hits

Mål for 2016: 1

Jeg så en del bloggere legge ut et slikt innlegg, blant annet skrev Morellen om det, og jeg følte det var noe som kunne passe seg her også. 

Mine mål for 2016:

  • Få hjemmet mitt ryddig
  • Lage en liten åker, og kanskje en liten jordbæråker
  • Plante noen bærbusker i hagen, trenger mer rips og solbær
  • Gjøre en god jobb på arbeidsplassen min
  • Få igang kanalene mine igjen
  • Blogg mer jevnt
  • Få opp en nettside til mine skjønnlitterære skriblerier
  • Skriv mer
  • Tegn mer
  • Les mer

 Det var mine mål for 2016. 

Hva er dine mål?

12 mer julespørsmål og julesvar! 0

13. Liker du snø, eller synes du bare snø er kaldt og plagsomt?

Jeg elsker snø, sålenge det ikke blir så mye at jeg får trøbbel med å måkke der jeg trenger å måkke.

 

14. Liker du å handle inn julegaver, eller er det slitsomt?

Elsker det, så lenge jeg er ute i god tid i forveien.

 

15. Har du skaffet alle julegavene, eller har du enda noen igjen?

Nå kom dette spørsmålet ut før jul, så passer ikke helt nå, men jeg var faktisk ikke ferdig med alle julegavene til julaften. Jeg hadde rett og slett glemt to gaver. Distre.

 

16. Bruker du/dere å lage pepperkakehus?

Ja! I år lagde jeg pepperkakeversjon av KVN, som er en videregående skole ved hjemplassen min.

 

17. Har du noen gang laget en snøhule?

Ja, mange ganger! En gang lagde jeg en så stor snøhule som barn, at både jeg, hunden og katten fikk plass. Det var stort for meg.

 

18. Bruker du/dere å spille noe i jula? Brettspill? Pcspill? Konsoll?

Vi spiller litt kort og brettspill sammen, men i år ble det lite slikt. Jeg spiller litt på pcen, men ikke så mye, da man har så mye annet å gjøre.

 

19. Bruker du/der ekte grantre, eller plast? Eller kanskje har du ikke tre i heletatt?

Ekte grantre. Plast er fryktelig.

 

20. Tror du julenissen kommer på besøk til deg i år?

Enda et spørsmål som er litt seint ute. Nissen kom på besøk til oss i år, og jeg fikk hjelpe han å dele ut gaver til familien!

 

21. Hva spiser du på lille-julaften, 23 desember?

Vi spiser alltid lutefisk! Nom nom!

 

22. Hva bruker du å gjøre på julaften?

Står opp i ti-tiden. Lager stuffing til kalkunen, ser på tv, er med familien, koser meg, legger på plass siste rest av julegavene, slapper av, spiser middag, åpner gaver, spiser dessert, og sover søtt!

 

23. Liker du fyrverkeri? Hvorfor liker du det/ikke liker det?

Fyrverkeri er fint å se på, men bråker alt for mye. Ofte er det også litt trist å skal ut å se på fyrverkeri, når man heller kunne sittet inne med familien og snakket og kost seg. Også blir dyrene så alt for redde av fyrverkeriene. 

 

24. Hva spiser du/dere på nyttårsaften?

Det er litt forskjellig. Ofte har vi spist rester fra de andre julemiddagene, så det blir som et slags koltbord. Men noen ganger spiser vi pinnekjøtt på nyttårsaften, noe vi skal i år!Forfatterdrømmen! 2


 

Første steg av forfatterdrømmen er igang, nemlig å lage sosiale medier, som blir viet til "forfatterskapet" mitt.

Jeg har i første omgang laget Twitter og Facebookside.

Gå gjerne inn og lik både twitteren og facebooksiden, slik at dere får med dere videre utvikling.

Planen er å lage en nettside, hvor jeg kan poste det jeg skriver. Jeg liker blogg.no, men jeg føler ikke at en blogg blir like seriøs som en egen nettside. Jeg blir å fortsette på både denne bloggen og nerdebloggen min, men vil ikke legge ut skriveriene mine her.

Ha en flott juleferie videre!

12 julespørsmål og julesvar! 2

RageQuit har en konkurranse på bloggen sin, hvor det blir trukket en vinner hver søndag i desember. Ettersom jeg er et styremedlem kan jeg ikke være med på konkurransen, men jeg tenkte å svare på spørsmålene fra de første to ukene på denne bloggen, bare for fun.

Om dere vil være med på konkurransen kan dere trykke her. Enda to trekninger igjen.

 

1. Hva liker du best med advent?

Det beste jeg liker med adventen er den koselige stemningen jeg og de rundt meg. Folk er kanskje stresset pga jula, men samtidig gleder de seg, og det virker som at andre vanskelige ting blir litt glemt bort, selv om jeg vet at mange også sliter i adventen. 

 

2. Hva ønsker du deg i julegave?

Jeg har allerede postet en ønskeliste, for å hjelpe familien min å finne gave til meg, da jeg er en vanskelig person å kjøpe gave til. Eller. Jeg blir glad uansett hva jeg får, men folk sier det er vrient å finne noe som er 100 % perfekt for meg.

 

3. Når bruker du å pynte til jul?

Jeg bruker å pynte til jul 1. desember, men noen ting venter jeg med til lillejulaften, slik som juletreet og julekrybba. Julekrybba kan komme fram før lillejulaften, men Jesusbarnet skal ikke fram før julaften.

 

4. Hva gjør du om vinteren?

Jeg er mye inne, koser med ved vedovnen med hobbysaker, spill osv. Men jeg er også ute å måkker snø, går ski og skøyter, om været tillater det.

 

5. Hva liker du best? Nisser eller engler? Og hvorfor?

Jeg liker nisser best. De ser så glad og lykkelig ut!

 

6. Hvordan julekalender liker du best?

Jeg elsket Amalies jul som barn, samt Skomakergata. Blåfjell var også litt koselig. The Julekalender er kjempebra, men jeg har aldri fått sett hele kalenderen faktisk. Fulgte med på den ei jul, men vi feiret julaften i det gamle huset vårt, og der fungerte ikke tven.

 

7. Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

Dette er jeg litt usikker på faktisk. Fått så mye fint, og jeg blir som sagt glad for det meste. Jeg har fått ski et par gang, og det har alltid vært storflott. Et år fikk jeg en cdspiller, og da ble jeg også glad. Men den beste gaven var kanskje mitt første digitalkamera. Jeg betalte mye av det selv, hadde spart penger kjempelenge, også donerte foreldrene mine resten, slik at jeg fikk kjøpt meg kamera til jul.

 

8. Hvordan julebrus smaker best, av de som man får kjøpt i Norge?

Jeg liker E. C. Dahls julebrus best. Den med brun farge, og blå etikk. 

 

9. Hvilken film får deg i julestemning? Har du en film du bare må se hver jul?

Jeg bruker å se Hjemme alene, 3 nøtter til Askepott og Jakten på julestjernen. Ellers er det også koselig å se de disneyklippene de bruker å sende på julaften.

 

10. Hva bruker du/dere å ha i toppen av treet?

Jeg tror vi bruker å ha en engel, men vi har også hatt stjerne i toppen.

 

 

11. Hva er din favoritt blant julesangene? Og hvorfor?

Fairytale of New York er favoritten, fordi den har så fin en melodi, og jeg liker de som synger. Ellers liker jeg også Christmas Lights av Coldplay, Don't Shoot Me Santa og Boots av The Killers og Julekveldsvisa av Alf Prøysen. 

 

12. Hvordan julekaker må du ha i jula? Har du 7 sorter? Og baker du de selv?

Jeg liker å ha kromkake, sjokoladepinner, colakaker, nøttetopper og sjakkruter.

 #jul #advent #adventskalender #julekalender #QnA #spørsmålsrunde #christmas #RQ #ragequit #ragequitno

Hvorfor er alle skriveriene borte? 0

Ettersom jeg har et nytt prosjekt på gang, har jeg fjernet alle novellene og diktene mine fra bloggen. Men de kommer til å dukke opp igjen en annen plass i nærmeste framtid! 

Hilde.


 

Realistiske tegninger på gata - Merkelig hobby! 2

 Gatekunst har fått en helt ny mening. Disse kunstnerne maler og tegner på gaten, og får det til å se ut som det er noe i 3D. Det er virkelig fasinerende, og jeg håper noen finner på å gjøre dette i noen av Norges byer!

#hobby #håndarbeid #kunst #merkelighobby #tegning #maling #gatekunst #tagging #åtaggetaggingføltesrart 

Dekk sykkelen med garn - Merkelig hobby! 1

Dette er en litt merkelig hobby, som jeg faktisk har sett her i Norge. Utenfor en butikk i Tromsø, sto det en sykkel, som var dekket av strikket garn. Noen dekker sykkelen med strikking, andre med hekling. 

Det er kanskje ikke så veldig praktisk, men skikkelig kult! Stilig å ha som pynt om man har en gammel sykkel man ikke kan gjøre brukende igjen. 

Jeg personlig har litt lyst å prøve dette, da jeg har to gamle sykler stående i et uthus. Den ene har jeg tenkt å male i en søt farge, og ha en korg på den, hvor jeg kan plante blomster om sommeren. Men den andre sykkelen har jeg ingen planer for. Så kanskje..

#strikk #strikke #strikking #hekle #hekling #sykkel #interiør #pynt #dekor #hobby #håndarbeid #garn

Hvor skal man begynne? 1

Jeg har en drøm. Eller.. Jeg har mange drømmer. Men den jeg tenker på nå, er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har en drøm om å bli forfatter. Hvorfor jeg ikke har prøvd å realisere denne drømmen før, er enkel: Jeg var redd. Jeg er redd enda, men samtidig er jeg ikke redd for å være redd, om det er logisk.

Jeg angrer litt at jeg ikke turte å ta sjansen da jeg var yngre, da jeg valgte videregående skole, eller etter videregående skole, men man kan jo ikke forandre fortiden. 

Nå sitter jeg litt og prøver å tenke ut hva første steg for meg når det kommer til denne drømmen er. Hvor skal jeg begynne?

Jeg har skrevet en del noveller, som iallefall i skolesammenheng ble sett på som bra, så kanskje hadde det vært lurt å fortsette å skrive noveller? Iallefall for å øve opp skriveferdighetene mine igjen, for jeg har jo ikke skrevet mye skjønnlitteratur de siste årene, bare noen rare dikt innimellom. 

Samtidig har jeg flere ideer til bøker som jeg har lyst å skive på. Det er historier jeg virkelig føler har brent seg fast i sjelen min. Men samtidig burde jeg kanskje ikke begynne med det jeg virkelig elsker, med tanke på at jeg ikke har skrevet noe spesielt på ei stund.

Hvor begynner man? Og hvor begynner man når man vil ha noe publisert? Om man skriver noveller eller korte historier kan man kanskje få de publisert i blad? Kanskje burde man være med på noen konkurranser? Eller skal man prøve å gå direkte til forlag?

Sitter å tenker litt på å kanskje skaffe meg en nettside, hvor jeg kan legge ut det jeg skriver, og se hvordan det går videre derfra, men jeg vet ikke hvor mye man får ut av det, uten å "fiske" andre plasser samtidig. Og hva skulle nettsiden hete? Og skulle den bare omhandle mine skriblerier, eller kanskje noe annet også?

Jeg vet ærlig talt ikke.

Jeg vet bare at jeg har en drøm.#forfatter #skribleri #bok #bøker #novelle #litteratur #drøm

Strikke bryst - merkelig hobby! 1

Her er en ny merkelig, men herlig og nyttig, hobby. Lurer litt på om dette kanskje blir en liten serie på bloggen min, om dere ønsker det.

I Sussex bor det en dame som strikker bryst. Hun gir så de "ullete" brystene til datteren sin, som er en helsesøster, for å hjelpe nye mødre med å amme. Damen på 84 år, har strikket over 100 bryst, på litt over 3 år. #strikking #strikk #hobby #kniting #bryst #håndarbeid

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com