hits

Skaffe flere ørkiser eller ikke? 0

Som de fleste har fått med seg, så har Gobi dødd i sommer. Dette har gjort at jeg har bekymret meg veldig for Ronja, den gjenværende ørkenrotta. Ørkenrotter er sosiale skapninger og trives best sammen med andre. Jeg har derfor måtte brukt mye tid på henne, for å veie opp for det faktumet at Gobi er borte. Men av og til føler jeg at jeg ikke er nok for henne. Hadde ørkenrotter vært litt enklere skapninger så hadde jeg selvfølgelig skaffet to unge ørkenrotter og hatt sammen med henne, men dette er enklere sagt enn gjort. Det er en tidkrevende prosedyre som må gjennomføres for at ørkenrotter skal kunne godta hverandre. Det kan ta flere uker, hvor du må ha dem i bur ved siden av hverandre, for så å bytte bur imellom dem så de skal bli vant til hverandres lukter. Og selv etter så mye jobb og lang tid, er det heller ikke sikkert at de kommer til å godta hverandre. Det kan faktisk ende opp i dødsfall.

Hvorfor tenker jeg to unge ørkenrotter istedenfor en ung ørkenrotte? Jo, Ronja begynner jo å bli gammel, og om hun dør om to måneder sitter jeg igjen med en eneste ørkenrotte som er ensom. Så jeg må nesten skaffe to om jeg skal gjennomføre dette. Men jeg er veldig usikker. For det meste går det bra med Ronja, men denne uken har jeg jobbet mye og vært syk, så har hatt null energi til overs til å holde på med henne og lufte henne, noe jeg har veldig dårlig samvittighet for.

Men å skaffe meg to nye ørkenrotter, som kanskje ikke blir å gå overens med henne, frister ikke veldig. Man må også tenke på at om et år så flytter jeg mest sannsynlig, så da må disse to nye ørkenrottene være med på flyttelasset. Men samtidig kan jo Ronja leve et år til, og da må hun oppleve å flytte mens hun er ensom, noe som må være veldig stressfullt.

 

Er det noen her som har noen kloke råd eller tips når det kommer til ørkenrotter? Jeg er veldig i tvil på akkurat dette, men jeg vipper kanskje litt imot å skaffe to ørkenrotter og prøve å få dem til å gå overens med Ronja. Om det absolutt ikke går, skal jeg nok klare å finne dem et godt hjem (selv om det er dumt å skaffe seg dyr når man ikke er sikker på om man kan beholde dem eller ikke). Blæ, så i tvil! All hjelp mottas med stor takk med andre ord!#ørkenrotte #dyr #kjæledyr #småtroll

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com