hits

Dagens sang - Ants Marching 0

Av Dave Matthews Band. Herlig sang av et herlig band.

Uferdige tegninger: sommerfugl og mytologiske skapninger 3

Noen uferdige tegninger, etter ting jeg har funnet på nettet. Vi lærer ting ved å herme!

Helt ferdige tegninger 1

Og som sagt tegner jeg etter ting jeg finner på nett, så jeg har ikke noen rettigheter på motivene.

To uker med ørkenrotter 6

 

På torsdag hadde jeg hatt ørkenrottene i to uker, og det feiret jeg med å bytte underlaget i buret og flyttet litt rundt på sakene til dem. Og jeg tror de likte det kjempegodt. Det gikk ganske greit å flytte over dem fra buret og til transportburet, selv om Ronja var litt vanskelig å få tak i. Da jeg skulle flytte dem over til buret igjen, gikk faktisk Gobi rett i handa mi så jeg kunne flytte henne over. Det var litt morsomt. Vet ikke om hun gjorde det med vilje eller om hun bare var nysgjerrig på handa.

Her er iallefall resultatet av ommøbeleringen:


Gobi likte veldig godt koppen jeg kjøpte på fretex som dere ser. Og Ronja makulerte sånn to doruller på en kveld.

 

Men det mest morsomme med kvelden skjedde da jeg skulle gi dem litt havregryn.. Gobi gikk faktisk opp armen min og gikk helt bak til nakken og ryggen min. Og dette gjorde hun flere ganger! Ble kjempestolt!

Internett-abstinens 0

Da har jeg vært uten internett i to døgn, og jeg må nok innse at jeg har en veldig stor og skummel avhengighet: jeg er avhengig av internett! Når internetten først forsvant var det ikke så næye. Det var midt på natta og jeg skulle jo uansett sove. Men dagen etter var helt forferdelig! Jeg dro faktisk til byen og shoppet litt og spiste middag med ei vennine bare for å komme meg bort fra den triste sannheten at det var ingenting jeg kunne gjøre for å få nett noe fortere. Jeg kjøpte meg en duk, ei bok, en kopp (til ørkenrottene), en skål og en søt liten gammel kanne på fretex, og to dvd-er på platekompaniet, den siste pirates of the carabean-filmen og den første narnia-filmen, så jeg iallefall skulle ha noe å gjøre vis nettet enda ikke var kommet tilbake.

Vasen er en gammel en, men ettersom det var samme stil som skålen fikk den være med på bildet.


Filmene.
Og internetten hadde selvfølgelig ikke kommet tilbake.. Så jeg gikk til hybelverten for å spørre om de viste noe om hvorfor jeg bare hadde lokal nett, og ikke noe ''skikkelig'' nett, men de hadde selvfølgelig ikke nett og det var ikke deres feil. De savnet nok også nettet veldig for de hadde brukt hele dagen til å vaske og rydde. Så jeg satt meg ned og så pirates-filmen, men det gikk opp for meg etter hvert at jeg ikke kom til å følge med så masse på den, for hvert tiende minutt måtte jeg sjekke om nettet hadde kommet tilbake.

Når jeg våknet i går var jeg helt sikker på at nettet hadde kommet tilbake. Jeg hadde til og med tatt med dataen på senga, sånn at jeg kunne gå på nett med en gang jeg våknet. Men nei da! Ingen internett! Så jeg begynte å prøve å gjøre andre ting, jeg tegnet, leste litt pensum, ryddet og fikset buret til ørkenrottene, men ingenting var spesielt morsomt eller interesant ettersom jeg gikk hele tiden å lengtet etter å få internett tilbake. Jeg savnet bloggen, facebook, nyheter og sjokkerende nok skolen sin hjemmeside (tenk om jeg hadde fått en mail). Men til slutt ga jeg på et vis opp. Ettersom internetten, den søte morsomme internetten, hadde vært borte i to døgn var det mulig at den ble borte mye lengre. Jeg måtte bare klare meg uten den.

Jeg fant også ut at jeg har en nytt kjæledyr:Så når jeg skrudde på dataen i dag tenkte jeg faktisk ikke så mye over internetten lengre. Jeg ville bare se en episode House og slappe av. Og plutselig oppdaget jeg at internett-ikonet hadde en blå prikk over seg, og jeg ble fra meg av lykke, og trykte meg inn på facebook, der det hadde skjedd kjempemasse siden sist jeg var der. Så måtte jeg inn på VG for å se om det hadde skjedd noe nytt i verden, noe det hadde. Også måtte jeg inn på bloggen min. Har så masse å skrive om så i dag kommer det sikkert til å regne innlegg fra meg. Sorry på forhånd for dette!

Verdens herligste ikon:

Det har iallefall gått opp for meg at jeg er litt for avhengig av internett, noe sikkert mange på min alder er.

De sier at første steg til å bli kvitt et problem er å innrømme at man har et!

 

Q: Noen som kjenner seg igjen i dette?

Usosiale ørkenrotter 9

I dag har jeg nesten ikke sett Ronja og Gobi. De har vært i hulen sin, som nå er gjennombygget, hele tiden så og si. De sover der og når de våkner driver de å fikser på hulen.  Jeg har faktisk måtte se etter et par ganger for å se at de ikke hadde dødd. Føler meg nesten utelatt! Men bra tegn på at de driver på å styre slik vil jeg tro.

På lørdag fikk ørkenrottene inn det siste huset i buret sitt og de elsket det. De sprang inn i det, klatret på det og gnagde litt på det. Det eneste negative med det er at nå når jeg gir dem godbiter i handa mi så fyller de ofte munnen sin før de gjemmer seg i huset. Så når jeg skal bytte spon osv, så må jeg omorganisere litt. I går, altså søndag, fikk de en skål med sand, for å bade i... Men de forsto ikke helt at de skulle bade i sanden. Det første de gjorde var å begynne å grave under selve skålen, så nå er det bare spon under halve skålen. Den sitter heldigvis fast mellom akvariets vegg og steinen, så det er ikke noe mulighet for at den faller ned på dem. De har gravd litt i sanden da.. Så kanskje fatter de det snart og jeg har ikke helt hjerte til å ta ut skålen når de har vært så flink til å grave under den.

Men de har likevel blitt litt smartere! De har nemlig begynt å spise på dorullen (bevis lengre ned).

Bilder:

Nytt hus og druespising!Skål med sand.Dorull.

Søtt bilde av Ronja! (Synes hun er så mye vanskligere å få tatt bilde av)

Forresten:

- Er det noen som vet hvorfor blogg.no ikke finner visse bilder på dataen min? Var samme fil-type og ikke skjult eller noe sånt.. Og når jeg lagde kopi av det fant jeg det med en gang. Og nei jeg har ikke bare oversett det.

- Er det noen som vet hvordan man får bilder opp på siden av innleggene? Altså i ''margen''.

Dagens sang: Put the lime in the coconut 0

Av Harry Nilsson. Får den ikke ut av hjernen så får dele den med andre så de får lide med meg!

Gårdagens håndarbeid. 0

Endelig har ejg fått tak i vatt, så i går stappet jeg heksa med vatt og sydde henne sammen. Alt jeg har igjen nå er å sy på hår, hatten, øynene og et bånd for å ha på hatten. Ble litt søt faktisk.Jeg har også begynt igjen på pulsvarmerne jeg begynte på like etter jul. Det som er dumt med å ha så masse forskjellig å gjøre er at man aldri blir ferdig med ting. Her er den jeg er ferdig med iallefall. Den andre er ca halvferdig. Dessverre er garnet idiotisk så de blir ikke helt like. Den jeg holder på med nå er litt mer gråere på et vis..

Tror de blir ganske gode da iallefall!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Temming og litt ommøbelering 6

Jeg bruker tid hver dag på å få ørkenrottene til å bli vant til å bli håndtert. De kan jo ikke komme ut av buret enda fordi de er så ville og jeg kan ikke løfte dem opp for se etter skader osv. Akkurat nå er de så tamme at de kommer til handen min og tørr å komme oppi den for å spise godbiter som havregryn. De har også turt å komme bort til nesen min et par ganger vis jeg står helt i ro.

Her er noen bilder av temmingen. Litt dårlige bilder fordi jeg bare bruker mobilen. Den har en litt mildere blitz enn det skikkelige kameraet mitt.
Jeg har også flyttet litt på steinen jeg har under trappen opp til 2. etasjen. Dette fordi ørkenrottene har blitt litt større og jeg er redd at de blir sittende fast der når de blir enda større. Vet ikke om forskjellen vises så godt, men ble ca flyttet en cm ekstra fra glassplaten.

Før: 

Etter:Og ja jeg bruker blå ulltråd til å holde sammen buret og akvariet. :P

 

Her er søtingene mens jeg holder på å ommøbelere.Ukens konkurransevinner: Veronica!

KATASTROFE 4

I dag når jeg våknet la jeg merke til noe rart.. Ørkenrottene, som vanligvis ligger under en haug av spon og diverse annet, lå og sov inne i soppen. Og da jeg så litt nærmere på hulen deres så jeg at den var blitt ødelagt. Ånei tenkte jeg. Stakkars Gobi og Ronja. Kommer de til å klare å bygge den opp igjen. Så når de våknet ga jeg dem litt dopapir og høy i håp om at det skulle hjelpe dem i å gjenoppbygge sin fine lille hule.

Gobi gikk raskt igang med å hente papiret inn i soppen og strimlet det, mens Ronja bare sprang rundt og spiste havregryn (hadde lagt litt havregryn på forskjellige plasser så de hadde noe å lete etter). Etter hvert begynte også Ronja og hjelpe til og de fikk iallefall laget seg en fin liten seng i soppen før de sovnet.

Noen bilder fra arbeidet.Ukens konkurransevinner: Veronica!

 

Streiking mot lekser. 6

155 000 elever skal streike mot lekser mellom den 26. og den 30. Grunnen til dette er at lekser visnok lager et klasseskille mellom elevene og at det tar ifra dem fritiden, pluss at de ikke lærer noe av lekser. Men dette er jo bare tull! Nå finnes det leksehjelp og de som sliter med lærevansker får også hjelp. Og de fleste ungene lærer kjempemasse av lekser. Jeg gjorde iallefall det. Og vis man har fjernet leksen, da måtte man jo på et vis ha kompensert for dette, og da altså i flere skoletimer.. Så får ungene noe ekstra fritid av å kutte ut leksene? Nopp... Dessuten er det jo ikke som at lekser tar så veldig lang tid, vis man da ikke har lærevansker, og da får man jo spesial behandling og som sagt.. hjelp. De fleste foreldre klarer jo også å hjelpe til med leksene.

Det er Rød Ungdom som står for dette. Og ettersom unger flest hater lekser og er relativt late, vil  selvfølgelig mange streike mot dette. Men hva vet da unger egentlig?

Lekser er der for en grunn, og selv om det kan være kjedelig og ta litt tid er det viktig. Dessuten er jo skolen en forberedelse på livet. Når man kommer høyere opp i utdanningen må man jo bruke sin egen fritid til å sette seg inn i ting. På universitetet er det jo nærmest umulig å få en god karakter bare ved å møte opp på forelesningene. Og det livet inneholder jo at man må forberede seg på arbeidsdagen og lære nye ting etter hvert, uansett om man blir lærer, snekker eller brannmann. Så jeg synes det er veldig viktig med lekser.. Selv om det er kjedelig...

Link til artikkel.


(Bilde funnet: simplehomeschool.net)

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dagens sang - Waiting On An Angel 2

Av Ben Harper.

Kjempefin sang!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dag 7 med ørkenrotter 2

I dag har jeg og ørkenrottene vært veldig sosiale. Etter at jeg hadde vært å gått byvandring med klassen, hvor vi så på hvordan ulike tegn og symboler er brukt i sentrum, ga jeg ørkenrottene havregryn fra handa mi, og da så jeg ut vinduet at ungene til hybelvertene og en kompis sto der og så på ørkenrottene derfra. Jeg sa at de kunne komme inn og de kom inn å så på dem. Tror ørkenrottene likte det. Senere på kvelden kom ei vennine og hun fikk prøve å gi dem havregryn fra handa, noe som også gikk bra.

De tørr nå å sitte lenge på handa mens man beveger den litt, noe som er veldig gøy! Men det skjer bare når det er godbiter der. Ronja turte også å lukte på nesen min i dag. Føltes ganske merkelig å kjenne værhår mot nesen da men!

Ronja og Gobi har også fått litt dopapir i dag, og det tok ikke lang tid før de dro det med seg mot hulen sin og begynte å tygge det i stykker. Veldig bra at de likte det og at de faktisk forsto hva de skulle gjøre med det.

Men nå skal jeg legge meg, ettersom jeg har sovd alt for lite i natt!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dagens sang - This is the world we live in 0

Av the killers.

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dagens sang - I taught myself to grow old 0

Av Ryan Adams. Er vel den sangen som sier mest om humøret mitt i dag.

 

Ukens konkurransevinner: Veronica!

 

Dag 5 og 6 med ørkenrotter 4

Jeg skrev ingenting om ørkenrottene i går fordi jeg var litt smådårlig så gadd ikke.

I går så jeg Ronja drikke fra vannflasken for første gang, noe som er veldig bra. One down, one to go. De har også virkelig fått øynene opp for høyballen, så i dag da jeg sto opp var den nesten helt tom. De har også fått gulrot, noe som falt i smak, men det virker nesten som om de likte dem bedre når de hadde ligget en stund. Det samme gjaldt eplene. Eller så var dem bare ikke sulten når de fikk maten.. De har heller ikke brukt løpehjulet noe, annet enn til å sitte og klatre på.

De har blitt mye tøffere med å komme bort til handen min. Gobi klatrer gjerne opp i handen min, selv om hun ikke blir der så veldig lenge, og selv om Ronja er litt mer forsiktig så har jeg faktisk fått strykt henne på ryggen et par ganger uten at hun brydde seg. Litt gøy!

Siden jeg ikke har tatt noen bilder så har jeg tegnet et veldig flott bilde!

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dagens sang - Burn The Witch 4

Av Queens Og The Stoneage.

Ukens konkurransevinner: Veronica!

Dag 4 med ørkenrotter 2

I dag har endelig ørkenrottene vært over alt i buret. I går begynte dem å gå opp i tredje etasjen, men de gikk ikke over bruen til den andre delen av buret, noe Ronja gjorde i dag. Som belønning for dette fikk de et par eplebiter og litt havregryn. Det er utrolig hvor glade de er i havregryn, men eplene var det ikke så masse stas å få så de har ikke spist så masse på dem. Men gøy å gi dem litt forskjellige ting uansett. I gårkveld fikk de litt løvetann som falt veldig i smak.. Nam nam!I natt så jeg dem springe rundt som gale etter hverandre, og når den ene nådde igjen den andre så det ut som om dem lektesloss eller noe sånt, nesten som om de lekte sisten. Var iallefall kjempesøtt! De er også veldig søte når de klatrer opp på høyballen som snurrer rundt som bare det.

Jeg har også prøvd å legge godbiter i handa mi og la dem komme opp på den uten at jeg rørte på den, og det gikk bra. De turte iallefall komme opp på den lenge nok til å hente godbitene før de sprang ned til tryggheten i akvariumet. Dessuten var det ingen biting i dag.

De har enda ikke forstått at de kan gnage på dorullen jeg har gitt dem, men de bruker den mer en gjerne til å springe igjennom, og til å gjemme seg. Akkurat nå ligger den nedgravd under masse spon og ting, ettersom de har fikset opp hulen sin litt i dag. De har bygd seg en hule under soppen, hvor de ligger å sover.

Åh så gøy det er å ha fått seg kjæledyr igjen. Jeg har virkelig savnet det!

Her er enda et av mine kjæledyr... Et jeg gjerne skulle vært foruten men...

Herlig å bo i kjeller ja! :D

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dagens sang - Tranquilize 0

Av The Killers (et av mine favorittband). Får frysninger hver gang jeg hører den, og musikkvideoen er heller ikke så verst!

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Konkurranse og headere 16

OK, her er søndagskonkurransen.. Litt sent jeg vet men fungerer nok likevel. Under har jeg lagt noen mulige headere... Er ikke så flink men... Og deres oppgave er å si hvem dere liker best. Alle som kommenterer (uten egenreklame) er med i trekningen om 6 dager med linking i alle innleggene mine. Jeg bruker også å gå på besøk til bloggene til dem som kommenterer, så alle vinner på et vis noe fra denne konkurransen. Kommer til å velge vinner ved å legge lapper med navnene deres i en boks og trekke en random. Lykke til..

Nr 1:


 

Nr 2:

Nr 3:

Nr 4:

Nr 5:

Kan hende jeg redigerer teksten på headerne, så det viktigste er selve bildet... Alle bildene er tatt/laget av meg.

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dagens sang - 32 Flavors 0

av Ani DiFranco. Denne dama gjør meg alltid glad med musikken sin, og hun er rett og slett rå! Ikke redd for å vise hvem hun er.

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dag 3 med ørkenrottene 8

I dag er altså dag 3 med ørkenrottene, men det er fremdeles veldig spennende å følge med på dem mens de holder på med sitt. De sitter også å følger med på hva jeg gjør, men de virker ikke så veldig redde for meg. Siden det tidligere innlegget har jeg lagt inn to pappark i 2. og 3. etasje, ettersom jeg har fått info om at det kan være skadelig for dem å gå for masse på gitter, dessuten gjorde det at de ble mye mer aktive i 2. etasjen med en gang. Jeg har derfor flyttet matskålen og vannskålen til 2. etasje, så de slipper å få så masse spon i det. Jeg har fremdeles ikke sett dem bruke vannflasken så jeg får bruke vannskålen litt til. Det de har begynt å bruke siden sist, er faktisk gnagesteinen, som har blitt en stor favoritt, noe som er veldig gøy, og jeg har også sett Gobi gå opp i 3. etasje en gang, så snart kommer de nok til å være over alt i buret.

Jeg prøvde å sette på litt musikk på lavt volum før i dag for å se om det plaget dem men det gjorde det ikke. Så når de våkner igjen skal jeg prøve å sette på musikken litt høyere. Vil jo ta det litt gradvis så jeg ikke skremmer dem liksom så headsettet mitt har blitt mye brukt de siste dagene. Det har også fått meg til å lese en del pensum, ettersom det ikke bråker så masse. Noe som er veldig bra for jeg henger litt etter på skolearbeidet.

I dag da de fikk hver sin godbit, bet Ronja meg, men ikke i redsel eller sinne, og huden ble det ikke hull i. Tror iallefall det er nysgjerrighet. De vokser det kanskje ifra seg etter hvert, så ikke så farlig (håper jeg iallefall).

 

Her er begge to på samme bilde.Ronja smaker på gnagesteinen.

Gobi på vei ned fra 3. etasje.
Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Dag 2 med ørkenrotter! 17

I dag har ørkenrottene fått havregryn, noe de likte veldig godt! Jeg la litt oppe i trappen til andre etasjen også litt i løpehjulet, og Ronja fant det veldig fort. Hun har også blitt mye flinkere å gå på gitteret, så jeg tror hun har øvd seg masse mens jeg har vært borte. Gobi derimot tørr ikke gå lengre enn opp trappen, der stopper hun så hun er nok redd for å gå på gitteret enda.. så strødde litt havregryn rundt om kring i akvariet sånn at hun også skulle få smake. De har også begynt å lage litt mer lyder, noe som er utrolig søtt! Jeg har også flyttet ned gnagesteinen til andre etasjen sånn at iallefall Ronja får tak i den, og hun likte den veldig godt! Skikkelig gøy! 

Her sitter de å spiser havregryn.


Jeg har også lagt litt mer merke til personlighetene deres i dag, Gobi er den litt mer rolige og tøffe, foruten når det kommer til å gå på gitteret da. Ronja er litt mer pysete, men full av energi og veldig eventyrlysten når det gjelder å utforske hjemmet sitt. Jeg har sett Ronja masse oppe i andre etasjen, mens Gobi stopper opp i trappen.

Og her er de to andre bildene jeg tok av dem.


Skikkelig søte små vesener!

 

Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Velkommen Ronja og Gobi! 8

I dag har ørkenrottene endelig kommet! Jeg er så overlykkelig! De er utrolig søte og små. De er ca 5 uker gamle.Den krem-fargede heter Gobi og den brune heter Ronja. Bildene er ganske dårlig da jeg ikke ville plage dem med blitz helt enda, men søtheten deres vises da likevel!!

Turen hjem gikk fint selv om jeg tror de syntes det var litt skummelt å kjøre buss, men da jeg skulle flytte dem over fra transportburet til akvariet og buret kom jeg over to problem. For det første klarte de ikke å gå skikkelig på gitterunderlaget som jeg har i selve buret, så de kan bare være i akvariet, men de lærer det kanskje med tiden, ellers så får jeg kjøpe noe underlag. Og det andre problemet var at da jeg skulle flytte over Ronja til buret klarte hun å komme seg ut fra hendene mine. Hun for å sprang litt rundt på gulvet noen minutter før jeg fikk tak i henne. Jeg bygde en mur av ting så hun ikke kunne springe noen plass også la jeg ned papirkurven min, som hun etter hvert sprang oppi. Og så var det bare for meg å flytte henne inn i buret, noe som faktisk gikk bra denne gangen. Ettersom de ikke kan komme seg opp fra akvariet får de heller ikke tak i drikkeflasken men jeg har satt ut en skål med vann og det har gått fint. Etter det har de brukt tiden sin på å utforske sitt nye hjem (den delen av det de kan i alle fall), grave og sove. Har også sett at i alle fall Gobi har vært å både spist og drukket, så virker som om de har det bra. Veldig fascinerende å sitte å se på hvordan de holder maten med sine små hender, noe jeg synes er utrolig søtt.

Jeg vet de skal være mest mulig alene de første 24 timene, men det var et problem med trappen opp til buret (der de enda ikke helt klarer å gå), så jeg var i fjæra og hentet en stein, vasket den osv, også la den under trappa som støtte. Da jeg prøvde å bare legge handa mi inni akvariet var begge to veldig nysgjerrig og ikke så redd som jeg trodde de skulle være (pga reisen og den lille jakten på Ronja). De kom nesten opp i hånda mi faktisk. Gobi bet meg men tror det bare var litt for å teste for hun virket ikke redd eller aggressiv, og hun bet ikke hull på huden så var liksom ikke så farlig. Jeg må også inn i buret i ny og ne for å ta bort litt skrot fra matskålen og bytte vann til dem, men ellers lar jeg dem være i fred. Har også vært så stille som mulig, hatt headsett på meg når jeg har hørt på musikk og sett tv osv.

Her er et bilde av hjemmet deres, mer eller mindre som det er nå, foruten at den store steinen mangler.Ukens konkurransevinner er: Nattehauk.

Vinneren av konkurransen og originale bilder. 2

Unskyld for at jeg ikke har lagt ut noe siden søndag, spesielt til vinneren av konkurransen. Jeg skal gjøre det godt igjen med å legge ut mange innlegg resten av uken.

Denne konkurransen tror jeg ble litt for vanskelig, så jeg skal prøve å finne på en bedre konkurranse til neste gang. Litt utfordring er bra, men alt for masse blir bare kjedelig.

Vinneren er iallefall Nattehauk med 8 poeng. Gratulerer veldig mye, og takk til dere andre som var med, dere var også veldig flinke!

Her er de originale bildene:

Nr 1: Fugl var alt dere trengte å svare så de som svarte måse osv fikk også rett. 1 poeng.

Nr 2: Fugl, nærmere bestemt due. 2 poeng.

Nr 3: Elg. 1 poeng.

Nr 4: Hund (selv om han ser ut som et lam). 1 poeng.

Nr 5: Geit. Fra en dyrepark i Sverige. 1 poeng.

Nr 6: Fugl, nærmere bestemt en papegøye (vet ikke hvordan papegøye da men). Også fra den Svenske dyreparken. Han kunne snakke. 2 poeng.
Nr 7: Ilder, som spooner. :D 1 poeng.

Nr 8: Sist, men ikke minst: fugl, nærmere bestemt gjess. 2 poeng. (de som skrev kanadagås fikk også rett på det, ettersom det jeg var ute etter va gjess eller gås) :P

Eieren av støvlene i hjørnet er en av mine søte tantebarn foresten! :D

Gratulere igjen Nattehauk!

Uferdige tegninger - nesten ferdig! 6

Her er noen tegninger jeg har holdt på med.. Alt jeg har gjort siden sist, er å bruke svart tusjpenn på blyantlinjene og fargelagt inni der da..

Her er alle ferdige forutennom den tullingen med ei truse på hodet... :P Vet ikke helt hvordan jeg skal fargelegge den enda.. Blir sikkert å bruke blyanter..

Spiralis og vennen tok utrolig lang tid å tegne, ble mye hvisking og tegning på nytt igjen men veldig fornøyd nå da :D Har bare fargeleging av fuglen (som jeg enda ikke har funnet ut hva heter) også må jeg finne en fin hudfarge som jeg skal ha på de hvite delene av Spiralis.

Har som sagt funnet motivene til disse bildene på nettet så har ikke rettigheter til dem, bare disse bildene.

SØNDAGSKONKURRANSE 9

Ok, her er min andre søndagskonkurranse. Håper flere blir med på denne enn sist. Nedenfor er 8 bilder av DYR, og deres oppgave er å finne ut hvilket dyr det er. På noen av bildene er det nok å bare si hvilket dyr det er, mens på noen bilder får dere ekstrapoeng for å finne ut hvilken rase det er. For eksempel vis det ene bildet er av en hund, får dere et poeng for å skrive hund, men vis dere vet hviken rase det er, for eksempel golden retriver, får dere et poeng til. De som dere bare trenger å skrive hvilket dyr det er, får dere 1 poeng på. Vis dere ikke er sikker på hvilket dyr det er, så gjett, for det kan jo hende dere får rett.

Den som vinner linker jeg til i alle innleggene mine i 6 dager (mandag til og med søndag).

Lykke til!

 

 

 

Nr 1: Hvilket dyr?


 

Nr 2: Hvilket dyr og rase?


 

Nr 3: Hvilket dyr?


 

Nr 4: Hvilket dyr?


 

Nr 5: Hvilket dyr?


 

Nr 6: Hvilket dyr og rase?


 

Nr 7: Hvilket dyr? (Begge er av samme slag.)


 

Nr 8: Hvilket dyr og rase? (Begge to er av samme slag.)Alle bildene er tatt av meg (ikke at noen vil stjele så dårlige bilder) :P

Ukens konkurransevinner: Siljemottesen 

En liten oppsummering. 1

Ja jeg vet jeg har skrevet lite denne uken på bloggen. Jeg har hatt en del ting å gjøre og heller ikke ha hatt så veldig lyst til å blogge. Jeg har en liten skrivesperre, både når det gjelder bloggen, og noveller. For de som kke viste det skriver jeg noveller, som oftest om død og fordervelse. Dessuten har jeg lekt sykepleier til en god venn av meg. Han fikk hjernerystelse på onsdag så på torsdag og fredag var jeg til han, så han skulle slippe å være alene. Godt å kunne gi tilbake til noen som har gitt meg så masse, føles kjempebra :)

Jeg trodde ørkenrottene skulle på komme på torsdag eller fredag så torsdags-morgen fylte jeg opp akvariumet med spon og litt sand, så jeg hadde alt klart. Blomsterjorda hadde jeg helt glemt av så den holder jeg fremdeles på å tørke. Men ørkenrottene kom ikke, så nå ser det enda tristere ut.. Buret er fikset og inredet, men det er ingen dyr der... Kanskje jeg skal fange noen av edderkoppene jeg har her bare for å ha noe slags dyr i buret?? :P Håper virkelig de kommer i morgen og at blomsterjorden blir tørr til da. Gleder meg så sykt mye!

Senere i kveld kommer en ny konkurranse, og jeg håper mange blir med på den (sist var det bare 4 som var med) :) Vis man ikke er sikker på svarene kan man jo alltid gjette litt :D

I går kjøpte jeg meg en bukse som skal være min motivasjon til å begynne å trene og gå ned i vekt. Den er i størrelse 38, og nå bruker jeg 40-42. Vurderer å henge den opp på veggen bare så jeg aldri glemmer den bort :P

Og sist men ikke minst: Macks lett frukt sjimpanse brus er helt forferdelig! Kjøpte den i går og aldri mer!!! Smakte seriøst som om noen hadde puttet alkohol i den.. Blæ!


Bildet er tatt og redigert av meg.

Ukens konkurransevinner: Siljemottesen 

Pervers romvesen 4Ukens konkurransevinner: Siljemottesen 

Vinneren og originale bilder 0

Da har jeg sett gjennom hva folk svarte på konkurransen min, og vinneren er Siljemottesen, med 5 rette! Gratulere! Vis noen har lyst til å gå inn på bloggen hennes er det bare å trykke på navnet hennes. Og her er de originale bildene til konkurransen, så dere får se hva det var for noe.

Nr 1: Nattsvermer


 

Nr 2: Katter


 

Nr 3: Ku


 

Nr 4: Sommerfugl


 

Nr 5: Ørenstikker (ikke en slange)


 

Nr 6: Piggsvin


 

Nr 7: Ørner


 

Nr 8: Kaniner


 

Tegning Mr. Nøff 2

SØNDAGSKONKURRANSE 7

Ideen til denne konkurransen fikk jeg da jeg prøvde å lære meg hvordan man redigerer bilder på GIMP. Det eneste jeg fikk til var nemlig å ødelegge bilder, og da slo det meg at det kunne jeg jo bruke i en slags konkurranse her på bloggen. Oppgaven går ut på å kjenne igjen flest mulig type dyr på bildene, som har blitt fordreid og redigert. På et av bildene må dere ikke bare skrive hvilket dyr det er, men også hvilken rase. Den som har flest rett, blir linket til i alle innleggene mine i 6 dager. Fra mandag til og med søndag altså.

 

 

 

Nr 1:

Nr 2:


Nr 3:

Nr 4:


Nr 5:

Nr 6:


Nr 7: Hvilke rase?


Nr 8:

Uferdige tegninger 17

Copyrighten gjelder bare selve bildene og ikke motivene da jeg har hermet etter ting jeg har funnet på nett. :)


Dagens hekling 4

I dag har jeg heklet KJEEEMPEMASSE! Eller ikke... Mens andre hekler et sjal på en time hekler jeg et gresskar på 3 timer!

Mitt gresskar ble litt flatere og usymetrisk.. Noe jeg egentlig liker for gresskar er som oftest ikke ''perfekte'' :P

Bodybuilder 4Tegnet før sommerferien. Tok bildet med mobilen ettersom skriferen min ikke fungerer. Og ja.. Han har glitter i håret! :P

Froskebaby 2

Jeg leste et innlegg av hamsternes, som handlet om frosker og padder, og jeg kom på et bilde jeg tok for noen år tilbake som jeg liker veldig godt. Kvaliteten er ikke den beste, men kult bilde.  Jeg har alltid elsket frosker. De er utrolig søte! Bare se her:

- Er ikke det noe av det søteste du har sett?

#frosk #dyr #babyfrosk #nærbilde

Mine gamle dyr 16

Jeg har hatt veldig mange dyr hele mitt liv, og de har betydd veldig masse for meg og hjulpet meg masse. Kan dessverre ikke legge ut bilder av absolutt alle dyrene jeg har hatt ettersom det ville tatt en hel dag å legge ut, og også en hel dag for dere å se på, men kan legge ut bilder av noen av dem.


Troja. Langhåret collie.


Albert. Angora-kanin.


Felisia (tidligere kalt Felix) med verdens kuleste kattunger.


Noen kyllinger. De som er svart og hvit er ancona. De brune er bramaer, og ble nesten en halv meter høy!! De hvit/gule og helsvarte er silkehøns.


Voksne silkehøns (og haner). Hanene er dem med ''hjerner'' ovenfor nebbet.


Påfuglene Blåøye og Pernille.


Gullfasanhunnen.


Gullfasanen Oliver.

#dyr #kjæledyr #animal

Pakke i dag :D 2

I dag fikk jeg ENDA en pakke i posten, og det var selvfølgelig ting til ørkenrottene.


Ei søt hytte! Som sikkert blir spist opp etterhvert men... :P


Snacks som smaker alger og grønnsaker.

Salat-/høyball


Burvask.


Hamsterull, som jeg ikke har tenkt å bruke, ettersom jeg har fått hørt at det kan skade dyrene..

Det største jeg har opplevd. 9

Det største jeg har opplevd noen gang, er kanskje ikke så actionfylt eller tøft, og jeg var ikke spesielt modig kanskje, men det er likevel det største jeg har opplevd av den grunn at det var så sært.

Det var en sommerdag og vi hadde fått kattunger for ca en uke siden, og de bodde inne på ''røykerommet''. Det var et påbygg av huset vårt som ikke var isolert, som foreldrene mine brukte til å røyke i. Jeg gikk ut for å kose med kattungene og oppdaget til min fortvilelse at to av kattungene var døde. De lå der død og var helt stive i kroppen. Men så plutselig begynte den ene kattungen å røre på kjeven, som om den prøvde å mjaue.. sånn skikkelig sakte. Og jeg ble jo livredd, for kroppen dens var jo helt stiv så den skulle jo liksom være død..

Men jeg plukket den opp og begynte å gnu den på magen for det hadde jeg hørt at man skulle gjøre meg hundevalper når de ble født, samtidig som jeg hold den inntil meg for å gi den varme. Jeg tok den med inn og fortsatte med å gnu den på magen, og kroppen dens begynte å bli ''løsere'' og varmere. Den begynte også å lage lyder. Jeg husker jeg gråt og gråt for det var så fælt mens jeg holdt på. Jeg hadde jo null peiling på om det jeg gjorde hjalp den til å begynne med. Nå når jeg tenker tilbake på det, så var jeg ganske snartenkt som kom på det med mageknuing. Jeg tok inn de andre kattungene og moren også men jeg fikk ikke kattungen til å die, så jeg varmet litt melk, og ga den med en skje. Jeg viste jo at katter ikke burde få kumelk men jeg fant ut at det var vel bedre å gi han noe, enn å bare la han dø. Og etter hvert ble den faktisk så bra at han klarte å die moren. Og han overlevde faktisk! Var en skikkelig utrolig god følelse! Å redde et liv er rett og slett det største jeg har opplevd noen gang!

Kattungen fikk broren min, som kalte han for Jonesy (etter en person i en Stephen King bok). Og han levde i mange år.

(Katter og hunder kan også være venner!)

isadoravinn

Shopping og amigurumi 8

I dag har jeg vært på shopping, og kjøpte veldig masse garn. For 300 kr faktisk.. Kjøpte også en kjole, hårpynt og parfyme men det er ikke så interesant.. Finnes nok blogger der ute som skulle hett ''se min kjole, se min parfyme, se mitt smykke'' and so on.... Uansett. Kjøpte garn i mange forskjellige farger og typer så jeg har litt å eksprimentere med. Har begynt å dag å prøve å hekle litt amigurumi.. Begynte med et gresskar ettersom det bare skulle være oransje og rundt... Men jeg er absolutt ikke smart på hekleoppskrifter så gikk litt sakte... Så når jeg endelig var blitt ferdig med første runde, sto jeg selvfølgelig fast igjen... Hvordan får jeg to fastemasker inn i en maske??? Men så gikk det  opp et lys for meg igjen så blir vel mer hekling litt senere i kveld.. Slet sånn med å forstå den første runden at jeg ble litt lei.

Men ser for meg at dette er noe jeg kommer til å elske når jeg blir litt flinkere! Kjempegøy å kunne lage ting selv å gi bort, og ha noe man er flink til som andre vil lære osv :D Også er de kjempesøte så jeg kommer nok til å ta vare på noen selv. Blant annet er det et penal formet som en gris i den ene boka, og den vil jeg lage til meg selv når jeg har blitt flink nok (den er en av de avanserte oppskriftene). Etter gresskaret skal jeg lage heksa som gresskaret hører til, og det blir gøy :D Håper jeg....

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com