en gladnyhet for mange grunner. Politiet tok dyrevern på alvor, de fikk tatt den som gjorde det, og kattene har det bra hos Dyrebeskyttelsen. 

Kilde.

#dyr #katt #kjæledyr #dumping #politi #dyrevern #dyrebeskyttelsen #hildur90 #mshildur90

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com