hits

En bønn for dyrene 2

Synes denne var så vakker!

#dyrevern #dyr #bønn #animal #hildur90 #mshildur90

Dagens bilde - Linerle 2Ikke en svarthvit fluesnapper, som det sto før i dag!

Ørkenrotter på bordet! 2

I går kom jeg på en løsning som gjore at ørkenrottene kunne gå inn og ut av buret sitt og ut på bordet når de ville (så lenge jeg var tilstede iallefall).

De tørr nemlig ikke å hoppe ned fra bordet, så så lenge de ikke faller ned (noe Ronja gjorde i går) så er de trygge oppå der. Gobi har blitt skikkelig tøff og springer opp og ned stigen som bare det, mens Ronja er litt mer skeptisk på den, men hun vet iallefall at hun har mulighet til å gå på bordet. Når jeg enda sitter og leser til eksamen på stua, så er det liksom ikke så mye jobb å passe på dem mens de er på bordet. De får også selvfølgelig sin daglige luftetur på badet i tillegg til bordluftingen. Og ja det er trygt.

Jeg har jo også som sagt hatt photoshoot med ørkenrottene, og her er da det beste bildet av dem to sammen.

Det er rett og slett umulig å få til skikkelige bilder med disse to sammen. Her ser det jo litt ut som om de klemmer, men de krangler egentlig over ei valnøtt.

Dagens bilde - Løva på Leka 2Dagens Sang - I Like You So Much Better When Your naked 0

Av Ida Maria fra Nesna!

 

Sikle sikle! 2

Ok.. Jeg må vel innrømme at jeg er litt sær når det kommer til klær. Jeg liker alt mulig rart, fra søte blomstrete ting til skikkelige goth-klær! Jeg har liksom aldri helt funnet min egen stil, jeg vet bare at jeg liker så masse forskjellig. Jeg har bestandig vært litt redd for å kle meg for spesielt og bli lagt merke til pga all mobbingen og baksnakkingen, så de fleste klærne i skapet mitt er ganske ''normale''. Jeg bryr meg jo ikke så veldig mye om hva som er på mote osv, så det å arve klær har jeg alltid elsket! Noe jeg også gjorde når jeg var mindre, ettersom vi hadde litt dårlig råd. Men ejg klager absolutt ikke. Jeg tror at det å ikke kunne kjøpe alt jeg hadde lyst på var sunt. Jeg blir mer takknemlig for det jeg har, og klarer å spare opp penger før jeg kan kjøpe noe jeg har lyst på. Jeg tror ikke at penger kan gjøre folk lykkelig, eller kanskje vis de bruker det på smarte ting som veldedighet og opplevelser, ikke bare matrialistiske ting.

Uansett.. Huff jeg har det med å snakke meg bort.. Ettersom skapet mitt er fylt med litt jentete ting har jeg funnet ut at jeg vil prøve å balansere det ut. Blir jo ikke å kjøpe noe enda, men vente til jeg har nådd målet med å gå ned ti kilo (eller til å belønne meg på delmålene kanskje?).

Her er noe jeg har funnet som jeg har veldig lyst på. Dessverre koster det meste veldig mye.

 De to øverste er fra Illusion.no og resten er fra katesclothing.co.uk. Den nederste kjolen har jeg siklet over lenge! Men den koster en del! Dessuten vet jeg ikke helt hvor smart det hadde sett ut om jeg hadde begynt å gå med noe sånt! A girl can dream tho..

Min julepynt 2

Oj glemte vist bort å vise framden flottejulepynten min. Har vært litt opptattmed eksamen, som ble levert inn i dag. Neste eksamen er på mandag så har allerede begynt å lese til den.

Uansett. Har tatt noen bilder av den lille julepynten jeg har i leiligheten.

Min fine julepyntekse:


Nice jeg vet!

Oppå kjøleskapet:

Oppå den fantastiske frysern:

Stua:


Dumme lys!

Bordet:


Litt uklart, men de hvite prikkene er griser :D Takk søster! Skal bli nøtter oppi skåla etterhvert.

Bokhylla:


Snømannen og kona er min favorittpynt! Den skumle bamsen bak dem er kjempegammel og skikkelig kul foresten! Skremmer bort alle monstrene!

Vinduskarmen:


Hva sier vel ikke GOD JUL som zombier??


Jeg var helt sikker på at denne var grå, men har du sett! Den var jo hvit!

Nissen fra Bestemor:


Fantastisk liten krabat!

Julepynten på gangen:


Håper nissen gir meg godte i denne selv om jeg ikke er her på julaften!

Tilogmed litt jul på badet:


Ørkenrottene spiste litt på håndduken under photoshooten da.. Så nå er den ikke like fin lengre! Men men!

Kvinner med former - Advarsel: nakenhet. 13

Nå har jeg nettopp bynt på et prosjekt med å gå ned ti kilo, så dette innlegget kan kanskje være litt forvirrende. Men jeg elsker virkelig store modeller. Jeg synes det kan være helt fjert at alle modeller skal se ut som feminine gutter. De er tynne som pinner og har null pupper, vis de da ikke har silikonpupper da. Jeg elsker former, og de fleste vanlige modellene har faktisk ikke så veldig mye av det. Og ikke alle trenger å være tynne for å føle seg vel med seg selv og være sunne. Gener har veldig mye å si på hvordan kroppen din naturlig ser ut. Og ærlig talt trenger man ikke være 100 % tynn for å være vakker! Se bare her:

 Jeg har ikke rettighet eller eierskap til noen av disse bildene. Gidder ikke legge ut hvor jeg fant hvert bilde, men vis du lurer har jeg det lagret på dataen!Q: Tanker/meninger?

Dagens Sang - Easy Rider 2

Av Johnny Cash. Har blitt litt hekta på sangene hans.

Myter om dyrevernere 6

Synes det er veldig interessant å se hvordan de som bryr seg om dyrene blir stemplet i diskusjoner, slik at det vi har å si skal bli enklere å ignorere. Å holde en saklig diskusjon er kanskje ikke alltid enkelt, men å kalle folk navn eller gå ut ifra at de er dumme eller ikke kan noe hjelper iallefall ikke. La oss se på noen av de mest vanligste mytene om dyrevernere!

- Den jeg hører oftest er at dyrevernere egentlig ikke har peiling på dyr, da vi bare er byfolk som aldri har møtt på andre dyr enn kanskje hunder. Ok.. Jeg har bodd på to plasser i min oppvekst, i begge bygdene bodde det ca 200 mennesker og naturen var bestandig tett på. Jeg har også vært med på masse hytteturer og fjellturer. Jeg har også hatt masse forskjellige dyr under oppveksten. Er jeg et bymenneske som ikke har peiling på dyr? Nei! Jeg bor kanskje i en by nå ettersom jeg studerer, men jeg er oppvokst i skogen. Dessuten kan man da vite ting om dyr og natur selv om man bor i en by? Vis man bryr seg om dyr og om dyrevern er det en selvfølge at man vil lære seg om forskjellige dyr. Det at høner trenger mer enn en A4-side for å trives er da ikke bare noe vi dumme dyrevernere har funnet på for å ha noe å si?

- En annen ting jeg ofte får slengt i trynet når jeg prøver å fortelle om dyrenes sak er at jeg rett og slett ''overreagerer''. At jeg legger for mye mening i noe som ikke betyr noe. Jeg ser ikke hvordan jeg overreagerer bare fordi jeg synes dyrene blir behandlet som gjenstander når de har følelser, personlighet, føler smerte og sorg og kan til og med bli deprimerte? Forskning har vist at dyr har følelser, så hvordan kan man da si at dyrevernere bare overreagerer? Noen få dyrevernere kan kanskje være litt ustabile, men det er ikke majoriteten for å si det sånn. Men jeg får altså høre at jeg har FOR MASSE empati. Går det an i det hele tatt?

- Vi er alle underernærte fordi vi er alle vegetarianere og vil at alle skal bli vegetarianere. Vel jeg er ikke vegetarianer, selv om jeg spiser en del vegetarmat, og jeg tipper det er ganske mange dyrevernere som også spiser kjøtt og fisk. Det de fleste av oss vil er jo ikke at vi skal kutte ut å spise dyr, men at de skal bli behandlet bra og avlivet på en human måte, ettersom de er så mye mer enn bare mat. Og de som er vegetarianere er vel ikke underernærte alle sammen,  da det er fullt mulig å leve sunt uten fisk og kjøtt, selv om det krever litt mer tenking til å begynne med. 

- Dyrevernere slipper løs pelsdyr, gjør hærverk og tenker ikke på konsekvensene. Jeg har enda til gode å møte på en dyreverner som mener vi skal slippe løs pelsdyr og gjøre hærverk. Jeg har vært dyreverner så lenge jeg kan huske, på ulike måter, og jeg har aldri gjort noe sånt. Og de fleste dyrevernerne er som meg. Alt vi vil er at dyrene skal få det bedre. Og å slippe løs pelsdyr hjelper ikke på dette. Dyrene som blir slippet løs lider ettersom de har vært såpass mye i fangenskap at de ofte ikke får tak i mat osv, og sulter ihjel.. Og de av pelsdyrene som overlever ødelegger balansen i økosystemet, så det er heller ikke bra. Dessuten skader det ikke pelsbønderne noe særlig økonomisk, ettersom de får erstatning for det de har mistet, og kan skaffe seg nye dyr, noe som igjen dobler antall dyr som lider. Og dette vet de aller aller fleste dyrevernerne. Det er også fåtallet av oss som bruker trusler som virkemiddel for å få det vi ønsker. Å synke til det nivået at man truer noen hjelper ikke saken vår i hele tatt, da folk kan bruke unnskyldningen "de er voldelige og skumle" til å ikke ta det vi sier seriøst. 

- Så til den tingen som egentlig irriterer meg mest å få høre. Nemlig at vi som er opptatt av dyrevern ikke bryr oss om mennesker og deres nød. Dette er jo helt på jordet. Vi har da mer oppmerksomhet enn fluer. Vi klarer da vel å bry oss om både mennesker og dyr? Jeg gir penger hvert år til både dyrevern og for å hjelpe mennesker som lider i fattige land. De som er fattige i Norge synes jeg selvfølgelig synd på, men samtidig har vi NAV og trygd her så de lider liksom ikke like mye som de er for eksempel Afrika. Finner jeg noe som kan hjelpe fattige i Norge hjelper jeg gjerne til også! Jeg skriver kanskje mest om dyrevern på bloggen, men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om mennesker. Jeg vil hjelpe mennesker som lider, men akkurat nå mens jeg er student og lever på studielån kan jeg liksom ikke kaste rundt meg med penger eller gjøre noe som egentlig har noen stor virkning. Men senere i livet vil jeg jo selvfølgelig det. Jeg har veldig lyst til å få meg fadderbarn i Afrika eller noe sånt, men jeg må liksom være sikker på at jeg har råd til det først.

Disse er da de jeg har fått høre oftest. Mange ganger fra min egen familie, noe jeg finner veldig frustrerende. Kunne sikkert skrevet flere, men eksamenslesingen roper på meg!

Q: Har dere hørt andre dumme myter eller kommentarer om dyrevernere?

#dyrevern #dyrevernere #kommentarer #diskusjon #dyr #kjæledyr #animal #myte

En liten takknemmelig blogger 6

Jeg er egentlig ganske fornøyd over den lille ubetydlige bloggen. Jeg har få lesere, men flere som er veldig flinke til å kommentere så da gjør det liksom ingenting. Jeg tenker at vis bloggen min plutselig hadde fått over 30 kommentarer på en dag hadde det jo blitt veldig slitsomt å svare alle og kommentere tilbake på bloggene deres, som jeg liker å gjøre!

Dessuten har den lille bloggen min ikke fått en eneste slem eller ekkel kommentar enda, noe som er ganske  godt med tanke på hvor mye nettmobbing det finnes i Norge. Jeg er nok ikke fin nok eller flink nok til at noen blir sjalu nok på meg til å mobbe meg, noe jeg kan leve med. Jeg vet jeg er fin, selv om jeg ikke tenker så mye på hvordan jeg kler meg og sminker meg mer eller mindre aldri. Jeg vet også at jeg er flink til visse ting, selv om jeg selvfølgelig kan bli bedre.

Denne bloggen har faktisk gitt meg bedre selvtillit etter at jeg startet med den. Jeg får positiv tilbakemelding på bilder, tegninger, og til og med novellene jeg har lagt ut (noe som tok veldig mye mot for å legge ut), samt at folk kommenterer saklig på mine mer seriøse innlegg der jeg iallefall prøver å være litt smart.

Så jeg ville bare si takk til mine få, men trofaste lesere og kommentatorer, for at dere bryr dere! Glad i dere og bloggene deres!

Dagens bilde - blå jul 4På en skitur ned fra hytta vår. Var skikkelig blåtime så måtte ta bilde.

Q: Synes?

Høners liv 10

Høns blir brukt til å produsere egg og kjøtt. Dette er jo forsåvidt greit synes jeg. Jeg er ikke imot å spise kjøtt og sånt, så lenge dyrene blir behandlet bra, har en stor plass å leve på, får utløp for alle sine behov og blir avlivet på en human måte. Dette er dessverre ikke tilfellet når det kommer til storprodusenter. Hønene som skal bli kjøtt lever i store rom stappfullt med høns. De har ca en A4-side hver å bevege seg på. Mens høns ideelt skal leve i flokker på sånn 10-12 høns per hane, lever de der uten haner og dette fører ofte til slossing og til og med død. Hønene som produserer egg lever også på veldig små områder, men i bur. Alt de gjør er å spise og legge egg. De får aldri en gang gå ut.

Så kommer vi til slaktingen, som går ut på at hønsene blir hengt etter beina på et slags bånd. De føler jo selvfølgelig smerte og redsel så dette må jo være helt forferdelig! Så blir de sendt til en maskin som kutter av dem hodet. Men noen klarer selvfølgelig å komme seg unna denne maskinen ettersom de rører en del på seg. Disse er dessverre ikke spesielt heldige ettersom neste steg i prosessen er å senke dem ned i kokende vann sånn at fjærene løsner, så de som overlever hodekuttermaskinen blir altså kokt levende.

Dette er ikke en måte å behandle noe dyr. Høns ligger hjertet mitt veldig nært, ettersom jeg er oppvokst med høns, som fikk gå fritt i hagen når været tillot det og som hadde god plass både inne og ute i gjerdet. De ble også avlivet på en human måte når den tiden kom. Og vi avlivet de bare vis de var syke eller skadde. Når det var sommer pleide jeg å plukke mark å gi dem og hver gang vi hadde klippet plenen fikk de gress inne i gjerdet sitt som de kunne kose seg med hvis de ikke ville ut på plenen.

Men alt handler om penger og fortgang i dette samfunnet, og det er dyrene som får lide mest for det! Noe jeg synes er avskyelig! Dyr er de mest uskyldige skapningene som finnes, som vi burde ta vare på, ikke utnytte som om de bare var gjenstander!


Bilde av noen av våre høner ute i hagen.

#høns #dyr #kjæledyr #matproduksjon #animal #dyrevern #hildur90 #mshildur90 #tjupptjupp

En mytologisk skapning ferdigtegnet. 8

Etter å ha hatt en lang pause i tegningen, har jeg endelig kommet litt igang igjen. Jeg har iallefall fullført en av tegningene jeg holdt på med for lenge siden.
Den uferdige versjonen finner du her, samt noen av dem jeg skal prøve å bli ferdig med etterhvert. Kan jo ikke bare holde på med eksamen. Jeg ble ganske fornøyd med denne, forutennom tuppen på halen og nesa skulle ikke vært såå rosa.yntet til jul i dag!

Jeg har foresten pyntet til jul i dag. Skal legge ut bilder litt senere i dag (når oppvasken er tørr og bortgjemt).

Q: Synes?

Dagens sang - I Want To Break Free 0

Av Queen selvfølgelig. Verdens merkeligste musikkvideo. Synes de der med lys på hode ligner litt på vogonene i haikerens guide til galaksen!

 

Dagens bilde - sommerfarger 0Fra 2006. Disse blomstene er noe jeg assosierer veldig med sommeren. De er ikke spesielt fine, de ser nesten litt lørvete ut, men for noen fine farger! Vet det er vinter nå men har ikke så mange fine vinterbilder, og det er ikke snø ute så kan ikke ta noen nye enda!

Dagens bilde - Solnedgang 6Blitt blokket på en blogg? 4

I går gikk jeg inn på bloggen til hun som hadde slettet meg som bloggvenn for litt tilbake, tenkte jeg kunne være snill og gi henne en kommentar eller to. Så jeg kommenterte på en produktvurdering, ettersom jeg hadde prøvd det produktet. Jeg skrev at det ikke funket på mitt hår, eller noe sånt. Men alt hår er jo forskjellig da, så funket jo helt sikkert for andre. Jeg gikk tilbake tre dager etterpå og da hadde hun ikke godkjent kommentaren min, så jeg skrev en kommentar til og hvorfor hun hadde nektet min kommentar. For den var jo ikke slem eller noe sånt. Og selv om jeg i hennes hode har vært slem mot henne så kunne det jo ikke bli sett på som en slem kommentar..

I dag da jeg gikk inn på bloggen hennes for å gi henne en snill kommentar (jeg er så veldig snill skjønner dere), så ble den stoppet av spamfilteret, når min kommentar var ''hot på noen'' under et hot eller not-innlegg.

Så ja.. Nå har jeg blitt blokket for første gang, fordi jeg er så ondskapsfull og ekkel mot folk... Kremt..

Må bare se det humoristiske i det, selv om det er synd i den personen som ikke klarer å skille mellom snille og slemme mennesker.

Dagens bilde - Vintervindu 4Dette bildet har jeg redigert litt, men bare for å få bort malingsflekkene som var på vinduet.

Q: Synes?

Dagens sang - 'Bohemian Rhapsody' 0

Av Queen. Fin sang!

Nakenbilder på blogg? 24

Jeg har aldri helt forstått dette fenomentet med å legge ut naken- og undertøysbilder av seg selv ut på nett. Kanskje er det fordi jeg ikke akkurat er helt fornøyd med kroppen min at jeg ikke forstår det. Men er det ingen som tenker på at alt de legger ut på internett aldri helt forsvinner, og om noen faktisk missbruker disse bildene deres, er det en utolig lang prosess for å få dem fjernet? Plutselig finner du halvnaken-bilder av deg selv på pornosider osv.. Kan ikke være noe morsomt. Vis man ikke er ei jente som vil bli stemplet som hore da selvfølgelig.

Jeg synes det er bra at man er stolt over sin egen kropp. Og jeg kan forstå at man vil vise fram det man har jobbet så hardt for å få. Men likevel. Kunstneriske bilder kan jeg også forstå til en viss grad. Selv om linjen ikke bestandig er så lett å se mellom kunst og lettporno. Men disse jentene som presser puppene sine inn i hvert eneste bilde de tar av seg selv, for så å legge det ut på nett, vil de ikke bli tatt seriøst? Altså. Når man selv bare fokuserer på utseende sitt og de store puppene sine, er det jo også bare det folk ser når de ser på dem. Jeg har iallefall problemer med å legge merke til noe annet med en person vis den personen tar ti tusen bilder av puppene sine.

Dessuten. Hva vis man søker på en jobb eller noe, også søker sjefen deg opp på nett og finner fullt av puppebilder.. Kanskje er han en gammel gris og vil ha deg som ansatt, eller så er sjefen ganske liberal av seg og gir deg jobben selv om du har lagt ut nakenbilder av deg selv, eller så får du ikke jobben fordi de vil ha mer ''seriøse'' ansatte.

Kanskje er jeg bare veldig skeptisk på internett og forsiktig av meg, og aldri så lite fordomsfull.. Men jeg er ikke den eneste fordomsfulle personen her i verden. Og det finnes nok veldig mange som faktisk stjeler bilder av jenter for så å legge det ut på pornosider eller som har dem til eget ''bruk''.

Uansett.. Poenget mitt er: Det er bra dere er stolte over kroppene deres, det må dere ikke slutte med, men tenk på hva dere legger ut! For alt kan bli misbrukt og brukt mot dere i andre sammenhenger!


(Bilde funnet: fantasifull.vgb.no)

Dagens sang - Hurt 2

Av Johnny Cash.

Dagens bilder - Vinter i Bjørndalen 8


Q: Synes?

Bli mer jentete? 2

Jeg har lyst til å bli mere jentete.. Jeg vil lære meg å sminke meg, gå i høyhælte sko og å like klær som er ''moteriktige''. Jeg er en ganske sær jente som elsker zombier og monstre, og som ikke helt klarer å bry meg om sminke og alt det der som visnok gjør jenter til jenter. Selvfølgelig det er gøy å sminke seg.. Men jeg synes ikke jeg sminker meg bra nok til å vil bli sett med det blant folk. Jeg vil også lære meg å synes at det å gå til frisør mer en to ganger i året er bra bruk av pengene mine, isteden for å få moren min til å klippe meg.

Er det noen som kan lære meg alt dette og samtidig hjernevaske meg? Og kanskje gi meg litt plastisk girurgi så jeg får balonger til pupper, og Donald Duck-lepper? Det hadde vært noe det.

Virker som om livet som ei vakker jente er så mye enklere. Man trenger ikke å bekymre seg for noen ting, for man får alt servert på søvlfat, og alle guttene sikler over deg. Alt de trenger å bry seg om er shopping, mote og sminke. Høres ut som et flott liv. Et liv jeg gjerne vil ha.

Dagens sang - When You Were Young 2

Av The Killers. Min favorittsang å synge i dusjen! Hehe...

Dagens bilde - sommer og sol (og en kompost og en fryser) 4Bilde fra i sommer. Klokken var rundt 6 på morgenen. Elsker morgenbilder.

Dagens ''sang'' - Widerøe rap 0

Sunget av direktøren i Widerøe, til sangen Liten Og Grønn av Øystein Sunde. Widerøe er best!

Dagens bilde - Spooky Tree 2Samer nedtrykkes den dag i dag! 5

Samer i Tromsø er faktisk for redde til å gå i koftene sine i byen osv. Jeg synes det er helt sykt at folk ikke har kommet lengre i utviklingen. De burde få lov til å vise hvor de kommer fra uten å være redde for å bli banket opp eller kjeftet opp! Nedtrykking av samer hører til i 50 tallet. De burde respekteres for den de er, på lik linje som alle andre.

Det er jo ikke som at samer er så veldig forskjellige fra ''vanlige'' folk, takket være den idiotiske sameundertrykkingen og fornorskningen. De er ikke mindre utviklet eller dummere eller styggere (ikke at de var det før undertrykkingen vel å merke). Samer er da akkurat som ''vanlige'' nordmenn, og likevel blir de utsatt for hetsing og plaging overalt. Folk gjør også narr av dem når de går rundt i koftene sine. De begynner å liksom-joike osv. Hvor nedvergende er vel ikke det? Alle mennesker er like mye verdt og bør bli behandlet likt. Ikke gjør mot andre, ting du ikke vil skal bli gjort mot deg!

Er vi virkelig ikke kommet lengre folkens?

Er vi ikke bedre enn at vi må trykke andre ned i søla for å føle oss bra?

Siste innspurt. 7

Nå skal eksamen snart inn, ca 5 timer igjen, men jeg må dra til skolen om 3 timer så jeg er sikker på at jeg rekker å skrive ut osv. Jeg er enda ikke helt ferdig, men det er mest småpuss igjen, litteraturlista og litt mer forklaring av begreper. Skal bli godt å bli ferdig!

Da skal jeg sove, støvsuge og vaske! Det ser først og fremst ikke ut på hybelen.. En uke uten nesten ingen rydding, og jeg er rotete fra før av, ingen støvsuging så det er spon og sånt overalt. Og badet.. Huff! Det er jo der ørkenrottene får ut å leke seg, så kan jo tro hvor mye bæsj og pappbiter som ligger der. Altså må kanskje legge til at det ikke er såå forferdelig. De bæsjer jo nesten ikke og de har hard bæsj, så ikke så ekkelt liksom. Nå skal jeg steke meg et par vafler å spise før jeg fortsetter med småpusse mitt. Snakkes etter eksamen (endelig vanlig blogging).

Dagens bilder - Utsikt fra busskuret. 2Herlig å bo så nært havet!

Dagens sang - Candy 0

Av Paolo Nutini. så fin!

Dagens sang - Up Here 3

Av Terra Naomi.

Dagens bilde - En myr så rød. 4

Stress med eksamen ++ 4

Snart skal jeg på skolen og skanne inn et bilde, et nagativ og to sider av ei bok for å bli ferdig med arbeidskrav nr 2 i digitaliseringen. Håper jeg ikke blir å plages så masse for eksamen skal jo inn på mandag. Synes du kunne hatt arbeidskravene litt før i skoleåret jeg, isteden for 1 og 3 dager før første eksamen. Og ja jeg vet.. Jeg kunne begynt med dem før osv, men jeg er litt treig. Skal gjøre mer enn å bare skanne inn ting i oppgaven men det gidder jeg ikke gå inn på. Er så kjedelig at.. Skal iallefall skrive 3 sider tekst på oppgaven så har nok å gjøre i dag. Har enda minimum 3 sider igjen på eksamen og føler at fram til nå har jeg bare skrevet tull. Må prøve å finne et par bøker på biblioteket om tegneserier og tvserier, for å få litt mer fakta inn i oppgaven, selv om mye kan man tenke seg til selv.

I går var jeg å kjøpte meg ei badevekt (gulp) for å kunne finne ut hvor mye transportburet og ørkenrottene kom til å veie, men jeg må nok innrømme at jeg gruet meg litt til å gå opp på den. Ble litt lettet da jeg så at jeg bare hadde gått opp sånn et kilo siden sommeren (selv om jeg selvfølgelig skulle ønske det hadde gått litt andre veien).Var også innom en hekle/sy/strikkebutikk jeg ikke hadde vært innom før. Var nesten som om jeg ble dratt inn i den. Det satt gamle hyggelige damer der å strikket og de som jobbet der var superhyggelige. Så nå har jeg nok fått meg en ny favorittbutikk. Kjøpte masse greier som dere kan se nedenfor.

 

Et garnnøste for å fikse ferdig håret på heksa etter eksamenene, svart og hvit tråd for å sy øyne og diverse detaljer, brosjenåler til den tiden da jeg kan å hekle blomster osv, et målebånd (gulp) og to forskjellige typer knapper. Jeg elsker knapper. Er noe jeg har arvet fra moren min tror jeg. Sånne små knapper setter litt mer preg på de figurene jeg hekler liksom, så er gøy å ha litt forskjellig. Dessverre hadde jeg glemt at jeg allerede hadde røde hjerter hjemme i samme størrelse, men heldigvis var de ikke helt like så det gikk greit. Dinosaurene synes jeg bare var kule, og kanskje har jeg noen tantebarn som også synes det??

Høstbilder 2008 7Disse to bildene ble tatt i et voldsomt regnvær i Nordland, og er faktisk ikke redigert! At alt ble svarthvit var altså helt tilfeldig!! Jeg har et merkelig kamera! Vis dere ser næye på bilde nr to ser dere regndråpene. Jeg må innrømme at disse to er mine to favorittbilder.

Mistet en bloggvenn fordi.. 6

Jeg synes det er litt trist når man gir et vennlig tips til noen, også takker de deg ved å slette deg som bloggvenn. Dette er ikke for å klage på den personen eller henge ut noen, jeg følte bare for å skrive av det var litt trist. Et tips er jo ikke det samme som en klage eller å nedsette noen, det er jo for å hjelpe en person. Jeg blir kjempeglad for tips, så lenge de er mer saklige enn "du burde ikke blogge".

Personen hadde laget en anbefaling for et produkt, men hadde ikke skrevet hele navnet på produktet, bare skrevet navnet på hele merket liksom. Så jeg skrev at det var lurt, men at det ikke gjorde så mye ettersom den hadde bilde av det i innlegget. Så skrev jeg hva jeg syntes om det produktet. Synes det var en ganske hyggelig kommentar?

Jeg forstår at den personen kanskje har hatt det tøft og sånt, så jeg kan jo forstå det på en måte. Men samtidig var jeg bestandig hyggelig mot den personen og kommenterte flere ganger om dagen på bloggen dens for å hjelpe liksom. Er jo ikke noe gøy å blogge vis man får lite kommentarer.

Men.. ja.. Trist.

Til min ex-bloggvenn: Vis du leser dette så ikke ta det som baksnakking. Jeg ønsker deg inget vondt. Lykke til videre! Og legg merke til at jeg har ikke nevnt noe navn eller noe i dette innlegget.

Photoshop-arbeidskrav 6

De siste dagene har jeg holdt på med et photoshop-arbeidskrav i DOK-1019 - digitalisering. Og i dag fikk jeg det endelig godkjent så tenkte jeg kunne legge ut før og etterbildene her. Jeg liker photoshop kjempegodt så synd at det er så dyrt. Men har det i 24 dager til da.

Før:

Etter:

Før:Etter:

Før:

Etter:
Oppgaven gikk ut på å fikse bildene så de ble best mulig men samtidig måtte de fremdeles være realistiske.

Q: Hva synes dere? Og vær så snill og kom med litt mer enn ''fine bilder''.

Mine motivasjonssanger 0

Iallefall noen av dem. Motivasjon til litt forskjellig.

 

 
 
 
 

 

Dagens sang - Mrs. Potters Lullaby 1

Av Counting Crows. En av mine favorittsanger. Har ganske mange favorittsanger jeg vet. Synes den er kul og gjør meg bestandig glad.

Døv voldtektsmann fikk strafferabatt 7

Jeg blir så irritert av Norges rettsystem. Det er jo helt sykt. Har helt mistet troen på det rett og slett.

Foto: Helge Mikalsen/VG

Leste nettopp en artikkel om en fyr som dro ei jente inn i et smug og voldtok henne i 20 minutter. Hun prøvde å komme seg unna til å begynne med og sa "Nei" og "Ikke" men det hjalp ikke, han bare fortsatte. Hun anmeldte saken og mannen ble funnet. Men pga at han var døv, ble straffen nedsatt til et usselt lite år i fengsel, som betyr at om ca 6 måneder er han ute igjen, og klar til å voldta på ny. Han unnskyldte seg med at han trodde hun var med på det og at han tydet det som om hun sa som ''ja'' og ''nå''.

Dette er rett og slett det dummeste jeg har hørt på lenge. De som var i den juryen burde skamme seg! Virkelig! En person stritter ikke imot når den vil ha sex og de fleste ville ikke likt å blitt dratt inn i et smug for at en ukjent person ville ha sex med den.. Det at man ikke hører hva folk sier burde ikke gjøre at folk kan voldta uten noe slags fare for en skikkelig straff (uansett hvor milde de er i Norge). Et år er ingenting! Uansett hvor døv man er så skal man klare å lese kroppsspråket til noen, og man burde klare å forstå at det å dra noen inn i et smug ikke akkurat er det samme som samtykkende sex..

Ahh blir kvalm...

Artikkelen finner du her.


#voldtekt #voldtektsmann

Stakkars katt! 6

Jeg kom over et innlegg til ene bloggvennen min, Maria, og jeg ble skikkelig frustrert. Hun fortalte at for en stund siden kom katten hennes hjem med et hull i hodet, noe som viste seg å stamme fra at noen hadde slått den med en hammer! Og senere kom katten hjem og luktet fiskeolje ettersom noen rett og slett hadde enten helt det over henne eller holdt henne nede i det!

Hvordan kan noen gjøre noe sånt mot et dyr? De har jo følelser og rettigheter de også! Hvor fucka må man ikke være i hode for å synes at det er gøy og helt ok å gjøre sånn! Psykopater rett og slett! Det verste er jo at politiet ikke bryr seg om dyrene og at Mattilsynet ikke har ressurser til å finne ut hvem som har gjort det. Og hvis det blir funnet ut ved hjelp av et mirakel, så får jo ikke personen eller personene som gjorde dette noe slags straff. De får en "fyfy" og kanskje en bitteliten bot. Thats it. Norge har virkelig alt for milde straffer! En voldtektsmann kan komme ut av fengsel etter 2 år liksom... Og da kan man jo tenke seg hvor lave straffer det er for dyreplageri.

Jeg husker en sak for noen år tilbake, der ei dame hadde avlet opp hunder under forferdelige vilkår. Og hun fikk faktisk ikke lov til å ha flere dyr noensinne. Vel.. Iallefall ikke i Norge. Så hun flyttet til Sverige og fortsatt der. Og tviler sterkt på at hun hadde lært noe av straffen sin i Norge.. Annet enn at hun må skjule dyreplageriet bedre, så hun ikke blir tatt igjen og må flytte til Danmark isteden... Åhh blir så irritert.

Heldigvis gikk det jo bra med den fine katten, men tenk hvor traumatiserende det måtte ha vært for henne. Bra hun har gode eiere i det minste!

Innlegget til Maria finner du her. 

Er en av mine favorittblogger btw.


 Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

#dyr #dyrevern #kjæledyr #animal #mattilsynet #politi

Dagens sang - Say its possible 0

Av Terra Naomi. En flott sang, som bestandig gir meg frysninger på rygger av, ei flott dame!  Liker å høre på live-versjoner av sanger, for da får man vite om personen kan synge eller ikke. Og Terra Naomi kan virkelig synge!

 

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

 

Brukthandel. 2

Jeg elsker å kjøpe ting på bruktbutikken. Synes gamle ting har me sjel og personlighet enn helt nye ting. Ofte lurer jeg på hvem som har hatt tingene før meg og da er det ekstra kult vis man faktisk finner et par hint om det. Kjøpe en gang ei bok som det faktisk sto navnet til den personen som hadde hatt den før meg. Er kanskje ikke så veldig kult i øynene til mange andre, men for meg er det veldig fasinerende.

Her er noen av tingene jeg har kjøpt på bruktbutikk dette året:


Dette bildet har jeg kanskje lagt ut før men men. Den kanna er min absolutte favoritt og kommer fra India. Skåla og vasen kommen fra Bulgaria fikk jeg vite av han i bruktbutikken på kvaløya.


Enda en skål fra Bulgaria (jeg synes de er så fasinerende, de er jo håndlaget og greier). Telysholderen har jeg eg likedan fra før av så derfor jeg kjøpte den. Tegneboka har jeg ikke fått tid til å sette meg ned å lære noe av enda, men den virker bra.


To juleduker (og en kjøkkenhåndduk fra åhlens) for å ha på kjøkkenet. Håper å finne julegardiner også etterhvert!


Et par julebamser som er virkelig søte! Greit å ha masse julepynt på hybelen som jeg kan nyte i et par dager før jeg drar hjem..

Ei treskål som ørkenrottene virkelig elsker.. Jeg bruker å legge den på siden og de klatrer på den som bare det. Også en tunnel-bygge-ting, som er virkelig kul. Nedenfor ser dere baksiden av eska.. Forskjellige byggemåter.


Jeg valgte å bygge den som ser ut som ei bru, bare at jeg hadde litt ekstra hull i den så de hadde anda mer glede av den.

Hvorfor ikke kjøpe brukt når de fleste tingene er i god stand og koster kjempelite?


Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

Dagens Sang - Angels of the silences 2

Av Counting Crows. En av mine mange mange favorittsanger og favorittband. Han som synger sliter med psykiske problemer og har vært veldig åpen om dette, noe som er veldig bra syns jeg. Dessuten er han drittbra å skrive tekster og synge! Og tøff sveis!

 

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

 

Takknemlige ørkenrotter 7

Jeg må skrive et innlegg på vegne av ørkenrottene. De er nemlig ikke tunge nok til å klare å trykke på tastaturet og de er heller ikke så flinke til å stave enda. De ville bare fortelle hvor takknemlige de er for alt folk gjør for dem.

Først en takk til Tante M og Trollet fra Senja for alle de deilige dorullene og tørkerullene de har fått!

 
Nam nam!


De vil også sende en stor takk til Bestefaren sin, som skal snekre fine ting til dem for å ha i ferieakvariet.

 

Og sist men ikke minst en takk til Bestemoren sin, for at hun skal dra til Steinkjer og kjøpe diverse ting de trenger når de kommer hjem til jul. Hun skal også tørke blomsterjord, noe som er veldig snilt!

Hva skulle vi gjort uten dere??

 

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

Mitt største ønske: 8

Å være lykkelig.

Jeg har ikke alltid hatt et veldig enkelt liv. Jeg ble mobbet på barneskolen og etter det har jeg slitt veldig. Jeg har tenkt på å skrive om akkurat dette, ettersom jeg synes det er viktig å fortelle sin historie. Kanskje noen leser min historie og tenker ''oj jeg må virkelig passe på så barna mine ikke mobber osv''. Jeg vil også bidra litt med å ta bort litt av stigmaen rundt mobbing. Iallefall da jeg var liten var det veldig mye hysj hysj. Skolene ville ikke at noen skulle få vite om at det hadde skjedd mobbing der, og de som mobbet fikk dermed ingen straff. I det siste tror jeg det har blitt mer fokus på mobbing og hva det gjør med folk.. Men vi er enda ikke helt der.. Uansett.. Mer om det senere. Føler at vis jeg skal skrive mer om dette må jeg ha god tid på meg.

Jeg har iallefall vært mye trist og hadde/har veldig dårlig selvtillit, og dermed har på et vis mitt største ønske blitt å kunne være lykkelig. Selvfølgelig har jeg andre ønsker i livet, men alle disse ønskene bygger på at de kanskje vil gjøre meg lykkelig.

Jeg fant et ordtak jeg likte veldig godt om akkurat dette:

- Det går ikke an å bestemme seg for å være lykkelig. Lykke er den gode bivirkning av andre gode beslutninger.

Synes det sa det meste som jeg egentlig tenker, men av og til glemmer bort. Vurderer nesten å henge det opp på veggen så jeg ikke glemmer det. Som en slags motivasjonsbilde.

Uansett.. Jeg vet akkurat hva slags gode beslutninger jeg burde ta for å føle meg bedre. Jeg må jobbe masse med eksamen så jeg får ok karakterer og begynne å spise mer og spise sunt. trening vet jeg ikke om det blir så masse tid for pga eksamenene, men har planer om det å. ..Vil føle meg bedre om meg selv.


Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

 

Dagens sang - All Along The Watchtower 1

Med Dave Matthews. Sangen er opprinnelig av Bob Dylan.. Men jeg må innrømme av Matthews synger den bedre (da jeg var på konsert med Dylan hørte jeg ikke hvilken sang han sang en gang..)

Ukas gladnyhet 7

Flyvende neshorn!


Bildet kommer fra artikkelen, som er linket til lengre ned.

Nå finnes det ca 3000 neshorn igjen pga krypskyttere, og dette gjør at mange dyreversorganisjoner jobber ekstra hardt for å forebygge at neshornene dør ut. Ettersom neshorn ikke er spesielt sosiale av seg, slutter de å formere seg vis de bort for nært hverandre. Derfor jobber disse dyrevernsorganisasjonene med å flytte neshornene til nye områder så de kan formere seg. Men først må neshornene på en liten flytur, ettersom lastebiler ikke kommer til der  de bor. Neshornene blir selvfølgelig bedøvet og de flyr bare 10-20 minutter, før de blir satt i lastebiler!

Dette er en gladnyhet, både fordi det viser at noen faktisk gjør noe for at de ikke skal bli utryddet, og også pga de kule bildene.

Vil dere lese mer eller se alle bildene finner dere artikkelen her.

 

PS: jeg skriver en gladnyhet hver onsdag, ettersom jeg synes media har alt for masse fokus på alt det negative som skjer rundt om kring i verdenen. Så vis dere er like lei negativitet som meg, kan dere vel stikke innom her hver onsdag!

Vinneren av forje konkurranse: Proud to be different

Nei til hamstervatt! 6

Hamstervatt burde bli ulovlig. Det kan surre seg rundt bein og halsen til smågnagerne, og enten amputere beina, og i verste fall kvele de stakkars små skapningene! De kan også finne på å spise det og det kan føre til forstoppelse og død.

Derfor burde alle skrive under mot hamstervatt, uansett om du har gnagere eller ikke. Det er jo uforståelig at dyrebutikker selger noe som er skadelig for dyr!

Kampanjen finner du her.

Det er veldig enkelt og tar null tid.


Denne typen hamsterull har jeg kjøpt, men aldri brukt (foruten til å fylle et heklet gresskar... Bilde er fra Petworld.

#dyr #kjæledyr #animal #hamster #gnager #hamstervatt #dyrebutikk #skrivunder

Dagens sang - Country House 3

Av Blur. En litt merkelig men bra sang.. :P

Lesbisk? 3

Jeg har fått spørsmål flere ganger om jeg er lesbisk, og mange folk prøver liksom å hinte om det på et vis når de snakker med meg. Så jeg må nesten skrive: Nei jeg er ikke lesbisk. Og ikke er jeg bifil heller! Jeg har ingenting imot homofili og bifil(i?) må det legges til. En persons legning er de født med og dermed burde de ikke bli straffet for det! En persons ledning er også en stor del av deres identitet, så jeg føler litt at folk ser feil på meg når de tror jeg er lesbisk... Som om en del av meg blir mistolket på et vis.

Det er sikkert mange grunner til at folk kan tro dette om meg, men vis man ikke kan være samfunnsengasjert, bry seg om dyr og miljø og ikke løpe etter gutter som gal uten å bli stemplet som lesbisk, så må jeg jo si at lesbiske har et overtak over ''vanlige'' folk..

Og dette skriver jeg absolutt ikke i redsel for at folk skal finne ut at jeg er lesbisk. Vis jeg hadde vært det hadde jeg vært åpen om det og stolt, ville jeg tro. Familien min og vennene mine er såpass åpne mot homofili så det hadde gått bra. Har både slekt og venn som er det så det hadde nok ikke vært noe problem! Til og med den eldre generasjonen er helt for det liksom!


(Oj oj! Nå tror jeg jeg har tre bilder av meg selv på bloggen.. Litt vått hår her men.. Så jo nesten søt ut!)

Lesbisk?

Jeg? Ehm... nei??

Dagens sang - I wish i was a punkrocker 3

Av Sandi Thom. Litt sånn som jeg føler meg av og til. Teksten i videoen er litt raskere enn sangen, men men.

Pynte til jul? 1

Jeg har tenkt på noe i det siste, og det er Når skal man egentlig pynte til jul. I min familie pynter vi juletre og har ut alt av pynt først på lille julaften. Og da er vi faktisk så slitne og leie av all vaskingen at det ikke er noe gøy. På hybelen har jeg brukt å pynte til jul 1. desember, ettersom jeg reiser hjem ca midt i desember til vanlig. Men denne jula kommer jeg til å reise hjem rundt den 10. så jeg lurer litt på å kanskje pynte litt før desember begynner.

Den der tradisjonen med å ikke pynte til jul før lille julaften har jeg egentlig ikke forstått etter at jeg ble voksen. Greit vi har jo fram stjerna i vinduet og adventslysene, men man kunna jo pyntet litt til. Og hvorfor skal man egentlig vaske over hele huset som en gal like før jula? Kan man ikke heller vaske over skikkelig i begynnelsen av desember for så å gå litt lett over like før jula igjen? Hadde gjort det litt enklere å fått julestemning som voksen.

I fjor da jeg kom hjem ble det veldig mye vasking og rydding at det å pynte og å bake julekaker nærmest bare ble slitsomt. Så jeg hadde nesten ingen julestemning i selve jula. Jeg klager selvfølgelig ikke på at jeg må vaske litt når jeg kommer hjem til jul. Selv om jeg er gjest er det jo gøy å hjelpe til. Jeg forstår bare ikke hvorfor man ikke bare tar storvasken litt før jul, og hvorfor man ikke allerede pynter den 15. eller noe sånn. Juletreet kan man selvfølgelig spare til lille julaften, men alt det andre pynten er jo faktisk ganske masse arbeid å finne gode plasser til osv.

Denne julen tror jeg kommer til å bli kjempekoselig! Uansett når pynten og vaskinga finner sted. Søsteren min og familien kommer fra Sverige (noe de ikke gjør så ofte) så huset blir fullt av unger. Jeg og mamma har planlagt å kjøpe noen hobbygreier som vi kan holde på med med barna, sånn materialsett til diverse julepynt for eksempel. Blir nok gøy! Gleder meg veldig til å se hele familien og slekta igjen, Og håper de gleder seg til å se meg også!


Litt av julepynten til foreldrene mine. Den julekrybba har bestandig vært min favoritt! Hvor gøy er det vel ikke å gjemme Jesus bak krybba helt til julaften? Et par år hender det at vi glemmer han bak der et par dager, men han kommer da alltids fram etterhvert!


#jul #juleglede

Dagens sang - Present infant 5

Av Ani DiFraco. En av sangene jeg hører på når selvtilliten ikke er der. Er også vekkerklokkelyden min så jeg kan våkne med et smil.

Ukas Gladnyhet 0

En dag forsent men hvem bryr seg!

Som vanlig er det kjempevanskelig å finne glade morsomme nyheter på nett, alt handler om død og fordervelse. Men jeg fant da en sak som fikk meg til å le iallefall.

Hva har skjedd med bilen til Vegard?
På torsdag fant han bilen sin dekket av post-it lapper, og det viste seg at det var et par kompiser som hadde gjort dette i hevn for at han hadde ødelagt for en av dem sist de var å bowlet. Vegard som er manchester-fan likste spesielt ikke at det sto liverpool på siden av bilen, så det var førsteprioritet å fjerne før han dro på jobb.

Synes de hadde gjort en god jobb med å dekorere bilen.. Og var jo en spøk som ikke skadet noen :P Lurer på hva hevnen for dette blir?

Artikkelen og bildene finner du her.

Tjene penger på folks død. 8

Jeg blir litt gal av hva folk prøver å tjene penger på. Steve Jobs døde for en måned siden, og allerede har de kommet ut med en bok om livet hans. Det synes jeg er veldig sykt. Burde de ikke vente litt før de prøver å tjene penger på døde folk? Sitter de bare å venter på at kjente folk skal dø så de kan gi ut bok om dem?

Jeg synes det er respektløst. Greit å gi ut bok om folk, for det er jo kult at man kan få vite mer om den personen, men de burde vente litt mer enn en måned. Var litt det samme når Jackson døde. Med en gang hoppet gribbene over minnet av han og prøvde å tjene penger på døden hans, noe de klarte for å si det sånn.Steve jobs. Bildet er funnet på wikipedia.

 

Hva synes dere om dette?

Dagens Sang - Candy 5

Av Paulo Nutini. Tristsang..

Dagens sang - High Hopes 2

Av Paolo Nutini! Gladsang.

Rømt ørkenrotte - Oppdatering 0

Ok som noen kanskje har sett har jeg lagt ut et innlegg i natt om at ene ørkenrotta hadde rømt og at jeg ikke fikk tak i henne. Jeg fikk faktisk ikke tak i henne før klokken var over seks på morgenen (veldig trøtt og frustrert). Da hadde hun funnet et hull i pulten min så hun satt inni skapet. Jeg stengte for hullet med et bilde (takk for hjelpen bestemor og bestefar) og fikk heldigvis tak i henne uten for masse stress på stakkars Ronja. Hun var nok like trøtt som meg, for hun la seg å sov med en gang hun kom inn i buret. Altså gikk den stakkars jenta uten skikkelig søvn i 6 timer!! Ørkenrotter bruker å være våken ca 2 timer før de sover i ca 2 timer, så det var jo absolutt ikke bra for henne. Ikke var det så bra for meg heller ettersom jeg har jobbet for å prøve å snu døgnet mitt tilbake til normalt.. Men nå er det enda verre igjen liksom... Gøy ja!

Gammelt bilde av rømlingen!

Rømt ørkenrotte 0

Fae.. Ronja er på rømmen! Inne i leiligheten da så er ikke så farlig! Men jeg får ikke tak i henne og jeg er veldig veldig trøtt! Hadde liksom tenkt å legge meg å sove nå, men isteden sitter jeg å venter på at hun skal komme fram fra sofaen. Lurer litt på om hun har lagt seg til å sove inni ene sofabenet... Hmm.. Heldiggris iallefall!

Dyre-uvennlige produkter 13

Noen eksempler:Pringles faktisk!

#dyr #kjæledyr #animal #dyreforsøk 

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com