hits

6 koselige ting å gjøre om vinteren: 2

Nå er vinteren her, og da er det mange som ikke vet helt hva de skal finne på om dagene. Mange blir litt deprimerte fordi det er kaldt og mørkt, og føler de ikke kan gjøre alt de vanligvis gjør. 

1: Ta det mer ro og skjem bort deg selv. Lag deg en kopp kakao eller noe godt og varmt, spis litt sjokolade, ta det en ansiktsmaske og se en koselig film!

2: Er det snø, gå ut og ha det gøy! Er det mørkt ute, så ta med ei lommelykt eller to. Du kan lage snømenn, snølykter eller kanskje til og med en snøhule!

3: Vær aktiv. Selv om det er mørkt og kaldt kan man være aktiv. Ta deg en skitur, gå på skøyter, eller samle vennegjengen og dra på aketur. Ekstra koselig er det om man lager bål og har med kakao eller noe slikt!

4:Lag julekaker, og bygg et pepperkakehus! Lager man julekaker sammen blir det veldig sosialt, og det er utrolig gøy å lage pepperkakehus (selv om det kan være litt utfordrende).

og enda gøyere er det å knuse huset på nyttårsaften! 

5: Pynt huset til jul, og kos deg med det! Har du ikke mye pynt, så trenger man heller ikke så mye for å få litt julestemning. Et julestjerne i vinduet og en rød duk på bordet går langt! Det kan også være gøy å gå på bruktbutikk å se om du finner noe julepynt som faller i smak. Det er koselig og samtidig ikke så alt for dyrt! Jeg har som tradisjon at jeg drar til bruktbutikk og kjøper en ny julepynt hvert år faktisk! Jeg har derfor en del gamle nisser og slikt som er veldig stilig!

6: Mat fuglene! Når du har et rolig øyeblikk, er det få ting som er mer koselig enn å sitte å se på småfuglene spise fra fuglebrettet i hagen. Det hjelper også småfuglene å overleve vinteren!


 


Hvordan koselige ting gjør du om vinteren? 

#jul #vinter #kos #koselig #liste 

 

Dyret mitt er sykt/skadd, hva gjør jeg? 2

Som dyreeier vil man alltid oppleve at dyret enten blir sykt eller skadd, eller trenger hjelp på noe vis, og kanskje lurer man på hvordan man skal takle dette. Jeg har et enkelt og greit svar på dette - kontakt dyrlegen. Det er gratis å ringe dyrlegen, og ofte kan de gi deg råd og vurdere situasjon ut ifra samtalen dere har. Det er også viktig at om det er nødvendig, drar du så fort som mulig til dyrlegen, så dyret slipper å lide/bli verre bare fordi du er treg. Det som også er viktig å huske på er at alle dyrleger ikke trenger å være flinke på alle dyr, så om du føler du ikke fikk et godt svar fra dyrlegen du først ringte, prøv å ring en annen dyrlege. Når du finner noen som er flink på den typen dyr du eier, så er det greit å bruke den dyrlegen videre ettersom du kan stole mer på den enn andre dyrleger. 

Jeg ser nesten hver dag at folk heller spør på Facebook isteden for å ringe til dyrlegen, og det er en uting jeg blir irritert over. Man kan godt spørre på nett om råd, men man skal ALLTID kontakte dyrlegen først. Om et dyr er syk eller skadd kan det gå rimelig fort nedover for det, så det er så viktig å gi dem rask hjelp. Og om eneste løsning er avliving så er det viktig at det skjer så fort som mulig slik at dyret ikke lider mer. Dyr kan også være flinke å skjule smerter, så du kan kanskje tenke at det går fint, mens dyret ligger der i store smerter. Dette gjelder også om det skjer i helga.

Om dyret ditt blir sykt eller skadd i helga, så har du likevel ansvar som dyreeier at dyret ditt får den hjelpen den trenger så fort som mulig. Jeg har ofte måtte kontaktet dyrlegen og dratt til klinikken i helgene, og måtte lagt ut mye penger for at dyrene mine skulle få den hjelpen de fortjente, og det angrer jeg meg ikke på! Og dette er noe man må regne med når man skaffer seg dyr, så om du tenker at du ikke har råd til å dra til dyrlegen i helga, burde du ikke skaffe deg dyr. Jeg vet at situasjoner kan forandre seg, og at man plutselig sitter og har dårlig råd når dyret plutselig blir syk, men da får man likevel gjøre sitt for at dyret skal få det bra. Lån penger fra noen, eller avtal med dyrlegen at du betaler med delbetaling eller med faktura. De fleste dyrlegen har forståelse for at folk kanskje ikke har råd å legge ut pengene med en gang. #dyr #kjæledyr #husdyr #dyrlege #tips #dyreeier

Just do it! 5

Er det noe jeg kan godt, er det å Prokrastinere, å utsette ting til siste liten. Dette har jeg gjort hele mitt liv. Jeg husker jeg stresset med leksene i siste liten allerede på barneskolen. Og på videregående satt jeg om natten å skrev side på side på innleveringer som skulle inn dagen etter. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjør sånn. 

Den Store Norske Ordboken har dette å si om saken:

"Prokrastinering, kronisk utsettelsesatferd. Alle utsetter ting som skal gjøres, men prokrastinering kjennetegnes ved at utsettelsene er til ulempe for personen. Personen er ofte klar over dette selv, og anger og stress oppstår. I det lange løp har prokrastinering negative konsekvenser for prestasjon, velvære og helse. Prokrastinering er en ufornuftig eller «irrasjonell» form for utsettelse."

Jeg er altså en kronisk utsetter. Det vanskeligste for meg er ærlig talt å begynne på ting, spesielt når jeg vet det er et større prosjekt. Jeg klarer alltid å overbevise meg selv om at ting kan vente til i morgen eller neste uke. Dette gjelder spesielt ting som bare gagner meg. Når det kommer til jobb har jeg aldri hatt problem med prokrastinering, men på privatlivet derimot.. Jeg utsetter alt for mye til siste frist, og det fører jo ærlig talt bare til mer stress. Det sparer meg kanskje for stress akkurat der og da, men det sparer jeg bare alt stresset til siste liten. For tida driver jeg på med youtube og skriving, men jeg har en fæl tendens å utsette ting som har med dette å gjøre. Kanskje burde jeg prøve å omstille hjernen min til å tenke at youtube og skriving er en jobb? Det er jo det jeg ønsker det skal bli om en stund, så det er ikke den dummeste ideen. Dessuten kommer det jo ikke til å bli noe jobb av det hvis jeg bare utsetter alt hele tiden. 

Jeg får bare få ut fingeren og gjøre det jeg skal! Det å gjøre ting og ha god tid på seg er jo ganske godt!

Er du en kronisk utsetter?

#psykologi #utsettelse #prokrastinering #hjerne

Mislykket kort! 2

Når jeg la ut innlegget i går om kortene jeg hadde laget, så utelot jeg ett kort. Grunnen til dette: Det ble mislykket! Eller. Ikke helt mislykket, men ikke godt nok til å gi bort til noen.Problemet at det ble så stivt at det ikke vil ligge lukket igjen, og det ble heller ikke så fint med alt det glitteret! Jeg hadde en ide om å sette på en slags knapp på framsiden, også en tråd på baksiden, så det går an å lukke. Problemet er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skulle gjort det rett og slett. Det kunne blitt et ok kort om det ikke gapet som en tulling! =P

Men man lærer alltid av sine feil, og man kan ikke alltid lykkes, så jeg liker det likevel!


#scrapbook #scrapbooking #kort #hobby #håndarbeid #julekort

11 selvproduserte julekort! 3

De siste dagene har jeg lagd et par julekort, eller, flere enn et par, 11 faktisk! Føler jeg nesten har vært produktiv, men det er ganske enkle kort så det tok ikke så lang tid. Men ble ganske fornøyd med dem egentlig, og gleder meg til å sende dem ut til folk!Hva synes du om kortene?


#kort #postkort #scrapbook #scrapbooking #julekort #jul #nostalgi

4 av mine dikt - Hva synes du? 4

Jeg fikk lyst å dele noen av diktene mine på denne bloggen, så da gjør jeg det! Jeg har jo egentlig en egen blogg for å legge ut det jeg skriver av dikt og noveller, men jeg glemmer den liksom av, så den er veldig lite aktiv for tida. Kanskje kommer den noe på den etterhvert, men akkurat nå er den nedprioritert. Jeg har lyst å lage meg en skikkelig nettside for å legge ut dikt og noveller, men akkurat nå har jeg ikke helt råd eller tid. Uansett, om du liker disse diktene, så kan du gjerne følge meg på Facebook eller Instagram, der er jeg nogenlunde aktiv!

Diktene:Hva synes du om disse diktene?

#dikt #lyrikk #litteratur #bok #leselyst #lese #hildehogsnes


Min Facebookside: https://www.facebook.com/Hildehogsnesoffisiell/

Min Instagram: https://www.instagram.com/hilde.hogsnes/

 

Fotografiene som er brukt tilhører meg.

Norske helsevesen - Lagd i sirup! 6

Man kan si mye bra om det norske helsevesen. Det at vi som norsk innbygger har et lite sikkernett rundt oss i tilfelle vi blir syke, med frikort, sykepenger og mye mer er flott. Ikke perfekt, men ganske flott. Men det kan ikke kan si om det norske helsevesen, er at det er så veldig raskt. Jeg har selv måtte erfare dette, og jeg må si at det er fryktelig slitsomt. I det siste har jeg hatt MYE trøbbel med magen, og samtidig virker det som alt av muskler og ledd bare har gitt opp. Jeg går rett og slett å har vondt hele tiden, og jeg føler meg slapp og sliten noe som fører til at jeg ikke får gjort alt jeg vil gjøre. Magen har blitt litt bedre etter at jeg kuttet ut matvarer som var kjent for å kunne skape magetrøbbel, men den er enda ikke god. 

Når jeg endelig fikk motet meg opp til å ringe til fastlegen, fikk jeg beskjed av en halvgretten dame om at jeg måtte vente en måned på time for å få time til fastlegen. Så jeg avtalte time, og smurte meg med tålmodighet, jeg var egentlig bare glad for at jeg endelig hadde tatt til vettet og fått meg time. Så kom timen min, jeg snakket med fastlegen min, og vi tok litt prøver og slikt. Både fastlegen og hun som tok blodprøver var veldig hyggelige bare så det er sagt. Så måtte jeg vente 3 uker før jeg kunne dra dit og få svar på prøvene, igjen ganske greit, jeg var bare glad jeg var kommet igang med å finne ut av dette mysteriet. Jeg vil jo så gjerne vite hva som feiler meg, slik at jeg kanskje kan bli bedre og ikke føle meg som en 80-åring. Så 3 uker senere dro jeg dit, og det jeg fikk vite var at prøvene så helt fine ut. Fastlegen spøkte til og med at ifølge prøvene var jeg frisk som en fisk, noe vi begge to vet jeg ikke er, så det var litt gøy. Så nå sitter jeg å venter på å få time til spesialister, en for mage og en for muskler og ledd. Jeg har på følelsen at det kan ta en stund, for fastlegen nevnte 1.januar som en mulig frist for at jeg skulle få timene. Og av egen erfaring oppe i Tromsø vet jeg at slikt kan ta måneder. 

Jeg hadde et ønske om at dette skulle gå litt fortere. Det høres kanskje ikke så ille ut, men når man kanskje tenker seg litt om, så er det ganske slitsomt å ha konstant smerte, være så svak at man kanskje kan jobbe to timer før man er utslitt, og å aldri vite når man plutselig blir dårlig. Oppi alt dette har jeg prøvd å finne meg en ny jobb, men hvordan skal man finne seg en jobb som ikke er fysisk krevende, som man kan gå på toalettet når man må, og som man enkelt kan ta seg fri en dag om man plutselig blir helt elendig? Og nå som det er kaldt har leddene mine blitt enda verre. Fryser jeg får jeg rett og slett vondt.

Jeg har veldig lyst til å jobbe, jeg elsker å kunne klare meg selv, å spare opp penger til ting jeg ønsker meg og trenger, men akkurat nå går jeg bare rundt i overlevelsesmodus. Det å få i seg nok næring er et slit, samtidig som man må prøve å balansere maten slik at man ikke blir syk. Det å bare kan være i lett fysisk arbeid i to timer før man blir halvveis ødelagt er et slit. Jeg er vant til å kunne gjøre ting selv, men nå må jeg liksom se mine egne begrensninger. Jeg føler jeg bare er en byrde, og får ikke til å gjøre noen ting. Og det er så lite motiverende å vite at svaret på helsen min kommer, men at jeg må vente en liten evighet på det. 

Så, mye fint kan man si om norsk helsevesen, men det er ikke spesielt raskt.


#helse #sykdom #helsevesen #norge #norsk #fastlege #lege

Ønskeliste 2016 2

De siste årene har jeg lagd en ønskeliste rundtom i denne tida på året, fordi jeg har bursdag 8.november, og fordi jula nærmer seg med stormfart. Jeg føler alltid at ønskelister er litt egosentrisk, men samtidig er det veldig greit å skrive en liste over hva jeg ønsker meg, slik at jeg kanskje slipper å få pyntegjenstander og håndduker hvert år (Seriøst, jeg har nok pynt og håndduker nå!). Det er vrient å kjøpe gave til andre, så jeg forstår godt hvorfor folk velger å gi bort litt "standardting", jeg gjør det jo innimellom selv, men greit å gi folk noe man vet de ønsker seg.

 • Penger til oppkjøring
 • Penger til tegnebrett
 • Den 7. Harry Potter-boka! Jeg har alle andre, men ikke denne! Og siden det er min favoritt bok-serie ønsker jeg meg denne.
 • Fantasybøker du tror jeg blir å like
 • Faktabøker om folketro, myter og interessant historie.
 • On Writing av Stephen King (fin bok for forfatterspirer)
 • En stille datamus (sånn utrolig stille)
 • Supernatural på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Veronica Mars på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Futurama på dvd (har ingen sesonger fra før)
 • Fimo-leire - svart, hvit, brun, rød, pastellfarger.
 • metalltråd til smykkelaging og figurlaging.
 • Papir for scrapbooking.
 • En gammeldags inkpen/blekkpenn og blekk.
 • En turkis gryte. Ikke matt i fargen, men happy!
 • Er også slik at dere kan donere til et veldedig formål isteden for å gi meg gave, bare ikke dere gir til noe som bruker forsøksdyr.
 • At alle gjør noe godt med livet sitt. Hver minste gode ting man gjør forandrer verdenen litt.Og vet du hva, om du finner noe på en bruktbutikk eller noe, som du tror vil passe meg midt i blinken, go for it! Jeg bryr meg ikke om noe er brukt eller ikke, og er en stor fan av gjenbruk!

PS: Bruker ikke produkter som er tester på dyr, som har parabener i seg eller mye parfyme.

Det er også greit om noen gir meg noe jeg ikke vil ha, for det er tanken som teller! Så ikke stress!
 


#bursdag #jul #gave #ønskeliste


Trykk HER om du ønsker å lese om dyrevern og naturvern!

Trykk HER om du ønsker å lese om samfunn, nyheter og synspunkt!

Trykk HER om du vil lese om håndarbeid!

Hvorfor skal vi drepe ulven vår? 0

Ulv står for 2000 døde sauer i året, mens det er 100 000 sau som dør pga skader og sykdom som de får, likevel skal 70 % av Norges ulvebestand slaktes. Hva er logikken bak dette? Burde vi ikke gjøre grep for å minske antall sauer som dør iløpet av året, isteden for å bruke ulven som syndebukk? De dør av beinbrudd, betennelser, skader og så mye mer, fordi de ikke får noe tilsyn iløpet av månedene de er ute på fjellet. Om viljen hadde vært der til å forbedre forholdet for sauene, så hadde det ikke vært umulig. Og det burde være andre løsninger til å forminske rovdyrangrep, annet enn å nesten utrydde dem.

Det har jo blitt eksperimentert med å sette sammen lama sammen med sauene for å forminske rovdyrangrep, ettersom rovdyrene er skeptisk til lamaer. Og kanskje kunne man fått til en ordning hvor ungdom kunne ha som sommerjobb å se til sauene? En dag oppi fjellene og en dag hjemme, eller en uke oppi fjellene og en uke hjemme for eksempel. Sett opp et par små hytter der sauene holder til, og finn folk for en litt annerledes sommerjobb. Kanskje kan man ha med et par hunder også om mulig. Eller kanskje bønder i områder med mye rovdyr burde ha sauene sine gående hjemme på åkeren isteden for løst i fjellet?

Jeg har forståelse for at problemet med sau, rovdyr og bønder er et komplekst et, og ikke har en enkel løsning, men nærmest utryddelse av et dyr som ikke står for så mye skade er en uforståelig løsning. Det er kanskje den letteste for alle partene, men det gjør det ikke til den beste løsningen.


Bildet er fra pexels.com, og er copyrightfree.

#ulv #norge #norskulv #dyrevern #naturvern #miljøvern #rovdyr #wolf

 

En produktiv dag 0

I dag prøver jeg å ha en produktiv dag.

Det er ikke så lett, ettersom helsa ikke er helt der for tida, men ikke faen om det skal stoppe meg fra å oppnå det jeg vil. Jeg skal iallefall prøve å være produktiv.

Jeg har fortsatt litt på oppussingen av soverommet mitt. Veggene skulle egentlig pusses ferdig, men jeg fant ikke pussemaskinen i farta, så jeg bestemte meg for å spakle den delen av taket som er kommet opp, samt en del av veggen jeg ikke har spaklet før. Jeg skal snart ut å lete etter pussemaskinen, og da blir det pussing på meg!

Ellers har jeg skrevet litt dikt i dag. Mest rare og tilfeldige tanker som falt inn i hodet mitt, men også et par dikt om jula og vinteren som jeg blir å legge ut i desember. Jeg håper jeg får til å skrive litt mer i dag, men vi får se om det blir tid og ork til det.

Senere i dag skal jeg også få fikset noen videoer til youtubekanalene mine, få skrevet et par poster til en nettside og litt sånt, så jeg har iallefall ting å holde på med!

Jeg har også planlagt å lage spinatsuppe, noe som blir godt! Prøver å få i meg nok næring for tida, i håp om at det hjelper på helsa. #hverdag #produktiv #dikt #oppussing #helse #sykdom #skriving #forfatterspire #youtubejobb

 

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com