hits

Føkk digitale skjemaer for jobbsøking 1

Å søke jobb er ikke lett. Og selv om man skulle tro den digitale hverdagen vår gjorde det enklere å søke jobb, så må man nesten revurdere denne tanken. Det er nemlig skikkelig tungvindt å søke på jobber over nett. Noen få bruker enda mail for å ta inn jobbsøknader, og jeg må bare si "GUD VELSIGNE DEM!". De digitale søkeskjemaene man må bruke når man søker på jobb er så tungvindte og stjeler så masse tid når du allerede har skrevet CVen din på Word. Selv om du har en fin og fullverdig søknad må du nemlig fylle ut skjemaet, og legge inn alt av informasjon om deg selv. Og det er fint og greit nok, OM ALLE HADDE BRUKT SAMME SØKNADSSKJEMA. Jeg har sendt ut en god del søknader nå, i de få månedene jeg har hatt ufrivillig ferie, og jeg har vært gjennom iallefall 7 ulike sider hvor jeg må legge inn all av info på. Det hjelper ikke at jeg søker i flere ulike kommuner, men til og med det trenger ikke å ha så mye å si, når det virker som vær eneste butikkjede har sin egen side for å legge inn CV og søknader. Det er allerede tidkrevende og slitsomt å finne jobber og lage gode søknader, så man trenger ikke det ekstra stresset med å måtte legge inn alt på diverse skjemaer som ikke alltid funker.

For det er også et problem. De jævla søknadsskjemaene funker ikke alltid. Jeg skulle legge inn styrevervet mitt hos RageQuit i et av skjemaene i dag, og hadde fylt ut alle feltene. Ganske enkelt, og fram til da hadde det vært et ganske greit skjema. Når jeg trykker Legg Til, så kommer det opp med store røde bokstaver "Tittelen kan ikke være blank. Du må ha minst 1-100 karakterer der". Tingen var at det var ikke noe felt for tittel, og det jeg ville definert som tittelen på det som var der, hadde jeg alt fylt ut. Jeg ble temlig frustrert, ropte til pcen som om det var hans skyld, og spamklikket på Legg Til. Da ble det lagt til. Og det var flere slike øyeblikk iløpet av tiden jeg brukte for å legge inn alt. Den påsto jeg ikke hadde skrevet på plasser jeg hadde skrevet, og var lite samarbeidsvillig. Likevel vil jeg si at, ut av de skjemaene på nett jeg har prøvd, er denne ganske høyt opp på lista. De som lager slike skjemaer er tydeligvis ikke så nøye på om de skal funke, ta lite tid eller være..kremt.. brukervennlige. Det er jo bare snakk om jobbsøking, ikke noe viktige greier..

Og kjære arbeidsgivere.. Kan dere ikke bare benytte dere av mail isteden? Dere må kanskje bruke et par minutt lengre på hver søknad om dere bruker mail, men tenk hvor mye tid vi søkere har brukt på søknaden vi sender dere, så virker ikke de få minuttene så viktige lengre.. 

Død over elektroniske søkeskjemaer!Hadde det bare vært så enkelt som å trykke på en knapp assa..

#jobb #jobbsøking #digital #skjema

Skal du jobbe for en venn? 0

Jeg har flere ganger jobbet for venner, når det kommer til Youtube og videoredigering, og andre ting. Og for det meste funker det veldig godt, men jeg har lært et par ting likevel, som kan være godt å dele med andre.

1. Om du ikke stoler på personen, ikke jobb for han/henne. Som oftest er følelsene du har for en person iallefall noenlunde rett. For eksempel: om du vet noen er dårlig å betale for seg, så burde du kanskje ikke jobbe for han/henne.

2. Husk å skatte på det du tjener, eventuelt føre det opp på frikortet om du har det. 

3. Alltid avtal ting skriftlig. Om dere ikke skriver en kontrakt, så burde dere iallefall avtale betaling og hva som skal gjøres skriftlig. Dette er i tilfelle noen plutselig ikke betaler det de skal, eller om noen ikke gjør det de skal. Ideelt burde man ha kontrakt uansett hva jobben er, og om den du jobber for nekter å skrive en basic kontrakt ut ifra deres avtale burde mange varsellamper blinke rødt hos deg. 

4. Får du ikke det personen skylder deg, så ikke gi deg. Du har rett på pengene du har jobbet for, og da skal ikke arbeidsgiveren din la vær å betale deg. Da er det også greit å ha dokumenter som viser hva han/hun skylder deg. 
Om du noen gang får til svar "tror du jeg driter penger?" når du spør etter lønna di.. Løp!

#jobb #arbeid #lønn #kontrakt #avtale #vennskap

OL-Utøvere.. Legg bort mobilen! 2

På Dagbladet lå det en artikkel, om hvordan svenskene hadde reagert da de så hvordan nordmennene var kledd under OL-seremonien. De hadde på seg noen fargesprakende jakker, som hadde passet veldig bra til det norske curlingteamet for noen år siden. Dette bryr jeg meg fint lite om. De prøver å skille seg ut, og det gjorde de kanskje. Men det jeg tenkte på da jeg så bildet som ble brukt i artikkelen, var hvor egosentrisk vi har blitt. 

En god del av de norske utøverne hadde fram mobilen under seremonien. De fleste tar bilder, eller ser ned på mobilen, sikkert for å legge ut på sosiale medier. Og jeg forstår at de på en viss grad lever av å være aktiv på sosiale medier (det og sporten selvfølgelig), men når de er med i noe så stort som OL, og millioner ser på dem, så synes jeg det er litt rart å gå med nesa i mobilen, isteden for å være tilstede og oppleve øyeblikket. 


Foto: EPA/ESTEBAN BIBA


FOTO: MATT SLOCUM / AP

Og ja, jeg vet man kan multitaske, og alle som har fram mobilen for å legge ut et bilde opplever likevel øyeblikket, men under en stor seremoni så kan man legge bort telefonen. Det vil være enormt mange bilder fra seremonien uansett, så det er ikke for å ha minner for en senere tid. Det handler om å få likes, og å virke relevant. Og om de ikke hadde hatt fram mobilen under seremonien, så hadde kanskje bildene fra media osv vært enda bedre? Kanskje isteden for å være opptatt med mobilene sine, at de kunne snakket og hatt det gøy med hverandre? 

Personlig synes jeg det er trist når en persons egenskaper og evner blir mindre verdt enn deres sosiale medier. De er i OL for en grunn. De er flinke i det de holder på med, men likevel føler de at de må ta bilder til enhver tid for å få likes. 

Og jeg sitter ikke på min høye hest og ser ned på dem, for jeg er like ille. Når jeg ser en elgkalv utfor vinduet mitt, er første instinkt å finne kamera for å ta bilde, og isteden for å se på kalven og oppleve øyeblikket, kaster jeg det bort på å lete etter kameraet. Også blir jeg uansett frustrert over de dårlige bildene jeg sitter igjen med. Så i det siste har jeg prøvd å ignorere kameraet og heller oppleve øyeblikket. Hadde jeg gått i OL-seremonien, så hadde jeg ikke dratt fram mobilen iallefall. Seremonien er på mange vis et show, hvor utøverne er underholdningen, og hvor underholdende er det å se på andre ta selfies?


#OL #RIO #Norskeutøvere #mobil #sosialemedier #opplevelse #OLseremonien


PS: I morgen er det kommentarsøndag, og om du vil jeg skal lese din blogg, kan du legge en link til bloggen din på innlegget her!

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com