hits

"Du må finne deg en rik mann" 1

Dette er noe jeg stadig vekk har fått hørt i min oppvekst. Jeg ønsket meg gård og en hest, og da fikk jeg til svar "Du må finne deg en rik mann". Jeg drømte om å utvide huset etterhvert, og fikk til svar "Du må finne deg en handyman". Mannfolk var liksom svaret på alt. Og nå venter sikkert mange folk i spenning på at jeg skal komme ut av skapet og si at jeg liker ikke menn, men damer. For det er tydeligvis mange som tror jeg er lesbisk, til og med i min egen familie. Men når, beklager å måtte skuffe dere, jeg er ikke lesbisk. Hadde jeg vært det, hadde jeg kommet ut av skapet for lenge lenge siden, da det aldri har vært et problem i min familie eller vennekrets. Det ville gått for seg på den måten: Jeg var på besøk til foreldrene mine, også ville jeg bare sagt "forresten e eg lesbisk, så om eg tar me ei jenta heim, itj bi sjokkert" og hadde sikkert fått til svar "æ vest d!" eller "ja ok!". Det hadde vært null stress. Jeg er heldig som har en så åpen familie og vennekrets!

Dette handler ikke om seksualitet, men det at kvinner gjennom hele oppveksten får høre at de trenger en mann for å gjøre ditt og datt. Og ja, mannfolk er kjekke å ha, men ikke et krav. Bestemmer man seg for noe, får man det som oftest til. Og om man er enslig, og møter på en utfordring man ikke klarer, da har man jo venner og familie å spørre om hjelp. Men om jeg spør om hjelp, er det ikke fordi jeg er ei dame, men fordi jeg, som en enkelt person, ikke kan gjøre alt her i verden. Og ingen menn kan gjøre alt her i verden selv heller.Jeg lurer på om mannfolk ofte får høre "du trenger en kvinne til ditt og datt"? Kanskje gjør de det, men da sikkert fordi de ikke er så flinke å lage mat eller vaske hus. For det er liksom en "kvinneting". Mens skal en kvinne pusse opp hus, da trenger hun en mann, for det er en "manneting". 

Jeg er oppvokst på bygda, hvor folk er stolte av å klare ting selv. Og ungene i min familie har fått gleden av å lære seg husarbeid, og det å hjelpe til, fra vi var ganske unge. Jeg husker en sommer der hele familien jobbet med å male huset vårt for eksempel, og da var ikke jeg så veldig gammel, kanskje 6 år. Jeg hjalp til slik som de andre. Jeg gjorde ikke like mye som dem (fordi jeg var liten og kort), men jeg var del av det likevel. Det hadde ingenting å si at jeg var jente.

Når jeg flyttet på hybel kunne jeg allerede å vaske klær, lage mat, og reparere mine egne klær. Og jeg er glad i å klare selv. Når vaskene mine går tett, er det lett å åpne opp rørene og fikse det selv, men likevel har jeg møtt på folk som har blitt sjokkert over at jeg klarte det selv. Faktisk så jeg en artikkel for noen måneder siden, som forklarte hvordan folk åpnet rørene under vasken, så dette er tydeligvis ikke noe alle kan, noe jeg trodde. Nå for tiden driver jeg å pusse opp hus. Det er en gammelt hus, over 100 år, som foreldrene mine eier. De har pusset opp en del før (med hjelp fra meg), men det er fremdeles en del ting man kan gjøre. Jeg har jobbet med å fikse opp terrassen i sommer, og skal iløpet av høsten male stue, og kjøkkeninnredningen. Jeg skal også snekre min egen bokhylle, noe jeg gleder meg til! Fram med tomstokk og sag!

Terrassen har blitt vasket, men ettersom den er gammel, har jeg i dag pusset den med maskin, for å bli kvitt noen svarte flekker. Jeg vet av folk som blir overrasket og stolt over meg, fordi jeg har klart dette selv. For det å sette i en stikkontakt, ta på seg en maske og øretelefoner, for så å pusse en terrasse, det er tydeligvis vanskelig, spesielt om du er kvinne, og dermed er det en manneting. 

Da jeg hugget ned et tre i hagen (med min lille øks Brynhild) var noe av det første jeg sa til min mor "Og hvem sier at jeg trenger en mann for å få ting gjort!". Bare for å poengtere at det å hugge ned trær ikke trenger å være en ting bare menn gjør.

Jeg forstår at de som sier "du trenger en rik mann" ikke mener noe vondt med det, men heller prøver å være morsomme, eller poengtere at det koster en del å ha en hest og gård, og dette er ikke ment for å henge ut noen. Jeg er glad i alle, selv om de kan si dumme ting av og til. Men jeg tror ikke dette bare skjer med meg. Det er ikke bare jeg som får høre at jeg "trenger en mann". 

Bare se på alle Disney-filmene. Iallefall klassikerne. Askepott har det forferdelig, blir behandlet som en slave av stemoren, men blir reddet av en kjekk prins, som gifter seg med henne (fordi han synes hun er vakker), og de lever lykkelig alle sine dager. Ariel skriver under på en kontrakt med et slemt monster, og bytter bort stemmen sin, bare for å få en sjanse med en kjekk mann (som hun bare liker fordi han er vakker), og alt ender selvfølgelig godt, han gifter seg med henne (fordi han synes hun er vakker også) og de lever lykkelig alle sine dager. Snehvit blir forhekset, og kan bare vekkes av "ekte kjærlighets kyss", og selvfølgelig kommer en kjekk prins og kysser henne (fordi hun er vakker), og de gifter seg og lever lykkelige i alle sine dager. Hun sov, og han forelsket seg i henne, noe som vil si at alt han brydde seg om, var hvordan hun så ut. På Disney sine sider står det det til og med dette om henne: "Snehvit er sjenerøs og kjærlig, og liker rengjøringen og matlagingen for de syv dvergene, og er fornøyd med å muntre opp andre mens hun venter på en dag da hennes prins kommer". For at ingen skal misforstå. Om en kvinne har lyst å vaske hus og lage mat, så er jeg ikke imot dette. Hun må få velge selv. Men fra en ung alder ble vi lært opp til at en mann i livet fikser alt. Og at dette er målet med livet. Finn en "prins" og lev lykkelig alle sine dager. Jeg husker en tid der jeg trodde at om jeg fant meg en kjæreste så ville livet mitt ble så mye bedre, men jeg har kanskje blitt litt mer kynisk på mine eldre dager. 

Om jeg får meg kjæreste, så er det flott. Og ja et par ting blir enklere å gjøre når man er to, i forhold til om man er en. Men det er ikke noe jeg "behøver" for å få det livet jeg vil ha. Man skal ikke trenge en rik eller handy mann, for man klarer selv!

Og hva om jeg hadde vært lesbisk? Da hadde jeg fått høre hele mitt liv at jeg trengte en mann, når jeg selv ønsket meg ei dame!

 #handyman #handywoman #klareselv #samfunn #synspunkt #feminist #feminisme #likestilling #disney #menn #kjæreste #trengerenmann

Dagens sang: Foxtrot Uniform Charlie Kilo 0

Av Bloodhoung Gang! En ganske morsom og fengende sang! Har hatt denne på hjernen den siste uka..

Litt seksuelt innhold bare så dere vet.

Frivillige barnløse er egoister! 11

For en god stund siden leste jeg en artikkel, om folk som velger å være barnløse. Det var en diskusjon som raste rundt en god stund, og for min del var det veldig interessant. Jeg er nemlig en av disse som ikke vil ha barn. 

Jeg har aldri fantasert om å bli mamma, eller hatt et sterkt ønske om å produsere et barn. Det er ikke slik at jeg hater barn, tvert imot er jeg veldig glade i dem. Jeg elsker tantebarna mine, og synes det er stor stas når jeg får være med dem. Men jeg vil ikke ha mine egne barn. For det første er jeg ikke i en situasjon hvor et barn hadde vært en logisk ting å skaffe seg, med tanke på at jeg verken har økonomi til det, en mann, førerkort eller lyst på barn. Frihet er noe som står sterkt i mitt liv, og det gir meg mye glede å kunne gjøre litt som jeg vil.

Det kan jo selvfølgelig hende at jeg ombestemmer meg når det kommer til barn, men jeg tviler egentlig litt. Jeg bruker å si til folk som spør at jeg ikke har lyst på barn, men at om jeg en gang føler at jeg er klar og vil, så vil jeg heller adoptere. Ikke fordi det gir deg mer frihet å adoptere, i forhold til å produsere din egne unge, men det er så mange barn der ute som ikke har foreldre, så hvorfor ikke hjelpe noen av dem? Dessuten er det ingenting som frister med å være gravid og å føde.

Den artikkelen jeg leste provoserte meg grenseløst, men jeg tenkte jeg ikke skulle skrive noe om det, ettersom mange dømmer de som sier de ikke vil ha barn. "hva er feil med deg?" og "hvorfor vil du ikke ha barn?" er ting som stadig går igjen. Jeg vil bare si at om det er noe galt med meg, og det er derfor jeg ikke vil ha barn, da er det vel bra at jeg ikke får barn?

Men etter å ha tenkt på dette lenge fant jeg ut at dette var faktisk noe jeg bryr meg så mye om, at jeg nesten måtte si noe på det. Artikkelen sa i grove trekk at de som valgte å ikke få barn var egoister ettersom de kom til å bli en byrde for samfunnet når de ble eldre. Her er jeg helt uenig. ALLE SAMMEN blir en byrde for samfunnet, uansett om man har barn eller ikke. Hvor mange gamle ender vel ikke opp på sykehjem og aldershjem, fordi barna deres ikke har tid til å hjelpe dem? Og hvor mange gamle sitter vel ikke i ensomhet, selv om de har barn? Sjansen er litt større for at de kan få hjelp når de har barn, men det er langt fra en selvfølge. 

Dessuten, er det ikke mer egoistisk å skaffe seg barn en ikke ønsker, bare for at de skal kunne hjelpe deg når du blir gammel? Å være uønsket og føle en bare er i veien kan ikke være en god oppvekst. Og ja, kanskje kan disse som ikke vil ha barn, men som føler de må, skjule at de egentlig ikke ville ha barn, for man blir jo glad i skapningen. Men det vil alltid være andre ting en heller har lyst å gjøre, isteden for å ta seg av ungen. For her er tingen. Når du skaffer deg barn, så blir barnet livet ditt. Alt du gjør omhandler barnet, og de få tingene de gjør som ikke har noe med barnet å gjøre, må skje mens barnet sover eller er med andre folk. Og om du ikke ønsker et barn, og ønsker frihet, så vil dette sakte men sikkert kvele deg. Og dette kan barnet føle. 

Så nei, jeg er ikke egoistisk fordi jeg ikke vil ha barn. Jeg blir en byrde for samfunnet uansett hva jeg gjør, ettersom de fleste barn har sitt eget liv å tenke på når foreldrene blir gamle. Og om jeg blir så stor en byrde som gammel fordi jeg ikke har produsert barn (som sikkert hater meg fordi jeg ikke ønsket dem uansett), så kan vel bare en snill sjel ta meg bak uthuset og skyte meg når tiden er inne. Da har jeg fått levd det livet jeg ønsker, og hatt det flott, også slipper vi at jeg blir en byrde for samfunnet.

#barn #familie #barnløs #samfunn #egoisme #eldre #byrde

Dagens sang: God Knows 0

Av Like Swimming! Enda en sang av de.. jeg vet! Men elsker dem i dag også!

 

Dagens sang: Go Buffalo! 0

Av Like Swimming! Et svensk ganske nytt band, som jeg virkelig elsker!

Dagens bilde: Kjempetreveps! 0Jeg møtte på en stor veps her en dag, nemlig en kjempetreveps! Hun var ca 3 cm, og ganske hyggelig. Først ble jeg litt redd, men så ble jeg fascinert og måtte studere henne nærmere! Jeg sier Hun og Henne, fordi etter å ha lest litt om kjempetreveps fant jeg ut at det er hunnene som er størst, og at de legger egg i treverk.

Denne store skapningen drev å skrapte spissen på halen mot terrasseveggen, og det så ut som at hun testet ut om hun kunne lage hull der å legge eggene sine der. Hun fløy etterhvert videre, og fant helt sikkert en fin plass å legge egg, så mye trær som det er her!

#insekt #veps #kjempetreveps #sommer #bug #dyr #hildur90 #mshildur90

Se mer på mobilen plis! 2


 

Jeg bor på en slik plass, at min regel om at besøkende ikke skal sitte med mobilen oppi trynet hele besøket, passer seg ganske bra. Det er nemlig bare dekning i et vindu i hele nedre etasje, og bare i et vindu i øvre etasje.. Derfor kjøpte jeg denne søte mobilboksen, slik at mobilene ikke bare lå overalt i vinduet. Jeg får seriøst spasmer av folk som ikke klarer å skille seg fra mobilen sin, når de kommer på besøk. Å sjekke mobilen er selvfølgelig greit, og legge ut et bilde på Instagram innimellom også, men å sitte med den konstant, og trykke på den og bare såvidt følge med på hva man snakker om blir for dumt!

#mobil #folkeskikk #interiør #bygdeliv 

Dagens bilde: regnfullt edderkoppspinn (Samt minioppdatering) 0

Jeg har vært litt lite aktiv på nett for tiden. Lite videoer, lite blogging, og generelt stillhet fra meg når det kommer til spillfronten. Jeg begynte i ny jobb sist uke, som krever en del tid og oppmerksomhet fra meg, så er rett og slett derfor. Det at det har blitt fint vær, og at jeg er igang med Prosjekt: Sunn Nerd hjelper heller ikke. De siste ukene har det vært kjempefint vær her, så har jobbet mye ute i hagen. I dag er planen å plukke litt solbær, da en av buskene er moden nå (de andre henger litt etter, så skal gi dem litt gjødsel og kompostjord). I går lagde jeg rabarbrasaft, noe som var utrolig gøyalt! Tenker at jeg lager solbærsaft i dag om jeg får tid. 

Jeg jobber nå på en skole, som miljøarbeider. Min arbeidsoppgave er å passe på at elevene har det bra, i samarbeid med andre ansatte, også skal jeg arrangere miljøkvelder og turer. Det er mye variasjon i jobben, og trives veldig godt der! Lærerne er herlige, og elevene virker også herlige (ikke blitt så kjent med elevene enda). 

Ettersom jeg skal være med på litt turer og sånn i jobben, så bruker jeg det som motivasjon til å trene mer. I dag var vi på en kort fjelltur, og jeg kjente virkelig at det hadde vært greit å være mer sprek (nå er jeg også forkjølet, så gikk litt tregere pga det). Jeg går og sykler til jobb hver dag, men sykler og går litt ellers også, samt litt styrketrening og boksing. Er iallefall en grei start.

Vel, jeg skulle egentlig bare legge ut et bilde jeg hadde tatt, men dette ble iallefall en liten oppdatering. Har sikkert ikke tatt med alt, men kommer flere livstegn fra meg etterhvert!Var veldig søtt med alle regndråpene i spindelvevet! Ser du nærmere ser du også edderkoppene! Det er flere der! 

#edderkopp #spider #regn #sommer #oppdatering #mshildur90 #hildur90

 

Oppdatering på ørkenrottene! 2

Jeg har fått høre at noen blir forvirret over ørkenrottene mine. Hvem lever, hvem har dødd, hvor gammel er de og hvor mange har du nå? Så jeg tenkte jeg kunne skrive en liten oppdatering på akkurat dette!

Gobi og Ronja var mine to første ørkenrotter! Gobi var lys, nesten hvit, mens Ronja var gråbrun. Jeg fikk de i 2011, og jeg trivdes veldig godt med de. De ble veldig tamme, og vi kjente hverandre så godt etterhvert, at jeg bare kunne komme med hånden min, så hoppet de oppi der og ventet på å bli båret til badet, hvor de fikk løpe rundt. Gobi var den rampete, som av og til fikk for seg at hun skulle bite deg alt hun bare kunne (heldigvis gikk de periodene fort over). Ronja var den som var mer forsiktig, men var likevel veldig rolig og tam.

Gobi og Ronja like etter at jeg hadde fått dem!

Ronja og Gobi har blitt voksen. Her henger de på badet.

Så en morgen så jeg Gobi ligge helt stille i buret, og jeg tenkte hun var død. Da jeg løftet henne opp, så jeg derimot at hun pustet, men hun var kald og rørte ikke på seg. Det var en fryktelig opplevelse, da jeg egentlig skulle på jobb, og ikke hadde penger til å dra til dyrlegen. Jeg holdt henne inntil kroppen for å varme henne litt opp, og ringte til foreldrene mine, slik at jeg fikk låne litt penger til dem. Jeg dro til dyrlegen og fikk henne avlivet, for det var ingenting man kunne gjøre, og jeg ville ikke la henne ligge å lide. Dette var i 2013, så Gobi ble ca to år.

 

Da ble Ronja alene, og etter en stund fant jeg ut at jeg burde skaffe to nye ørkenrotter, slik at hun slapp å være alene. 

Laura og Orla skaffet jeg i begynnelsen av 2014. Laura var svart, og Orla er mørkebrun. Planen var at disse to skulle gå sammen med Ronja etterhvert, men slik ble det dessverre ikke. Lauras nese ble etter kort tid sår, og mistet pels. Jeg var flere ganger til dyrlegen med henne, og vi trodde det var allergi. Men etter å ha prøvd å bytte ut alt i buret deres opp til flere gang, til det punktet der de nesten bare hadde sand og mat i buret, så fant vi ut at hun måtte få slippe. Da hadde jeg brukt sikker 5000 kr på å prøve å gjøre henne bra, og var helt utslitt, og hun var også utslitt og tynn. På Lauras siste dag fikk hun og Orla en fin skål med mat, havregryn og forskjellige godbiter. Jeg ble egentlig ikke så godt kjent med Laura, ettersom hun ble syk så fort etter at jeg fikk henne, men hun var en tøffing. I flere måneder hadde hun sår nese (den ble bedre, så verre, så bedre, så verre osv, så hun hadde det ikke konstant), men likevel sto hun på, og ble tammere, selv om jeg måtte gi henne medisiner, og rense nesen hennes hver dag. Orla har jeg enda, så hun er jeg godt kjent med.

Laura og Orla fikk hoppe mellom to akvarier, noe som var veldig spennende. Dette var før Laura fikk sår nese.

Den samme sommeren fant jeg Ronja i buret sitt, veldig sliten og litt merkelig. Hun satt å sov åpenlyst, noe hun vanligvis ikke brukte å gjøre, og slikket på en stein innimellom. Jeg ringte dyrlegen og snakket med hun, og vi fant ut at det var Ronjas tid også. Hun var da 3 år, noe som er ca den standard-alderen ørkenrotter i fangenskap blir. Jeg fikk time til dyrlegen samme dag, og de siste timene med Ronja ble brukt til å kose med henne, gi henne godbiter, og passe på at hun hadde det varmt nok. 

Da Orla ble alene, tenkte jeg å skaffe meg 1 ny ørkenrotte, og prøve å sette de sammen. Dette var i slutten av 2014. Men da jeg dro til dyrebutikken hadde de to jenter der fra før av. En av dem hadde vært der lenge, alene, og hadde akkurat blitt satt sammen med en yngre ørkenrotte. Jeg kjøpte disse to, og kalte de Klara Numel Hudini og Johanna. Klara er svart, med litt hvitt på potene og under haken, og Johanna er kremfarget. Klara er yngst, og er en liten ramp. Den første natten de var hos meg, klarte hun å komme seg ut av buret, og gjemme seg i garnskuffen min, hvor hun makulerte flere garnnøster! Hun hadde også klart å brukket halen, mest sannsynlig før hun kom til meg, men vanskelig å vite med sikkerhet. Da hun var på rømmen kom jeg også nesten for seint til jobb, hvor jeg skulle ha åpningen på butikken. Heldigvis rakk jeg det akkurat, takket være hybelvertene som jeg fikk sitte på et stykke til, og en tilfeldig taxi som jeg hoppet på. Klara har også vært litt aggressiv, og likte å bite etter fingrene til folk. Dette er hun ikke nå lengre heldigvis.

Her er de alle tre sammen, før de ble uvenner. Orla, Klara og Johanna, sett fra venstre.

 

Orla er ei flott jente. Hun er rolig og tam, og vi kjenner hverandre veldig godt, ettersom hun har vært så mye alene. De er flotte alle tre jeg har nå, men Orla er nok favoritten, ettersom hun har opplevd så masse trist, og likevel ikke er deprimert eller sløv av den grunn! 

Selv om planen var at disse tre skulle bli satt sammen, har det ikke gått så bra. Johanna prøvde sist å drepe Orla, og Klara har bitt Orla i halen før dette. Så jeg har bestemt at Orla får være alene inntil videre, så lenge jeg har tid å bruke ekstra tid på henne. Selv om jeg trodde Klara kom til å være problemet, var det faktisk Johanna som var problemet da jeg prøvde å sette de sammen. Klara var faktisk snill mot Orla, og jeg trodde det hadde lykkes å sette de sammen, før Johanna prøvde å drepe Orla da.. Om Klara eller Johanna dør før Orla, så kan jeg prøve å sette de to som er igjen sammen, men fram til da tenker jeg at det får bare være slik det er. Jeg skulle så gjerne ønske at Orla kunne slippe å være alene, men jeg tror ikke det er mulig rett og slett, inntil videre. 

Så nå har jeg tre ørkenrotter. Orla er eldst, Johanna er nest eldst og Klara er yngst. Er det noe mer dere lurer på, så er det bare å spørre!

#ørkenrotte #gnager #dyr #kjæledyr #husdyr #gerbil #pet #animal #hildur90 #mshildur90

Spørsmålsrunde! 2

Tenkte jeg kunne ha en ny spørsmålsrunde, hvor du kan spørre meg om hva som helst! Gjerne prøv å tenk utfor boksen, slik at det ikke blir slike standardspørsmål jeg har svart på før på spørsmålsrundene!

(Har postet denne på nerde-bloggen min også, men ettersom ulike folk leser de to bloggene, legger jeg den her også!).Legger ved bilde av flaggermusa som kom inn på rommet mitt her en dag. Den heter Buffy, og skremte meg noe voldsomt! Men søt var den! Jeg laget en vlog hvor jeg snakket opp den, som du finner her!

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com