hits

Godt Nyttår! 1

Nå er det et helt nytt år! Dette året har vært meget merkelig for meg, noe jeg kan komme tilbake til senere om dere vil, for dette skal være et positivt innlegg. 

Som på julaften tenker jeg mye på takknemlighet i dag, men også på gleden ved å ikke vite hva framtiden kan bringe. Det er skremmende å tenke på framtiden, men samtidig har jeg alltid være den personen som drømmer om det som kommer til å komme. Alle muligheten, alle løsningene og alt det gode som kan komme. Selv hvor fælt man har hatt det, kan framtiden bringe noe godt. 

Hele min barndom gikk jeg å drømte om framtiden, og det var det som reddet meg. Drømmen om at ting blir bedre. Så om du sliter, så prøv å se hva slags positivt framtiden kan bringe, og hva du kan gjøre for å gjøre ting bedre for deg selv, og vit at hjelpen er alltid der om man søker den! 

Jeg vil ikke lage meg noe nyttårsforsett, for som oftest blir de bare brutt uansett, men jeg har noen ønsker og mål for 2017. Jeg har lyst å få bedre helse, og mindre vondt i kroppen. Jeg har lyst å skrive mer, og holde mer på med youtube, siden dette er noe som gir meg så mye glede og mening. Det at noen faktisk liker jeg jeg lager er utrolig morsomt og givende. Og kanskje får jeg noe jeg skriver publisert i 2017? Jeg har også lyst å i være en bedre venn enn det jeg har vært i 2016. Jeg må bare si til vennene mine, at grunnen til at jeg har vært usosial er fordi 1: jeg er en usosial person og 2: Jeg har rett og slett ikke hatt ork til det. Dessuten har jeg reist mye fram og tilbake det siste halvåret, pga en kjekk herremann, så da har det vært enda vanskeligere å få til å være sosial med venner. Ellers har jeg ikke noen store planer for 2017, annet enn å leve. Om man drømmer smått, så har det også større sannsynlighet til å skje!Ha en fin dag, og et godt nytt år!

Klem fra meg!


#nyttår #2016 #2017

Mål for 2017! 3

Nå som det nye året er her, så er det ganske vanlig at folk lager seg nyttårsforsett, og som oftest ender opp med å bryte dem. Jeg prøver heller å fokusere på hva målene mine skal være for det nye året, også jobbe mot det. Hva ønsker jeg å få gjort med livet mitt, og hvordan skal jeg oppnå dette. Det å si "mitt nyttårsforsett er å trene mer" er ofte lite konstruktivt i forhold til at man setter seg et mål, kanskje med undermål i tillegg, og legger seg en plan for å lykkes med målet. Helst burde man skrive det ned, og ha det en plass man kan se det i hverdagen, så man blir påminnet om det. Ofte blir nyttårsforsettene bare glemt, fordi de mer eller mindre bare er en tanke. Og selv om tanker er flotte, så er det kanskje vanskeligere å realisere dem om de ikke blir gjort mer konkrete. 


MELINDA ANDERSON PHOTOGRAPHY VIA GETTY IMAGES

Her er iallefall mine mål for 2017:

Komme i litt bedre form

- Gå mer turer.

- Ta faste pauser fra sittingen hvor jeg må være aktiv. 

- Begynn igjen med yoga og lett styrketrening.

- Finne ut hva som er feil med kroppen.

Vær en bedre venn

- Jeg må aktivt prøve å være sosial hver uke.

- Ta en tur til Tromsø.

Hold bloggene og sosiale medier aktive og interessante

- Minst et innlegg i uken på hver av bloggene.

- Minst et bilde i uken på begge Instagrammene.

- Minst en post i uka på facebook-sidene.

Få mer aktivitet på Youtube-kanalene

- Legg ut 1 video hver dag.

- Bruk mer tid på redigering og personalisering.

- Lag kortere serier, mer Hildur Testur, for mer variasjon.

- Vær mer gjester, ha flere gjester.

- Prøv å få til å streame litt innimellom.

- Prøv å ha faste tider i døgnet hvor jeg jobber med youtube.

Få til en god nettside

- Finn et godt design.

- Personaliser designet.

- Legg inn alt av plugins jeg trenger.

- Legg ut dikt og noveller der.

- E-post-liste?

Få minst en ting publisert enten i blad, bok eller nettside (mine egne sider telles ikke)

- Skriv noveller, send de til diverse nettsider og blad

- Skriv novelle som kan brukes i Cynefins antologi. hva er Cynefin? Jo, et E-bok-forlag som har kontaktet meg! Hype!

- Begynn å skriv ei bok som kanskje kan publiseres som E-bok via Cynefin.


MODVIVE.COM

Det som gleder meg mest for det nye året, er at lille meg har blitt kontaktet av et forlag! Et forlag som er helt nyoppstartet og fokuserer på E-bøker, men det kan kanskje bli en fin start! Så det gir meg litt motivasjon! Kommer jeg til å klare alle disse målene? Nei, sikkert ikke, jeg klarte langt fra alle målene for 2016 av ulike grunner liksom. Men jeg skal iallefall skrive ut denne listen med mål, å henge det en plass jeg ser den hver dag, så får vi se hva som skjer. Føler at 2017 må bli bedre enn 2016, selv om det må litt jobb til!

 

Hva er dine mål?


#nyttår #2017 #mål #plan #slagplan #skriving #forfatter #forfatteri #blogg #blogging #youtube #videolaging #nettside #cynefin #nyttårsforsett

God jul! 0

Nå har julaften vært her, og jeg vil bare ønske alle sammen en god jul! Håper alle har hatt en koselig julaften, og at dere alle sammen har noe dere er takknemlig for. Enten det er pga god mat, en god familie, en omtenksom gave eller gleden av å gjøre andre glad. Håper også alle har brukt adventen til å ha gjort gode ting for andre, om det så bare er så lite som å gi noen en kompliment, for selv om jula er en flott tid for mange, er det også mange som sliter i juletidene. Jeg er en av de som sliter litt, men jula er likevel en fin tid for meg. Jeg er takknemlig for den flotte familien min, kjæresten min, og hvor heldig man er som lever i Norge. Jeg er også takknemlig for at selv om jeg kanskje ikke har så masse, så har jeg likevel mulighet til å gjøre en positiv forskjell for noen!

God jul til deg og dine!


Slenger med et gammelt bilde av meg og julenissen!


#jul #takknemlighet

Adjø 2016 (du blir ikke savnet) 0

2016 har vært et merkelig år for meg. På sett og vis har det kanskje vært det vanskeligste året i mitt liv, men samtidig har jeg så mye jeg kan være lykkelig over, noe som gjør at jeg sitter igjen med en suppe av følelser.

I juni mistet jeg jobben, pga nedskjæringer, og jeg begynte flittig å søke etter nye jobber. Jeg har alltid ønsket å klare meg selv, og hater å føle meg som en snylter. Problemet var bare at det ikke var så enkelt å få seg en ny jobb. Jeg søkte i hele Nordland og trønderlag, på jobber som kunne passe mine arbeidserfaringer og interesser, men fikk aldri intervju en gang, selv ikke etter å ha jobbet hardt med både CV og søknader. Alle de timene jeg hadde brukt føltes bortkastet.

Så kom et enda større problem, nemlig helsen min. Jeg har gått å hatt en del vondt før, både i rygg og kne, men det siste året har smertene blitt mye verre, og også spredt seg. Jeg vet ikke helt hva det er, men det er ikke bare grunnet et stillesittende liv eller dårlig kosthold. Legen mistenker at det enten er fibromyalgi eller gikt. Uansett hva jeg gjorde følte jeg meg som en gammel kjerring, og det ble verre under aktivitet. Når jeg går føles det av og til som at beina i leggene mine skal hoppe ut og knærne har en tendens å være ekstremt vonde etter de korteste gåturene. Likevel holder jeg meg i aktivitet, for ikke faen om jeg bare skal sitte i ro.

Samtidig som jeg går og har vondt og er stiv som en stokk, har magen min også funnet ut at den skal bli plagsom, den hykleren. Det begynte vel egentlig i 2015, men det har blitt mye verre dette året. Mest sannsynlig er det matallergi som har slått inn, eller så har jeg blitt meget sensitiv til mat. Jeg er derfor veldig forsiktig til hva jeg spiser, ettersom jeg rett og slett ikke vet helt hva jeg reagerer på. En periode gikk jeg med konstant smerte i magen, men heldigvis har det roet seg litt etter at jeg mer eller mindre kuttet ut løk, chili, sennep og andre sterke matvarer, og kuttet ned på rødt kjøtt, laktose og mel-varer. Jeg går til legen for dette også, så vi finner nok ut etterhvert akkurat hva som feiler.

Pga alle helseproblemene har angsten min tatt seg opp voldsomt mye, for jeg har gått å bekymret meg for hva det kunne være som feilet meg, kommer jeg til å bli bedre noen gang, kommer jeg til å få meg jobb, hvordan i alle dager kan jeg få meg jobb sånn som helsa er nå og alt sånn. Samtidig har jeg nesten følt at jeg ikke kunne gjøre så mye eller dratt så mye til folk, for tenk om magen plutselig slår seg vrang? Når jeg vurderer å dra noen plass blir jeg alltid litt nervøs, og det gjør bare magen enda verre, så ofte bestemmer jeg meg bare for å bli hjemme der jeg føler meg trygg.

Det verste med helseproblemene (om man ser bort fra det faktumet at jeg føler meg ræva og ikke kan jobbe) er at jeg må vente så veldig lenge på å finne ut av ting. I januar og februar skal jeg på noen undersøkelser angående magen, men når det kommer til muskler og ledd (som er det som plager meg mest) så hadde jeg rett på undersøkelse innen 6 måneder. Så kanskje må jeg vente et halvt år bare for at noen i hele tatt skal se på smertene mine. Det er ganske lang tid med smerter, usikkerhet og uvitenhet.

Alt dette har gjort det verre for meg å faktisk få gjort det jeg ønsker å gjøre. Jeg har veldig lyst å gjøre meg ferdig med den oppussingen av huset som jeg hadde tenkt på å gjøre, men sånn som det er nå tar det veldig lang tid og mye energi fra meg. Jeg kan holde på med noe fysisk et par timer, men etter det sier kroppen nei. jeg blir sliten, og muskler og ledd verker. Så jeg må ta det litt som det kommer, og være tålmodig, noe som er veldig lite gøy. Jeg holder jo også på med både skriving og videoproduksjon, men det har både kroppen og angsten holdt meg litt borte fra. Når jeg sitter å bekymrer meg er det vanskelig å lage morsomme videoer og å skrive ting som ikke er voldsomt depressivt. Jeg får også fort vondt i armene og hendene av å skrive, så dette stopper meg litt også.

Så jeg har rett og slett brukt mye tid på å bekymre meg og å synes synd på meg selv. Men jeg prøver å komme meg ut av denne depresjonen så godt jeg kan, ved å prøve å se på de positive sidene med livet mitt slik som det er nå. Jeg føler ikke at jeg er i en veldig tung depresjon heldigvis, så det går noenlunde greit med meg. Selv om jeg har vondt føler jeg at jeg har vært flink å gjort fornuftige ting likevel. Ting har tatt lengre tid enn ønsket, men jeg har fått gjort ting likevel, som å male litt vindu, male terrassen, fikset opp soverommet mitt (med god hjelp fra Pappa), fikse litt småting i hagen og slikt. Jeg har også fått meg en fantastisk kjæreste dette året, som jeg nettopp har feiret jul sammen med, så noe positivt har jo kommet ut av dette året. Ellers hadde jeg det flott på TG i påska, jeg har fått meg et nytt tantebarn og ene broren min og et vennepar av meg har giftet seg, så det har jo faktisk skjedd noe jeg kan si jeg er glad for liksom!

Så mesteparten av dette året har vært jævlig, men jeg prøver veldig hardt å være positiv. Alle kommer til å få vondt og være syke en eller annen gang i livet, og selv om det skjedde tidlig hos meg betyr det ikke at min verden trenger å krasje sammen. Jeg får bare styre livet mitt i en annen retning om jeg må det, noe jeg ikke får vite på mange måneder mest sannsynlig. Men jeg har allerede fått et par gode nyheter for det neste året.. Så velkommen 2017, året hvor jeg får vite hvor livet mitt skal gå videre.#sykdom #helse #2016 #nyttår #depresjon #angst #glede #lykke

Mumien Taita 0

For over ti år siden begynte jeg på ungdomsskolen. Det var en merkelig tid, full av kviser, angst og drømmer. Favorittfagene mine var norsk og kunst, fordi der fikk jeg utfolde mine interesser. I kunsten skulle vi et år ha et prosjekt hvor vi skulle lage noe kreativt over en lengre tid, og dette ble resultatet, en mumle ved navn Taita. Jeg var i denne perioden helt opphengt i gamle Egypt, og hadde lest en bok ved navn Hapi Elvegudinnen hvor Taita var en av karakterene. Så derfor lagde jeg en mumie. Han er laget av keramikk, og tok meg mange mange dager å lage til. Alt av mønster er ikke bare malt på, men også risset inn. Jeg husker jeg ble kjempefornøyd med den, selv om jeg ikke rakk å lage gravkammeret hans, noe som også var planen. Det tok rett og slett for lang tid å lage selve mumien. 
Hva lagde på du skolen som du kanskje er stolt over?


#hobby #kunst #håndarbeid #handarbeid #mumie #egypt #keramikk #leire #clay #kreativ #håndverk #taita
 

Hva er meningen med jula? 3

Noen mener meningen med jula er Jesus og kristendommen, men jeg som ikke er kristen, har et litt annet syn på jula, som sikkert mange i Norge deler med meg. Spesielt ettersom over 50% av befolkningen vår er ateister og agnostikere.

Så hva mener jeg er meningen med jula? Kosen. Jula er en så koselig tid, hvor man samles med familien sin eller folk man er glad i og feirer. Vi feirer kanskje ikke pga Jesus, men jula er likevel en del av vår tradisjon. Så man samles, spiser god mat, gir hverandre gaver og er takknemlig for det man har. Jula er også en magisk tid hvor man på et vis kan glemme alt det vonde som skjer i verden, iallefall et par dager, før man går tilbake til det vanlige livet igjen, og det er en pause som vi alle sårt trenger. Ikke at man burde glemme alt som skjer i verden, for da får vi ikke til gode forandringer, men av og til må det være lov å ta seg en pause fra alt. 


Min gamle katt, Felicia, under juletreet.

Julestjerne.


Hva synes du er meningen med jula?

#jul #advent #mening #jesus #kos
 

Hva er det beste med adventen? 0

Jeg har tenkt en del på jula i det siste, og hvordan adventstida er, og hva som er det beste ved adventen! Og det er faktisk litt vanskelig å sette fingeren på. Adventen for meg har de siste årene vært full av stress. Ofte har jeg hatt eksamener som skulle inn, og de siste 3 årene har jeg også måtte jobbe mye med youtubekanalen min, pga adventskalender og ferie. Men likevel er det en tid jeg hvert år gleder meg til. 

Jeg tror det beste med adventen er forventningene. Selv om man har blitt voksen, så tenker man på jula som en magisk tid, med kjærlighet, god mat og kos. Det er vel fordi vi ble opplært til det som barn, og at det enda sitter litt fast i hjernen vår som voksne. 

Man går liksom å gleder seg litt, og det gjør det (iallefall for meg) enklere å håndtere stress i adventen, fordi man ser lyset i enden av tunnelen. Man vet at så lenge man jobber på, så får man belønning i form av julekos. 

Adventstida er også tida der jeg tar mest vare på meg selv og unner meg selv litt ekstra kos i hverdagen av en eller annen grunn, kanskje fordi jeg stresser sånn at jeg må ro ned litt, så det er jo også ganske godt!Hva liker du best med adventen?

#advent #jul #kos #koselig

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com