hits

Et år siden. 0

I dag tente jeg lys for Bestemor. I går var det akkurat et år siden hun døde, og jeg tenkte jeg skulle tenne lys da, men det skjedde så mye annet at jeg glemte det litt av. Så det var fint å ta et par minutter i dag for å minnes. 

Bestemor var en flott person, en person jeg så veldig opp til, og som jeg følte aldri kom til å dø. Også døde hun.

Det er rart å tenke på at det alt har gått et år uten henne, og enda rarere er det å tenke på at det har gått bra uten henne. Jeg savner henne, og tenker ofte på henne, men når hun døde forsto jeg egentlig ikke helt hvordan livet skulle kunne gå videre. Ikke bare savner jeg henne, men jeg synes det er så trist at Bestefar er alene. Men han har heldigvis mange barn som besøker han, så jeg tror det går bra. 

Når jeg tente lys, hørte jeg på sangen jeg hørte sikkert 100 ganger de to første dagene etter at hun døde. Run av Amalia Tenfjord. En flott sang, som alltid kommer til å være min Bestemor-sang.

Det er rart at du ikke er her Bestemor <3

Sløv Blogging - Gruppeblogger 2

For to dager siden skrev jeg et innlegg som het "Sløv Blogging" som omhandlet kopiering av innlegg og artikler på sin egen blogg, som du kan lese her. Jeg kom på enda en ting, som både er sløvt, og som viser dårlig folkeskikk. 

Noen folk søker seg nemlig inn på alt av gruppeblogger, uansett hva gruppebloggene handler om, for så å poste innlegg i disse gruppene som har ingenting med temaene deres å gjøre. Jeg har hovedansvaret for gruppebloggen RageQuit, og der var det for litt siden et par folk som søkte om å få bli med. Snille meg tenkte å gi dem en sjanse, og la de til. 

Først og fremst. RageQuit er en spillorganisasjon, og bloggen vår omhandler spill, tv, serier, cosplays og slike "nerdete" ting. Disse to som søkte seg inn i gruppen begynte etterhvert å legge inn innlegg om sminke, klaging på andre bloggere, osv. Noe som har absolutt ingenting å gjøre på gruppebloggen vår. De ble fort slettet fra bloggen for å si det sånn. 

Men makan til frekkhet. Å gi totalt f... i hva gruppebloggene omhandler liksom. Mest sannsynlig har personene søkt seg inn i en rekke gruppeblogger, og når de da poster et innlegg trykker de på "Velg alle" når de skal velge hvordan grupper det skal postes i. Da kommer innlegg om sminke i alle tenkelige grupper, slik som vår kjære nerdeblogg. Alt for litt ekstra lesere.

Det er jo lett å fikse dette, da det bare er å fjerne dem fra gruppa, men det er fremdeles så ufint gjort av dem, og viser så godt hvor fokuset deres ligger på. Hvem trenger vel å gi andre respekt og bruke folkeskikk, når du har et høyt lesertall?


Ser dette ut som en blogg som omhandler sminke?

Det er ikke til å skjule at samfunnet har blitt veldig selvsentrert. Meg meg meg, er alt folk tenker på. Eller, nesten da. Men ettersom sosiale medier har blitt så utbredt, selfie har blitt en viktig ting i manges liv, og nesten alle drømmer om å bli populære og kjendiser, så har fokuset til mange folk blitt seg selv. Antall klikk, likes og lesere viser på en måte hvor mye de er verdt. Og jeg har tatt meg selv i å fokusere for mye på tallene, isteden for det som er mer viktig, så ikke en gang jeg er uskyldig i dette. 

Men hvor mye er antall klikk, likes og lesere egentlig verdt, når du må jukse deg til det meste av det? Enten det er ved å kopiere andres verk, poste innlegg i grupper som handler om noe helt annet, eller å kjøpe abonnenter på youtube, så er det enda juks. Juks og sløvhet. Jeg sier alltid at man heller skal fokusere på å være stolt over det man gjør, og å være glad for det lille man har, isteden for å alltid ønske mer. Og det ligger null stolthet i  jukse seg til litt mer oppmerksomhet. Det er faktisk ganske kleint.

#sløvblogging #blogg #blogger #blogging #blog #gruppeblogg #samfunn #synspunkt #tanker #egoist #hildur90 #mshildur90

Sløv blogging - Copypasting 8

Her om dagen kom jeg over et innlegg. Det ble postet i en av blogg-gruppene på Facebook, som er til for at folk skal kunne dele sine blogginnlegg. Innlegget i seg selv var ikke spesielt spennende eller bra, og dessuten, jeg hadde lest det før. Jeg hadde nemlig lest det på en nettavis, og denne bloggeren hadde copypastet innlegget til sin blogg. Personen skal ha litt skryt, h*n hadde skrevet på innlegget at det var kopiert fra en nettavis, og hadde linket til hovedartikkelen. Men foruten å fortelle at innlegget ikke var skrevet av bloggeren selv, var det ingenting nytt å hente. Bloggeren hadde ikke skrevet sine egne synspunkt eller noen ting. Og dessuten hadde dette innlegget blitt delt i slike blogg-grupper på Facebook som sagt, uten at det sto der at innlegget var copypastet. Det er litt sløvt synes jeg. Det er vel ikke direkte ulovlig å kopiere andres artikler så lenge man sier at det er dette som er blitt gjort. Men det virker som den sløveste måten for å booste lesertallet på bloggen sin litt. En blogg burde være skrevet av bloggeren, ikke bare copypastet fra diverse nettaviser (om det har skjedd en eller flere ganger vet jeg ikke, men er heller ikke relevant). Enda verre er det med disse som stjeler innhold og later som det er deres, men det er ikke helt saken her.

Jeg kommenterte bare at jeg hadde lest dette før, og da fikk jeg beskjed om at h*n hadde skrevet hvor innlegget var hentet fra, og at jeg burde lese før jeg kommenterer. Selvfølgelig leste jeg først. Jeg måtte jo sjekke om det faktisk var copypast fra den artikkelen, eller om det bare var noe som var inspirert av den artikkelen. Jeg dro ikke diskusjonen noe lengre der, for jeg ville ikke være ufin. Og selv hvor vennlig jeg hadde vært fikk jeg en følelse av at det ikke hadde blitt godt mottatt, med tanke på at min kommentar om at jeg hadde lest det før fikk et så ampert svar. Og det er jo ærlig talt ikke ulovlig, det er bare jævla sløvt og delvis drittsekk, da man får lesere for noe noen andre har skrevet.

Så ja, prøv å kom på egne ideer til innlegg, eller bli inspirert av andre innlegg og artikler, men ikke copypast. Det er noe som heter folkeskikk, og det er dessverre blitt en døende kunst. Om du har knapp tid til bloggingen, så legg ut et bilde du har tatt (ikke noen andres bilder) og skriv et par linjer med fornuftig tekst (som du selv har funnet på). Ps: Dette er ikke noe forsøk på å henge ut denne bloggeren, så om noen vet hvem det er snakk om, hold det for dere selv. Dette går ikke på enkeltpersoner, men en generell ting jeg vet flere gjør i denne bloggverdenen. 


 

#blogg #blogging #copypast #copyright #blogger #synspunkt #tanker #refleksjon #værkreativ #ikkecopypast #hildur90 #mshildur90

Træna-tur! 2

Jeg og en kollega dro for noen uker siden en helgetur til Træna. Vi dro på fredag, og var der til kvelden på lørdag. Planen var egentlig å ta med lavvo, men vi ente til slutt med å leie et par rom på gjestegården der isteden, for å gjøre det enkelt. 


På tur dit!


Kveldssola!

På fredag var vi på husøy. Vi kom i sju-tiden på kvelden, så vi fikk ikke gjort så mye, men vi fikk en god middag der vi overnattet - stekt sei, samt en gåtur rundt øya.

Mørkt men fint! Vi gikk også forbi kirkegården i bekmørket!

Mystisk stein!

Veggpynt på Træna!

Et gammelt naust..

..med gamle bilder på døra!

En skulptur, men en etterligning av en gammel fiskekrok fra de første menneskene som bodde på Træna. Det var nemlig der, nærmere bestemt Sanna, at de første menneskene på Helgeland slo seg ned!

Lørdag dro vi til Sanna og var der noen timer. Der gikk vi tunnelen opp til fjellet, noe som var en veldig spesiell opplevelse. Tunnelen var helt mørk, men heldigvis fikk vi låne ei lommelykt fra en familie som hadde feriehus der. Vi kom ut av tunnelen på venstre side av det spisseste fjellet på bildet under.Sjekk de fjellene da!

Hvite strender.

Et gammelt hus vi lurte på kanskje kunne vært en handelshus før i tiden.

Utsikten fra fjellet!

På Sanna prøvde vi  også å finne den store grotten hvor det innimellom er konserter, men takket være et kart som var tegnet veldig feil, lette vi på feil plass og endte opp med å ikke rekke å se den. Det var litt kjedelig, men likevel fikk vi jo opplevd mye gøy og interessant.

Etter at vi kom tilbake til Husøy dro vi en tur til kafeen der, hvor jeg spiste en smultring og drakk en veldig god milkshake.

Skulle gjerne likt å være der litt lengre, men hverdagen kallet. Det var en herlig tur, hvor vi møtte mange hyggelige folk og fikk oppleve en del nytt.


På tur hjem, da vi måtte bytte båt på Onøy.

#reise #tur #fjell #fjord #sommer #høst #træna #sanna #husøy #båt #helgeland #norge #onøy

Topp fem-liste: Hva savner jeg med Tromsø! 0

  • Vennen mine! Jeg har flere flotte venner der oppe, som jeg ikke får se igjen på lenge. Det er veldig bra man har sosiale medier og telefoner, men savnet er der enda! Får ta meg en ferie til Tromsø etterhvert!

 

  • Hybelvertene! De var nok de snilleste og mest hjelpsomme hybelvertene som finnes der ute. De passet dyr da jeg var borte (jeg passet dyr for dem også), lånte bort verktøy, madrasser m.m, og var generelt veldig trivelige!

 

  • Butikkene! De var nære og med god variasjon! Her er det kjempelangt til butikker, de er vriene å komme seg til, og utvalget er ikke helt det samme. Sweetheart, Heklekroken, og dyrebutikken på Jekta, er blant annet de jeg savner.

 

  • Bussene! Det var lett å overleve uten førerkort når bussene gikk såpass ofte som de gjorde! Nå er jeg avhengig av de få bussene som går her, andre folk, samt fergen. Får ta lappen så fort som mulig, og kjøpe meg en gammel skramlekasse!

 

  • Reinsdyrene! Rundt der jeg før bodde var det alltid rein i nærheten noe som var veldig morsomt! Her jeg bor nå er det masse dyr, men ikke rein. Får begynne å late som at alle elgene her er reinsdyr!

 

Andre ting jeg savner med Tromsø, som er verdt å nevne, er utelivet, naturen, de flotte byggene der, kinoen, biblioteket, mulighetene og universitetet!

 #tromsø #troms #katedral #by #sentrum #byvandring #hildur90 #mshildur90 #ishavskatedralen #polaria #flytting

Pusse opp gammel westernsal! 2

I sommer fikk jeg en gammel westernsal, og ettersom jeg er utrolig glad i hester er jo dette bare gøy! Den var støvete, hårete og slitt, og læret var hardt. Det var også en god del fuglebæsj på den. Den er ganske kul, med stigbøyler av lær og tre, og masse fint mønster. Jeg tok først å fjernet det meste av hestehår, banket og børstet og plukket som gal. Også vasket jeg salen med grønnsåpe.Den ble med en gang mye penere. Flekkene er bare regn som kom da jeg akkurat var ferdig. Senere tok jeg å smurte salen inn i lærfett, og polerte den med en klut. Læret er enda ganske hardt, så jeg tenker jeg må smøre den inn en gang til, og kanskje legge til noe slik at læret på sidene ligger slik det skal, ettersom det akkurat nå stikker opp.

Neste steg blir å reparere det av søm som går an å reparere. Jeg har ikke sydd så mye i lær før, så må sjekke opp litt hvordan jeg skal gjøre det. Etterhvert skal salen henges som pynt i det gamle uthuset vårt som vi driver å pusser opp, så blir spennende å se hvordan det blir seende ut tilslutt!

#hest #sal #lær #pynt #dekor #innredning #oppussing #western #horse #hildur90 #mshildur90

Hvordan er det å leve uten konstant angst? 8

Jeg lurer ofte på hvordan det er å leve i en hverdag uten angst. 

Min hverdag er full av angst. Der. Nå har jeg sagt det. Jeg har angst. Ofte. Hele tiden.

Og jeg vet jeg ikke er den eneste der ute, og jeg vet at det finnes så mange mennesker og skapninger som har det mye verre enn meg. 

Likevel lurer jeg jo. Hvordan er det å leve uten konstant angst?

Jeg har alltid vært ganske forsiktig av meg, og det at jeg ble mobbet på barneskolen hjalp ikke akkurat. Når mobbingen sluttet, satt jeg igjen med en følelse av at jeg aldri var god nok, at jeg ikke var verdt noe og at jeg hadde fått det bedre om jeg hadde vært død. Jeg var også redd for alt. Jeg hadde angst. Det var fåtallet av plasser jeg følte meg trygg. I skogen, langt vekke fra folk, der følte jeg meg trygg. På skolen, på veien, hjemme, blant folk, og overalt egentlig, følte jeg meg utrygg. 

Dagene gikk ut på å overleve, og å gjøre seg så liten og ubetydelig som mulig. Det hjalp av de fleste på skolen ignorerte meg, for da var det lettere å være ubetydelig. Jeg hadde angst for å gjøre noe feil, og for at folk skulle oppdage mine feil og le av meg. Derfor var det bedre å bli ignorert. 

Den dag i dag er angsten der. Den ligger å gnager i meg hele tiden, og gjør at alt er en liten kamp. Alt blir ekstra tungt. Bare det å besøke en venn kan være en kamp. Jeg trives jo når jeg kommer dit, men av og til blir det en veldig høy terskel man må over, bare for å være sosial. 

Det har kanskje blitt lettere enn før, nå som jeg er blitt voksen, og har begynt å filosofere og reflektere over dette. Jeg har angst, men det skal ikke definere meg. Jeg vet hva jeg har å kjempe med, og på mange måter har det formet meg til den jeg er i dag, men angsten er ikke meg. 

De siste årene har jeg fått det enklere å ta kontakt med nye folk, selv om jeg er klønete og merkelig som bare det. Og jeg har faktisk fått meg en jobb som krever at jeg er sosial, noe som er et stort steg for meg. Da jeg satt å bestemte hva jeg ville studere på universitetet var et av kriteriene "Jeg vil ikke jobbe med folk". Men nå har jeg selv valgt en jobb, hvor folk er jobben min. Og jeg trives. Det kan være en kamp, men jeg er fast bestemt på å klare det, og gjøre jobben best mulig, og kanskje vise styggfingeren til angsten sakte men sikkert.

Av og til er jeg sjalu på disse folkene, som virker som de lever i rosa bobler, og har hatt et perfekt liv. De ser lykkelige og perfekte ut, og får livet til å virke så lett. Vi har alle våre demoner, men noen folk virker som de har hatt det for lett. Og dette plager meg, ettersom jeg ikke har fått gleden av å ha det lett. Derfor lurer jeg veldig på hvordan det er å leve uten konstant angst. Hvordan virker verden for noen som ikke har angst? Er verden bare sterke farger og sommerfugler?


 

Akkurat angsten kunne jeg godt tenkt meg å leve uten, men ville jeg levd uten noen form for problemer? Nei, vil jeg si. Angsten, og mine problemer, er ikke meg, men de har formet meg til den jeg er i dag. Og egentlig, så er jeg ganske fornøyd med meg selv. Om jeg ikke hadde opplevd motgang, så hadde jeg kanskje ikke vært så sympatisk som jeg er, noe som jeg ser på som en av mine sterke sider. Empati er noe som nærmest tyter ut av ørene mine til tider, både for dyr og mennesker. Og om jeg ikke hadde hatt en vanskelig barndom, så kanskje jeg ikke hadde blitt dratt mot litteratur og kreativitet, noe som jeg også ser på som mine sterke sider. Jeg elsker å lære ting, jeg elsker å skape ting, enten i form av en historie, eller noe mer håndfast som en tegning eller ei lue. Kreative ideer tyter også nærmest ut av ørene mine til tider.

Jeg sier ikke at de som ikke har opplevd motgang er dårlige mennesker eller noe slikt, men jeg føler at for min del at problemene har kommet med noen positive sider også. 

Jeg lurer bare på hvordan det kunne vært.


 

Noe av dette tror jeg at jeg nevnte i innleggene mine om mobbingen som foregikk, som jeg skrev om for noen år siden. Trykker du her kan du lese alle innleggene om mobbingen. Første innlegg ligger nederst. Det er verdt å lese alle de innleggene.

#psykiskhelse #helse #psykologi #angst #filosofi #tanker #hildur90 #mshildur90

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com