hits

Sosialt media som dagbok? 1

En tommelfingersregel når man legger ut ting på sosialt media, blogg og generelt nettet, er at før man trykker "Post" så tenker man i to sekunder "Er dette noe som folk er interessert i å vite?" Kommer du fram til at dette er noe folk vil vite, så trykk gjerne på "Post". Finner du ut at den eneste som kanskje bryr seg om dette er deg selv, kanskje du skal la vær?

Er det noe som irriterer meg noe fryktelig, er å bli spammet av folk på sosialt media. De gjør det jo ikke med vilje for å plage meg, men ved å dele hver lille detalj om livet sitt, dagen sin osv, så blir det sånn at de faktisk spammer de som er venn med dem, eller som følger dem. Å vite akkurat når en person går å legger seg HVER kveld, er ikke noe jeg føler jeg trenger å vite, dessuten er det en veldig uinteressant post. Alle legger seg jo å sover en gang i blant! De fleste sover faktisk ca 8 timer hvert døgn, så det er ikke noe interessant å vite akkurat når du la deg, så lenge du ikke har holdt deg våken i sånn 5 dager eller noe sånt! Det samme gjelder de som skriver hver dag hva de har spist, når de har trent osv. Selvfølgelig, er det noe spesiell mat du har laget, go for it! Men å legge ut hver dag at "i dag har jeg spist pølse og stappe, og i dag har jeg spist kylling og ris". SNORK sier jeg bare! Alle spiser. Og om du trenger ofte, så er det heller ikke så interessant for oss andre å vite at "nå har jeg trent, og skal hoppe i dusjen". Om man er som meg derimot, som trener ca en gang i måneden, da kan det være lov å fortelle at man har trent, ettersom det er en sånn begivenhet som ikke skjer så ofte. 

Også er det de som deler linker, konstant! Minst 30 linker om dagen, noe som gjør at alle som er venn eller følger denne personen sitter med den ideen om at denne personen har ikke noe liv, foruten på nett da. Noen linker i ny og ne er jo gøy eller spennende å lese, men om du poster 30 linker om dagen, så mister de litt verdien, gjør de ikke?

Og dette gjelder ikke bare linker, men alt egentlig. Om man skriver 10 forskjellige statuser på Facebook om dagen, og legger ut 30 linker om dagen, hvor mye blir da hvert innlegg verdt? De blir verdt ingenting, ettersom det blir sett på som spam, og som gjør at i verste fall så blokkerer folk deg, eller til og med sletter deg som venn. Spam er uutholdelig slitsomt, og uansett hvor glad jeg er i en person så er 10 ulike statuser om dagen irriterende. 

Dette er ikke sagt for å være slem. Dette er bare mine meninger, og jeg er glad i dere, uansett om dere deler alt på sosiale medier eller ikke. 

Poenget mitt er bare "Tenk deg om to ganger før du legger ut noe!"


#facebook "sosialemedier 

Bli fosterhjem for dyr! 3

Jeg vil anbefale alle som er glad i dyr, og som har tid og anledning, om å bli fosterhjem for dyrebeskyttelsen. De står for mat og høy, så det skal ikke koste deg noe (så lenge ikke dyret blir skadd eller sånt da). Det er dessuten en fin måte å hjelpe dyr som ellers kanskje hadde blitt avlivet. Så man kan tenke sånn på det: Hvert dyr du tar inn i ditt hjem til dyrebeskyttelsen finner et permanent hjem, er et dyr mindre som blir avlivet eller dumpet i skogen. For det er dessverre ikke alle som forstår at når man skaffer et dyr så er det et stort ansvar. Mange skaffer seg en katt, fordi den er søt og sånt sikkert, også når sommeren kommer vil de reise på ferie men ikke har noen som kan passe katten deres. Ellers så er de så lure at de har skaffet seg en hunnkatt, og latt vær i sterilisere den, så de får kattunger de ikke gidder å prøve å få gitt bort. Folk er til tiden uansvarlige og dumme, og det er derfor dyrebeskyttelsen trenger flere fosterhjem. Man velger selv hva slags dyr man vil ta inn, og om det ikke passer å ta inn et dyr akkurat der og da kan man alltids si nei. Det er også en flott måte å finne ut hva slags dyr man selv har lyst på, for sånne som meg. Jeg har lyst til å ha alle dyr i hele verden jeg! Noe som ikke går da jeg lever i ei leilighet på 35 kvadratmeter og er en fattig student. Så langt har jeg passet to marsvin og en kanin, og jeg kan trygt si at jeg liker begge de to typene gnagere (Edit: kaniner er ikke gnagere, men i harefamilien). Man får iallefall en smakebit om hvordan det er å være en dyreeier uten å ha det ansvaret hele livet til dyret. Virkelig noen søtnoser disse to!Rasmus syntes buksa mi luktet så godt her en sommerdag!

 

Jeg leste nettopp en artikkel om ville katter i Narvik, som mest sannsynlig kom til å fryse ihjel, fordi de ikke hadde nok hjem å sende kattene til. Vet at skikkelige villkatter kan være vanskelig å håndtere, men har selv temmet et par stykker, som andre så på som håpløs. Mange av villkattene i Narvik er sikkert også litt tamme, da de har hatt eiere før, som har blitt lei dem, eller dratt ifra dem. Dette er helt forferdelig å lese, og det er ikke bare i Narvik det er sånn. I Tromsø er det også en veldig stor pågang på katter som trenger hjem, og det er veldig trist at jeg ikke kan ta inn katter. Men jeg bidrar iallefall ved å ta inn gnagere.

Ta kontakt med nærmeste Dyrebeskyttelsen for å få mer info og kanskje bli fosterhjem! Det er absolutt verdt det!

Deler av dette innlegget stammer fra min andre blogg, men følte for å skrive det her også!

#dyr #dyrevern #fosterhjem #dyrebeskyttelsen #frivillig #hildur90 #mshildur90

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com