hits

Ønskeliste fra I1.se! 0

Jeg kom over en butikk, veldig tilfeldig. Jeg var på biltur til søsteren min som bor i Sverige, også stoppet vi på en kjøpesenter, for å låne toalettet der. Jeg og Mamma gikk forbi en butikk, og vi stoppet litt opp, for i vinduet hang det kjempemange fine gammeldagse lamper. Vi hadde det jo litt travelt ettersom det var en lang reise, men da vi så inn i butikken, måtte vi bare inn. Det var nemlig så mye fint der inne, i forskjellige stiler og temaer.

Jeg fant kjempemye jeg ønsket meg, men ettersom jeg var helt blakk så kunne jeg ikke kjøpe noe. Heldigvis var foreldrene mine snill, og betalte for to ting jeg fant som en sommergave. Jeg kjøpte med en stor alv, og en svart boks som var dekorert med drager. 

Men det er så mye mer der jeg ønsker meg, at det er veldig dumt at det ikke går an å bestille fra nettsiden deres fra Norge.

Dette er iallefall noe av det jeg ønsker meg:
To alver med drager! Passer godt til den alven jeg allerede har.


Lampe med en alv og en sopp.


Alver med enhjørninger. Skikkelig søte!


En drage som holder vinflasker. Passer veldig godt til den boksen jeg allerede har. 


Denne øksa elsker jeg bare! Jeg har jo et ønske om å ha en hel vegg med økser (lang historie), og denne er virkelig flott!


Denne øksa er også ganske kul! 

 

Noe her du kunne tenkt deg å eid?

7 Personer på Facebook folk ikke liker! 3

Her kommer en ganske kritisk og kynisk liste, som jeg skrev da jeg var i et godt humør. Har du lett for å bli støtt, så ikke les videre.


 

 • Klagere.

De fleste kjenner vel en eller to av disse personene på Facebook. Personen som deler hver vonde følelse med omverdenen, for å få sympati. "det er ikke nok at jeg synes synd på meg selv, noen andre må også synes synd på meg! Gi meg OPPMERKSOMHET!". Selvfølgelig er det lov å dele negative ting, men ikke når alt du deler konstant er slike ting. Spesielt om det alltid er ting som "jeg har hodepine", for da kan du ærlig talt ta deg en Ibux og få i deg mat og vann (og kanskje ta deg en pause fra Facebook), og gå videre med livet ditt. Tenk deg om hva du deler.

 • De perfekte.

Det stikk motsatte av klagerne, er de som vinkler alt de skriver på Facebook som at alt er rosa og perfekt. Barna deres er perfekte, huset er perfekt, de lager bestandig flott mat, og alt er flott! Som oftest lyver disse menneskene, eller så prøver de så hardt på å få livet sitt perfekt at de tilslutt går på veggen. Uansett grunnen til at de gjør sånn, så er de irriterende.

 • Spammere 

Noen bruker Facebook til å dele nyheter og tanker de har. Noe som er flott, i moderasjon. Om en person legger ut 20 artikler iløpet av en dag, er det lett for folk å bare blokkere den personen, ettersom alt de ser i nyhetsfeeden sin er artikler som denne personen har delt. Og hva er da poenget med å dele artiklene, om ingen orker å lese de, fordi du legger ut 20 stykker om dagen? M.O.D.E.R.A.S.J.O.N. Du kanskje burde dele en artikkel med dette som tema?

 • Dagbok-skrivere

En annen versjon av spammere, men en verre versjon, for det igjen bare handler om å få oppmerksomhet, og gir verden absolutt ingenting. De deler hver minste tanke, følelse og ting de gjør. De begynner ofte dagen med et "God morgen!", og avslutter alltid dagen med et "god natt!". Og alt imellom der er ting de har gjort iløpet av dagen, ting de har opplevd, tenkt, planlegger, hva de har spist, om de har trent eller ikke, og så mye mer som ingen andre bryr seg om. Har noen noen gang tenkt "Så interessant, Hilde sto opp klokken 10 i dag!"? Neppe.. Skal du skrive en dagbok, så vet jeg en fin plass å gjøre dette. Jepp, du gjettet det. En dagbok.

 • De "sosiale" samboere

Samboere som snakker med hverandre offentlig på Facebook, er noe jeg ler veldig mye av (ond som jeg er). Man bor sammen, er i samme hus som oftest, kanskje til og med samme rom, og likevel må de kommentere på hvert innlegg samboeren legger ut, og har "samtaler" i hvert kommentarfelt de finner. De tror sikkert det virker veldig søtt, og som at de har det bra og ikke får nok av hverandre. Men for de utenifra roper det ut "desperasjon!". Det er ofte et tegn på at forholdet skranter, men at man vil at omverdenen skal tro at alt er bra, så derfor overgjør man alt. Om man absolutt må skrive med samboeren sin (det er tydeligvis vanskelig å snakke ansikt til ansikt med noen man bor og er sammen med), så finnes det en chat-funksjon på Facebook, som gjør at folk slipper å se på alt tullet dere skriver til hverandre. 

 • Stalkerne.

Folk som følger med på hver minste ting folk gjør på profilen sin, er generelt creepy. De som i tillegg kommenterer på alt folk legger ut, er generelt enda et hakk mer creepy. Om du er skylding i dette burde du kanskje kvitte deg med Facebook en periode, og bruke tiden på å få deg et liv.

 • De trangsynte idiotene

Dette finnes det alt for mye av, dessverre ikke bare på Facebook, men overalt. Det er mye de kan være trangsynt over, men "klassikeren" er innvandrere og flyktninger, noe som er mye mer synlig nå enn for noen måneder siden, siden det igjen har blitt et relevant tema. De er redd for at flyktningene kommer til å stjele pengene deres, kommer til å voldta kvinnene deres, kommer til å ta jobbene deres, og gjøre Norge til en islamisk stat. Alle flyktninger er i tillegg terrorister, og har selvfølgelig planlagt å bombe hele Norge. Etter angrepene i Paris og Beirut, bruker nok flere av dem dette som grunnlag for å ikke hjelpe flyktningene, uten å forstå at det er akkurat dette flyktningene flykter fra, nemlig terroren. Flyktningene flest vil bort fra krig og elendighet, og kommer hit. Selvfølgelig kan det komme terrorister sammen med flyktningene, men de kan komme hit uansett. Og vi trenger ikke IS til å skape terror, som jeg også skriv i innlegget om Beirut. Uansett er folk idioter om de ikke klarer å se flere nyanser enn svart og hvit, og jeg synes ærlig talt synd på dem. Samtidig som jeg hater dem.


Om noen føler seg truffet av denne listen, så vit at du som person sikkert er veldig enkel å like ellers, og at det du gjør på Facebook ikke definerer deg som en person, selv om det selvfølgelig kan være tegn på at du burde revurdere noe av oppførselen din på Facebook og generelt. Og er du ikke lett å like, så er det også greit. Jeg tenkte ikke på noen spesielle når jeg skrev dette, så venner og familie, ikke tro jeg skriver om dere. Om noe av det jeg skrev her traff deg, så er det kanskje fordi du er skyldig i noe av dette uansett, og ikke fordi jeg er slem?

#facebook #personer #mennesker #sosialemedier #samfunn

Treeshaping - Merkelig hobby! 1

Dette er en merkelig hobby, uten tvil, men det må være veldig gøyalt å holde på med. Det går ut på å forme et tre, mens det vokser, og skape noe ut av det.

Det tar jo lang tid før et tre vokser, og når du først får fullført noe, må det jo være en fantastisk følelse ettersom det har tatt mye tid, og du har lagt mye tid og sjel inn i formingen av treet. 

Jeg skulle gjerne likt å kunne dette. Jeg husker jeg og Pappa prøvde å lage en løkke av et tre en gang, da jeg var barn, men tror greinen etterhvert knakk.

Dette var nydelig, og hadde passet kjempeflott inn i min drømmehage! Herlig!


Dette må være favoritten min, blant det jeg har funnet til nå av bilder av denne hobbyen. Det speilet ser rett og slett magisk ut!

 

Noe man kanskje skal prøve til våren?


 

#hage #hobby #tre #treeshaping #magi

Verden bryr seg ikke om Beirut. 2

Denne helgen har media vært pepret ned med artikler om Paris, og angrepene som skjedde der, og Facebook er full av profiler med det franske flagget. Det er en stor og fryktelig tragedie, som viser hvor ødelagt noen mennesker er i hodet. Ikke bare viser det hvor ødelagt folk som gjør slike ting er, men det viser også hvor trangsynte og idiotiske andre er. Nemlig de som nå bruker angrepene som et grunnlag for å ikke hjelpe flyktninger, uten å forstå at de som står bak angrepene, er det flyktningene rømmer fra. Ja, det kan kommer folk fra IS med flyktningene, men de kan komme hit uansett om vi tar inn flyktninger eller ikke. Og IS er ikke den eneste trusselen i verden. Breivik er jo et eksempel på at nordmenn også kan være ødelagt. Dritt kan skje, uansett hvor man er i verden, uansett hvem som bor der. 

Men uansett, det media nesten ikke har fått med seg, er at dagen før Paris, så skjedde det et angrep i Beirut, hvor over 40 liv gikk tapt, og over 200 mennesker ble skadd. VG, Dagbladet og alle nyhetssider er stappet full med Paris, men vil du vite om Beirut, så sliter du. Jeg viste ærlig talt ikke om Beirut, før et par dager etter det skjedde, fordi alt jeg så var Paris. 

Jeg la ut en post på Facebook, hvor jeg satte spørsmålstegn ved at alle byttet profilbilde til det franske flagg, men at de ikke byttet profilbilde for alt annet som skjedde i verden. Folk må for all del bytte profilbilde for å vise sympati, men problemet med det er at det ikke alltid blir gjort. Mer eller mindre alle har fransk flagg på Facebook, men hvor er de Libanesiske flaggene? Jeg så et par personer som hadde skaffet seg et profilbilde med både Paris og Beirut, men de fleste holdte seg bare til Paris. 


Dette hadde vel vært fint å hatt på profilbildet sitt?

Posten min på Facebook skapte litt diskusjon, ettersom folk misforsto det jeg mente. Men ærlig talt, jeg viste ikke om Beirut en gang da jeg la ut den posten. Jeg hadde ikke lest eller hørt noen ting om det, og la ut posten mer fordi jeg tenkte på all anna dritt som skjedde i verden konstant, som folk ikke virker som de bryr seg om. Hvor var Syrias flagg på Facebook, når ting gikk skeis der for eksempel? Og hvordan tror dere det føles for de i Beirut, når de ser at hele verden bryr seg om Paris, og regelrett ignorerer det som skjedde med dem? 


Folk i Beirut tente lys for å minnes de som døde i angrepene. 

Når angrepet på Utøya skjedde, så var amerikanske medier mer opptatt av å skrive om alkoholikeren og narkomane Amy Winehouse som hadde dødd, enn alle ungdommene og voksne som døde i Norge den samme dagen. Og det virker så sært. Og det er litt det samme som har skjedd her. Vi bryr oss mer om det som er nært og kjent, enn det som er litt fjernere og mer ukjent. 

Men man burde prøve å bry seg om alle menneskene i verden, og ikke bare de som er nærmest oss. Jeg forstår det er vanskelig, ettersom Beirut er lengre unna oss, og at de i Paris er mer lik oss, enn de i Beirut. Og kanskje har det litt med logistikk å gjøre, at det er enklere å lage artikler fra Paris enn Beirut, men man burde klare å bry seg om Beirut uansett om de er ulik oss eller ikke. Og media burde jo være variert, og få med seg alt som skjer i verden, ikke bare fokusere på en sak. 

Og hvorfor i all verden har Facebook lagt til at du kan legge det franske flagget på profilbildet ditt, uten å i hele tatt tenke på at det kanskje kom til å sette dem i et dårlig lys, med tanke på at de bidro til at hel verden glemte Beirut?


En artikken fra The New York Times, som omhandler hvordan Beirut føler seg glemt. 

Dette viser egentlig hvor mye makt media og sosiale medier som Facebook har. Om media velger å fokusere på en sak, så vil hele verden fokusere på den saken. Jeg tenker tilbake til tiden hvor svineinfluensaen var tingen folk var reddest (enklere tider). Media pøste ut artikler om svineinfluensaen, og gjorde folk pissredde. Folk som var helt friske tok til slutt vaksine mot influensaen, som var helt ny og ikke blitt testet skikkelig, og noen fikk ulike problemer pga det. De ble rett og slett skremt til å ta medisin, som det ikke var vits for dem å ta, og som ikke var helt bra for dem. 

Og det av media har så mye makt, er nesten mer skremmende enn alt som har med IS, mord og terror å gjøre!


 

#beirut #paris #IS #terror #facebook #fuckfacebook

Ønsker meg: Garnbolle! 3

Ja, du leste rett. Jeg ønsker meg en garnbolle. Kom over det på en butikk på Epla, og ideen var jo genial. Det er en bolle, hvor du legger garnet du bruker i, også smetter du bare tråden i en sprekk, så får du bruke garnet uten at det hopper rundt overalt! Genialt!Du kan kjøpe den her!

#garn #strikk #strikking #hekling #gave #keramikk #epla

 

Fakkeltog mot pels! 4

14. november blir det arrangert fakkeltog mot pels i 20 byer! Dette er en fin og koselig markering, for å vise at vi ikke liker pelsoppdrett, og ønsker det lagt ned i landet vårt. Mer info om dette finner du her! Der kan du også melde deg på!

Anbefaler alle som kan og ønsker, om å bli med på dette! 20 bilder som beviser at strikking er kult! 8

En vennine på Facebook, linket denne listen i dag, og jeg følte bare at jeg måtte dele den!

Det er 20 bilder, av ulike ting som er strikket, som er ganske kule. 

Blant annet var et av bildene dette:


Hansker som ser ut som piggsvin!

Disse har jeg veldig lyst å lage til meg selv, da jeg elsker piggsvin, men jeg vet ikke om oppskriften vil være veldig komplisert. Jeg er ikke så flink å strikke, så det kan hende jeg heller spør min kjære mor om hun kan lage til meg.

En annen ting jeg også likte veldig godt på denne lista var disse:


Sko dekorert med motiv fra Mario, strikket selvfølgelig. De var skikkelig søte!

Vil du se resten av lista, så trykk her: http://eavisa.com/2015/04/08/20-bilder-som-beviser-at-strikking-er-superkult/

Ønskeliste 2015! 5

Hvert år lager jeg en ønskeliste før bursdagen min og jul, og hvert år får jeg nesten ikke noe av det jeg ønsker meg, så tviler på at ingen som er glad i meg leser bloggen min...

Nei da, jeg skal ikke klage! Hvert år får jeg mye fint, og det er alltid tanken som teller!

Selv den gangen da jeg fikk en kondom i julegave, i en alder av 9 år... 

 

Dette året ønsker jeg meg:

 • Den siste Harry Potter-boka. Seriøst, jeg har den enda ikke!
 • Hobbymaling, slik man kan bruke på tre, trolleire osv.
 • Neglelakk er i fancy farger!
 • Te!
 • Sjokolade, gjerne noe litt fancy ettersom jeg liker å prøve nye ting.
 • Diverse serier jeg liker på DVD.
 • Cder av Of Monsters And Men, Kyla la Grange, The Lumineers, Orla Gartland, Katzenjammer og Counting Crows! Har ingen av disse!
 • Gavekort til Panduro.
 • Ellers er det også slik at jeg har runddag i år, jeg blir nemlig 25 år! Så jeg ønsker meg også penger, slik at jeg kan spare til videokamera og førerkort. Trenger også en ny kontorstol, så dette må også spares til! 

Om du tenker å gi meg gave, og ikke vet hva, så burde dette hjelpe litt iallefall. Men jeg blir glad uansett hva jeg får!

Ps: Jeg trenger ikke kondomer.. 


Ønsker meg også en slik en, om noen vil lage til meg! 

 

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com